Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα που λεει ο Dave Plummer μην τα παιρνετε ως ευαγγελιο. Εχει πει πολλες φορες ψεματα ως πρωην υπαλληλος της Microsoft για πραγματα που ισχυριζεται οτι δουλεψε ενω δεν εχει ιδεα (τον εχουν κανει debunk αυτοι που οντως δουλευαν σ' αυτα τα πραγματα). Επισης οταν εφυγε απο τη Microsoft, ανοιξε δικια του εταιρια που εφτιαχνε scam software. Σχετικο βιντεο παρακατω

• Like 7
  • Thanks 3
  • Haha 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πρώτος μου σταθερός υπολογιστής ηταν παραγγελία με συγκεκριμένα εξαρτήματα οπότε δεν υπήρχε προεγκατεστημένο λειτουργικό. Εβαλα τα windows σπασμένα. Μας τα έδιναν τότε κανένας φίλος από το σχολείο ή από τα αντιγραφαδικα που και αυτά από κάποιο torrent τα βρίσκανε. Δεν θυμάμαι τι αριθμό κλειδί είχα, αλλά τους είχα σημειώσει όλους σε χαρτί το οποίο το κράτησα. Μέχρι να πάρω το πρώτο μου PC με Vista, παίζει να είχα κάνει καμία 50αρια φορές format τα XP γιατι όλο έκανα βλακειες και προκαλούσα προβλήματα στο μηχάνημα που σερνόταν. 

Την σύγκρινενη ιστορία με το κλειδί δεν την ήξερα. Έτσι κι αλλιώς υπήρχαν ήδη έτοιμα κλειδιά και cracks. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω σε παραπανω ποστς οτι η MS το έκανε για να γίνει No1 στα OS... Ρε σεις, η MS δεν περίμενε τα ΧP για να γίνει πρώτη... ήταν ήδη απο τα Windows 3.0 και ακόμα περισσότερο με τα win95... Αν ήσασταν μικροί και δεν θυμόσαστε, ρωτήστε τους παλιότερους... :)

Στα win95 κάθε cd είχε το κλειδί του. Το αντέγραφες (δεν είχε ούτε το στοιχειώδες copy protection), το έδινες στον φίλο με το ίδιο κλειδί και τέλος.

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, keysmith είπε

ηταν ακόμα ένα κλειδί που η ίδια η MS επιτηδες διοχέτευε στον κόσμο για να αυτούς που δεν ήθελαν να πληρώσουν ακολουθώντας την αρχή

"δεν εγκρίνουμε την πειρατεία αλλά είναι να έχετε κάτι πειρατικό ας έχετε το δικό μας

Μια αρχή που λειτουργεί ακόμα ας το έκαναν λιγο πιο δύσκολο από την εποχή του FCKGW.

Η (κάθε) MS πάντα μπορούσε χθες να κυνηγήσει την εύκολη πειρατεία και να "μπλοκάρει" σε μία μέρα πειρατικά κλειδιά. Δεν το κάνει όχι γιατί δεν μπορεί. Αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε. Αν το ζόριζε το πράγμα πέραν του δυνατού θα έχανε πελάτες (που αύριο ως επαγγελματίες θα αγόραζαν αυτό που ήξεραν). θα τους έστελνε σε λύσεις που θα άλλαζαν τις ισορροπίες. Αν ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να βάλει τσάμπα MS office πως να το κάνουμε θα πάει σε άλλο office και μετά αν το μάθει δεν θα ασχοληθεί ξανά με το MS office. Ομοιως αν τα windows γίνουν πολύ δύσκολο να μπουν πειρατικά ο άλλος αναγκαστικά θα πάει σε linux (ok λιγοι θα αγοράσουν αλλα λιγοι) και μετά αν "συνηθίσουν" το linux το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 

Τόσο λίγο τους κόβει ακόμα να έχουν ελεγχόμενη την πειρατεία τόσο όσο.  

