Προς το περιεχόμενο

Πτυχιακή

athanatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν σε 2 μέρες πρέπει να έχω αποφασίσει για θέμα πτυχιακής so έχω κάποιες ερωτήσεις......

σκέφτομαι να φτιάξω έναν peer to peer πρόγραμμα με τη χρήση java networking classes.Πως το βλέπετε σαν θέμα είναι δύσκολο σαν υλοποίηση????Έχει ασχοληθεί κανείς???

Εγω σκέφτομαι πως σίγουρα θα χρειαστώ ένα δεύτερο (μην πω και τρίτο) pc και δίκτυο στο σπίτι για να κάνω τις δοκιμές μου.....

Έχει κανείς να προτείνει βιβλία???

Εαν έχετε κάποιο θέμα στο ίδιο στυλ client-server παρακαλώ να το αναφέρετε :)

Δημοσ.

Πες σε τι σχολή είσαι και τι γνώσεις έχεις τις οποίες ήθελες να εμπλουτίσεις...ίσως σου προτείνουμε κάτι πιο ρεαλιστικό...και πες μας και πόσο χρόνο έχεις για να την τελειώσεις.

Δημοσ.
σκέφτομαι να φτιάξω έναν peer to peer πρόγραμμα με τη χρήση java networking classes.Πως το βλέπετε σαν θέμα είναι δύσκολο σαν υλοποίηση????Έχει ασχοληθεί κανείς???

Εγω σκέφτομαι πως σίγουρα θα χρειαστώ ένα δεύτερο (μην πω και τρίτο) pc και δίκτυο στο σπίτι για να κάνω τις δοκιμές μου.....

Έχει κανείς να προτείνει βιβλία???

Εαν έχετε κάποιο θέμα στο ίδιο στυλ client-server παρακαλώ να το αναφέρετε :)

Δε θα είναι και τόσο δύσκολο αλλά εξαρτάται βέβαια και από τις γνώσεις που έχεις. Πάντως δε θα χρειαστείς πολλούς υπολογιστές διότι μπορείς να τρέχεις πολλαπλούς clients από τον ίδιο υπολογιστή.

Μία εναλλακτική λύση θα ήτανε να γράψεις ένα παιχνίδι networking. Δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο, ένα απλό φιδάκι για παράδειγμα κάνει, που θα το παίζουνε μία ο ένας μία ο άλλος μέσω δικτύου. Έτσι θα αποκτήσεις γενικές γνώσεις πάνω στη Java, δίκτυα, γραφικά, νήματα, events κλπ.

Για βιβλίο σου προτείνω ένα το οποίο καλύπτει γενικώς τη Java, το "Java How to program" από Deitel & Deitel. Από εκεί και πέρα υπάρχουνε βιβλία που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες πτυχές της γλώσσα, π.χ. για δίκτυα, για νήματα, για γραφικά κ.ο.κ.

Δημοσ.

exw kapoies gnwseis panw se java...biblia paizoun arketa.O xronos mou einai 6 mhnes apo twra opote nomizw einai ikanopoihtikos(outws h allos den skeftomai na thn afhsw gia teleutaia stigmh)

kapoia fora eixa ftiaxei kati poly aplo pou na douleuei se network (enan aplo irc client 8) entaxei pisteuw me kamposo diabasma tha bgalw kati kalo.

Proteinete mou themata.Auto me to fidaki htan kalo...alla den tha thela na parousiasw ena paixnidi gia ptyxiakh.Protimw kati pio sobaro .

tha ithela na emploutisw tis gnwseis mou panw se java baseis dedomenwn xml php tetoia pragmata.Skefthka thn dhmiourgia enos hlektronikou katasthmatos alla mallon paraeinai diadedomeno auto....kai bareto epishs

Δημοσ.

Proteinete mou themata.Auto me to fidaki htan kalo...alla den tha thela na parousiasw ena paixnidi gia ptyxiakh.Protimw kati pio sobaro .

Εξαρτάται με το τι εννοείς σοβαρό. Τί κάνει ένα πρόγραμμα σοβαρό για εσένα; Το πόσο εύκολα/δύσκολα το γράφεις; Το πόσο θα πουλήσει; Το πόσο ευχάριστα θα περάσεις ενώ το γράφεις; Το πόσο διαχρονικό είναι;

Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρότερο από παιγνίδια. Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι τα διαχρονικότερα προγράμματα είναι τα παιγνίδια (ποιος δεν παίζει ακόμα bubble bobble στο mame; ), είναι πολύ πιο ευχάριστα να τα γράψεις (όσοι έχουνε ασχοληθεί με παιγνίδια ξέρουνε), έχουνε πάντα πέραση (τι και αν βγήκε το larry 1 gia 256 χρώματα, πολλοί ακόμα παίζουνε το αυθεντικό σε CGA οθόνη), πουλάνε (ρίξε μια ματιά στον αριθμό των παιγνιδομηχανών/παιγνιδιών που πωλούνται κάθε χρόνο) και, το πιο σημαντικό, μπορούνε να σε καθηλώσουνε για ώρες διασκέδασης :)

Αν θέλεις κάτι που είναι ακόμα πιο πρόκληση γιατί δε γράφεις ένα multiplayer online παιγνίδι; Δε χρειάζεται να είναι τύπου ultima online παρά ένα απλό παιγνίδι με πολύ βασικά γραφικά και κινήσεις, π.χ. κάτι σαν deathmatch όπου θα προσπαθείς για παράδειγμα να κτυπήσεις τον αντίπαλο με το σπαθί. Θα μπορούνε να κάνουνε login ταυτοχρόνως 10 παίχτες και θα παίζουνε εναντίων των άλλων.

Δημοσ.

Λοιπόν, αφού θέλεις προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων, σου προτείνω να φτιάξεις ένα πρόγραμμα τήρησης ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου που να κάνει και κάποια διαχείριση εγγράφων. Αυτό είναι ένα θέμα που έχει πολύ μα πολύ ζουμί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...