Προς το περιεχόμενο

Μην αγοράσετε Acer monitor

ylianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Alman και η MDI δεν είναι αντιπρόσωποι.

Είναι εξουσιοδοτημένα service και μάλιστα η ALMAN όχι μόνο για Acer αλλά και για ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ άλλες οθόνες (πχ Samsung, Sony Philips, Siemens). Υποτίθεται λοιπόν πως είναι καλά οργανωμένοι για να μπορούν να υποστηρίζουν τόσες εταιρίες.

Στην πράξη όμως φαίνεται πως μάλλον εξαπλώθηκαν εμπορικά πολύ γρήγορα αναλαμβάνοντας το service πάρα πολλών εταιριών χωρίς να έχουν και το ανάλογο (ποσοτικά και ποιοτικά) προσωπικό για να τα προλαβαίνει όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φταίει βέβαια και η Acer γιατί δεν διαλέγει προσεκτικά τους συνεργάτες της, αλλά και γιατί δεν έχει πολιτική άμεσης αντικατάστασης.

Γιατί πχ, αν πάθει κάτι μια Philips μέσα στην εγγύηση, η Alman θα την αντικαταστήσει αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί αυτήν τη συμφωνία έχει με τη Philips. Η Acer προφανώς δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία, γι'αυτό ταλαιπωρείστε έτσι.

Λέω τα παραπάνω για την Alman. Αυτό δεν σημαίνει πως η MDI είναι καλύτερη ή χειρότερη. Απλά αυτούς δεν τους ξέρω και γι' αυτό δεν εκφέρω γνώμη.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η Acer έχει γραμμή χωρίς χρέωση , επικοινωνία με Ιταλία κατ'ευθείαν και στην άλλη άκρη της γραμμής μιλούν Ελληνικά.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες να μου πείτε γιατί είναι λίγο παλιό και πρέπει να ψάξω...

Δημοσ.

Που υπάρχει αυτό το νούμερο; Γιατί στο website δεν είναι υπάρχει κάτι τέτοιο που λες (το χωρίς χρέωση, τα ελληνικά δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάρει με email μιλάω)

Δημοσ.

Είναι εξουσιοδοτημένα service και μάλιστα η ALMAN όχι μόνο για Acer αλλά και για ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ άλλες οθόνες (πχ Samsung, Sony Philips, Siemens). Υποτίθεται λοιπόν πως είναι καλά οργανωμένοι για να μπορούν να υποστηρίζουν τόσες εταιρίες.

Στην πράξη όμως φαίνεται πως μάλλον εξαπλώθηκαν εμπορικά πολύ γρήγορα αναλαμβάνοντας το service πάρα πολλών εταιριών χωρίς να έχουν και το ανάλογο (ποσοτικά και ποιοτικά) προσωπικό για να τα προλαβαίνει όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα

...Αγόρασα μία CRT LG 17άρα τον 9.2004 (η οθόνη κατασκευής 8.2004)...

...1 μήνα μετά η οθόνη άρχισε να σφυρίζει! - από την ΑΛΜΑΝ προσφέρθηκαν πολύ όμορφα + επαγγελματικά να μου την αντικαταστήσουν...

...3 μέρες μετά μου ήρθε σπίτι μία *ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ* :shock: οθόνη κατασκευής 10.2003 :shock: :shock: , η οποία μάλιστα ήταν και στραβοκλεισμένη με αποτέλεσμα από την μία μεριά να είναι ανοιχτή :shock: :shock: :shock:

...Την κρατάω γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω με ωτοασπίδες, τους παίρνω τηλ., ακούω διάφορα χαζά και τελικά μου λένε θα σας στείλουμε άλλη...

...Μου στέλνουν πάλι *ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ* κατασκευής 9.2003 :shock: :shock: :shock: :shock: την οποία φυσικά και δεν κράτησα...

...Ξανά τηλ. - τσακωμός - "ναι, *ΙΣΩΣ* να έχετε δίκιο να θέλετε μία καινούργια οθόνη" (...δεν είμαστε τελείως σίγουροι γι' αυτό.......) - μου στέλνουν μία οθόνη στο κουτί της (...οι 2 προηγούμενες μου ήρθαν σε κουτί-καφάσι...) κατασκευής 9.2004 η οποία όμως είχε πρόβλημα εστίασης....

