Προς το περιεχόμενο

αναλογικο σε ψηφιακο βιντεο.Help!

Lupus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας γνωστος μου ζητησε ενα συστημα για να μπορει να μεταφερει ολες τις βιντεοκασσετες του σε dvd (απο το video player στο pc και απο εκει να τα ψησει σε dvd) και μου ζητησε να του προτεινω ενα συστημα.

Επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με το θεμα αυτο θα ηθελα να ρωτησω τι χρειαζεται?

Βρηκα οτι μπορει να γινει με μια καρτα επεξεργασιας βιντεο οποτε και βρηκα την pinnacle studio deluxe.Εχετε εμπειρια απο αυτην?

Σε περιπωση που χρησιμοποιησει καρτα τηλεορασης θα εχει πολυ χειροτερα αποτελεσματα?

Ποια η γνωμη σας για το παρακατω συστημα?

cpu: intel pentium 4 530

mobo: Asus P5GD1

ram: 2x512 MB DDR PC3200

hdd: western digital 250 GB

vga: Asus EAX600 XT/TD

dvdrw: samsung H522B

dvd: teac

video: Pinnacle studio deluxe

screen: samsung SM172X

case: chieftec DX-01

kbd/mouse: logitech cordless desktop LX 500

το μαλλι παει στα 1984 ευρω

Ακου την γνωμη σας

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Με καρτα τηλεωρασης σιγουρα θα εχει χειροτερα αποτελεσματα. Παντως εμενα το συστημα μου φαινεται μια χαρα αλλα πολλα λεφτα ρε γ@μωτο...

Δημοσ.

Κοιτα το συστημα ετσι κι αλλιως ειναι πολυ καλο για οτιδηποτε μπορει να το χρειαστει (για RW θα σου προτεινα το TEAC ND-3500A) οποτε ειναι προσωπικη επιλογη του αναλογα με τα λεφτα που μπορει να διαθεσει...

Αν θελει να κανει την επεξεργασια στον υπολογιστη, τοτε θα χρειαστει γρηγορη CPU (οσο πιο γρηγορη τοσο πιο γρηγορα θα γινεται η επεξεργασια. Και με αργη CPU, δηλαδη <2Ghz, γινεται η δουλεια). Το ιδιο και με την RAM. Ο μεγαλος σκληρος ετσι κι αλλιως χρειαζεται παντου. Η καρτα γραφικων μπορει να παρει μια πιο απλη αν δεν παιζει παιχνιδια, δεν εχει επιπτωση. Τα αλλα ειναι αναλογα με τα λεφτα που θελει να δωσει.

Απο την αλλη μπορει να δει μια καρτα με hardware encoding, οποτε με μια χρηση της CPU 1-2% οτι υπολογιστη και να εχεις (σε καποια νορμαλ πλαισια βεβαια αναλογα την καρτα, δεστε στα minimum requirements της καρτας) δεν θα σε νοιαζει. Δεν εχει ασχοληθει με hardware encoding οποτε ισως καποιος που ξερει να σου προτεινει μια καλη και να τα δωσεις εκει τα λεφτα με ΣΙΓΟΥΡΑ καλυτερα αποτελεσματα απο οποιαδηποτε SOFTWARE encoding λυση αφου με την ΜΗ χρηση της CPU θα μπορεις να προσθετεις και εξτρα φιλτρα για καλυτερη εικονα. Πχ εβλεπα πριν την νεα συσκευη της Plextor prods_top_PX-M402U.gif

εδω ( http://www.plextor.be/products/video_products/px-m402u.asp?choice=ConvertX%20PX-M402U ) που ειναι πολλα υποσχομενη για εναν μη επαγγελματια.

Αλλιως μπορεις να κανεις αρκετα καλη δουλεια και με μια All-In-Wonder καρτα, δηλαδη μια καρτα γραφικων που εχει και TV-Tuner που σου επιτρεπει να κανεις capture σε DVD VIDEO QUALITY (720x576 @ 8Mbps). Μια τετοια εχω εγω και κανω μια χαρα την δουλεια μου, αλλα αν θελει πολυ καλυτερα αποτελεσματα, τοτε η hardware encoding λυση ειναι μονοδρομος.

Αν θες κατι αλλο μας λες και εδω ειμαστε να βοηθησουμε...

Δημοσ.

Δώσε κυρίως βάση σε μεγάλο σκληρό, RAM με χαμηλό Cache Latency (<2,5) καλό DVDRW (προτείνω NEC 3500 ή LiteOn 16x). CPU και VGA αν δεν είναι και top δεν τρέχει τίποτα για τη συγκεκριμένη χρήση. TFT δε θα πρότεινα ακόμη, αν δεν ωριμάσουν κι άλλο σαν προϊόντα και δεν έχεις πρόβλημα χώρου, σίγουρα μία καλή 19" επίπεδη (πχ Samsung SyncMaster που τις έχω δουλέψει είναι πολύ δυνατές) έχει πολύ καλύτερο λόγο απόδοση/τιμή...

PS: beaten by the mod!

Δημοσ.

