Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikeKata είπε

Καλά θα πάει αυτό...

Είναι το αντίστοιχο του vibe coding. Δεν είναι θέμα ευκολίας, είναι θέμα ακρίβειας. Όταν το κάνεις εσύ, γνωρίζεις τι πήγε στραβά όταν δεις το error, γνωρίζεις τι συστήματα ασφαλείας έθεσες στο project σου και χίλια δυο ακόμα. Για κανένα παιχνιδάκι στον καναπέ, αν βαριέσαι, μπορεί να είναι καλό. Όταν θες να το χρησιμοποιήσεις στη δουλειά, δε θα στηριχθείς εκεί, είναι υψηλότερο το ρίσκο και οι συνέπειες.

Τα AI εργαλεία είναι αυτό: "εργαλεία". Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Κάθε εργαλείο έχει συγκεκριμένο context στο οποίο χρησιμοποιείται. Π.χ, να χρησιμοποιήσεις ένα LLM να σκανάρει το codebase σου για vulnerabilities ή να σου προτείνει ιδέες για architecture ως starting point σε ένα project γιατί μπορεί κάτι να μη σκέφτηκες, είναι θεμιτό. Να το αφήσεις να υποκαταστήσει τη δουλειά σου, το θεωρώ εντελώς λάθος. 

Προς το παρόν, αυτές οι μεγάλες εταιρείες έχουν καβαλήσει το κύμα του "ΑΙ" και το βάζουν παντού, χρειάζεται-δε χρειάζεται, επειδή είναι το νέο buzzword. Όπως ήταν κάποτε τα widgets (ποιος ξεχνάει το "widgets παντού", π.χ με τα Vista), μετά ήταν το VR (ξεχνάει κανένας το craze ή το Mixed Reality που ήθελε η MS να ενσωματώσει το VR σε όλα της τα apps), μετά τα crypto κλπ.

Κάθε τέτοια τεχνολογία επιδεικνύει αυτά τα στάδια: Hype, crash, consolidation, maturity. Είμαστε στο hype προς το παρόν.

Δεν είναι η πρώτη φορά.

Τα μπερδεύεις και τα μεγαλοποιείς ταυτόχρονα.

Δεν μιλάω να μου κάνει υπολογισμούς ούτε να μου βγάλει αποτελέσματα.

Ζητάω να μου κλικάρει και να προχωρήσει ένα script στο power automator. Είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι στοχευμένο. Ουτε να γράψει κώδικα ούτε να περάσει δικές του ιδέες σε βαθμό που να αρχίσει να φαντασιώνεται.

Είναι μια κατάσταση πολύ απλή αυτο που σου περιγράφω. Μικρή χαμαλοδουλειά που εμένα θα μου πάρει 20 λεπτά. Και αυτο θα την κάνει σε 2. 

Οπως λες. Εργαλεία είναι τα ΑΙ. Και ως εργαλείο αναφέρω το παραπάνω μοτίβο εργασίας.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...