GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ....ΕΧΩ 2 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙ...ΕΝΑ ΦΟΡΗΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.....ΜΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ......ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΩ I.P ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ 192.168.0.1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ 192.168.0.2. ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Η I.P ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ....Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ <<ΒΛΕΠΕΙ>> ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ....ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΩ I.P ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΝ ΤΑΘΕ I.P ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ INTERNET ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ....ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ....ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ....ΘΑ ΣΚΑΣΩ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ????? !?!?!?!?!?!?! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ??????ΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Highlander Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 1ον Μην γράφεις με κεφαλαία. Είναι σαν να φωνάζεις (ξέρω ότι θες να φωνάξεις αλλά δεν είναι σωστό) 2ον Κάνε το εξής: Αν κάνεις αυτόματη την κοινόχρηστη σύνδεση θα πρέπει εκτός από τον πρώτο που θα πάρει την IP 192.168.0.1 ο δεύτερος να την πάρει αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πας να βάλεις την IP 192.168.0.2 αλλά θα επιλέξεις τις αυτόματες ρυθμίσεις. Αν σωνει και ντε, θέλεις να βάλεις αποσδήποτε την IP 192.168.0.2 τότε θα πρέπει να ορίσεις πύλη το 192.168.0.1 και DNS π.χ. 195.170.0.2 για OTENET. Δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα άλλο στο δίκτυό σου. Στην πρώτο υπολογιστή που έχει την 192.168.0.1 μην πειράξεις τίποτα...
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 SORRY για τα κεφαλαία παιδιά καταλάθος τα πέρασα λόγω του ότι είμαι στην δουλεία και έχει πάντα το CAPS ανοιχτό .....αν περάσω φίλε μου στο 2ο μηχάνημα την IP που μου λες τότε βλέπει μια χαρά δίκτυο ΤΟΠΙΚΟ αλλά δεν βλέπει με ΤΙΠΟΤΑ την κοινόχρηστη σύνδεση .....εδώ είναι το πρόβλημα.......τα έχω δοκιμάσει όλα ......
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 α και κάτι ακόμα.....αν ΔΕΝ βάλω I.P στον 2ο τότε ναι μεν βλέπει κοινόχρηστη σύνδεση απο τον 1ο αλλά δεν βλέπει τοπικό δίκτυο.......μάλλον βλέπει στην περιοχή δικτύου τα 2 μηχανήματα αλλά δεν μπορεί να μπεί στον δίσκο του άλλου....και οι δυο δίσκοι είναι κοινόχρηστοι και τα 2 p.c είναι με switch 8 port....
Highlander Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 SORRY για τα κεφαλαία παιδιά καταλάθος τα πέρασα λόγω του ότι είμαι στην δουλεία και έχει πάντα το CAPS ανοιχτό .....αν περάσω φίλε μου στο 2ο μηχάνημα την IP που μου λες τότε βλέπει μια χαρά δίκτυο ΤΟΠΙΚΟ αλλά δεν βλέπει με ΤΙΠΟΤΑ την κοινόχρηστη σύνδεση .....εδώ είναι το πρόβλημα.......τα έχω δοκιμάσει όλα ...... Όπως είπα πρέπει να βάλεις Gate & DNS. α και κάτι ακόμα.....αν ΔΕΝ βάλω I.P στον 2ο τότε ναι μεν βλέπει κοινόχρηστη σύνδεση απο τον 1ο αλλά δεν βλέπει τοπικό δίκτυο.......μάλλον βλέπει στην περιοχή δικτύου τα 2 μηχανήματα αλλά δεν μπορεί να μπεί στον δίσκο του άλλου....και οι δυο δίσκοι είναι κοινόχρηστοι και τα 2 p.c είναι με switch 8 port.... Δεν στέκει αυτό που λες αλλά με τα Windows όλα πρέπει να τα περιμένεις. Δοκίμασε να βάλεις Gate (Πύλη) & DNS και βλέπουμε.. Από περιέργεια.... μήπως κάποιο PC έχει Win98 ?
