Προς το περιεχόμενο

print from file???

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στέλνω σε άλλον υπολογιστή αρχεία τα οποία να τα τυπώνει στον δικό του εκτυπωτή.

Λέω να εγκαταστήσω τον driver του εκτυπωτή (ΗP 1300" νομίζω ότι έχει) του στον δικό μου, να επιλέξω "print to file" και να του στείλω το αρχείο.

Δεν ξέρω όμως πως να του πω να το τυπώσει.

Παλιότερα στο DOS έδινα την εντολή copy con (αρχείο) > prn και έστελνα στον εκτυπωτή ότι ήθελα, αλλά τότε ήταν όλα τα αρχεία text μόνο, και επιπλέον προτιμώ μια λύση σε παραθυρικό περιβάλλον.

Έχει κανείς να προτείνει καμιά λύση;

Δημοσ.

Ο υπολογιστής που θέλεις να στείλεις το αρχείο (με τον εκτυπωτή) βρίσκεται σε lan με το δικό σου?

Αν ναι ένα απλό "μοίρασμα" του εκτυπωτή από αυτόν κ εγκατάσταση του printer σε σένα αρκεί.

/sc

Δημοσ.

Τί είδους αρχεία είναι αυτό? πχ .doc?

Γιατί δηλαδή, αν του στείλεις εσύ ένα τέτοιο αρχείο δεν μπορεί να το τυπώσει αυτός στον υπολογιστή του?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο υπολογιστών. Απλά σκοπεύω να το στέλνω με e-mail.

Το αρχείο είναι από πρόγραμμα το οποίο δεν το έχει ο άλλος υπολογιστής και για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του το εγκαταστήσω.

Στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή, έχει επιλογή "Print to file". Ποιά η χρησιμότητά της; Κάπως πρέπει να αξιοποιείται αυτό το αρχείο που σώζει. Απ'ότι ξέρω είναι bin αρχείο έτοιμο για τον εκτυπωτή, αλλά δεν ξέρω πως να το στείλω.

Δημοσ.

Υπάρχει μία λύση...

Print to pdf...

Όλες οι εφαρμογές που φτιάχνουν αρχεία pdf εγκαθιστούν εικονικούς printer (το adobe acrobat όχι το reader το κανονικό εγκαθιστά δύο printer τον pdfwriter και distriller ένας για doc και ένας για φωτό).

Τυπώνεις εικονικά το αρχείο με τον printer και αυτό δημιουργεί ένα file Με κατάληξη pdf... Δουλεύει με όλες τις παραθυρικές εφαρμογές...

Ωστόσο το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν δυστυχώς δεν υπάρχουν freeware εφαρμογές και οι shareware που έχω δοκιμάσει είναι χάλια...

Δημοσ.
Υπάρχει μία λύση...

Print to pdf...

Όλες οι εφαρμογές που φτιάχνουν αρχεία pdf εγκαθιστούν εικονικούς printer (το adobe acrobat όχι το reader το κανονικό εγκαθιστά δύο printer τον pdfwriter και distriller ένας για doc και ένας για φωτό).

Τυπώνεις εικονικά το αρχείο με τον printer και αυτό δημιουργεί ένα file Με κατάληξη pdf... Δουλεύει με όλες τις παραθυρικές εφαρμογές...

Ωστόσο το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν δυστυχώς δεν υπάρχουν freeware εφαρμογές και οι shareware που έχω δοκιμάσει είναι χάλια...

Υπάρχει και το cutePDF ιδανικό και FREE για PDF αρχεία.

http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp

Για να δώσεις εκτύπωση σε αρχείο θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο τον ίδιο ακριβώς driver εκτυπωτή με τον φίλο σου.

Σαφώς μετά μπορείς να πας στον Explorer και να κάνεις drag & drop το αρχείο για να τυπωθεί.

Το 'κακό' για όσους φτιάχνουν πολλά τέτοια αρχεία είναι ότι σου ζητάει όνομα σε κάθε εκτύπωση αντί να έχει επιλογή για αυτόματο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στον ένα υπολογιστή το αποθηκεύω σε αρχείο (print to file), γράφω το αρχείο σε CD, πηγαίνω στον δεύτερο υπολογιστή το CD και το τυπώνω.

Έστω ότι το αρχείο είναι το test.prn και ο share εκτυπωτής ο MySharedPrinter, τότε δίνω

copy con /b test.prn \\MySharedPrinter

Βασική προϋπόθεση είναι στον πρώτο υπολογιστή να χρησιμοποιηθούν οι drivers για τον εκτυπωτή του δεύτερου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...