kata_tixi Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 λεπτά πριν, Hik είπε Ανεξάρτητα από το αν πρέπει ή όχι να υπάρχουν αυτές οι "υπηρεσίες", η διέγερση σε πράξη εγκλημάτων πως δικαιολογείται ακριβώς; Αν είναι να χρησιμοποιούμε τη νομοθεσία με μπαλαντέρ ποινικές πράξεις που μπορεί να κοτσάρει η κάθε αρχή ότι θέλει εκεί, δε διαφέρουμε και τρελά από την Κίνα. Προφανώς, εδώ πρέπει να προσλάβουν οι κατηγορούμενοι έναν καλό ποινικολόγο, γιατί μπάζει από δέκα μεριές αυτή η κατηγορία. Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση στους δρόμους. Τα μπλόκα και οι κάμερες είναι κατά βάση προληπτικά μέτρα, έχουν στόχο την ενημέρωση στο να ΜΗΝ κάνεις παρανομίες. Για αυτό και ειδικά στις κάμερες βάζουν και πινακίδες ενημέρωσης. Για αυτό και δεν κόβουν υπηρεσίες όπως Google Maps ή Waze που σε ενημερώνουν (εκτός από κάποιες χώρες δημοκρατικές, βλέπε Γαλλία). Η αστυνόμευση πρέπει να γίνεται καθημερινά στους δρόμους, και όχι με ενέργειες που έχουν σαν πρωταρχικό σκοπό το να δείξουν ότι κάτι γίνεται. Πήγαινε οδήγησε σε Αμερική/Καναδά να καταλάβεις τι λέω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις παρανομία στο δρόμο και να μη σε πετύχουν. Stop περνάς χωρίς να το κοκκαλώσεις και σε σταματάνε 100%. Σε κάθε τετράγωνο υπάρχει αστυνομία, είτε εμφανής, είτε κρυφή. Βγες εδώ Παραλιακή και Κηφισό ένα Σάββατο βράδυ, και πες μου αν δε δεις τουλάχιστον 10 κάγκουρες που αλλάζουν λωρίδες από τέρμα δεξιά προς τέρμα αριστερά. Πού ακριβώς είναι η αστυνομία; Α ξέχασα, μόνο πρωί πάνε για μπλόκο γιατί τότε έχει δωρεάν καφέ στα Everest. συμφωνουμε σε αυτα αδερφε απλα το θεμα ειναι οτι επειδη δεν γινεται το ενα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να γινεται και το αλλο. 2
BritGreek Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δεν γνωρίζω τις κοινότητες, αλλά μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει η ίδια ακριβώς δυνατότητα και μάλιστα σε real time στις περισσότερες εφαρμογές πλοήγησης και να επιτρέπεται, αλλά να μην ισχύει το ίδιο σε μια ομάδα στο Viber. Εδώ υπάρχει dedicated εφαρμογή για κάμερες η οποία μάλιστα θεωρείται και must για ταξίδια στην Ευρώπη. Το σωστό είναι να τηρούμε όλοι τον ΚΟΚ, αλλά η όλη ιστορία ακούγεται λίγο περίεργη.
lucanis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Για να καταλάβετε την υποκρισία όσων γράψανε αρνητικά σχόλια για το μέτρο, απλά κάντε εικόνα πως συμπεριφέρονται αυτοί που γράψανε τα αρνητικά σχόλια με το που περνούν τα σύνορα της Ελλάδας προς τα έξω! 1
kata_tixi Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 λεπτά πριν, BritGreek είπε Δεν γνωρίζω τις κοινότητες, αλλά μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει η ίδια ακριβώς δυνατότητα και μάλιστα σε real time στις περισσότερες εφαρμογές πλοήγησης και να επιτρέπεται, αλλά να μην ισχύει το ίδιο σε μια ομάδα στο Viber. Εδώ υπάρχει dedicated εφαρμογή για κάμερες η οποία μάλιστα θεωρείται και must για ταξίδια στην Ευρώπη. Το σωστό είναι να τηρούμε όλοι τον ΚΟΚ, αλλά η όλη ιστορία ακούγεται λίγο περίεργη. αυτο που λες εχει ενα point παρολα αυτα μπορει να υπαρχει καποιου ειδους διαφορα ή ισως να κοβει κατι η εφαρμογη.
