nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 07:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:07 μμ Οι χρήστες Android που έχουν ξεκλειδώσει το bootloader της συσκευής τους χάνουν την πρόσβαση στο Gemini Nano, όπως επιβεβαιώνει η Google στην επίσημη τεκμηρίωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον AssembleDebug στο blog του, η Google έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι το Gemini Nano δεν λειτουργεί σε συσκευές Android με ξεκλειδωμένο bootloader. Η πολιτική αυτή αποτελεί σημαντικό περιορισμό για τους power users και developers που επιθυμούν να πειραματιστούν με τις συσκευές τους. Το Gemini Nano αποτελεί τη συμπαγή έκδοση του Gemini και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς είναι βελτιστοποιημένο αρκετά ώστε να λειτουργεί τοπικά στις συσκευές. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η Google δεν επιτρέπει τη λειτουργία του Gemini Nano σε συσκευές όπου οι χρήστες έχουν επέμβει στο λειτουργικό σύστημα. Η επίσημη επιβεβαίωση προήλθε μέσω της τεκμηρίωσης για το GenAI Summarization API του ML Kit. Εκεί η Google εξηγεί γιατί οι χρήστες ενδέχεται να δουν το μήνυμα λάθους "FEATURE_NOT_FOUND". Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, εάν το bootloader της συσκευής είναι ξεκλειδωμένο, θα εμφανιστεί αυτό το σφάλμα, καθώς το API δεν υποστηρίζει συσκευές με ξεκλειδωμένα bootloaders. Για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ενθουσιώδεις χρήστες Android, κάποια στιγμή έχουν πιθανότατα προχωρήσει σε επεμβάσεις πέρα από αυτές που κάνουν οι συνηθισμένοι χρήστες. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πρόσβαση στα Developer Tools και απόκτηση root πρόσβασης ή ξεκλείδωμα του bootloader της συσκευής. Ενώ αυτά μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία, η χρήση τους σημαίνει ότι αποδέχεται κανείς τον κίνδυνο να χάσει ορισμένες λειτουργίες. Οι συσκευές αλλά και διάφορες εφαρμογές έχουν εσκεμμένα απενεργοποιήσει συγκεκριμένες λειτουργίες όταν εντοπίζουν ξεκλειδωμένο bootloader εδώ και χρόνια, προφανώς για να παρεμποδίσουν το debugging και να περιορίσουν τι θα μπορούσε να μάθει ένας πιθανός αντίπαλος σχετικά με το λογισμικό. Πριν από μια δεκαετία, για παράδειγμα, η Sony απενεργοποιούσε κάποιες από τις λειτουργίες post-processing της κάμερας στα τηλέφωνα Xperia. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
oldnew Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μη σου πω που το γράφουμε το Gemini nano οσοι ξεκλειδώνουμε bootloader.. 8 3 1 12
Huruduru Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Αδιάφορο, κράτα το σάπιο AI σου Google και άσε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει με τις συσκευές που πλήρωσε. 6 2
kotronas Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Αυτό ισχύει και στο CHATGPT απλά δεν το ανακοινώνουν.
stivaks72 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Αχ μωρέ και ήμουν έτοιμος να ξεκλειδώσω αλλά τώρα που δεν θα έχω Gemini nano δεν θα το κάνω γιατί είναι τόσο απαραίτητο (ειδικά το Gemini nano) που θα παραβλέψω την κλειδωμένη σαπίλα του κινητού μου. Κρίμας. 6
Tlykog Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) «Το api δεν υποστηρίζεται» είναι το επιχείρημα. Η «διατήρηση του ελέγχου» είναι ο πραγματικός λόγος. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Tlykog 12
GCX Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ένας λόγος που έβαλα crDroid στο Poco F3 που έχω για να γλιτώσω από το preinstalled crap των εταιριών 1
MikeGR7 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για το Gemini και ολη τη παρεα του! 42 λεπτά πριν, kotronas είπε Αυτό ισχύει και στο CHATGPT απλά δεν το ανακοινώνουν. Δεν ισχυει, εχω ξεκλειδωτο XIAOMI και τα παντα δουλευουν μεταξυ αυτων και το ChatGPT. 1
jazzu4ia Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες ...όχι ρέ φούστη μου !!! ...μεγάλο πλήγμα !!! ...καί τώρα τί κάνουμε ??
Bourdoulas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 ώρα πριν, MikeGR7 είπε ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για το Gemini και ολη τη παρεα του! Δεν ισχυει, εχω ξεκλειδωτο XIAOMI και τα παντα δουλευουν μεταξυ αυτων και το ChatGPT. Κατάφερες και ξεκλείδωσες τον bootloader με hyper os ; Σε παρακαλώ πες μου 5+1 αριθμούς 😅 1
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 55 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Κατάφερες και ξεκλείδωσες τον bootloader με hyper os ; Σε παρακαλώ πες μου 5+1 αριθμούς 😅 Γραφει οτι εχει με Hyper OS μπορει να εχει παλιο με MIUI Εκτος αν το MIUI δεν υποστηριζει ChatGPT?
Razgriz Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Λίγο off topic, αλλά μπορεί κάποιος να προτείνει κινητό καθαρά για να το ξεκλειδώσω και να δω τι μπορεί να προσφέρει? Σαν δεύτερο κινητο. Μέχρι 500ε.
xristos97 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 5 ώρες πριν, Huruduru είπε Αδιάφορο, κράτα το σάπιο AI σου Google και άσε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει με τις συσκευές που πλήρωσε. νομιζω οτι ο κοσμος θα πρεπει να αρχισει να συνειδητοποιει οτι δεν του ανηκει η συσκευη την οποια πληρωσε... 1
gakos1112 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Razgriz είπε Λίγο off topic, αλλά μπορεί κάποιος να προτείνει κινητό καθαρά για να το ξεκλειδώσω και να δω τι μπορεί να προσφέρει? Σαν δεύτερο κινητο. Μέχρι 500ε. Pixel 8ης η 9ης γενιας μεταχειρισμενο. Το μοντελο a ειναι σιγουρα κατω απ τα 500€ και μετα ευκολη εγκατασταση με web Installer το GrapheneOs. Επισημη υποστηριξη για 7 χρονια. Μην ξεχασεις να φτιαξεις δευτερο προφιλ για τα σοσιαλ και αλλα ρουφιανοapp. https://grapheneos.org/install/web Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από gakos1112
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα