alexiad Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Γεια χαρά . Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ , καθώς αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι και θέλω γνώμες . Έχω motherboard Gigabyte 7VAXP με RAID controller και δύο σκληρούς Western Digital 120JB και προσπαθώ να κάνω καθαρή εγκατάσταση στα WIN XP PRO . To Raid bios αναγνωρίζει τους δύο σκληρούς κανονικά σαν MIA συστοιχία strip (240 gb) , κάνω κανονικά την εγκατάσταση στα WIN , πατάω F6 όταν ζητηθεί , βάζω την δισκέτα με τους drivers του raid , τους αναγνωρίζει κανονικά και ξεκινά την αντιγρραφή των αρχείων. (ΣΣ τους σκληρούς τους έχω ta jumper σε cable seletct και τους δύο ) Το πρόβλημα αρχίζει μόλις τελειώσει η αντιγραφή των αρχείων . To σύστημα πάει να κάνει boot αλλά κολλάει . Μόλις κάνω reboot και πάει να φορτώσει τα win κολλάει και πάλι αμέσως . Εχω επιχειρήσει πολλές αλλαγές , πχ να αλλάξω την τοποθέτηση των σκληρών στο motherboard , να αλλάξω τα jumpers από master σε cable select και αντίστροφα αλλά τίποτα. Καμία γνώμη ?????????
madsc Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Να αλλάξεις drivers για τον controller δοκίμασες; Τί άλλες συσκευές αποθήκευσης φοράς επάνω; /sc
alexiad Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Madsc Έχω κατεβάσει όλους τους καινούργιους drivers , αλλά τίποτα . Άλλες συσκευές αποθήκευσης δεν πέρασα στο σύστημα , μόνο τους δύο σκληρούς δίσκους , στους οποίους δοκίμασα να περάσω τα windows xp τόσο σε ntfs όσο και σε fat32 , δοκίμασα διάφορες επιλογές με τα jumpers των σκληρών , τίποτα. Μοναδική επιλογή που δοκιμάζω τώρα , να κάνω εγκατάσταση σε έναν 60 gb δίσκο που έχω , και μετά με το norton ghost να αντιγράψω όλο τον δίσκο μέσα στον raid . λες να πιάσει?????
madsc Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δοκίμασε bios update στη μητρική σου από το επίσημο site. /sc
TASSOSPA Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 An katalava kala exeis ena 60ari se primary master kai dyo 120arhdes se raid? an nai kai 8eleis na valeis windows se enan apo toys raid exeis ry8misei apo ta bios apo poy na kanei boot? alla kai pali den katalavainw giati 8eleis na baleis to leitoyrgiko se raid kai oxi klasika se ide?
alexiad Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 madsc , Εχω εγκατεστημένο το τελευταίο bios , όπως και όλοι οι drivers είναι οι τελευταίοι . TASSOSPA, Αυτό που ήθελα να κάνω , ήταν να εγκαταστήσω τα windows σε έναν raid δίσκο . Τον 60 Gb δεν θέλω να τον χρησιμοποιήσω σε αυτό το σύστημα . Anyway , βρήκα τελικά την λύση μέσω του 60Gb. Έκανα εκεί μια καθαρή εγκατάσταση των ΧP , και ενώ τον είχα συνδέσει σε raid controller . Η εγκατάσταση αντίθετα από τους δύο 120άρηδες , ολοκληρώθηκε κανονικά και ο δίσκος μπήκε στα windows ως raid μονός (χωρίς βέβαια διαφορά στις επιδόσεις ) . Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα boot cd με διάφορες εφαρμογές , αντέγραψα ολόκληρο τον 60άρη δίσκο μέσα στον 120άρη raid , μετά τον αποσύνδεσα και έκανα boot από τον raid. Το κουφό είναι ότι τα windows λειτουργούν κανονικά τώρα , χωρίς μπλέ οθόνες και χωρίς restart. Πάντως , καθαρή εγκατάσταση των windows , απευθείας στον 2X120Gb stripped raid δίσκο δεν μπόρεσα να κάνω και για αυτό νομίζω ευθύνονται οι drivers του promise raid controller .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.