Προς το περιεχόμενο

Φιλικη ενημερωση προς οσους θελουν να μειωσουν το θορυβο...

kj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αρκετα ανεμιστηρακια στον υπολογιστη ωστοσο εχω μειωμενο θορυβο. Δεν ειχα τι να κανω :evil: και πηγα και πηρα κατι ηχομονωτικα αφρολεξ της Ιnnovatec (50 Ευρω παρακαλω :( ) και σκεφτομουνα οτι θα εχω ακομη πιο λιγο θορυβο.

Τελικα, αφου κολλησα απο παντου το "μοναδικο" αυτο υλικο στο κουτι καταλαβα οτι ειναι μουφες ολα αυτα τα ηχομονωτικα και τωρα κλαιω τα λεφτα μου. :cry:

Με αλλα λογια: "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ".

Αν θελετε θορυβο μηδενικο τοτε μονο υδροψυξη :?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλή ηχομόνωση κάνεις μόνο με ακριβό υαλοβάμβακα , ή με ηχοανακλαστική επιφάνεια

[ expensive stuff ]

[ και αν τα πάρεις , γιατί να μην τα βάλεις καλύτερα στο Home Cinema room ? ] ;-)

Στο θέμα μας πάλι,

όλα τα προϊόντα υπολ. που υπόσχονται λιγότερο θόρυβο [ μιλάω για αυτού του είδους τις λύσεις...Sound Abs. Mats , κλπ ] , δεν κάνουν στην πράξη τίποτα.

Καλύτερη λύση Fan Controllers , ή WC.

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να αφορίζουμε όλα τα ηχομονωτικά υλικά επειδή εμείς είμαστε θύματα και δώσαμε 50 ευρά για το tower μόνο.

Ενα τετραγωνικό έχει 15 ευρώ και φτάνει για 4 κουτιά όχι 1...

Ε τώρα αν θέλουμε να βάζουμε πολυδιαφημισμένα ας τα πληρώνουμε κι'όλας.

Στο δικό μου είδα(άκουσα μάλλον)μεγάλη διαφορά.

Και τα υλικά πρέπει να απορροφούν τον ήχο,όχι να τον αντανακλούν..αλλιώς δεν κάνουν.Εκτός να βάζουμε δικά μας(πατέντες δηλαδή)και τα βαπτίζουμε "μονωτικά".

Δημοσ.
Δεν μπορούμε να αφορίζουμε όλα τα ηχομονωτικά υλικά επειδή εμείς είμαστε θύματα και δώσαμε 50 ευρά για το tower μόνο.

Ενα τετραγωνικό έχει 15 ευρώ και φτάνει για 4 κουτιά όχι 1...

Ε τώρα αν θέλουμε να βάζουμε πολυδιαφημισμένα ας τα πληρώνουμε κι'όλας.

Στο δικό μου είδα(άκουσα μάλλον)μεγάλη διαφορά.

Και τα υλικά πρέπει να απορροφούν τον ήχο' date='όχι να τον αντανακλούν..αλλιώς δεν κάνουν.Εκτός να βάζουμε δικά μας(πατέντες δηλαδή)και τα βαπτίζουμε "μονωτικά".

[/color']

Same here. Απλό ricofon, ακα "αυγοθήκες" 2,5cm πάχος, κόλημμα με βενζινόκολα, κ έχει αισθητή διαφορά σε θόρυβο, κ αμελητέα σε temps, στο δικό μου case. Αλλά ντύσιμο όλο.

/sc

Δημοσ.

"Same here. Απλό ricofon, ακα "αυγοθήκες" 2,5cm πάχος, κόλημμα με βενζινόκολα, κ έχει αισθητή διαφορά σε θόρυβο, κ αμελητέα σε temps, στο δικό μου case. Αλλά ντύσιμο όλο.:"

Η καλύτερη πρόταση.

Δημοσ.

Κοιτα μεγαλε, το υφος σου μου φαινεται λιγο καπως. Την αποψη μου ειπα. Αν τωρα εθιξα τα ηχομονωτικα σου συγγνωμη. Δεν το ξανακανω. Τοθλαχιστον, αν καταλαβες, απο αυτο το topic νομιζω οτι βγηκε κατι καλο. Δεν θα την ξαναπατησει κανεις (απο αυτους που το διαβασαν) με επωνυμα ηχομονωτικα.

Φιλια στα ηχομονωτικα σου :D και ζητησε συγγνωμη εκ μερους μου.

Δημοσ.

Basstarlet, sorry το παιδι εχει δικιο, χωρια οτι του "την ειπες" αγαρμπα.

