Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοβαρα τωρα εχω να κανω update στα 10 απο το '18 και δεν εχω παθει τιποτα ακομα ( εχω αφησει μολις 4GB στο σκληρο και σταματησαν προ πολλου να με ενοχλουν )) , Σε καμμια δεκαρια χρονια οταν θα παρω καινουργιο υπολογιστη θα ξαναασχοληθω

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φτάνει πια με την τρομοκρατία... Τυχεροί είναι που δεν βάζουν support στις καινούριες εφαρμογές / παιχνίδια αλλιώς....

Screenshot_403.png.d48d2d143e231811577d92af0416343c.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dalespam είπε

Σοβαρα τωρα εχω να κανω update στα 10 απο το '18 και δεν εχω παθει τιποτα ακομα ( εχω αφησει μολις 4GB στο σκληρο και σταματησαν προ πολλου να με ενοχλουν )) , Σε καμμια δεκαρια χρονια οταν θα παρω καινουργιο υπολογιστη θα ξαναασχοληθω

Άμα δεν κάνεις κάποια σοβαρή δουλειά μέσω διαδικτύου και το έχεις μόνο για κανένα email, gov.gr και τα βασικά, δύσκολο να σου συμβεί κάτι. Βάλε και ένα antivirus και όλα κομπλέ. Με τους χακερς βέβαια και όλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις. 

Δημοσ.

Ο ενήλικος λογαριασμός είναι αυτός που τον έχουμε ήδη 18 χρόνια; Μήπως λογαριασμός ενηλίκου. 

Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι να χρησιμοποιείτε εργαλεία για την προετοιμασία των άρθρων, όμως το να μη γίνεται ανάγνωση για έλεγχο μετά είναι απλά τεμπελιά. 

Μην παραλείπετε τον έλεγχο από ανθρώπινο μάτι το 2025. Ίσως το 2027. 

• Like 1
Δημοσ.

Σορυ παιδιά αλλά... Διαβάζω τα σχόλια και γελάω απίστευτα. Ψάξτε συζητησεις forum για το όταν πρωτοβγηκαν τα windows 10. Είναι καρμπον η φάση 10 vs 11 με το 7 vs 10 😂. Εν το μεταξύ τα εκθείασμενα πλέον 10 είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ήταν την πρώτη μέρα που βγήκαν και ο κόσμος τα εκραζε 😂😂😂

• Like 8
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα ληγμένα, επιτέλους τέλος στις ενημερώσεις. Ευχαριστούμε Μicrosoft, χρόνια περιμέναμε να λήξουν, ειδικά παλιότερα που άνοιγες υπολογιστή για να κάνεις μια δουλίτσα ενός λεπτού και περίμενες και περίμενεςώρες, έχω φάει εγώ ατέλειωτες ώρες να είναι στο 15% η ενημέρωση και να κοιτάζω τον κύκλο να γυρίζει αργά αργά βαριά βαριά..... να καίγομαι.... 

Επεξ/σία από odys03
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 5
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Volga είπε

Σορυ παιδιά αλλά... Διαβάζω τα σχόλια και γελάω απίστευτα. Ψάξτε συζητησεις forum για το όταν πρωτοβγηκαν τα windows 10. Είναι καρμπον η φάση 10 vs 11 με το 7 vs 10 😂. Εν το μεταξύ τα εκθείασμενα πλέον 10 είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ήταν την πρώτη μέρα που βγήκαν και ο κόσμος τα εκραζε 😂😂😂

Θα βγουν τα 12 , θα φάνε θάψιμο και θα αρχίσουν να εκθειάζουν τα 11 😂

Όλα είναι κύκλος στο οικοσύστημα της MS 😂

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ReBastSoV είπε

Το ακούω από τα windows 98.

Θα το ακούω και μετά τα Windows 3098...

Φτάνει...

Επί Windows 98 το Linux ήταν πολύ δύσκολο στη χρήση. Στις μέρες μας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

48 λεπτά πριν, Volga είπε

Με μια βασική διαφορά: Στις προηγούμενες αλλαγές είχαμε να κάνουμε με τις συνήθειες των χρηστών και την απροθυμία τους να περάσουν σε κάτι νέο. Η αλλαγή όμως στα Windows 11 προϋποθέτει ( κανονικά ) την αλλαγή hardware για αρκετούς χρήστες. Και ναι, ακόμα και κατά τη μετάβαση σε Windows 10 κάποιοι υπολογιστές μπορεί να μη τη πάλευαν και ο χρήστης να προέβαινε τελικά σε αναβάθμιση, αλλά ήταν δική του επιλογή και όχι υποχρέωση. Σέβομαι το γεγονός ότι δεν μπορεί να υποστηρίζεται ένα λειτουργικό σύστημα εφ'όρου ζωής και ιδιαίτερα αν υπάρχει νεότερη έκδοση διαθέσιμη, αλλά είναι εντελώς παράλογο το να υποχρεώνεται ταυτόχρονα ο χρήστης σε αλλαγή hardware.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ναι! επιτέλους ήρθε η μέρα που η δήλωση της MS σήμερα γίνεται πραγματικότητα! Ο διάολος στην λεπτομέρεια; Τα τελευταία Windows για τον υπολογιστή σας, που πάει για πέταμα! Ουάχαχαχαχαχαχα!!!! (καταχθόνιο γέλιο)

12 ώρες πριν, ReBastSoV είπε

Το ακούω από τα windows 98.

Θα το ακούω και μετά τα Windows 3098...

Φτάνει...

Δεν φτάνει. Σε όλα τα προηγούμενα σε εκβίαζε μόνο με το αφήγημα του "μοντέρνου λογισμικού". Αυτή τη φορά σε εκβιάζει ώστε να πετάξεις ΚΑΙ το υλισμικό.

