StavrosD Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Θέλω να στέλνω σε άλλον υπολογιστή αρχεία τα οποία να τα τυπώνει στον δικό του εκτυπωτή. Λέω να εγκαταστήσω τον driver του εκτυπωτή (ΗP 1300" νομίζω ότι έχει) του στον δικό μου, να επιλέξω "print to file" και να του στείλω το αρχείο. Δεν ξέρω όμως πως να του πω να το τυπώσει. Παλιότερα στο DOS έδινα την εντολή copy con (αρχείο) > prn και έστελνα στον εκτυπωτή ότι ήθελα, αλλά τότε ήταν όλα τα αρχεία text μόνο, και επιπλέον προτιμώ μια λύση σε παραθυρικό περιβάλλον. Έχει κανείς να προτείνει καμιά λύση;
madsc Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2004 Ο υπολογιστής που θέλεις να στείλεις το αρχείο (με τον εκτυπωτή) βρίσκεται σε lan με το δικό σου? Αν ναι ένα απλό "μοίρασμα" του εκτυπωτή από αυτόν κ εγκατάσταση του printer σε σένα αρκεί. /sc
doc1000 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2004 Τί είδους αρχεία είναι αυτό? πχ .doc? Γιατί δηλαδή, αν του στείλεις εσύ ένα τέτοιο αρχείο δεν μπορεί να το τυπώσει αυτός στον υπολογιστή του?
StavrosD Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο υπολογιστών. Απλά σκοπεύω να το στέλνω με e-mail. Το αρχείο είναι από πρόγραμμα το οποίο δεν το έχει ο άλλος υπολογιστής και για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του το εγκαταστήσω. Στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή, έχει επιλογή "Print to file". Ποιά η χρησιμότητά της; Κάπως πρέπει να αξιοποιείται αυτό το αρχείο που σώζει. Απ'ότι ξέρω είναι bin αρχείο έτοιμο για τον εκτυπωτή, αλλά δεν ξέρω πως να το στείλω.
sotris99 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Υπάρχει μία λύση... Print to pdf... Όλες οι εφαρμογές που φτιάχνουν αρχεία pdf εγκαθιστούν εικονικούς printer (το adobe acrobat όχι το reader το κανονικό εγκαθιστά δύο printer τον pdfwriter και distriller ένας για doc και ένας για φωτό). Τυπώνεις εικονικά το αρχείο με τον printer και αυτό δημιουργεί ένα file Με κατάληξη pdf... Δουλεύει με όλες τις παραθυρικές εφαρμογές... Ωστόσο το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν δυστυχώς δεν υπάρχουν freeware εφαρμογές και οι shareware που έχω δοκιμάσει είναι χάλια...
Highlander Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Υπάρχει μία λύση... Print to pdf... Όλες οι εφαρμογές που φτιάχνουν αρχεία pdf εγκαθιστούν εικονικούς printer (το adobe acrobat όχι το reader το κανονικό εγκαθιστά δύο printer τον pdfwriter και distriller ένας για doc και ένας για φωτό). Τυπώνεις εικονικά το αρχείο με τον printer και αυτό δημιουργεί ένα file Με κατάληξη pdf... Δουλεύει με όλες τις παραθυρικές εφαρμογές... Ωστόσο το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν δυστυχώς δεν υπάρχουν freeware εφαρμογές και οι shareware που έχω δοκιμάσει είναι χάλια... Υπάρχει και το cutePDF ιδανικό και FREE για PDF αρχεία. http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp Για να δώσεις εκτύπωση σε αρχείο θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο τον ίδιο ακριβώς driver εκτυπωτή με τον φίλο σου. Σαφώς μετά μπορείς να πας στον Explorer και να κάνεις drag & drop το αρχείο για να τυπωθεί. Το 'κακό' για όσους φτιάχνουν πολλά τέτοια αρχεία είναι ότι σου ζητάει όνομα σε κάθε εκτύπωση αντί να έχει επιλογή για αυτόματο.
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Βρήκα την λύση copy con /b (filename) \\(computer name)\(shared printer)
Highlander Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Αφού είπες ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.....
StavrosD Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Στον ένα υπολογιστή το αποθηκεύω σε αρχείο (print to file), γράφω το αρχείο σε CD, πηγαίνω στον δεύτερο υπολογιστή το CD και το τυπώνω. Έστω ότι το αρχείο είναι το test.prn και ο share εκτυπωτής ο MySharedPrinter, τότε δίνω copy con /b test.prn \\MySharedPrinter Βασική προϋπόθεση είναι στον πρώτο υπολογιστή να χρησιμοποιηθούν οι drivers για τον εκτυπωτή του δεύτερου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.