Vrettos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Μόλις χθές έχασα το κινητό μου , ενα nokia 6100 . Είχα μέσα όλα τα τηλέφωνα και τους κωδικούς για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιώ. Γνωρίζει κανένας εαν μπορείς να το βρείς απο τον σειριακό κωδικό μέσω της nokia . Μιας και απο οτι κατάλαβα μετα μου το βούτηξε καποιος .
pp6210 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Vretos, εγώ θα σου πρότεινα να πας στην αστυνομία, στο τοπικό σου τμήμα ασφαλείας, με ότι απόδειξη έχεις και να δηλώσεις κλοπή. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα γιατί μετά απο καμιά βδομάδα θα σου κάνουν τον δύσκολο. Τη δήλωση σου προς την αστυνομία θα την χρειαστείς σε περίπτωση που θες να δηλώσεις ως κλεμμένο το κινητό στην Vodafone ή στη Nokia. Η πρώτη δεν θα επιτρέψει στο συγκεκριμένο ΙΜΕΙ να ξανασυνδεθεί στο δίκτυό της, η δεύτερη δεν ξέρω αν κάνει κάτι... Ανεξάρτητα απο τις κινήσεις αυτές όμως, νομίζω οτι οι πιθανότητες να εντοπίσεις το κινητό σου είναι πραγματικά ελάχιστες, οπότε μην έχεις ελπίδες άδικα..
billpeppas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Ναι πήγαινε στην Nokia , και πες τους ότι σου έκλεψαν το κινητό. Θα σου δώσουν δώρο ένα Nokia 7610 [ μιας και τους περισσεύουν ] Τι νομίζετε ότι είναι οι κατασκευαστές / αντιπροσωπείες των εταιριών παραγ. κινητών τηλεφώνων καλέ? CIA? Η Nokia [ και όλες οι άλλες εταιρίες του χώρου ] δεν κάνουν [ ούτε μπορούσαν ] να κάνει κάτι. Αν πας και τους ρωτήσεις , απλά θα τους κάνεις να σκάσουν από τα γέλια. Το κινητό σου χάθηκε. Δεν το ξαναβρίσκεις. [ λυπάμαι που το λέω , αλλά έτσι είναι ] [ εκτός και αν το έχασες μέσα στο σπίτι σου , ή στο τουτού σου , ή στο σπίτι κανενός φίλου σου ]
dwarves Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Eixa akousei oti sthn italia tha to energopoiousan auto to san yphresia...dhladh tha mporousan na entopisoun thn syskeuh sou meso imei....alla den kserw mexri pou exei ftasei auth h prospathia....
dwarves Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 gia poio logo??? egine tipota me nomothetika themata??? giati htan na perasoun oloklhro nomosxedio....!
sotris99 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 gia poio logo??? egine tipota me nomothetika themata??? giati htan na perasoun oloklhro nomosxedio....! Γιατί μπλεκόταν και o Big Brother στο κόλπο...
ale3is Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Auto pou borei na kanei i nokia einai na katagrapsei to IMEI tou kinitou sou kai otan kapoios paei(an paei) to kinito gia service na tou to kratisoun.I evresi tou kinitou meso IMEI nomizo pos leitourgei stis USA alla den eimai kai sigouros...
freakystyley Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2004 Koita! An zouses stin agglia dilwnontas tin klopi tha mplokaran to kinito me to sifkekrimeno imei apo ola ta diktia... Edw omos to mono pou mporeis na kaneis einai na dilwseis stin nokia oti sto eklepsan, aftoi tha kratisoun stis databases tous oti to kinito me afto to imei einai klemmeno kai an aftos pou sto eklepse-vrike paei kapoia stigmi na tou kanei service i episkevi, aftoi tha doun oti einai klemmeno kai tha to kratisoun( den xerw an tha kanoun kai dilwsi)... Pantos den to vriskeis..! kapoia stigmi tha ginei kai edw na mplokaronte ta kinita... den nomize na isxuei omws kati tetoio twra...
pp6210 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 kapoia stigmi tha ginei kai edw na mplokaronte ta kinita... den nomize na isxuei omws kati tetoio twra... Γίνεται ήδη απο την Vodafone να μπλοκάρεται το ΙΜΕΙ κλεμμένου κινητού από το δίκτυό της. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τον εντοπισμό του κινητού μέσω ΙΜΕΙ.
billpeppas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 paidia , to thema tha htan na mporoyses na ksanapiaseis sta xeria sou to kinhto sou... ola ta alla...
dimitris__ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Και μένα μου κλέψαν ένα nokia 6600 (κλαψ!). Όταν πήγα σε κατάστημα Cosmote για αντικατάσταση SIM, μου απάντησαν στη σχετική ερώτηση ότι δεν προβλέπεται να μπλοκάρουν κινητά με βάση το IMEI. Είναι τόσο απλό να το κάνουν! Άλλη μια στήλη στην database τους! Και είναι τόσο απλό που κινεί υποψίες... Πιστεύω πως δεν το κάνουν γιατί θα μειωθούν οι πωλήσεις, από τη στιγμή μάλιστα που οι κλοπές κινητών αφορούν τα σχετικά καινούρια και ακριβά κινητά. Εγώ π.χ. τώρα άν θέλω να έχω το κινητό που μου έκλεψαν, θα πρέπει να σκάσω άλλα 500 ευρώ (με την 256MMC που είχε μέσα. Ο μόνος τρόπος πιστεύω να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι να πιεστούν οι εταιρίες κινητής μέσω του ΙΝστιντούτου ΚΑταναλωτών.
dimitris__ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Μιας κια το αναφέραμε, έκανα και την καταγγελία μου προς το ΙΝΚΑ λίγα λεπτά πρίν (για να μη μένουμε στη θεωρία) : "Όντας κι εγω θύμα κλοπής κινητού τηλεφώνου, θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλειφθούν τα σχετικά κρούσματα. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν μοναδικό αριθμό (ΙΜΕΙ) που χρησιμοποιεί για να συνδεθεί με τον εκάστοτε παροχέα κινητής τηλεφωνίας. Οι παροχείς έχουν (εύκολα) τη δυνατότητα να αρνηθούν υπηρεσίες σε κινητά τηλέφωνα με ΙΜΕΙ που έχουν δηλωθεί ως κλεμένα στις αρχές. Μέσω μιας τέτοιας λειτουργίας άρνησης σύνδεσης σε κλεμένα κινητά, θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τις κλοπές, αφού το κλεμένο κινητό θα είναι πια άχρηστο για τον δράστη της κλοπής. Ήδη η vodafone έχει υλοποιήσει τη λειτουργία αυτή και τα κινητά που δηλώθηκαν κλεμένα δεν μπορούν να συνδεθούν μέσω του δικτύου της. Θα ήθελα από το INKA να πιέσει και τους άλλους παροχείς προς την κατεύθυνση αυτή, έφόσον είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Τέλος θα σας παρακαλούσα για μια σύντομη απάντηση για το αν προβλέπετε να αναλάβετε δράση για το θέμα."
nliokal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Το προηγούμενο Σάββατο έπεσα και 'γω θύμα κλοπής ενός Nokia 6100. Η μεγάλη απώλεια βέβαια δεν είναι τόσο το κινητό όσο τα τηλέφωνα πολλά από τα οποία δεν πρόκειται να ξαναβρώ. Πάντως θα έπρεπε να γίνει κάτι με το θέμα μια και είναι δυνατό όχι μόνο το μπλοκάρισμα του κινητού αλλά και η ανεύρεση του από τις εταιρείες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.