Προς το περιεχόμενο

The Elder Scrolls IV: Oblivion

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
sarisn anti na doseis tosa euro gia gia na pareis akoma 5 paixnidia vazeis ena tsipaki kai paizeis pali opoio paixnidi goustaris kai kaneis kai polla alla pragmata akoma opos media center gia to saloni sou! (kai mi mou peis oti den exoun ginei afta akoma gia to kainourio xbox thema xronou einai opos kai sto palio xbox. edo bgike o controller tou xbox 360 kai egine mod idi!)

Sarisn' date=' δεν έκανες σωστά τους υπολογισμούς σου. Ο iSpO_fAcTo όμως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Μας σύγκρινες PC + πειρατικά παιχνίδια με κονσόλα + αυθεντικά.

Λάθος σύγκριση έκανες αγαπητέ.

Επίσης το PC θα σου είναι top-performance για ένα χρόνο ακριβώς, ενώ η κονσόλα για 3-5.

Τέλος πάντων, την κουβέντα αυτή την έχουμε ξανακάνει και σε άλλα topics και είσαι ο πρώτος που το βλέπει έτσι το ζήτημα.

Για να δείς ποιός κοιμάται και ποιός όχι δές εδώ:

The Next-Gen Killer Is Here

Console? No Thanks

http://megagames.com/news/html/hard...lerishere.shtml

Θα δείς τί συστήματα υπολογιστών έχουν απόδοση σαν αυτή των νέων κονσόλων. Οι τιμές τους ξεκινάν από τα $4000 και πάνε μέχρι $6000, με διάρκεια top-performance ζωής περίπου 2 χρόνια.

Ξύπνα φίλε μου, ο υπολογιστής είναι τρύπιος κουμπαράς και η PC-gaming βιομηχανία συρικνώνεται συνεχώς τα τελευταία 10 χρόνια.

Και εγώ κοιμόμουνα σαν εσένα, με αναβαθμίσεις και αγορές υπολογιστών τα τελευταία 15 χρόνια. Αφού ξόδεψα κατά μέσο όρο 1000 ευρώ κάθε χρόνο, αποφάσισα να ξυπνήσω αγαπητέ φίλε sarisn.

Και δεν έχω όρεξη για off-topic κουβέντα.

Αλλά όταν μου πετάς σχόλια όπως "Τώρα ποιον κάνουν οι εταιρίες ότι θέλουν και ποιος κοιμάται.... σκέψου το μόνος σου.", ενώ είμαι φανατικός PC-Gamer από το '90 και έχω δώσει και τ'άντερά μου σε αναβαθμίσεις επί των αναβαθμίσεων, με αναγκάζεις να σου απαντήσω με πολύ αρνητικό τρόπο.

Εγώ έκανα μία πρόταση, την οποία εγώ προσωπικά την έχω σκεφτεί πολύ και τη βρίσκω την ποιό συμφέρουσα και ικανοποιητική.

Δεν σου αρέσει η πρότασή μου? Δικαίωμά σου. Απλώς να λείπουν τα σχόλια, ειδικά όταν δεν ξέρεις τον άλλο.[/quote']

Ερμ... εγώ μιλούσα για online gaming και όχι για single player... ποτέ δεν βγήκε crack ή mod ή οτιδήποτε για να παίζεις στο Live με "σπασμένα" παιχνίδια (δεν κάνω λόγο φυσικά για τους ελεεινούς free servers που υπήρχαν...), λάθος μου που δεν το τόνισα. Και επειδή με τον ababapanos έχουμε "αναμετρηθεί" πολλές φορές στο Live με το πρώτο xbox (και θα το επιβεβαιώσει και ο ίδιος όταν δει το post μου), το ξέρουμε καλύτερα αυτό από κάποιους εδώ...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Will Oblivion include multiplayer?

No' date=' Oblivion is a single-player game only. Rather than split our focus between two different types of gameplay, we'd rather focus on one and make it the best single-player experience possible.[/quote']

Για το Oblivion μιλάμε αγαπητέ sarisn. Δεν έχει multiplayer (ούτως ή άλλως δεν παίζω multiplayer παιχνίδια). Τώρα αν πορωθούμε με ένα-δύο multiplayers τα αγοράζουμε αυθεντικά.

Καί το ξέρεις πολύ καλά ότι καί στα PC πολλά από τα πειρατικά multiplayers δεν πρόκειται να τα παίξεις αν δεν πληρώσεις συνδρομή ή δεν αγοράσεις αυθεντικό κωδικό.

Ούτως ή άλλως δεν έχω αγοράσει ποτέ μου κονσόλα. Αλλά πλέον είναι η πρώτη φορά που ίσως αγοράσω μιας και έχω αηδιάσει από τις συνεχείς αναβαθμίσεις.

Αν τώρα εσένα σου περισσεύουν τα λεφτά και μπορείς να τα πετάς κάθε χρόνο για αναβαθμίσεις, χαίρομαι για σένα. Και εγώ αν μου περίσσευαν αυτό θα έκανα.

Αλλά να μου πείς ποιό οικονομική λύση το PC, αυτό είναι από τα άγραφα!

Και το Oblivion είναι μόνο ένα από το κύμα παιχνιδιών που έρχεται και εκτοξεύει τις απαιτήσεις στα ύψη. Πρίν είχαμε τα Battlefield2, F.E.A.R.

Τώρα το Oblivion, αύριο το UT2007.

Και επειδή το 70% των devs βρίσκονται στο στρατόπεδο των κονσόλων, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα PC-games δειλά δειλά να δηλώνουν reccomended συστήματα με multi-core επεξεργαστές (όπως το UT2007, μπορεί να το δούμε και στο Oblivion), 64bit cpus, physics processors κ.λ.

Αν τώρα νομίζετε ότι με μιά καινούργια κάρτα γραφικών θα αντέξετε για πολύ καιρό, γελιέστε. Ετοιμαστείτε να τα σκάσετε τα φράγκα γερά.

Και επειδή το Oblivion σχεδιάζεται καί για το XBOX360, δεν είναι απίθανο να δούμε στα recomended requirements multi-core ή multi-threaded CPU for best playing experience, όπως είναι το UT2007. Και είναι απόλυτα λογικό με τα γραφικά που είδαμε να έχει στα video. Και όλα υπολογίζονται real-time.

Και τέλος, αν θυμάσαι το Morrowind, το παιχνίδι εκείνο δεν έβγαζε πάνω από 35-40 fps (σε ανοιχτό περιβάλλον με max settings) σε κανένα high-end σύστημα της εποχής του. 60-άρες άρχισε να βαράει με τα συστήματα που βγήκαν ένα χρόνο περίπου μετά τη κυκλοφορία του.

Δεν ξετρελαίνομαι με την ιδέα να περιμένω ένα χρόνο για να βάλω την Geforce9800 ή 10800 για να παίζω το παιχνίδι τέλεια.

Και για να καταλάβεις καλύτερα τα συναισθήματά μου, σου παραθέτω τις απόψεις μου για το Oblivion από το Official XBOX360 topic:

Πάντως προσωπικά' date=' αρχίζω να γλυκοκοιτάζω το XBOX, όσο και αν μισώ τη πιθανότητα να σκάω λεφτά για την M$. Το Elder Scrolls φταίει, το οποίο θέλω να το παίξω οπωσδήποτε, αλλά σιγά να μήν τρέχει καλά στην 6800 που έχω στο laptop και δεν πιστεύω να κυκλοφορήσει στο PS3.

Ρε, τι πάθαμε! [b']Θα αγοράσουμε το XBOX εξαιτίας ενός και μόνο παιχνιδιού![/b]

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=110673&page=49&pp=15

Δημοσ.

Ε τότε εσύ είσαι πιο άρρωστος από μένα :razz::razz:. Να αγοράσεις κονσόλα για να παίζεις ένα παιχνίδι??? Ειλικρινά σου μιλάω δεν θα το έκανα ποτέ όποιο και να ήταν το παιχνίδι ανεξαιρέτως.

Επίσης εγώ το pc moy το έχω 1.5 χρόνο χωρίς την παραμικρή αναβάθμιση και τα παίζει όλα μια χαρά μέχρι στιγμής. Αν κάνεις σωστές επενδύσεις (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα ξεφύγουμε πολύ), τότε η επόμενη αναβάθμιση μπορεί να φτάσει και τα 2+ χρόνια.

Δημοσ.
Ε τότε εσύ είσαι πιο άρρωστος από μένα :razz::razz:. Να αγοράσεις κονσόλα για να παίζεις ένα παιχνίδι??? Ειλικρινά σου μιλάω δεν θα το έκανα ποτέ όποιο και να ήταν το παιχνίδι ανεξαιρέτως.

Επίσης εγώ το pc moy το έχω 1.5 χρόνο χωρίς την παραμικρή αναβάθμιση και τα παίζει όλα μια χαρά μέχρι στιγμής. Αν κάνεις σωστές επενδύσεις (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα ξεφύγουμε πολύ)' date=' τότε η επόμενη αναβάθμιση μπορεί να φτάσει και τα 2+ χρόνια.[/quote']

Το να αγοράσω το XBOX για ένα παιχνίδι είναι υπερβολή. Απλώς ήθελα να δείξω ότι πλέον αρχίζω να αποχαιρετώ το PC-gaming και να πηγαίνω στις κονσόλες.

Τις στρατηγικές επενδύσεις τις ξέρω φίλε μου. Σε άλλο topic είχα κάνει αναλυτικό προϋπολογισμό των τελευταίων 15 ετών στο PC-gaming. Ο PC είναι τρύπιος κουμπαράς. Τελεία και παύλα. Έχεις τοπ μηχάνημα για 5-6 μήνες και μετά συμβιβάζεσαι και συμβιβάζεσαι με όλο και χαμηλότερα settings μέχρι να μήν παίζει τίποτα καινούργιο καλά και να πηγαίνεις στην 20ή σου αναβάθμιση.

