CoOliO Δημοσ. Τετάρτη στις 06:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:50 μμ Καλησπέρα σε όλους... Έχω ένα 2πύρηνο 775 με 2gb ram κ ένα laptop με τις ίδιες δυνατότητες!!Θέλω να βάλω κάποια έκδοση που θα μου προτείνετε για απλό σερφάρισμα, μουσική κλπ.. Χαλαρά πράγματα δλδ!! ΥΓ Μετά από την νέα νομοθεσία σχετικά με το download επιτρέπεται να το κατεβάσω από το official site και να το κάψω σε ένα dvd ε?
cvb~ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ Καλησπέρα, αν θες ρίξε μια ματιά στο Linux Mint Xfce edition, είναι η ελαφριά έκδοση του Linux Mint. https://linuxmint.com/download.php
CoOliO Δημοσ. Τετάρτη στις 07:50 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:50 μμ 11 λεπτά πριν, cvb~ είπε Καλησπέρα, αν θες ρίξε μια ματιά στο Linux Mint Xfce edition, είναι η ελαφριά έκδοση του Linux Mint. https://linuxmint.com/download.php Επιτρέπεται κανονικά να το κατεβάσω και να το περάσω σε 2 υπολογιστές;
cvb~ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:53 μμ (επεξεργασμένο) Ναι, όπως όλες τις διανομές Linux, BSD, κτλ. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:54 μμ από cvb~
hp8 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:35 μμ 1 ώρα πριν, CoOliO είπε Έχω ένα 2πύρηνο 775 με 2gb ram με 2gb ram μέχρι Damn Small Linux η κάνα puppy linux Βάλε όλα τα στοιχεία 1
micos000 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:41 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:41 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, CoOliO είπε ΥΓ Μετά από την νέα νομοθεσία σχετικά με το download επιτρέπεται να το κατεβάσω από το official site και να το κάψω σε ένα dvd ε? Εντάξει βρε παιδιά, χαλαρώστε. Το torrenting δεν είναι παράνομο, το κατέβασμα ταινιών/σειρών και σπασμένων παιχνιδιών και εφαρμογών είναι παράνομο. Όσο για διανομή δες και το kubuntu ή το linux lite. Με 2gb ram όμως θα ταλαιπωρηθείς και στο linux. Πήγαινε τα τουλάχιστον στα 4 με καμιά μεταχειρισμένη ram από τις αγγελίες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:43 πμ από micos000
uniquegr Δημοσ. Πέμπτη στις 12:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:32 μμ Μια καλή επιλογή και ελαφριά, είναι το AntiX. Εγώ το χρησιμοποιώ με τον ICEWM και καταλαμβάνει σε idle γύρω στα 300mb ram. Καλό θα είναι να βάλεις απο ένα ssd δίσκο, φτηνό. 1
CoOliO Δημοσ. Πέμπτη στις 04:57 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:57 μμ Οπότε AntiX,puppy linux η Linux Mint? Δεν έχω θέμα αν κολλάει λίγο.. Πιο πολύ θέλω να γνωρίσω τον κόσμο εκτός windows!!Τα μηχανήματα θα είναι για να ακούω μουσική στο youtube και λίγο σερφάρισμα!! Αυτά...
cvb~ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:17 μμ Δική σου επιλογή είναι. Δες τα site τον διανομών που είπαμε και βάλε όποια σου αρέσει. Υπάρχουν κι άλλες ελαφριές διανομές όπως το lubuntu. Δες τι σου αρέσει και προχώρα.
micos000 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:11 μμ (επεξεργασμένο) To puppy θα έλεγα να το αφήσεις καθώς δεν είναι και τόσο για βασικό λειτουργικό. Μπορείς να κατεβάσεις μερικές διανομές που σου προτείνουμε και αφού ετοιμάσεις ένα στικάκι (16 ή 32 φτάνει) με το ventoy σε mbr να πετάξεις μέσα τα iso και αφού μπουτάρεις από το στικάκι θα μπορέσεις να επιλέγεις ποιο iso θέλεις και να τα δοκιμάζεις Live χωρίς εγκατάσταση. Επεξ/σία Πέμπτη στις 09:12 μμ από micos000
uniquegr Δημοσ. Πέμπτη στις 10:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:36 μμ To AntiX είναι σαφώς πιο ελαφρύ απο το Mint, ενώ είναι debian based, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για την ίδια πηγή πακέτων και τον ίδιο package manager. Out of the box, δεν είναι και το πιο όμορφο περιβάλλον ( σε σχέση με το Mint ), θυμίζει αρκετά Windows 7, αλλά με το καλό να συνηθίσεις το λειτουργικό και όρεξη να'χεις, μπορείς να παίξεις μαζί του σε μεγάλο βαθμό.
rhtoras Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 13 ώρες πριν, CoOliO είπε Οπότε AntiX,puppy linux η Linux Mint? Δεν έχω θέμα αν κολλάει λίγο.. Πιο πολύ θέλω να γνωρίσω τον κόσμο εκτός windows!!Τα μηχανήματα θα είναι για να ακούω μουσική στο youtube και λίγο σερφάρισμα!! Αυτά... οχι mint το systemD ειναι βαρύ μπορείς να βάλεις το damn small linux που βασίζεται στο antix απλά ειναι λίγο πιο γυμνό και άρα και πιο ελαφρύ υπάρχει και η λύση του void linux γενικά βάζουμε nosystemD οταν θέλουμε ασφάλεια, ταχύτητα και να ειναι ελαφρύ τώρα άλλες λύσεις που είναι ελαφριές είναι και τα easyOS, το fatdog 64 και τα 2 είναι fork του puppy αλλά και το slitaz το οποίο βέβαια είναι κάπως παλαιό τέλος υπάρχεί άλλη μια επιλογή σε linux το tiny core linux τώρα αν ενδιαφέρεσαι υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες διανομές όπως austrumi linux ή noir linux αλλά θα σου είναι πιο παίδεμα...
uniquegr Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 4 ώρες πριν, rhtoras είπε μπορείς να βάλεις το damn small linux που βασίζεται στο antix απλά ειναι λίγο πιο γυμνό και άρα και πιο ελαφρύ Μπορεί όμως ο χρήστης να το φέρει στα μέτρα του; Είναι δηλαδή κάτι σαν το ubuntu server που έρχεται γυμνό και ο χρήστης το διαμορφώνει;
micos000 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Να σου πω την αμαρτία μου; Εγώ θα έβαζα 7άρια με firefox 115 esr 32bit ή 64bit και όσο κρατήσει. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από micos000
hp8 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Μπορεί όμως ο χρήστης να το φέρει στα μέτρα του; Το έχω δοκιμάσει Μια χαρά έτοιμο είναι για τα άπλα καθημερινά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα