wizeman1986 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 ston athlon 64 plironeis gia kati pou den xrisimopiis ,ta 64 bit...den xriazonde akoma toulaxiston,kai pistepse me otan vgoun efarmoges pou tha ekmetaleuonde pliros ta 64 bit tha exoun vgei poloi anoteroi epeksergastes apo tous torinous...
Blackjim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 sorry , tha dwseis p.x. 160Euro gia na pareis enan P4 i AthlonXP me 32bit pou tha exei mia apodosi A ,otan me ta idia lefta mporeis na pareis ton A64 pou exei apodosi B>A kai mporeis na to xrisimopoiiseis mellontika se 64bit OS ???? POU EINAI TO NOHMA??? to oti einai 64bit de simainei oti pane axrista!! ( milame poly genika alla etsi exoun ta pramata ).
sarisn Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2004 Α) το Honda S2000 βγάζει πιο πολλά hp/lt απο όποιαδήποτε φερράρι, κοστίζει περίπου στο 1/4 και εχεί επιδώσεις γύρο στο 1/2. Αποφάσίστε πιο είναι καλύτερο. ΧΑΧΑΧΑ !!! Καλό με έκανες και γέλασα φίλε μου!!! Πόσα λίγα ξέρεις από αυτοκίνητα.... Γιατί αν ήξερες έστω και λίγα θα ήξερες ότι το S2000 αποδίδει 240 ατμοσφαιρικά άλογα και η πιο αργή Ferrari 300 τουρμπίσια!!! Και όπως είδες δεν έκανα σύγκριση 2 εντελώς άσχετων (σε επιδόσεις πάντα) αυτοκινήτων (πχ. ferrari με σκαραβαίο) γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Δηλάδή αν η Intel βγάλει τον 64bit σε 6 μήνες θα πρέπει να λέμε ότι είναι πιο γρήγορη η Intel, επειδή ναι μεν έχει πιο αργό CPU, αλλά είναι πιο παλιός... Εγώ δεν είπα ότι είπα με βάση την ταχύτητα αλλά με βάση την τεχνολογία και φυσικά ο Α64 είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ρ4. Μέχρι όμως να βγάλει και η Intel 64bit δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Φιλικά πάντα.
ice@man Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Tora den mporo na kratitho tha to rotiso, poia Ferrari exei 300hp kai malista me Turbo? Gia pes mas kai se emas na kseroume katarxhn poio torino montelo pou kukloforei ths Ferrari exei Turbo? Gia na mhn kaneis ton kopo na psakseis sou paratheto ta torina montela pou kykloforoun apo thn Ferrari, ola einai atmosfairika kai o kyvismos xekinaei apo 3.6cc (3586 gia thn akriveia) episis h ipodynami xekinaei apo ta 400 aloga Exoume kai leme gia 8kylindra 360 Modena 360 Spider 360 Challenge 360 GTC Kai apo 12kylindra Challenge Stradale 612 Scaglietti 575 GTC 575 Maranello Enzo Den nomizo na mou diefige kanena montelo an thes mporeis na kaneis kai mia volta apo to site ths Ferrari gia na deis ta torina montela ths (http://www.ferrariworld.com/FWorld/fw/index.jsp) Mipos kapoios allos kanei lathos sxerika me ta aytokinita h tou diafevgei kati :?: Omos epanalamvano den yparxei kanena metro sygkrishs metaxi enos aytokinitou kai enos epexergasti Pistevo arketa me ta asxeta topic kai sxetika me to thema mas. Eixa anaferei kati sxetika me tis sygkriseis poio prin, diladi oi sygkriseis kai ta diafora benchmarks ginontai kato apo 32bit perivalon kai efarmoges kai oxi se Windows 64bit opote den mporoume na poume oti epeidi ginontai test se 64bit tote yperexei o A64 epeidi o P4 den einai 64bit
Blackjim Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 wizeman1986, na sou dwsw ena link gia ena poly wraio elliniko arthtro peri ATHLON VS PENTIUM! http://www.thelab.gr/reviews/a64_1.php Athlon 64 3200+ vs Pentium 4 3.2GHz Τιτανομαχία μέχρι τέλους! to arthro einai arketa palio oso afora tis times alla anaferei tis diafores twn 2 CPU.
KWSN_Men Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Episis tha erixna mia matia kai stis times gia A64 Εγώ πάλι όχι... Χίλιες φορές Ρ4 Northwood. Πιο αξιόπιστος επεξεργαστής από τους Athlon γενικότερα. Πόσο μάλλον που ο Α64 είναι ακόμα φρέσκος στην αγορά και μπορεί να υπάρξουν ασυμβατότητες με hard και soft. Μόνο που οι Northwood έχουν σταματήσει να παράγονται και οι Α64 έχουν αρκετούς μήνες που παράγοινται. Ασυμβατότητες Α64 επεξεργαστή δεν υπάρχουν... Αν έχεις κάτι υπόψην σου θα ήθελα πολύ να το ακούσω.
KWSN_Men Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 ice@man' date=' ο κολλητός μου έχει Athlon και τα ΧΡ δεν τα παίρνει με τίποτα. Όλο μπλε οθόνες του βγάζει με το που τελειώνει το setup! Έχουμε δοκιμάσει και άλλη κάρτα γραφικών, ήχου, μνήμες αλλά τίποτα. Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι' εγώ όταν άκουσα έναν φίλο μου πριν 2 χρόνια περίπου και είχα πάρει Athlon. Ταχύτητες σε επίπεδα Celeron ( :? !!!!). Μιλάω φυσικά για τον Thunderbird τότε όχι για Duron. Δεν λέω κάτι αν δεν έχω προσωπική εμπειρία. Και η προσωπική μου εμπειρία λέει μακριά από Athlon. Φιλικά.[/quote'] 1. Σκέφτηκες ότι κάποιο πρόβλημα μπορεί να είχε η μητρική ή κάτι άλλο; Είναι δυνατόν (εφόσον δεν είναι ελλατωματικός για να βγάζει errors) να μην μπορούν να μπουν Windows λόγω του επεξεργαστή; Καλύτερα να μην λέμε τέτοια πράγματα. 2. Δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ Celeron που να έχει επιδόσεις ίδιες ή καλύτερες (στο 95% των εφαρμογών) με Athlon Classic, Thunderbird, XP ή 64άρι, στην ίδια πραγματική ή ονομαστική συχνότητα λειτουργίας.
Michalakhs Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 telika to apotelesma einai ena pare mia ferrari kai xekina gia agglia... parata to pc edw... pare ena s2000 kai gyrna...epeita dwse apantiseis sta paidia pou diafwnoyn mpas kai sou apantisoun... filika
sarisn Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 ice@man, ο δαίμονας του τυπογραφείου χτύπησε την πόρτα μου ή μάλλον το pc μου.... αντί για 400 έγραψα 300 κατά λάθος, το turbo δικιά μου μ@λ@κία έχεις δίκιο απλά είχα στο μυαλό μου το impreza την ώρα που έγραφα :oops:
sarisn Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 KWSN_Men, προφανώς δεν κατάλαβες την ουσία του παραλληλησμού. 1. Ξαναλέω ότι μόνο τα ΧΡ έβγαζαν errors συνέχεια μάλλον δεν το διάβασες καλά το post μου. Να προσθέσω μόνο ότι μέχρι και update το firmware του mobo είχαμε κάνει. 2. Εγώ είδα ΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ πάντως όταν είχα τον 2000+ (Thunderbird) σε σύγκριση με τον Celeron 1800. Ταχύτερος ο celeron βέβαια. Τώρα αυτά που γράφουν τα benchmarks εγώ τα ακούω βερεσέ. Πιστεύω ότι ισχύει ότι και με την πολιτική.... όποιος δώσει περισσότερα χρήματα βγαίνει 1ος στα benchmarks όπως γίνεται και με τις πολιτικές εφημερίδες. Καλύτερα να μην συνεχιστούν άλλο οι αντιπαραθέσεις οι δικές μας στο thread του παιδιού. Μία ψήφο σε Intel λοιπόν από μένα.