Και εμείς που μάθαμε σε αυτά και μάλιστα σε νόμιμες εκδόσεις δεν μας εμπόδισε κάτι να μεταβούμε σε περιβάλλον Linux & Mac... Κάθε άλλο όσο γνωρίζεις καλύτερα τα Windows και το χάος τους, τόσο πιο γρήγορα θες να απαλλαγείς από αυτά... Όσοι μένουν σε αυτά είτε το κάνουν γιατί έχουν custom λειτουργικό που τρέχει μόνο σε MS (άρα εξ'ανάγκης), και οι άλλοι μισοί τα κρατάνε λόγω συνήθειας. Πιο πιθανό είναι να κρατήσει κάποιος τα Windows 10 επειδή αυτά τα πρώτα του, παρά κάποιος που έζησε το χάος του παρελθόντος. Ωραία να τα αναπολούμε δε λέω, αλλά δε θα γύριζα ποτέ ξανά σε Windows.

Αφήστε το γνώριμο επιτέλους (Windows)  και πάτε σε καθαρά λειτουργικά. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, its smashy είπε

μονο που βλεπω τα πρωτα 5 ψηφια μου ερχονται αναμνησεις.. το ειχα δουλεψει το κλειδι αυτο και ειχα και το cd με το iso (ακομα παιζει να το εχω καπου ξεχασμενο)
στην τοτε εποχη σαν παιδι σιγα μην ειχα γκαφρα για τετοια. hell το pc ηταν a hand-me-down to 1o. και το 2ο το βρηκα σουταρισμενο και το εσπισκευασα και προσθεσα οτι ελειπε απο το παλιο μου (δισκοι και optical drives κυριος), καλες εποχες. δεν ειμαι ο μονος που το ειχα κανει. ολα τα αλλα παιδια που ηξερα και αυτα ολα μεσω piracy ειχαν οτι ειχαν. τωρα γιναμε ολοι legit-ακιδες...games απο steam κλπ, windows κανονικα activated κλπ κλπ

Γίνατε. Όχι όλοι μας 😋

3 ώρες πριν, Eloy είπε

Διαβάζω σε παραπανω ποστς οτι η MS το έκανε για να γίνει No1 στα OS... Ρε σεις, η MS δεν περίμενε τα ΧP για να γίνει πρώτη... ήταν ήδη απο τα Windows 3.0 και ακόμα περισσότερο με τα win95... Αν ήσασταν μικροί και δεν θυμόσαστε, ρωτήστε τους παλιότερους... :)

Στα win95 κάθε cd είχε το κλειδί του. Το αντέγραφες (δεν είχε ούτε το στοιχειώδες copy protection), το έδινες στον φίλο με το ίδιο κλειδί και τέλος.

Εγώ πρόλαβα τα 98. Και αυτά έτσι ήταν. Αλλά στα 95 η πειρατεία έβαλε τα win σε κάθε οικιακό υπολογιστή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, Mythoplastis1981 said:

Εγώ πρόλαβα τα 98. Και αυτά έτσι ήταν. Αλλά στα 95 η πειρατεία έβαλε τα win σε κάθε οικιακό υπολογιστή 

και ποιος ειχε -εκτος απο ελαχιστους- υπολογιστη το 1995? 

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

και ποιος ειχε -εκτος απο ελαχιστους- υπολογιστη το 1995? 

Περισσοτεροι απο οσους νομιζεις...

Ασε που μας κοιταγαν σαν βλαμενους ή nerds οι υπολοιποι...

Το 1997 που πηγα φανταρος μολις καταλαβαν οτι ξερω απο υπολογιστες περασα ζαχαρη...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά όσοι το ζήσαμε εκείνη την εποχή, όλοι ξέραμε και λέγαμε οτι επιτρέπεται επίτηδες η πειρατεία απο τη microsoft, για να προωθήσει και να καθιερώσει το λειτουργικό της. Και η απόδειξη ήταν οτι τότε, της apple το λειτουργικό δεν μπορούσε κανείς να το χακάρει, αφου το είχαν κλειδώσει πάνω σε hardware της apple.

Όταν ήθελα να αλλάξω το IBM με DOS που είχα απο το 1989, και δεν ήθελα να πάω σε παιχνιδομηχανές (πχ amiga), είχα ουσιαστικά δυο επιλογες. Είτε να πάω σε έτοιμο mac, είτε να πάω σε πύργο με windows. Τότε ένας συγγενής μου αρχιτέκτονας που είχε μόλις επιστρέψει απο τις σπουδές του απο Ιταλία, είχε φέρει ενα mac. Το mac αυτό έκανε τα πάντα, όλη τη δουλειά του την έβγαζε απο εκεί (autocad κτλ). Το σκέφτηκα να πάρω αλλα το κόστος ήταν απογορευτικό, τουλάχιστον 3-4 φορές πάνω σε σχέση με ενα custom πύργο με σπασμένα windows 95. Και μιλάμε για τιμές εξωπραγματικές τότε οι υπολογιστές…

Οπότε πήγα στα γνωστά σημεία στη Στουρνάρη όπου τα σπασμένα windows/προγράμματα/παιχνίδια ήταν σε καλάθι και μπήκα πανεύκολα στον κόσμο των windows με το 1/4 της τιμής. 

Οπότε γιατί η microsoft να μη μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η apple την ίδια εποχή; Προφανώς και μπορούσε, αφου το έκαναν και άλλοι, αλλα προφανώς δεν ήθελε. Και προφανώς το σχέδιό της δούλεψε, αφου μετά απο λίγο καιρό έβλεπες windows (σπασμένα μόνο εννοείται) κυριολεκτικά παντού. 

Επεξ/σία από kavouras
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο αρχαίος είμαι, αλλά ξεκίνησα με windows 95 το 1998 σε ένα PC που μου το είχε δώσει ένας καλός φίλος από τα κομμάτια του παλιού του PC. Μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο ένας pentium στα 133mhz!!!!(Ναι καλά διαβάσατε MHZ  είναι, τα ghz ξεκίνησαν 2-3 χρόνια αργότερα). Η μνήμη του στα 32MB με simmακια παρακαλώ , 4 τεμάχια των 8MB(όσοι γνωρίζουν από αυτά θα είναι το ίδιο αρχαίοι με μένα). Ένα δίσκο 250mb( ναι καλά διαβάσατε, λίγο μικρός για τα 95 αλλά την έκανε τη δουλειά). Κάρτα γραφικών s3virge με 2mb μνήμη που μπορούσες να την πας στα 4 αν είχες τα τσιπακια και ένα μόνιτορ 15 ιντσών ( όχι flat εννοείτε και αυτά βγήκαν αργότερα. Σε αυτό έμαθα από υπολογιστές. Θυμάμαι που μου είχε πει ο φίλος μου πως δεν με ενδιαφέρει πόσα φορμάτ θα κάνεις το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη έτσι ώστε να μπορείς να προχωρήσεις να μάθεις περισσότερα πράγματα. Περιττό να σας πω πως δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 5 φορμάτ για να μάθω πάρα πολλά πράγματα πάνω στα Windows. Το μόνο πράγμα που ήταν εκνευριστικο σε αυτό το σύστημα ήταν λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν δεν μπορούσα να τρέξω παραπάνω από 2 εφαρμογές ταυτόχρονα. Τι να κάνουμε; Πορευτηκα με αυτό μέχρι την πρώτη μου αναβάθμιση περίπου ένα χρόνο αργότερα.

• Like 4
Δημοσ.
36 minutes ago, kavouras said:

Παιδιά όσοι το ζήσαμε εκείνη την εποχή, όλοι ξέραμε και λέγαμε οτι επιτρέπεται επίτηδες η πειρατεία απο τη microsoft, για να προωθήσει και να καθιερώσει το λειτουργικό της. Και η απόδειξη ήταν οτι τότε, της apple το λειτουργικό δεν μπορούσε κανείς να το χακάρει, αφου το είχαν κλειδώσει πάνω σε hardware της apple.

Αυτό ΠΑΝΤΑ ίσχυε από τα πρώτα Windows 95 που λες μέχρι σήμερα στα Windows 11, η Microsoft αφήνει την πειρατεία για τους οικιακούς χρήστες ώστε να είναι εξοικειωμένοι και να θέλουν αυτό και στη δουλειά τους ο κόσμος, όπως η Adobe κάνει επίσης χρόνια με Photoshop, Premiere κτλ.

Η μόνη προσπάθεια που θυμάμαι για μέτρα κατά της πειρατείας ήταν γύρω στο XP SP2 με το WGA, έσπασε σε λίγο καιρό βέβαια αλλά έγινε προσπάθεια ενώ π.χ. τα XP δεν είχα δει άτομο να τα έχει αυθεντικά, τα Vista έσπασαν day 1 από το Windows Loader όπως και τα 7 και τα 10-11 είναι δωρεάν με ένα κλικ, διαθέσιμο από το GitHub, είναι με HWID είτε με KMS emulation

• Like 1
Δημοσ.

Στην αναβάθμιση του PC πέρασα από 3 λειτουργικά συστήματα (98se,2000,winxp). Στα xp είχα χρησιμοποιήσει και εγώ το γνωστό κλειδί (τα πρώτα γράμματα όλοι τα θυμούνται γιατί είχαν κάνει εγκαταστάσεις και σε PC φίλων) σε κόπια των windows που είχα κατεβάσει (εννοείτε το κλειδί το έγραφε το site από κάτω και παραδόξως η Microsoft ποτέ δεν κυνηγησε τα site).Γιατί άραγε;;;;;

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ ηλικιακά που να έχει κάνει εγκατάσταση XP με το συγκεκριμένο κλειδί που το γράφαμε και πάνω στο cd χαχαχαχα

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kyanos είπε

Δεν ξέρω πόσο αρχαίος είμαι, αλλά ξεκίνησα με windows 95 το 1998 σε ένα PC που μου το είχε δώσει ένας καλός φίλος από τα κομμάτια του παλιού του PC. Μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο ένας pentium στα 133mhz!!!!(Ναι καλά διαβάσατε MHZ  είναι, τα ghz ξεκίνησαν 2-3 χρόνια αργότερα). Η μνήμη του στα 32MB με simmακια παρακαλώ , 4 τεμάχια των 8MB(όσοι γνωρίζουν από αυτά θα είναι το ίδιο αρχαίοι με μένα). Ένα δίσκο 250mb( ναι καλά διαβάσατε, λίγο μικρός για τα 95 αλλά την έκανε τη δουλειά). Κάρτα γραφικών s3virge με 2mb μνήμη που μπορούσες να την πας στα 4 αν είχες τα τσιπακια και ένα μόνιτορ 15 ιντσών ( όχι flat εννοείτε και αυτά βγήκαν αργότερα. Σε αυτό έμαθα από υπολογιστές. Θυμάμαι που μου είχε πει ο φίλος μου πως δεν με ενδιαφέρει πόσα φορμάτ θα κάνεις το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη έτσι ώστε να μπορείς να προχωρήσεις να μάθεις περισσότερα πράγματα. Περιττό να σας πω πως δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 5 φορμάτ για να μάθω πάρα πολλά πράγματα πάνω στα Windows. Το μόνο πράγμα που ήταν εκνευριστικο σε αυτό το σύστημα ήταν λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν δεν μπορούσα να τρέξω παραπάνω από 2 εφαρμογές ταυτόχρονα. Τι να κάνουμε; Πορευτηκα με αυτό μέχρι την πρώτη μου αναβάθμιση περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Συνομηλικος στη αρχαιοτητα

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kyanos είπε

τι να πω ενθουσιάστηκα με αυτά που γράφεις γιατί με πήγες πίσω στα παλιά...εγώ ξεκίνησα το 1992 με 386 sx 16 με dos και μετά win 3.11 for workgroups..

bootάριζα με δισκέτα εύκαμπτη 5,25 dos και μετά φόρτωνα και έπαιζα με άλλη δισκέτα F19 STEALTH FIGHTER ...AΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ...μετά βγήκανε οι πρώτοι σκληροί δίσκοι 5-10 mb ..πειράζαμε το autoexec.bat και το config,sys στην δισκέτα ανάλογα πως θέλαμε να bootάρουμε...

ειλικρινά δεν περίμενα να  υπάρχουμε τόσοι παλιοί μέσα στο insomnia....εντυπωσιάστηκα !!

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...