Άσε πονεμένη ιστορία....

Όπως δηλώσαν και οι ίδιοι οι Devs του Oblivion, το παιχνίδι θα παίζει με όλα τα καλούδια του μόνο σε κυριολεκτικά next-gen μηχάνημα (δές προηγούμενο post με υπολογιστές $4000- $6000 που έχουν χαρακτηριστικά ίδια με αυτά των κονσόλων).

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το Oblivion θα το απολαύσουν στο full μόνο ένα 5-10% (αν όχι πολύ λιγότερο) PC-gamers, ενώ αντίθετα θα το απολαύσουν στο full όλοι οι κονσολάδες, και μάλιστα με πολύ λιγότερα λεφτά.

Όπως έχω ξαναπεί, αν το PC δεν το χρησιμοποιείτε επαγγελματικά, ώστε να σας κάνει απόσβεση τις συνεχής αναβαθμίσεις, τότε το PC-gaming είναι ένα υπερβολικά ακριβό χόμπυ.

Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια στην off-topic κουβέντα.

Ο καθένας βλέπει την τσέπη του και κρίνει αναλόγως.

Ο κοινός παρανομαστής είναι ότι όλοι μας περιμένουμε αυτό το παιχνίδι πώς και πώς. Τώρα, άλλοι από εμάς θα σκάσουμε φράγκα για μιά αναβάθμιση, άλλοι από εμάς μπορεί να πάρουν μιά κονσόλα.

Απλώς πιστεύω ότι η δεύτερη επιλογή έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και είναι καλύτερη επένδυση για τα λιγοστά Ευρουλάκια μας :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

What are the PC system requirements?

Recommended:

3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor

1 GB System RAM

ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video card

Minimum System Requirements:

Windows XP

512MB System RAM

2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor

128MB Direct3D compatible video card

and DirectX 9.0 compatible driver;

8x DVD-ROM drive

4.6 GB free hard disk space

DirectX 9.0c (included)

DirectX 8.1 compatible sound card

Keyboard, Mouse

Δημοσ.

Μπά...... αρκετά χαμηλές τις βλέπω τις απαιτήσεις του παιχνιδιού......

Με βάση τα γραφικά που είδαμε σε πάμπολες screenshots, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έχει για recomended την 6800....

Πιό πιθανό το βλέπω να θέλει μιά 7800 για να σου τρέξει τέλεια, αλλά από την άλλη μεγάλες κουβέντες να μή λέω, μεγάλη μπουκιά να φάω...

Πάντως, αν όντως με τα συστήματα που αναφέρουν το παιχνίδι τρέχει τέλεια, τότε τους παραδέχομαι...

Δημοσ.

omFg!!!!!

an thelete MONO games pate se konsola!!!!!!

adikia apo to theo na exei kapoios pc kai na paizei MONO games!!!!

EGO DEN EXO KONSOLA alla kano 55.000 pragmata me to pc mou!!!!

kai an analogisto ta lefta pou dino gia to pc kai ta diaireso me tis wres kai tin poiotita pou katanalonontai ta lefta sto pc einai sa na dino 100 euros to xrono gia gaming GIATI me ta lefta tou pc, kano kai alla 9 pragmata to idio endiaferonta, apolafstika, efxarista , dimiourgika !!!!!!

opoios vazei lefta sto pc tou mono gia games thelei idrima!!!

EFTIXOS kaneis den vazei lefta sto pc tou MONO gia games....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

με 10.800 3dmarks 03 μπορώ να το παίξω άραγε ικανοποιητικά..βέβαια σχετικά ειναι τα bench αλλά για απαιτητικά παιχνίδια λένε πολλά.Το μόνο σίγουρο είναι οτι μια 6800 και 1gb ram είναι MUST!επίσης έχει γίνει κάποιο λεακ του παιχνιδιού απο τι πήρε το μάτι μου..και το χέρι μου αλλά δεν λέμε περισσότερα!

Δημοσ.

jesus!!!! meta apo 11 meres diapistwnw pos to post mou edo EINAI lathos!!!!

se allo thread pigaine kai allou to egrapsa!!!

soz gia to akiro!!!!! se flame thread gia consoles kai pcs pigaine!!!!

WAYoff topic

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου! Αν κάποιου o θείος το έχει νωρίτερα, ας μου στείλει pm please.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Τέτοιο παιχνίδι , αξίζει να το αγοράσεις !

Θα το αγοράσω 100%! Αλλά ποιος περιμένει μέχρι τις 20 Μαρτίου; Και σιγά μην κυκλοφορήσει εκείνη τη μέρα στη Λάρισα. Μάλλον για μετά από κανά μήνα το βλέπω. Οπότε, μέχρι να το δω σε κάποια βιτρίνα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...