Προς το περιεχόμενο

Asus V9999TD

Isis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ena lepto re paidia ti tou lete tou paidiou. katarxhn na paei na agorasei auti ti stigmh vga se agp kai malista 4x kai malista tin 6800td gia na pesei me to 4x? eimaste sovaroi? gia na kanei anavathmisi pote file hitech? otan de tha iparxoun pia mobos me agp? kai ousiastika na tin petaksei tin karta? i na tin poulisei gia tsampa lefta? diladi na fortwsei tin 6800 na tin kanei kai ultra (leme twra) se ena sistima me agp 4x, kai cpu sta 2G. wraia kai ante kai tin pire. tha paiksei ta paixnidia meta apo 6 mines, opws tha prepei na ta paizei me mia vga aksias 350?? oxi. diladi ousiastika tsampa lefta. sunopsizontas to vriskw ligo anwrimo na agorasei twra mia tetoia vga, i opoia den prokeitai na aksiopeithei opws prepei se ena tetoio sustima, kai to opoio se poli sintomo diasthma, den tha mporei na anavathmistei ki olas, alla mono na allaxthei olokliro (opws&twn perissoterwn apo emas xwris pcix allwste).

΄Εχεις υπόψιν σου πόσο διαφορά κάνει σε πραγματικό χρόνο το ΑGPx4 από το ΑGPx8 ή απλά έτσι σου φαντάζει το μεγαλύτερο νούμερο σαν κάτι καλύτερο;

Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλαμβάνω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου:

το εύρος του διαύλου ΑGP είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εύρος της κεντρικής μνήμης του συστήματος και το εύρος του κεντρικού επεξεργαστή και ΠΟΤΕ πάνω από αυτό

(host ram bandwidth) - (CPU bandwidth) = (bandwidth left for AGP)

Με άλλα λόγια αν ένα σύστημα έχει PC2700 DDR και άρα 2.7GB/sec bandwidth και ο επεξεργαστής 2.1GB/sec bandwidth, απομένουν μόλις 600ΜΒ/sec bandwidth για ΑGP. Κάντε μου την χάρη και ψάξτε τις λεπτομέρειες των εκάστοτε συστημάτων και το μέγιστο θεωρητικό εύρος κάθε βαθμίδας ΑGP πριν καταλήγετε σε παντελώς άτοπα συμπεράσματα.

Αν τώρα η θεωρία δεν σας πείθει, το πείραμα είναι απλό γυρίστε ένα σύστημα με ΑGPx8 σε ΑGPx4 και πείτε μου πόση διαφορά σας κάνει. Αν είναι 0.5 ή ακόμα και 1.0fps συγχαρητήρια κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά το μεγαλύτερο πρωτόκολλο..... :roll:

Δημοσ.

Πριν το ξεχάσω ο πρωταρχικός λόγος που το πρωτόκολλο θα αλλάξει σιγά σιγά σε PCI Express είναι η κατανάλωση ενέργειας μιας και το PCI-E δίνει γύρω στα 75W έναντι 45W στο ΑGP.

H ως άνω σχέση μεταξύ κεντρικής μνήμης και επεξεργαστή ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει και στα μελλοντικά συστήματα ωσότου μπει στην ζωή μας η χρήση εικονικής μνήμης (virtual memory or virtual texturing) σε μελλοντικές κάρτες γραφικών και λειτουργικά.

Υπάρχει λόγος που οι δημιουργοί των παιχνιδιών θεωρούν την διαμεταγωγή δεδομένων ή πιο συγκεκριμένα υφών μέσω του διαύλου σαν απόλυτη πανάκεια και το αποφεύγουν όσο μπορούν. Σταματήστε να εντυπωσιάζεστε από μπουρδο-νούμερα του μάρκετινγκ. Ούτε το AGPx8 ούτε το PCI-E θα σας φέρουν σημαντικές διαφορές, εκτός σπανιοτάτων εξαιρέσεων ή όταν μιλάμε για επαγγελματικές εφαρμογές που δεν έχουν σχέση με παιχνίδια.

Αυτό που μετράει περισσότερο σε μια κάρτα γραφικών είναι η ποιότητα του σήματός της και ειδικά με το PCI-E, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Δημοσ.

τωρα εχω πραγματικα μπερδευτει. και εγω μιλαω για την V9999DT και οχι για την 6800. προς το παρον δεν μπορω να διαθεσω αλλα χρηματα για motherboard και επεξεργαστη, επειδη εχω παρει πολλα ακομα πραγματα ( κινητο, scanner , webcam, Ποντικια , ακουστικα, εκτυπωτες και γενικα περιφερειακα.. ). το πασχα σκοπευω να αναβαθμισω το συστημα μου. οσο για την καρτα γραφικων την θελω για κανα εναμιση χρονο maximum γιατι μετα ετσι κι αλλιως θα φυγω.. να παρω τα χριστουγενα αυτη την καρτα ή να περιμενω και αλλο για μειωση τιμων των αλλων καρτων ( αν και η 6800 gt παρα τις αριστες επιδοσεις θελει τροφοδοτικο 450 W !!! και ενα καλο συστημα υδροψυξης. ) ή για καμμια καλυτερη? οχι πως τωρα τα πραγματα ειναι δραματικα. παιζω ολα τα παιχνιδια μεχρι στιγμης ( ut2004, nfsu2, sims2, aom, mu ) και σκοπευω να ασχοληθω πολυ καιρο με αυτα μεχρι να τα βαρεθω. δλδ και να παρω και να μην παρω καρτα μεσα στα χριστουγεννα δεν πιστευω οτι θα ειναι σοβαρο προβλημα. τι με συμβουλευετε να κανω?