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 το ξέρω οτι δεν στέκει και αυτο με προβληματίζει....και τα 2 έχουν Win XP Pro Gr SP1 πάνω τους....τώρα μόλις μπήκα σπίτι πάω να δηλώσω DNS και τα ξαναλέμε...thanks πάντως
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Απίστευτο αλλά ούτε με Gate & DNS έγινε τίποτα .....βλέπει κανονικά την σύνδεση την κοινόχρηστη μπένει κανονικά στο ιντερνετ αλλά μόλις πάω απο το Laptop να συνδεθώ στον μεγάλο ενώ στις θέσεις δικτύου και στην προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας εμφανίζονται και οι 2 υπολογιστές αν πατήσω να μπώ στον άλλον στον δίσκο του μου λέει Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο \\GaGaS μπλα μπλα μπλα......όταν πάω απο τον μεγάλο να μπω στο Laptop μου λέει ΣΧΕΔΟΝ τα ίδια Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο ΗΟΜΕ ( ΗΟΜΕ ειναι η ονομασια του τοπικου δικτυου ) Απο το λαπτοπ βλεπει τα 2 p.c αλλα δεν μπενει απο τον κανονικο δεν βλεπει καν την ονομασια δικτυου....εχω κανει format γιατι ειχα αυτο το προβλημα και στα 2 P.c έχω κάνει reset το switch έβαλα αλλο switch ώς και το ISDN δοκίμασα ενός φίλου.....μπας και.........αλλα @@ρια.................
GaGaS_Thess Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 και όμως όχι και αυτό το απενεργοποίησα ακόμα και των Windows μήπως και φταίει αυτό αλλά τίποτα γαμώτο ΘΑ ΣΚΑΣΩΩΩΩΩΩωωωωωωωωωωω
billpeppas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν κοιτάς λίγο στο section "Λειτουργικά Συστήματα" ένα Networking Guide που υπάρχει εκεί?
billpeppas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν κοιτάς λίγο στο section "Λειτουργικά Συστήματα" ένα Networking Guide που υπάρχει εκεί?
ee3509 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 loipon, epeidi ta polla logia einai ftoxeia PC1) Manual IP 192.168.0.1 - Subnet 255.255.255.0 PC2) Manual IP 192.168.0.2 - Subnet 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.0.1 ------------------------------------------------------------ Sto PC1 trexeis to freeproxy - http://www.alphalink.com.au/~gregr Sto PC2 vazeis sto control panel-> internet options -> connection-> lan settings-> Use a proxy me IP 192.168.0.1 kai port 8080 auta gia web. apo ekei kai perei vazeis manual setting gia opio port thes se opio programma thes.
polaki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 giati den trexeis kai to programma ton windows gia na sou ftiaksoun ena topiko diktio? Sto proto pc pou vgainei internet tha tou peis na xrisimopoiisei tin internet sindesi gia na tin moirazei sto allo kai tha eisai ok.. Meta sto allo pc tha kaneis ta idia vimata, mono pou mporeis na eisai sindedemenos sto internet me to proto pc oste na dei poio pc tha ton vgazei sto net. Ego afto kano kai oute mpleko me manual rithmiseis oute tipota!
xaotikos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 loipon' date=' epeidi ta polla logia einai ftoxeia PC1) Manual IP 192.168.0.1 - Subnet 255.255.255.0 PC2) Manual IP 192.168.0.2 - Subnet 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.0.1 ------------------------------------------------------------ Sto PC1 trexeis to freeproxy - http://www.alphalink.com.au/~gregr Sto PC2 vazeis sto control panel-> internet options -> connection-> lan settings-> Use a proxy me IP 192.168.0.1 kai port 8080 auta gia web. apo ekei kai perei vazeis manual setting gia opio port thes se opio programma thes.[/quote'] Μα γιατί να μπερδευτεί με proxies? Βαζει ip gateways όπως είπες, κάνει sharing την σ΄θνδεση στο PC1 με όλες τις επιλογές ενεργοποιημένες στο κοινόχρηστη σύνδεση internet (3) και είναι έτοιμος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην δουλέψει με αυτό. Φυσικά μπορεί να βάλει και automatic όλα στο PC2 μόνο που κάθε φορά που μπαίνει θα του δίνει (όχι πάντα) άλλη ip και πρέπει να παίζει με τα computer names για sharing για ευκολία.
GaGaS_Thess Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Μαγκες επειδη δεν αντεχω αλλο δοκιμασα οτι και αν εχεται γραψει μεσα εδω και το αποτελεσμα ειναι παλι το ιδιο το Σαββατο που δεν δουλευω θα τα φορμαρω και τα 2 και θα δω πως θα καθισουν,....αν και παλι εχω τα ιδια μου φενεται οτι θα τα σουταρω και τα 2 απο το παραθυρο...σι χτιρ πια λολ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.