johnieXoX Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ Καλησπέρα στο φορουμ, Λοιπόν, έχω το ακόλουθο πρόβλημα. Έχω πάρει μια μητρική Asus b850 tuf gaming plus wifi και κάτι μνήμες team group create. Το pc αρνείται πεισματικά να ανοίξει. Βγάζει πρόβλημα στις ram. Άρα, ή έχουν πρόβλημα οι ram ή η μητρική. Υπάρχει κάποιος χριστιανός, αλλόθρησκος ή άθεος με ένα dimm DDR5 να δοκιμάσουμε στη μητρική να δούμε που είναι το πρόβλημα; Περιστέρι είμαι και κερνάω και καφέ! 😁
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 πμ 1 hour ago, johnieXoX said: Καλησπέρα στο φορουμ, Λοιπόν, έχω το ακόλουθο πρόβλημα. Έχω πάρει μια μητρική Asus b850 tuf gaming plus wifi και κάτι μνήμες team group create. Το pc αρνείται πεισματικά να ανοίξει. Βγάζει πρόβλημα στις ram. Άρα, ή έχουν πρόβλημα οι ram ή η μητρική. Υπάρχει κάποιος χριστιανός, αλλόθρησκος ή άθεος με ένα dimm DDR5 να δοκιμάσουμε στη μητρική να δούμε που είναι το πρόβλημα; Περιστέρι είμαι και κερνάω και καφέ! 😁 ή μπορει να θελει κανα bios update
johnieXoX Δημοσ. Σάββατο στις 12:40 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:40 πμ (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, poulinos είπε ή μπορει να θελει κανα bios update Το χω κάνει.. στο προτελευταίο είμαι, που θεωρείται και πιο σταθερό. Βέβαια έχω κάνει δοκιμή και με το τελευταίο bios.. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:40 πμ από johnieXoX
nickol-us Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 πμ (επεξεργασμένο) Έχεις δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς; Κανένα στικ δεν είναι λειτουργικό και σε καμία υποδοχή; Θα είναι πολύ περίεργο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δοκίμασε να ξεκινήσεις με μια μνήμη τη φορά, πάντα στο 2 σλοτ αλλά κάνε και δοκιμές και στο 4 ή γενικά ένα σλοτ με ένα στικ ανά φορά. Δώσε χρόνο ανάμεσα στην εκκίνηση καθώς ακουώ συχνά φαινόμενα καθυστέρησης λόγω memory train σε am5 και κάνε clear cmos με μπαταρία εκτός και power drain ανάμεσα σε κάθε προσπάθεια. Αν έχεις κάνει τη συναρμολόγηση εσύ και "αντέχεις" (εφόσον δεν βγάλεις άκρη με τα παραπάνω), τότε άνοιξε το cpu και δες μήπως η μητρική έχει στραβωμένα pins. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:55 πμ από nickol-us
hawkpilot Δημοσ. Σάββατο στις 07:34 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:34 πμ Για γράψε τα specs της μνήμης που υποστηρίζει η μητρική.
johnieXoX Δημοσ. Σάββατο στις 08:17 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:17 πμ Παιδιά, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Και τα δυο dimms σε όλες τις θέσεις, αφού έχω κάνει clear cmos, περιμένοντας 10 λεπτά σε κάθε άνοιγμα για να κάνει train τις μνήμες, είτε και με τα δυο dimm στην αρχή, είτε με το καθένα μόνο του. Οι μνήμες είναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/53097081/TeamGroup-T-Create-Expert-DDR5-32GB-RAM-me-2x16GB-Modules-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-CTCED532G6000HC30DC01.html και μάλιστα τις είχα πάρει λίγο κάτω απο 90 € και τώρα τις βλέπω στα 150 €.
hawkpilot Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 πμ Έχω ένα set corsair CMH32GX5M2B6000C40 Ver4.43.02 (2x16) αλλά δεν είναι στη λίστα συμβατότητας...
kostaspatra Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 πμ επιλογες σχετικες με την μνημη στο bios με την μνημη εχεις πειράξει; π.χ. το amd expo. Πρέπει να υπαρχει και αλλη μια ρυθμιση με το overclocking που δεν θυμαμαι τωρα. 18 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Παιδιά, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Και τα δυο dimms σε όλες τις θέσεις, αφού έχω κάνει clear cmos, περιμένοντας 10 λεπτά σε κάθε άνοιγμα για να κάνει train τις μνήμες, είτε και με τα δυο dimm στην αρχή, είτε με το καθένα μόνο του. Οι μνήμες είναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/53097081/TeamGroup-T-Create-Expert-DDR5-32GB-RAM-me-2x16GB-Modules-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-CTCED532G6000HC30DC01.html και μάλιστα τις είχα πάρει λίγο κάτω απο 90 € και τώρα τις βλέπω στα 150 €.
johnieXoX Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 πμ 2 ώρες πριν, kostaspatra είπε επιλογες σχετικες με την μνημη στο bios με την μνημη εχεις πειράξει; π.χ. το amd expo. Πρέπει να υπαρχει και αλλη μια ρυθμιση με το overclocking που δεν θυμαμαι τωρα. Δεν φτάνει σε bios.. δεν φτάνει να ποστάρει.. στο μαύρο μένει
kostaspatra Δημοσ. Σάββατο στις 11:25 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:25 πμ ειναι σιγουρα οι μνημες το προβλημα?
johnieXoX Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ 18 λεπτά πριν, kostaspatra είπε ειναι σιγουρα οι μνημες το προβλημα? Γι αυτό θέλω ένα dimm DDR5, για να δω αν φταίνε οι μνήμες ή η μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα