Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι χρήστες Android που έχουν ξεκλειδώσει το bootloader της συσκευής τους χάνουν την πρόσβαση στο Gemini Nano, όπως επιβεβαιώνει η Google στην επίσημη τεκμηρίωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον AssembleDebug στο blog του, η Google έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι το Gemini Nano δεν λειτουργεί σε συσκευές Android με ξεκλειδωμένο bootloader. Η πολιτική αυτή αποτελεί σημαντικό περιορισμό για τους power users και developers που επιθυμούν να πειραματιστούν με τις συσκευές τους.

Το Gemini Nano αποτελεί τη συμπαγή έκδοση του Gemini και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς είναι βελτιστοποιημένο αρκετά ώστε να λειτουργεί τοπικά στις συσκευές. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η Google δεν επιτρέπει τη λειτουργία του Gemini Nano σε συσκευές όπου οι χρήστες έχουν επέμβει στο λειτουργικό σύστημα.

Η επίσημη επιβεβαίωση προήλθε μέσω της τεκμηρίωσης για το GenAI Summarization API του ML Kit. Εκεί η Google εξηγεί γιατί οι χρήστες ενδέχεται να δουν το μήνυμα λάθους "FEATURE_NOT_FOUND". Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, εάν το bootloader της συσκευής είναι ξεκλειδωμένο, θα εμφανιστεί αυτό το σφάλμα, καθώς το API δεν υποστηρίζει συσκευές με ξεκλειδωμένα bootloaders.

Για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ενθουσιώδεις χρήστες Android, κάποια στιγμή έχουν πιθανότατα προχωρήσει σε επεμβάσεις πέρα από αυτές που κάνουν οι συνηθισμένοι χρήστες. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πρόσβαση στα Developer Tools και απόκτηση root πρόσβασης ή ξεκλείδωμα του bootloader της συσκευής. Ενώ αυτά μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία, η χρήση τους σημαίνει ότι αποδέχεται κανείς τον κίνδυνο να χάσει ορισμένες λειτουργίες.

Οι συσκευές αλλά και διάφορες εφαρμογές έχουν εσκεμμένα απενεργοποιήσει συγκεκριμένες λειτουργίες όταν εντοπίζουν ξεκλειδωμένο bootloader εδώ και χρόνια, προφανώς για να παρεμποδίσουν το debugging και να περιορίσουν τι θα μπορούσε να μάθει ένας πιθανός αντίπαλος σχετικά με το λογισμικό. Πριν από μια δεκαετία, για παράδειγμα, η Sony απενεργοποιούσε κάποιες από τις λειτουργίες post-processing της κάμερας στα τηλέφωνα Xperia.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αχ μωρέ και ήμουν έτοιμος να ξεκλειδώσω αλλά τώρα που δεν θα έχω Gemini nano δεν θα το κάνω γιατί είναι τόσο απαραίτητο (ειδικά το Gemini nano) που θα παραβλέψω την κλειδωμένη σαπίλα του κινητού μου. 

Κρίμας. 

• Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Το api δεν υποστηρίζεται» είναι το επιχείρημα.

Η «διατήρηση του ελέγχου» είναι ο πραγματικός λόγος.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 12
Δημοσ.

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για το Gemini και ολη τη παρεα του!

42 λεπτά πριν, kotronas είπε

Αυτό ισχύει και στο CHATGPT απλά δεν το ανακοινώνουν.

Δεν ισχυει, εχω ξεκλειδωτο XIAOMI και τα παντα δουλευουν μεταξυ αυτων και το ChatGPT.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeGR7 είπε

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για το Gemini και ολη τη παρεα του!

Δεν ισχυει, εχω ξεκλειδωτο XIAOMI και τα παντα δουλευουν μεταξυ αυτων και το ChatGPT.

Κατάφερες και ξεκλείδωσες τον bootloader με hyper os ; 

Σε παρακαλώ πες μου 5+1 αριθμούς 😅

• Haha 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Κατάφερες και ξεκλείδωσες τον bootloader με hyper os ; 

Σε παρακαλώ πες μου 5+1 αριθμούς 😅

Γραφει οτι εχει με Hyper OS μπορει να εχει παλιο με MIUI

Εκτος αν το MIUI δεν υποστηριζει ChatGPT?

Δημοσ.

Λίγο off topic, αλλά μπορεί κάποιος να προτείνει κινητό καθαρά για να το ξεκλειδώσω και να δω τι μπορεί να προσφέρει?

Σαν δεύτερο κινητο. Μέχρι 500ε. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Huruduru είπε

spacer.png

Αδιάφορο, κράτα το σάπιο AI σου Google και άσε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει με τις συσκευές που πλήρωσε.

νομιζω οτι ο κοσμος θα πρεπει να αρχισει να συνειδητοποιει οτι δεν του ανηκει η συσκευη την οποια πληρωσε...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Razgriz είπε

Λίγο off topic, αλλά μπορεί κάποιος να προτείνει κινητό καθαρά για να το ξεκλειδώσω και να δω τι μπορεί να προσφέρει?

Σαν δεύτερο κινητο. Μέχρι 500ε. 

Pixel 8ης η 9ης γενιας μεταχειρισμενο. Το μοντελο a ειναι σιγουρα κατω απ τα 500€ και μετα ευκολη εγκατασταση με web Installer το GrapheneOs. Επισημη υποστηριξη για 7 χρονια. Μην ξεχασεις να φτιαξεις δευτερο προφιλ για τα σοσιαλ και αλλα ρουφιανοapp.

https://grapheneos.org/install/web

Επεξ/σία από gakos1112

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...