Δημοσ.
τωρα εχω πραγματικα μπερδευτει. και εγω μιλαω για την V9999DT και οχι για την 6800. προς το παρον δεν μπορω να διαθεσω αλλα χρηματα για motherboard και επεξεργαστη, επειδη εχω παρει πολλα ακομα πραγματα ( κινητο, scanner , webcam, Ποντικια , ακουστικα, εκτυπωτες και γενικα περιφερειακα.. ). το πασχα σκοπευω να αναβαθμισω το συστημα μου. οσο για την καρτα γραφικων την θελω για κανα εναμιση χρονο maximum γιατι μετα ετσι κι αλλιως θα φυγω.. να παρω τα χριστουγενα αυτη την καρτα ή να περιμενω και αλλο για μειωση τιμων των αλλων καρτων ( αν και η 6800 gt παρα τις αριστες επιδοσεις θελει τροφοδοτικο 450 W !!! και ενα καλο συστημα υδροψυξης. ) ή για καμμια καλυτερη? οχι πως τωρα τα πραγματα ειναι δραματικα. παιζω ολα τα παιχνιδια μεχρι στιγμης ( ut2004, nfsu2, sims2, aom, mu ) και σκοπευω να ασχοληθω πολυ καιρο με αυτα μεχρι να τα βαρεθω. δλδ και να παρω και να μην παρω καρτα μεσα στα χριστουγεννα δεν πιστευω οτι θα ειναι σοβαρο προβλημα. τι με συμβουλευετε να κανω?

Με ένα μάρκας τροφοδοτικό 350W που θα βγάζει =/>17Α στο +12V δεν θα έχεις πρόβλημα με μια 6800GT. Αν την μάρκα του τροφοδοτικού την ξέρει μόνο ο εισαγωγέας τότε τα Watt δεν σε σώζουν.

Πάρε ότι σε συμφέρει καλύτερα είτε 6800 είτε Χ800 ή ότι μπορείς να βρεις πιο εύκολα και μην κολλάς στις αηδίες περί ΑGP ή PCI-E. Για ενάμιση χρόνο είτε η μία είτε η άλλη θα κάνει την δουλειά της και ειδικά για τα παιχνίδια και την ανάλυση που ρωτάς.

Δημοσ.

ναι αλλα δεν μπορω να διαθεσω τοσα λεφτα για 6800gt γιατι πρεπει να αγορασω και motherboard και επεξεργαστη μαζι. μιλαω για την V9999DT..

Δημοσ.

ελα ρε συ. μια χαρα ειναι το συστημα μου. εχω ταλυτερο υπολογιστη στην περιοχη που μενω και ειμαι ο μονος που εχω Internet και κινητο 3g. ηρεμηστε. δεν μενουνε ολοι αθηνα...

Δημοσ.
ναι αλλα δεν μπορω να διαθεσω τοσα λεφτα για 6800gt γιατι πρεπει να αγορασω και motherboard και επεξεργαστη μαζι. μιλαω για την V9999DT..

Ότι ισχύει για την απλή 6800 ισχύει και για την 6800GT, απλά η δεύτερη είναι πιο γρήγορη (στην ίδια γενιά και κατηγορία ανήκουν άλλωστε). Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για μια Χ800PRO.

Για την τελευταία γενιά καρτών μοιραία κάποια στιγμή θα χρειαστείς πιο γρήγορο επεξεργαστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν οι κάρτες αυτές στο σύστημά σου, απλά θα τις φρενάρει ο επεξεργαστής στις χαμηλές/μεσαίες αναλύσεις.

Μπορείς να αναβαθμίσεις τώρα την κάρτα γραφικών σε κάτι που δεν υπερβαίνει τις δυνατότητές σου (π.χ. 9800PRO, 6800 κλπ.) και αργότερα να αναβαθμίσεις και την μητρική/επεξεργαστή ή απλά να περιμένεις μέχρι τα οικονομικά σου να επιτρέψουν μια ριζική αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει όλα τα προαναφερόμενα.

Παρέλειψα να σε ρωτήσω και τι κάρτα γραφικών έχεις τώρα. Αν είναι ήδη μια κάρτα της τάξης 9800 ή ανώτερη μην μπεις στον κόπο. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των αναβαθμίσεων που είναι πολύ αισθητή η διαφορά.

Δημοσ.

Δεν το ειπα για να μειωσω το συστημα σου. Εννουσα να αγορασεις το νεο σου συστημα (υποθετω mobo, cpu, μνημες) και μετα θα κοιταξουμε και για καρτα. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...