Επεξ/σία από me00016
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Volga said:

Δεν είναι όλα τα ίδια, ίσια κι όμοια

Από τα XP στα Vista όλοι έκραζαν και δικαίως αφού υπήρχαν σοβαρά θέματα, νέος πυρήνας λειτουργικού με τεράστια θέματα σε drivers. Τελικά ο κόσμος ΔΕΝ πήγε στα Vista ποτέ

Από τα XP στα 7, όταν είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση αφού τα 7 SP1 είναι παρόμοια με Vista SP2, όλοι πήγαν εκτός από εξαιρέσεις

Από τα 7 στα 8 ΟΛΟΙ έκραζαν γιατί η αλλαγή ήταν για τα σκυλιά, λειτουργικό tablet σε σταθερό, εσωτερικά υπήρχαν διαφορές (Server 2008 R2/7 με Server 2012) αλλά το interface έκανε ΚΑΝΕΝΑΝ να μην πάει σε 8

Από τα 8 στα 10 για 1-2 χρόνια έπεφτε κράξιμο γιατί υπήρχαν θέματα αλλά σιγά σιγά όλοι πήγαν αφού αντικειμενικά είναι καλό λειτουργικό από την 170x (2017) μέχρι την σημερινή 22h2 έκδοση των 10

Από τα 10 στα 11 υπάρχει κράξιμο γιατί αρχικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ βελτίωση, είναι ακριβώς ίδια με τα 10 με μηδέν αλλαγές εκτός skin και υπάρχουν πολλά θέματα με bugs, ειδικά από 23h2 σε 24h2 και σε 25h2 και φυσικά οι αστειότητες με τα TPM κτλ που είναι εικονικά, το λειτουργικό τρέχει και χωρίς όλες αυτές τις απαιτήσεις αφού είναι ίδια με τα 10

Δεν είναι όλα σαν τους κολλημένους που θα έχουν τα 7 μέχρι τη δευτέρα παρουσία και μένουν πίσω από κόλλημα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Παραδειγματάκι: έχω στην σχολή 75 ισχυρά workstations της Lenovo, 5 ή 6 χρόνων, πλήρως αναβαθμισμένα, απολύτως άψογα και αθόρυβα και γυαλιστερά και ικανότατα όπως την πρώτη μέρα παραλαβής - κανένα δεν έχει βγάλει κιχ ή την παραμικρή βλάβη.
Όλα με Windows 10 Education.
Μαντέψτε - "αυτός ο υπολογιστής δεν πληρεί τις προϋποθέσεις κτλ". 
Άρα να πετάξω 3 εργαστήρια υπολογιστών, ε?

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε

Παραδειγματάκι: έχω στην σχολή 75 ισχυρά workstations της Lenovo, 5 ή 6 χρόνων, πλήρως αναβαθμισμένα, απολύτως άψογα και αθόρυβα και γυαλιστερά και ικανότατα όπως την πρώτη μέρα παραλαβής - κανένα δεν έχει βγάλει κιχ ή την παραμικρή βλάβη.

Όχι. Πλήρωσε για υποστήριξη 🤸

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε

Κατά τις ορέξεις της Microsoft, ναι. Διαφορετικά, επιλέγεις ανάμεσα στα τέσσερα:
α) Περνάς έμμεσα τα Windows 11

β) Παραμένεις στα Windows 10

γ) Τρέχεις Windows 10 σε virtual machine με αυστηρούς κανόνες firewall ( εξωτερικό, υποθέτω ότι έχεις ήδη ). Αν γνωρίζεις πώς να παίξεις μπαλίτσα με Proxmox και έχεις πρόσθετες κάρτες γραφικών, κάνεις passthrough των πρόσθετων στα Windows vm's και αν θέλεις, μπορείς να εγκαταστήσεις και Linux το οποίο θα κάνει χρήση των ενσωματωμένων γραφικών της CPU. Αυτό είναι που κάνω εγώ. RX580 παραχωρημένη στο Windows VM, UHD630 στο Linux με έξοδο και των δύο στην οθόνη μου ( diplayport στην RX580, HDMI στην έξοδο της μητρικής )

δ) Τρέχεις μόνο Linux.

4 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Όχι. Πλήρωσε για υποστήριξη 🤸

Έως πότε; Και γιατί όλο αυτό, όταν τα μηχανήματα μπορούν να τρέξουν Windows 11 ( αν δηλαδή δεν υπήρχε ο περιορισμός στο hardware )?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Volga είπε

Sorry, αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο. Αυτή τη στιγμή σχεδόν οι μισοί υπολογιστές που τρέχουν Windows παγκοσμίως τρέχουν Windows 10. Συγκριτικά τα Windows 7 κοντά στο EoL τους είχαν κάτω από 30%.

Το μεγάλο θέμα όμως, είναι πως υπάρχουν εκατομμύρια υπολογιστές αυτή τη στιγμή οι οποίοι δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε windows 11 γιατί δεν πληρούν τα hardware requirements. Το οποίο υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε πάνω από 700 εκατομμύρια κιλά σε e-waste.

Ακόμα και να μη νοιάζεσαι καν για αυτό όμως, μέχρι το 2021 πουλιούνταν ακόμα υπολογιστές χωρίς TPM 2.0 support και ως εν τούτης δεν πληρούν τα hardware requirements. Δεν είναι δυνατόν να λες σε κάποιον πως πρέπει να αλλάξει τον υπολογιστή του γιατί θα σταματήσει να λαμβάνει security patches, τον οποίο αγόρασε πριν μόλις 4 χρόνια και για τη χρήση που τον θέλει μια χαρά κάνει τη δουλειά του.

Επεξ/σία από crispy_mummy
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...