javanidhs Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Γεια χαρα! Πολυ ειδικη ερωτηση για λιγους υποψιαζομαι.. σημερα ειχα την τυχη ατυχια να σετταρω για πρωτη φορα στην ζωη μου ενα Plotter ..ναι ενα απο αυτα τα θηρια! ιδιατερα πλυπλοκες συσκευες!μπορω να πω. η ερωτηση μου ειναι λιγο μιση Hardware μιση soft ware Model : HP designJet 1050C κατεβασω drivers για win98...Ολα μια χαρα ο συστημα τους βλεπει και ολα καλα. δεν ηξερα οτι για να δουλεψει και στο autocad για να δουλεψει θελει ..και αλλο σετ drivers..το οποιο και κατεβαζω. Ερωτηση πρωτη: μπορει το Plotter να δουλεψει χωρις να το εχω δηλωμενο με windows driver..Και μονο με τον Αutocad driver?γιατι οταν τυπωνα κατι μου ελεγε ενα παραθυρακι οτι ο Autocad driver θα στειλει το output στον windows για να Printarei... Το μεγαλο προβλημα ειναι το εξης.... δηλωνω στο ΑutoCad 1.4 τον plotter μεσα απο την περιεργη διαδικασια...tools Preferences κτλ κτλ. ola ..kala...το Autocad Printarei μια χαρα αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να βρω πως θα του πω να printarei σε Grayscale μαυροασπρο και οχι με χρωματακια..μιας και οι πολεοδομιες..θελουν μαυροασπρα...plot.. καμια ιδεα κανεις; ευχαριστω
grigas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Mηχανολόγος Μηχανικός δεν σου κάνει δηλαδή???:P:P:P:P Eκεί που κάνεις page setup στο layout έχει το plot style table όπου είναι οι επιλογές για χρώμα, grayscale και monochrome. Θα επιλέξεις μονόχρωμο και όχι κλίμακα του γκρι γιατί το κίτρινο ή το θαλασσί χρώμα θα φαίνεται ένα αχνό γκρίζο που επίσης δεν το θες. Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει Autocad 14 για να σου πω ακριβώς που είναι το plot style table, πάντως σε όλες τις εκδόσεις από 2000 έως 2005 που έχω δουλέψει είναι το ίδιο. Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, όχι δεν είναι δυνατόν να μην έχεις τον Windows driver. Ο μεν windows, κάνει την τελική δουλειά, ο δεν heidi driver (του Αutocad) κάνει το νταραβέρι με τα πενάκια(virtual πενάκια στην περίπτωσή σου), τα χαρτιά κλπ. Αν τελικά δεν βρεις λύση, ανέβασε μερικά screenshots από τον page setup manager να σου πω ακριβώς πως θα το κάνεις.
javanidhs Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 ανεφερα... αρχιτεκτοκες γιατι συνηθως θα βρεις τετοια μηχανηματα σε αρχιτεκτονικα γραφεια...και η χρηση Autocard ειναι συνηθης! Στο δια ταυτα...βασικα σχεδον βρηκα την λυση αλλα δεν ξερω αν ειναι η σωστη! Στο AutoCadr14 η ρυθμιση αυτη ειναι διαφορετικη σε σχεση με τις νεοτερες! Αυτο που εκανα εγω ηταν μεσα απο Tools-> Pereferences -> Printers να δηλωσω τον Driver και να αρχιζει ενα text based batchaki το οποιο μετα σου δινει την δυνατοτητα να δηλωσεις τον plotter! εγω το τα εκανα ολα...ο plotter δουλευε αψογα..αλλα δεν ειχε το μονοχρωμο!~ Μετα απο μερικες ωρες...στα newsgroup autodesk της HP η κοινη απαντηση μου βρηκα ηταν ... στα settings για τα pen- δηλωνεις στα διαθεσιμα χρωματα τον αριθμο 7 που ειναι το μαυρο! δεν ειμαι δυστηχως στο μηχανημα κοντα για να επιβεβαιωσω την ρυθμιση αλλα πιστευω οτι αυτη πρεπει να ειναι! Δεν ξερω δεν με εντυπωσιασε ο τροπος που το AutoCadr14 εκανε configure τον plotter ..ελπιζω οι νεοτερες εκδοσεις να ειναι πιο φυσιολογικες και πιο φιλικες. Ετσι και αλλιως δεν ειχαμε ΚΑΜΙΑ σχεση με Autocad οποτε ημου σχετικα χαμενος..ευτθχως ειχε κατι videakia στα CD υποστηριξης του plotter οπου μου εδειξε τα βηματα! Ευχαριστω για τον χρονο σου
Highlander Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Παρ'όλο που δεν είμαι ούτε αρχιτέκτονας ούτε μηχανικός έχς στήσει 4-5 plotters. Για την πρώτη περίπτωση είναι έτσι όπως το είπες. Μέσα από ένα batch file (περίπου) παίζει το config του plotter αφού κατεβάσεις drivers για R13, ή ότι άλλο έχεις. Από το 2000 και πάνω το βλέπουν παραθυρικά οπότε δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο, αν τύχει και θες να δουλέψεις σε Autocad 2000 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις ένα μικρό patch που έχει η Autodesk το PlotUpdate αλλιώς δεν πρόκειτε να δουλέψει. Για την δεύτερη περίπτωση, στον DJ500 έχει εντολή μέσα στο config. Δεν ξέρω αν θα παίξει με τον τρόπο που λες αλλά σίγουρα έχεις μεγάλες πιθανότητες. Μια συμβουλή μόνο... αν δεν έχετε αγορασμένο το R14 αγοράστε το Intellicad από την 4M. (http://www.4m.gr) Θα εντυπωσιαστείς απο τις δυνατότητές του και από την τιμή του. Έχει μόνο 270? ενώ το φθηνότερα Autocad είναι πολλαπλάσια ακριβότερο.
grigas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Χμμμμμ....Το intellicad κατά την ταπεινή μου άποψη υστερεί πάρα πολύ σε ευχρηστία. Είναι πρακτικά αδύνατον ένας άνθρωπος που έχει μάθει να κάνει δουλειά σε Autocad να κάνει στο intellicad. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω είναι προφανές ότι έχουν Autocad 14, γιατί το έχουν αυθεντικό...Αλλιώς θα είχαν 2005 :P:P:P
javanidhs Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 το προγραμμα λυθηκε με το να σεταριστει το παραθυρακι με τα πενακια...ολα τα χρωματα στο 7. χεχε ναι οι ανθρωποι εχουν κανονικο..Autocad r14 με αδεια..εινα9 γραφειο αρχιτεκτονικο. Οπως και να εχει μου εκανε εντυπωση το Plotter! ειδα οτι εχει και ethernet interface ...πολυ..εντυπωσιακο... οπως και να εχει Σαε ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.