...Ξανά τηλ. (αφού πρώτα μου πέρασε η ιδέα να την στείλω πακέτο στην LG με το σημείωμα "να χαίρεστε το after-sales support σας!") και *τελικά* μετά από 1 μήνα κατέληξα με μία οθόνη κατασκευής 1.2004 *καινούργια* η οποία δουλεύει ΟΚ..... αλλά πλέον έχω ξενερώσει τρελά - άν ενδιαφέρεται κανείς με 100 ευρώ του την δίνω!

...Θέλετε και τα υπόλοιπα? Από τον εισαγωγέα άκουσα το καλύτερο όταν του είπα πως το μετάνιωσα που δεν πήρα οθόνη από το ΠΛΑΙΣΙΟ: "Σιγά το service που θα είχατε κι εκεί!!!". ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, γι' αυτό κι έμπλεξα με την πάρτη σας για καλύτερα - οπότε γιατί πλήρωσα 150 ευρουλάκια για μία επισκευασμένη + τρακαρισμένη οθόνη που θα μπορούσα να βρω με 50-και-πολλά-λέω ευρώ????

...Και η μεγαλύτερη πλάκα: πριν 5 χρόνια (που ήταν κάπου στο Μαρούσι - τώρα μετακόμισαν πιο μακριά για να μην τους βρίσκουμε) μου είχαν σώσει την προηγούμενη οθόνη μου που ήθελα να την πετάξω! - τους είχα στείλει κι άλλους πελάτες! Τώρα, ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΘΟΝΗΣ είναι να ΜΗΝ έχει after-sales support στην ΑΛΜΑΝ!!!

...Συγχωρέστε με για την κλάψα, αλλά θα έσκαγα άμα δεν τα έλεγα κάπου!

Δημοσ.
Τώρα, ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΘΟΝΗΣ είναι να ΜΗΝ έχει after-sales support στην ΑΛΜΑΝ!!!

Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Όμως έχουν δυστυχώς "δικτυωθεί" πολύ και μου φαίνεται πως πλέον 9 στις 10 αντιπροσωπείες χρησιμοποιούν την Alman για τις οθόνες τους :(

Δημοσ.

Eixa skopo skopo an agoraza thn 19" TFT LG L1915S.

Phra thlefwno sthn etairia pou 8a thn agoraza kai mou eipan na mhn parw LG giati ama mou xalasei den 8eloun na mplekoun me thn ALMAN!!! H sygkekrimenh etairia poulhse 4 LG TFT se katasthma sthn A8hna ek twn opoiwn oi 2 xalasan(1 kammeno pixel ka8emia).Etsi loipon tis phgan sthn etairia kai me th seira ths h etairia sthn ALMAN.Exei perasei sxedon mhnas kai akoma tis fernoun apo thn ALMAN.

Epomenws,epeidh to after-sales me endiaferei,8a protimhsw allh marka o8onh pou na mhn exei n kanei me ALMAN.

Δημοσ.

...Και να μην ξεχάσω το καλύτερο: πριν μου στείλουν την οθόνη που τελικά κράτησα, ο τεχνικός τους με διαβεβαίωσε ότι επειδή έχει τραβήξει το πράγμα (...1 μήνας μετά από την 1η κλήση που τους έκανα για την οθόνη που σφύριζε.... άν μου δίνανε τα λεφτά που έδωσαν στα courier θα είχα πάρει 19άρα TFT......) θα βάλουν την οθόνη πριν την στείλουν σε 24ωρο (ή 48ωρο? δεν θυμάμαι ακριβώς) τεστ για να βεβαιωθούν ότι είναι ΟΚ... Η οθόνη όταν την άνοιξα ήταν πολύ σκοτεινή από την αριστερή πλευρά (σε πλήρη κόκκινη οθόνη από τα αριστερά ήταν κίτρινη!!!!!) - *ευτυχώς* με ένα degauss έφτιαξε και είναι (προς το παρόν) ΟΚ....

.......Θέλω να πιστεύω ότι κάααατι είχε ακουμπήσει στο καφάσι που μου την έφεραν κι έγινε αυτό........ τεσπα είδα και τί φτιάχνει με το degauss που από το 1996 που ασχολούμαι με το θέμα το είχα απορία...........

ylianos, πάρε τηλέφωνα στο κατάστημα που την πήρες ΚΑΙ στον εισαγωγέα (θα σου τον πουν από το κατάστημα) και πέστα τους χύμα - προσωπικά τους είπα την πλήρη αλήθεια: ότι είχα δει την συγκεκριμένη LG σε demo, μου άρεσε πάρα πολύ και σαν ποιότητα και σαν τιμή, πήρα μία για το σπίτι και ότι ετοιμαζόμουν να παραγγείλω άλλες 60 για την εταιρία μου, αλλά ..... 60x150=9.000 ευρώ ΔΕΝ πήγαν σε φίρμα με after-sales support της ΑΛΜΑΝ, κι όποιος πονάει όταν του φεύγουν τέτοιες δουλειές για τέτοιους λόγους (...και τέτοιες εποχές...) κάτι θα πρέπει να κάνει γι' αυτό!!!!!!