KWSN_Men Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Episis se sxesi timis-apodosewn o Athlon 64 einai MAKRAN kalyteros apo tous antistixous P4 me HT. Θα το πω ακόμα μια φορά γιατί κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν. Δεν γίνεται ρε παιδιά να συγκρίνουμε έναν επεξεργαστή που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες (Athlon 64) με έναν που έχει κυκλοφορήσει πριν ένα χρόνο περίπου (P4 3.0 GHz). Είναι σαν να συγκρίνουμε μια οποιαδήποτε Ferrari με ένα Honda S2000!!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή.... απορώ με ποια κριτήρια κάποια site και περιοδικά του χώρου βγάζουν benchmarks μεταξύ των 2 επεξεργαστών. Όταν βγει ο αντίστοιχος Intel 64bit τότε να παρουσιάσετε όλοι τα benchmarks και όχι τώρα.... Το ότι δεν υπάρχει επεξεργαστής x86-64bit από την Intel δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις Α64 και Ρ4 σε 32bit εφαρμογές. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι τιμές είναι παρόμοιες και στις περισσότερες περιπτώσεις υπέρ των Α64. ΤΟ θέμα είναι τι είναι καλύτερο σε σχέση με τα λεφτά που δίνουμε μια δεδομένη στιγμή. Οι Ρ4 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή κυκλοφόρησαν μετά τους Α64 οπότε αυτό που λες δεν στέκει και από αυτήν την άποψη. Δεν καταλαβαίνω που μπορεί να κολάει η σύγκριση 2 αυτοκινήτων που το ένα έχει πολλαπλάσια τιμή από το άλλο.
ice@man Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 ice@man[/b'], ο δαίμονας του τυπογραφείου χτύπησε την πόρτα μου ή μάλλον το pc μου.... αντί για 400 έγραψα 300 κατά λάθος, το turbo δικιά μου μ@λ@κία έχεις δίκιο απλά είχα στο μυαλό μου το impreza την ώρα που έγραφα :oops: No problem Pantos egw den rixnw kamia psifo afou eimai kai egw se analogo dilima gia to ti tha kanw kata ton Dekemvrio me Ianouario otan tha kanw thn kinisi gia psiloanavathmisi Os tora eixa panta Intel kai ayth thn stigmi xrisimopoiw enan P4 2.53 me ena Asus P4P800 alla me ola ayta pou diavazw mou exei mpei h idea oti isos einai h ora na dokimaso kati se A64, analoga me ta xrimata pou tha kostizoun ekeinh thn periodo an me pernei gia A64 3500+ s939 h allios gia A64 3400+ s754 (h 3200+) h se antithesh na kratiso to idio m/b kai na psakso na vro kanenan P4 3.4 Norrthwood (mono metaxeirismeno) gia Prescott den to syzitao den perno oute me sfaires
KWSN_Men Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Α) το Honda S2000 βγάζει πιο πολλά hp/lt απο όποιαδήποτε φερράρι' date=' κοστίζει περίπου στο 1/4 και εχεί επιδώσεις γύρο στο 1/2. Αποφάσίστε πιο είναι καλύτερο.[/quote'] ΧΑΧΑΧΑ !!! Καλό με έκανες και γέλασα φίλε μου!!! Πόσα λίγα ξέρεις από αυτοκίνητα.... Γιατί αν ήξερες έστω και λίγα θα ήξερες ότι το S2000 αποδίδει 240 ατμοσφαιρικά άλογα και η πιο αργή Ferrari 300 τουρμπίσια!!! Και όπως είδες δεν έκανα σύγκριση 2 εντελώς άσχετων (σε επιδόσεις πάντα) αυτοκινήτων (πχ. ferrari με σκαραβαίο) γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Δηλάδή αν η Intel βγάλει τον 64bit σε 6 μήνες θα πρέπει να λέμε ότι είναι πιο γρήγορη η Intel, επειδή ναι μεν έχει πιο αργό CPU, αλλά είναι πιο παλιός... Εγώ δεν είπα ότι είπα με βάση την ταχύτητα αλλά με βάση την τεχνολογία και φυσικά ο Α64 είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ρ4. Μέχρι όμως να βγάλει και η Intel 64bit δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Φιλικά πάντα. Τα λεγόμενά σου για τα αυτοκίνητα τα αφήνω ασχολίαστα, με πρόλαβαν άλλοι. Ακόμα αδυνατώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με το thread. Σχετικά με τους επεξεργαστές, από τη στιγμή που οι Α64 έχουν συγκρίσιμη τιμή με τους Ρ4 και μπορούν και τρέχουν και 32bit εφαρμογές, ακόμα και 256bit να ήταν και η Microsoft να είχε ανακοινώσει οτι θα κυκλοφορήσει τα Windows 256bit edition το 2020, όλα αυτά δε μας ενδιαφέρουν παρά μόνο οι επιδόσεις σε 32bit. Το μεγάλο πλεονέκτημα των Α64 δεν είναι τα 64bit (που αυτή τη στιγμή είναι σε θεωρητικό επίπεδο) αλλά ο ενσωματωμένος memory controller πάνω στον ίδιο τον επεξεργαστή.
NKod Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Mou epitrepete na pw ki egw thn gnwmi mou? Loipon... 1)Intel Pentium 4 "Prescott" 3.0GHz (800FSB) with HT Technology - Retail (CP-046-IN) 135 incuding vat Sorry kiolas gia ayto pou tha pw alla pros theou oxi Pentium Prescott..kane mia volta se diafora post edw mesa kai tha deis probs pou yparxoun me aytous tous epexergastes..epeita as skeftoume oloi mazi oti to mellon einai oi 64bitoi epexergastes...Perneis loipon enan AMD 64 me mia kalh antistoixi motherboard kai ayrio methayrio antexei to pc sou se programmata games klp klp pou xreiazontai 64 bit..kai oxi na bgainoun programmata pou theloun 64 kai na eisai me 32..afou ta fragka panw katw ta idia einai.Oso gia to filo pou leei oti xerei skiniko pou kapoios exeis Athlon kai den tou kathontai ta XP na pw oti vazw stoixima oti ta exei spasmena kai MALLON(an einai dynaton dld) ftaiei ayto kai oxi to hardware(eleos).Xronia twra exw Athlon(se 2 diaforetika mhxanimata) kai Windows XP panw kai POTE kanena problima...Ase ta mhxanimata pou exw doulepsei me AMD kai Xp panw kai einai ola kyrile...Opote patates(sorry alla peri oporokipeytikou itan h protash sou) toy stil "ftaiei o AMD pou den kathontai ta XP" mhn tis katapinete 2)Abit IC7 "Canterwood" (Socket 478) Motherboard (MB-031-AB) 75 including vat Vasika h Abit xerw(kai exw doulepsei san marka mb) kai einai mia poly axiopisti etairia me poly liges asymvatotites(blepe Asus).Allaxe thn me mia gia AMD 64 kai tha eisai kyrile kata th gnwmi mou http://www.a1-electronics.net/AMD_Section/Mobos/939/Abit_AV8_Sept04.shtml 3)Seagate Barracuda 7200.7 80GB SATA 8MB Cache - OEM (HD-003-SE) 45 including vat Koita...egw tha tsimpousa ena Western Digital mias kai exei 3 xronakia eggyisi(Vasiko ayto alla kai genika oi western digital einai poly kaloi diskoi)..twra aytos den xerw poso xrono eggiisi exei. 4)Kingston HyperX 512MB DDR PC4000 (KHX4000/512) CAS3.0 (MY-009-KS) 135 including vat H ram einai mia xaroula pisteyw.An akolouthiseis thn symbouli mou gia thn parapanw motherboard xwrise ta 512 se 2 tsipakia mias kai ypostirizei dual h sygkekrimenh motherboard h' ayrio/methayrio kathizeis allo ena 512 kai thn stelneis sto 1 GB 5)AOpen H600B Super Tower Black Pearl Windowed Side Panel 350W PSU (CA-007-AO) 75 including vat E entaxei eleos to tower ths areskeias sou ALLA afou agorazeis pou agorazeis kai an exeis kanena perithwria gia liges lires akoma pare kana 420 Watt trofodotiko etsi gia kavatza re paidi mou...den thymamai alla den nomizw na exoun MEGALES diafores sthn timi... 6)Logitech Z-3 2.1 40 Watts Speakers - Retail (SP-009-LG) 60 including vat Den ta xerw ta sygkekrimena oute ekatsa na psaxw to poso kanoun...Alla den aparniemai ta 5.1 hxeiakia(poly kala gia paixnidia kai tainies panw apo ola) den sou lew etairia giati den to exw psaxei se ayton ton tomea toso poly...alla oxi 2.1 pare 5.1 na akous surround Oso gia thn karta grafikwn les oti thes epexergasia video kai 3d animation... Gia lookare kamia 256RAM(Eimai filos ths ATI alla panakrives oi p**tanes oi kartes ths). PROSOXH: Den eimai ypervolikos me ta parapanw..alla einai gnwsto oti afou tha ta dwseis pou tha ta dwseis ta fragka skepsou ligo kai to POSO thes na krathsei to pc sou mexri na toy xanabaleis xeri gia anavathmisi... Exallou ston kosmo twn PC einai risko h kathe agora giati ayrio methayrio mporei na anatrapoun oles oi times...Apla pisteyw oti me ola ta parapanw tha eisai kai pio ikanopoiimenos se apodosi kai tha einai pio eykoli h ayrio/methayrio anabathmisi toy pc sou Sorry gia ta greeklish kai to megalo post..Kalh Agora kai kalotaxido
KWSN_Men Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2004 KWSN_Men' date=' προφανώς δεν κατάλαβες την ουσία του παραλληλησμού. 1. Ξαναλέω ότι μόνο τα ΧΡ έβγαζαν errors συνέχεια μάλλον δεν το διάβασες καλά το post μου. Να προσθέσω μόνο ότι μέχρι και update το firmware του mobo είχαμε κάνει. 2. Εγώ είδα ΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ πάντως όταν είχα τον 2000+ (Thunderbird) σε σύγκριση με τον Celeron 1800. Ταχύτερος ο celeron βέβαια. Τώρα αυτά που γράφουν τα benchmarks εγώ τα ακούω βερεσέ. Πιστεύω ότι ισχύει ότι και με την πολιτική.... όποιος δώσει περισσότερα χρήματα βγαίνει 1ος στα benchmarks όπως γίνεται και με τις πολιτικές εφημερίδες. Καλύτερα να μην συνεχιστούν άλλο οι αντιπαραθέσεις οι δικές μας στο thread του παιδιού. Μία ψήφο σε Intel λοιπόν από μένα. [/quote'] 1. Διάβασα πολύ καλά το post σου. Από που όμως προκύπτει ότι επειδή έβγαζε μπλε οθόνες όταν πήγαινες να εγκαταστήσεις ΧΡ (και μόνο), το πρόβλημα εντοπίζεται στον επεξεργαστή. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πολύ. 2. Athlon Thunderbird υπήρξαν στα 700-1400MHz. Μάλλον μπερδεύεσαι με τον Thoroughbred 2000+. Και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι στο 95% των εφαρμογών ο 2000+ είναι πιο γρήγορος από τον Celeron 1800 που αναφέρεις. Οπότε είτε χρησιμοποιείς μονίμως το υπόλοιπο 5% των εφαρμογών, είτε αυτός που έστησε το μηχάνημα δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις και κάτι λάθος έκανε. Ένα λάθος στημένο μηχάνημα είναι συχνά αποτέλεσμα για τέτοια προβλήματα. Είναι γενικά παραδεκτό σε όσους γνωρίζουν 1-2 πραγματάκια, ότι οι Celeron είναι πολύ πιο αργοί και από τους Ρ4 αλλά και από τους ΧΡ και Α64, ακόμα και τους Duron.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.