Hik Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, kata_tixi said: αυτο που λες εχει ενα point παρολα αυτα μπορει να υπαρχει καποιου ειδους διαφορα ή ισως να κοβει κατι η εφαρμογη. Δεν υπάρχει διαφορά. Απλώς δεν μπορεί να πιάσει τον Pichai η Ελληνική Αστυνομία σε αυτόφωρο για διέργεση σε πράξη εγκλημάτων. Αν υπήρχε νομοθεσία συγκεκριμένη θα το κόβανε και εδώ όπως σε άλλες χώρες. Εδώ που μπορούν να πιάσουν καημένους, βρίσκουν κάτι στον ποινικό κώδικα και προχωράνε. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Hik 1
costas2025 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 29 λεπτά πριν, aggeliki είπε Γιατί δεν ζεις σε μια ουτοπία. Πολλά πρόστιμα είναι άδικα και βασίζονται πάνω στο κόμπλεξ, το ότι αυτός παίρνει 900€ και εσύ έχεις BMW 80 χιλιάρικα. Και επειδή αστυνομικός είναι, θα βρει να γράψει. Μα το λάστιχο που έχει φθαρεί, μα το φανάρι που έχει καεί. Γιατί ξέρεις πως υπάρχει κόμπλεξ, διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Για τον ίδιο λόγο που οι ίδιοι με θράσος καίνε στοπ και φανάρια και μετά σου παίρνουν το δίπλωμα 6 μήνες γιατί δεν φορούσες κράνος. Γιατί απλά στην Ελλάδα του 2025 δεν χρειάζεται να είσαι παράνομος για να βρεις το μπελά σου! Ουτε απαραίτητα πρέπει να κάνεις κάτι για να βρεθείς να γυρνάς με τα πόδια σπίτι! Οι μονες κλησεις για λαστιχα που αναφερεις ειναι σε λεωφορεια και φορτιγα και καλα τους εκαναν. Το οτι ο νεοελληνας εχει πραβατικη συμπεριφορα δεν ειναι καινουργιο! 2
darkmatinee Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 minutes ago, kata_tixi said: αυτο που λες εχει ενα point παρολα αυτα μπορει να υπαρχει καποιου ειδους διαφορα ή ισως να κοβει κατι η εφαρμογη. Ή απλά το Ελληνικό κράτος ή/και η Ελληνική Αστυνομία δεν ξέρει καν την ύπαρξή τους. Και δεν αναφέρω αν το γνωρίζουν μερικοί αστυνομικοί, εννοώ να υπάρχει αναφορά ή επίσημη έρευνα για αυτές τις εφαρμογές.
kata_tixi Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μόλις τώρα, Hik είπε Δεν υπάρχει διαφορά. Απλώς δεν μπορεί να πιάσει τον Pichai η Ελληνική Αστυνομία σε αυτόφωρο για διέργεση σε πράξη εγκλημάτων. Αν υπήρχε νομοθεσία συγκεκριμένη θα το κόβανε και εκεί όπως σε άλλες χώρες. Εδώ που μπορούν να πιάσουν καημένους, βρίσκουν κάτι στον ποινικό κώδικα και προχωράνε. στο google μπορεις να βαλεις οποτε θες οπου θες ειδοποιηση;
kanesaxo Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Ρε παιδιά, η ομάδα καλή χρυσή περί ελέγχων της τροχαίας... (οκ, παράνομο δε λεω) Οταν ομως αρχισαν να ενημερώνουν για ασφαλίτικα, ΟΠΚΕ, κτλ πήγε αλλού το πράγμα... 1
kata_tixi Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 λεπτά πριν, Hik είπε Ναι, απλώς κάνεις report. κακο και αυτο . βεβιαα νομιζω αυτο γινεται κυριως σε πολυ μεγαλα αστικα κεντρα γιατι εγω που μενω επαρχία δεν εχω δει μεσα στην πολη ποτε καποια ειδοποιηση.
kinitos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 hour ago, Angeldust said: Το σινιάλο με τα φώτα απαγορεύεται. Εχω φάει κλήση πριν πολλά χρόνια γι'αυτό τον λόγο. Πολλές φορες έκανα σινιάλα αν ειχε συμβεί καποιο τροχαιο συμβάν και ειδικα σε δύσκολο σημείο για να κόψουν ταχύτητα και να προσέχουν οι απέναντι αλλα οχι τέλος αυτά. Βέβαια τωρα που το γράφω μου ήρθε στο μυαλό οτι ολεον πάμε με 30 αρα δεν υπάρχει προβλημα .και δυστυχώς τα τροχαία δεν μειώθηκαν αρα σε λίγο πάμε για νέα όρια 10χλμ ανα ωρα
DrStef Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Νομίζω κάπου το έχω ξανά πει, υπάρχουν ομάδες στο Viber μέχρι και ανάμεσα σε επαγγελματίες όπου καθορίζουν μεταξύ τους τιμές από την τυρόπιτα και τον καφέ έως και το κούρεμα. Μετά μας πειράζουν τα καρτέλ των πετρελαιάδων, των γαλακτοβιομήχανων, των σουπερμαρκετάδων και γενικά το κακό κράτος που δεν ελέγχει κανέναν. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από DrStef 3
Hik Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Just now, kata_tixi said: κακο και αυτο . βεβιαα νομιζω αυτο γινεται κυριως σε πολυ μεγαλα αστικα κεντρα γιατι εγω που μενω επαρχία δεν εχω δει μεσα στην πολη ποτε καποια ειδοποιηση. Πολύ καλό είναι αυτό, γιατί κύρια λειτουργία είναι να κάνεις reports έργα στο δρόμο, αυτοκίνητα που είναι σταματημένα στο διάζωμα κ.ο.κ. Το report για μπλόκα είναι μια από τις 6 κατηγορίες. Πολύ χρήσιμο σε ταξίδια.
kanenaprivacy Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Αν είχαν signal και δεν είχαν δώσει αριθμό τηλεφώνου και οι ΕΛ.ΑΣ. είχαν ένταλμα... θα γινόταν τίποτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα