Προς το περιεχόμενο

ZALMAN RESERATOR 1 Question!...

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όχι Κώστα, δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσεις λεφτά... Απλά σου είπα τί θα έκανα εγώ... Επειδή είναι παθητική ψύξη, δε νομίζω να δεις μεγάλη βελτίωση. Καλύτερα να βρεις μια δανεική να δοκιμάσεις πριν δώσεις χρήματα. Απλά εγώ γενικά είμαι εναντίον του reserator γιατί ποτέ δεν με απασχολούσε τόσο ο θόρυβος αλλά η απόδοση. Αλλά όμως με τα ίδια λεφτά μπορούσες να φτιάξεις αθόρυβη υδρόψυξη με 10+ βαθμούς κάτω...

Δημοσ.

Τώρα είναι αργά! Μόλις γύρισα από Αθήνα και έχω ήδη μαζί μου την L-20!

Ερώτηση: Να αφήσω και το άλλo το original pump της Zalman ή να το αφαιρέσω εντελώς και να κρατήσω μόνο το L-20;

Σε περίπτωση που και πάλι δεν μείνω ικανοποιημένος και από το σύστημα με πάνω το L-20 σκεφτόμουν να το πουλήσω γύρω στα 170 Ευρώ μαζί με το VGA block και ίσως να αγοράσω το Aquarius III της Thermaltake που το είδα από κοντά στην Αθήνα σήμερα και φαίνεται αρκετά καλό και προσεγμένο. Αξίζει κατά τη γνώμη σου το τελευταίο; Αν όχι, ποια λύση θα πρότεινες σε ολοκληρωμένο; Αν όχι ολοκληρωμένο πες μου συγκεκριμένα τα κομμάτια (CPU block, chipset block, VGA block, pump, tubes, τα πάντα γενικά!) που θα προτιμούσες εσύ και γιατί!

Ξέρω ζητάω πολλά ίσως αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν είχα την έμπειρη γνώμη σου για όλα αυτά! :)

Δώσε βάρος και στο Aquarius III γιατί αν δεν αποδώσει σήμερα το Zalman ψήνομαι άμεσα! Φαίνεται πολύ καλό.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

θα έλεγα να τη βγάλεις τη μαμίσια... επίσης να αφαιρέσης και το σφουγγαράκι της λ20.

το aq3 είναι αρκετά όμορφο και αν πάς σε έτοιμη λύση είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό από το ρεζερέητορ. σαν απόδοση είναι σαν πολύ καλή αερόψυξη...

για κάστομ λύση, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά τοποθέτηση στο κουτί σου ή σε δικής σου κατασκευής κουτί, μπλοκ από τον eleven (τσίπσετ είναι τελείως μα τελείως περιττό να βάλεις μπλοκ), radiator (καλοριφέρ) από ford transit 1987, η λ20 που πήρες, ένα τανκ για βύθιση της λ20 και 2 αθόρυβα 120μμ fans... σωλήνες θα έλεγα τους διάφανους της dangerden, καλοί και δεν τσακίζουν και φτηνότεροι από τους κορυφαίους tygon...

το παλιό μου pc...

image6.jpg

image3.jpg

Δημοσ.

voudas άσε, η L-20 που μου έδωσαν στο Hac shop δε φαίνεται να δουλεύει, πιθανόν είναι χαλασμένη διότι ενώ κάνει ακούγεται να γυρίζει συμπεριφέρεται σαν να μη παίρνει καθόλου νερό από το reservoir του Zalman. Ή τελοσπάντων κάτι έχει συνδεθεί με τρόπο που δε συνεργάζεται με το Zalman. Επίσης υπάρχει μικρή διαρροή στη προσπάθεια που κάνει το L-20 να ανεβάσει το νερό στο outlet fitting. Έχεις καμία πρόταση πριν τους το πάω πίσω και ζητήσω αντικατάσταση; Θα δοκιμάσω να έχω και τα δύο pumps μήπως και υπάρξει σίγουρη ροή προς το L-20 όποτε να δω αν φταίει αυτό ή κάτι άλλο.

Κάτι άλλο: Να ψάξω για κάποιο άλλο Eheim πιο ισχυρο από αυτό που της μάνας του που να μπαίνει στο εσωτερικό του reservoir όπως το "μαμίσιο"; Έλεγα μήπως έτσι είναι καλύτερα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

λογικά η λ20 χωράει βυθισμένη, με το καλώδιο δεν ξέρω πως θα κάνεις τη μόντα

αν τη δοκίμασες inline, θα πρέπει να έχει ήδη νερό για να τη βάλεις μπροστά, ώστε να μη χαλάσεις τη φτερωτή. αν δεν έχει νερό, λογικό είναι να μην το κυκλοφορεί.

τα λάστιχα του ζαλμάν, πιάνουν καλά στα speedfirt ρακόρ της λ20?

αν έχει διαρροή να τους το πεις να την αλλάξεις

έχεις φώτος από το στήσιμο που δοκιμάζεις για να καταλάβω καλύτερα?

Δημοσ.

ekana 19 ores diplo prime kai i thermokrasia itan stathera stous 54 vathmous..

Evala kai ena 120ari fan sto case na dioxnei ton zesto aera kai to case tora exei 7vathmous kato (38).

Auto pou thelo tora einai na testaro ena loop se 3Dmark na doume ti paizei kai otan zestainetai i 9800pro..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιμένεις να μετρήσω τη ροή αλλά εκτός του ότι δεν έχω ούτε τα βασικά για να κάνω τη δουλειά (δεν έχω ούτε ένα δοχείο γνωστού όγκου όπως λες ώστε να ξέρω πότε θα έχει γεμίσει 1L) μετά δε ξέρω σε τι φυσικο-μαθηματικούς τύπους πρέπει να βασιστώ ώστε να μετρήσω αυτό που πρέπει και στη συνέχεια ώστε να το συγκρίνω με άλλα Reserator. Επίσης που θα βρω να το συγκρίνω με άλλα Reserator; Πάλι ρωτώντας και συζητόντας εδώ μέσα στα Forum; Αυτό μπορεί να πάρει και εβδομάδες! Θέλω κάτι πιο γρήγορο και άμεσο να ξέρω αν πρέπει να το πάω στο Πλαίσιο ή όχι. Και φυσικά δε χρειάζεται νομίζω να αναφέρω πόσο "πακέτο" είναι να αδειάζεις και να γεμίζεις νερό το Zalman!

Ευχαριστώ πάντως για όλες τις προτάσεις και που ασχολείσαι με το θέμα μου γενικότερα' date=' όπως και όλους/όλες όσους μου έχουν απαντήσει.

Καλό βράδυ...[/quote']

Δεν χρειάζονται τίποτα ιδιαίτεροι μαθηματικοί τύποι ούτε ειδικά δοχεία! Πάρε ένα μπουκάλι εμφιαλομένου νερού ΗΒΗ για παράδειγμα, το οποίο γράφει εξωτερικά πόσο όγκο καταλαμβάνει (νομίζω 1,5lt). Βάλτο γεμάτο στην είσοδο της αντλίας, εκεί δηλαδή που τραβά νερό το σωληνάκι. Στο άλλο σωληνάκι εκεί δηλαδή που πετά το νερό, βάλε ένα όμοιο μπουκάλι άδειο. Μετά ξεκίνα την αντλία και μέτρα πόσο χρόνο θέλει να αδειάσει το μπουκάλι (ή να γεμίσει το άλλο). Η ροή θα δίνεται από τη διαίρεση 1,5/χρόνο σε ώρες. Απλό δεν είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...