KJ μηπως το κυριο προβλημα ειναι ο θορυβος απο τους ανεμιστηρες που βγαινει απο τον ιδιο τον εξαερισμο; Τοτε δε γινονται και πολλα επιπλεον, και η ηχομονωση ειναι υπερβολη εκτος κι αν ειχες μεσα στο κουτι θορυβο ηλ. σκουπας.

Το ricofon ισχυει αλλα για πολυ θορυβο. Ειναι καλη φαση για home studio. Πολυ αντιαισθητικο φυσικα

:D

Δημοσ.

Τασο αυτο καταλαβα και εγω. Εχω θορυβο μονο απο τον εξαερισμο και ειναι λογικο οτι πρεπει να κλεισω και εκεινο προκειμενου να μην εχω θορυβο. Φυσικα ομως δεν προκειται να κλεισω την εξαγωγη του αερα.

Δημοσ.

Παιδια μην εξαπτεστε παρακαλω...

Εγω ειχα βαλει "μαρκα" ηχομονωτικο με 20 ευρω περιπου και ειδα διαφορα, κυριως στις ψηλες συχνοτητες ηχου, εγιναν πιο μουντες ας το πω... Το θεμα "μειωση θορυβου" δεν επερχεται μονο απο ενα υλικο αλλα απο συνδυασμο πολλων επεμβασεων και κυριως απο την μειωση στροφων των ιδιων τον ανεμιστηρων...

Δημοσ.

Όπως ίσως κάποιοι να θυμάστε από παλιότερα post μου, το έχω ξανααναφέρει κάμποσες φορές. Με την μείωση των στροφών των fans κερδίζουμε σε db χάνουμε σε temps. Ομως υπάρχει κ άλλοι παράγοντες που μπορούμε να κερδίσουμε σε db. Αυτοί είναι:

1. Η ποιότητα των fan μας. Τα ρουλεμανάτα (ball bearing) ανεμιστήρια δίνουν περισσότερα cfm από τα sleeve στα ίδια mwatt, είναι κατά πολύ πιο ήσυχα, όπως επίσης κ ξεκινάνε με λιγότερα volt σε περίπτωση μείωση της τάσης εισόδου τους.

2. Οι μεταλλικές γρύλιες στην είσοδο/έξοδο του αέρα των fan. Αυτές όση περισσότερη επιφάνεια καλύπτουν, τόσα περισσότερα cfm αέρα κόβουν, δημιουργώντας επίσης στροβιλισμούς (άρα κ παραπάνω db) όπου αυτός ο θόρυβος δεν καλύπτεται από κανένα ηχομονωτικό.

Τιμή για "αυγοθήκες" ακριβώς δεν θυμάμαι, για αυτούς που ρώτησαν αλλά είναι κατά κανόνα πολύ φτηνότερα από τα αντίστοιχα που προορίζονται για pc.

/sc

Δημοσ.

Εχει δίκιο όποιος λέει "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ".?

Μάλιστα, ωραία ισοπεδωτική λογική.

Σε αυτή την λογική εναντιώθηκα,και όχι από ανάγκη να υπερασπιστώ τα...μονωτικα!

Και για έναν λόγω ακόμη(ξαναλέω):

Μείωσα τον θόρυβο στο δικό μου tower κατά πολύ.

Δημοσ.

re paidakia na rwtisw kati o afelis?

trexw ena pcaki me

3 anemistirakia sto kouti

1 trofodotiko

1 gpu

1cpu

1 m/b

parola ayta den akouw "tpt"?

ti ta thelete ola ayta ta ixomonotika???

re xalarwste ligo...

an sas enoxlei to pcaki valte to ligo pio makria sas...

na simisw oti einai me anoixto plaino...

Δημοσ.

Έχω και εγώ πρόβλημα με τον θόρυβο.

Να ρωτήσω κάτι όσους έχουν "αθόρυβο σύστημα"; Πόσο καιρό το έχετε και είναι αθόρυβο; Και το δικό μου σύστημα καινούργιο ήταν αθόρυβο, αλλά μετά από 3 χρόνια ακούγεται και το thermaltake Volcano 7+ (εντάξει, το έχω στις 5500 στροφές και ότι στις 3500 που είναι τελείως αθόρυβο), και το Enermax Silent PSU, και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών θα υπερίσχυε των άλλων,αν δεν την είχα αλλάξει.

Όποιος έχει πάνω από 2 χρόνια ανεμιστηράκι να δουλεύει στο μηχάνημά του (όταν εννοώ να δουλεύει, σημαίνει ότι τουλάχιστον 9 μήνες λειτουργεί τουλάχιστον 10ώρες την ημέρα, 30 μέρες τον μήνα) ας μου πει τι μάρκα έχει να πάρω και εγώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...