Δημοσ.

ΑΛΜΑΝ: βρηκαν ενα φτηνο οικοπεδο στο Μενιδι, εστησαν σε μια νυχτα κι ενα λυομενο και 'βγηκαν' στην αγορά.

Σχολια δικα σας...

Δημοσ.
Παντως Monitor φερνει και η cpi. Belinea με 0pixels, και δικο της service. Διορθωστε με αν κανω λαθος.

Ναι σωστά και μάλιστα αναλαμβάνει η MDI το service που είναι και στο ίδιο όμιλο.

Το βασικότερο είναι ότι οι οθόνες ελέγχονται για 0 Pixels από την ίδια την CPI πριν παραδοθούν στον αντιπρόσωπο.

Πληροφορίες λένε ότι η MDI θα αναλάβει και το service της Viewsonic αφού άλλωστε η CPI είναι και αντιπρόσωπος.

ΑΛΜΑΝ: βρηκαν ενα φτηνο οικοπεδο στο Μενιδι' date=' εστησαν σε μια νυχτα κι ενα λυομενο και 'βγηκαν' στην αγορά.

Σχολια δικα σας...[/quote']

Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως η Alman λειτουργεί ανάλογα με την γραμμή της κάθε εταιρίας.

Διαβάστε και το post του georgeadams.

Για παράδειγμα, έχει χρειαστεί να γίνει αλλαγή σε 2 Viewsonic στα 5 χρόνια που τις δουλεύω.

Την πρώτη (μία LCD 17") βγήκε off (δεν άνοιγε καθόλου) την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της.

Αντικαταστάθηκε με μοντέλο 18" ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ (ναι σωστά το γράφω) γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο 17".

Στην δεύτερη περίπτωση 17" CRT αντικαταστάθηκε σε 48 ώρες λόγω του ότι ένα από τα κουμπιά του panel ήταν πιό μέσα από τα άλλα. :roll: :roll:

Η CPI στην συγκεκριμένη περίπτωση μας έχει πει ότι αν δούμε κάτι στραβό να το αναφέρουμε μόνο και μόνο γιατί η μαμά εταιρία Viewsonic θέλει να λειτουργούν όλα άψογα.

Για τις LG για παράδειγμα, ένας προμηθευτής μου μου ανέφερε ότι όντως το service τους είναι χάλια.

Γνώμη μου ότι είναι θέμα γραμμής της κάθε εταιρίας...

Highlander το τηλεφωνο αυτο, αν υπαρχει ακομη, μας ενδιαφερει.

Πιστεύω ότι αύριο θα το έχω.

Δημοσ.
Ta proionta tis acer stin ellada exoun 1 mina DOA(dead on arrival) apo ton isagwgea. dildai an sou pa8ei kati sto prwto mina sto allazoun amesws!

Antiprwsopoi einai h alman kai h mdi alla synh8ws kai aytoi ta stelnoun Italia!

To plaisio an 8ymamai kapoia epoxi ta estelne mono tou stin Italia kai glytwne tin talaipwria!

ego pados pira prin kana 8mino enan acer laptop paidia apo plaisio kai meta apo ligo kairo xalase afou ton esteilan stin italia gia na ton ftiaxoun ( akou pragmata ) to laptop xathike sto dromo tis epistrofis kai otan epestrepse telika meta apo 1 1/2 mina itan pali xalasmeno ....... ta sxolia perita ..... eytixos pou o dieythindis sto plaisio itan poli xigimeno palikari kai mou to allaxe stin timi pou to pira me allo laptop....sygegrimena anakalypsame tote oti i partida me ta sygegrimena laptop itan ellatomatiki afou eixan paei toulaxiston 50 ellatomatika..pados meta apo ayto acer pote pia ! megali xeftila na min exoun adiprosopeia !!!!

Δημοσ.

Επειδή και εγώ έχω ένα μόνιτορ της εταιρίας αυτής και θέλω να το φτιάξω καιρό τώρα, γίνεται να μου γνωστοποιήσετε τα στοιχεία της ALMAN ή της άλλης εταιρίας? Αν δεν επιτρέπεται στο thread, ένα PM θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...