Έχω μία Canopus MPEG PRO EMR. Αυτό είνα hardware encoder και μου κόστισε 580 Ευρώ. Αξίζει και το τελευταίο λεπτό που έδωσα. Δε χρησιμοποιεί υπολογιστική ισχύ (5-7 % CPU utilisation) δε χάνει ούτε ένα frame μετά απο 12 ώρες grabbing, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα συγχρονισμού ήχου/εικόνας, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο (bit rates, resolution, signal), έχει φίλτρα για θόρυβο και γενικά ήταν μία άριστη αγορά. Αν πας σε τέτοια λύση το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι στο σύστημα σου, είναι ένας καθαρός, γρήγορος τεράστιος δίσκος. Ούτε τρελο επεξεργαστή, ούτε τεράστια μνήμη, όυτε και ακριβή κάρτα. Αν θέλεις να πάς σε πιο φτηνή λύση, μία καλή κάρτα γραφικών με video in κάνει τη δουλειά σου αλλα πρέπει να δώσεις λεφτά για ένα σύστημα όπως αυτό που ανέφερες. Και φυσικά αν κάνει video editing στα grabbed αρχεία πάνω από όλα μετράει η μεγάλη μνήμη. Τουλάχιστον 1 GB. Αν κάνει απλό editing το 1 GB είναι μια χαρά. Αν θέλει να πειράξει σημαντικά το video, καλό θα ήταν να έχει 2 GB. Πάντως και με μικροτερο επεξεργαστή μπορείς να κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Απλά όσο πιο γρήγορος τόσο πιο γρήγορο και το encoding για το DVD και το editing. Προσωπικά θα έκοβα 500 ευρώ από το μηχάνημα και θα τα έβαζα σε ενα καλό hardware encoder όπως της Canopus. Να είναι σίγουρος ότι η απλότητα και η αμεσότητα του καλού hardware encoder σε συνδυασμό με την ποιότητα που θα πάρεις τελικά θα τον αποζημιώσουν με το παραπάνω (Υπάρχει και η matrox αν έχεις ΠΟΛΛΑ λεφτα :P). Προσωπικά προτείνω να μείνεις μακριά από Pinnacle, μόνο αρνητικές εμπειρίες έχω και απο το H/W και απο το S/W που προσφέρει.

Α ξέχασα να σου πω ότι με το Canopus μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να φοβάμαι μήπως κάτι κρεμάσει η χάσω frames (έχει αρκετό εσωτερικό buffer για να σε ξελασπώνει όπου χρειάζεται).

Αν θες λεπτομέρειες (έχει κι άλλες;;;;;; :D) μη διστάσεις να μου στείλεις pm.

edit: μόλις είδα ότι ο kavaliotis λέει τα ίδια που σε πρήζω μία ώρα εγώ :)

όπως τα λέει πάντως. συμφωνώ και επαυξανω.

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

Ελπιζω να μου επιτρεπει ο Lupus να κανω μια ερωτηση στον tzoykas μιας και εχει ο ιδιος hardware encoding καρτα.

tzoykas πχ με την δικια μου All-In-Wonder που ειναι καρτα γραφικων με TV Tuner αλλα και παλιοτερα με διαφορα TV Tuners, βλεπω οτι η εικονα μερικες φορες (τις περισσοτερες) ειναι ΕΚΤΟΣ θεσεως, (δηλαδη ειναι πιο δεξια ας πουμε οποτε εμφανιζεται μια μαυρη μπαρα αριστερα, αρα πρεπει να κανω cropping) οποτε και πρεπει μετα να την επεξεργαζομαι με αλλο προγραμμα και να χανω σε ποιοτητα αφου ουσιαστικα ξανακανω encoding το ηδη encoded βιντεο... Οπως επισης μερικες φορες εμφανιζεται μια ΠΡΑΣΙΝΗ γραμμη κατω κατω στην οθονη που και εκεινη θελει cropping. Στην δικια σου καρτα που κανει hardware encoding, εμφανιζεται αυτο το προβλημα? Απο ποιοτητα τι λεει? Μπορεις να ανεβασεις καπου ενα sample (αν μπορεις) να δουμε ποιοτητα? Θελω να περασω απο την παλια αναλογικη μου βιντεοκαμερα οτι κασετες εχω τραβηξει και θα ηθελα να δω αν αξιζει να επενδυσω σε μια τετοια καρτουλα...

Δημοσ.
Έχω μία Canopus MPEG PRO EMR

akribos tin idia pira prin 15 meres alla oxi opos idikia soy poy einai usb alla se pci , tin pira 530 €

kai ego ayti tin doyleia kano akrivos diladi metafero kasetes sto pc kai meta sto dvd

tin karta ayti moy tin sistise enas filos poy exei tileoptiko stathmo kai vgazei kai ton jazler (gia osoys ton kseroyn)

ta pragmata eine opos ta leei o tzoykas

(δηλαδη ειναι πιο δεξια ας πουμε οποτε εμφανιζεται μια μαυρη μπαρα αριστερα, αρα πρεπει να κανω cropping)

se mena emfanizei mia mpara stin akri deksia poy i eikona einai aspromayri , alla otan paikso to dvd stin tileorasi den fenetai gia einai ekso(sto plai)

Δημοσ.

paidia 9a apanthsw sta off-topic post sas molis brw ligo xrono me pm gia na mh rhma3oume teleiws to topic. Pisteuw oti o filos phre tis apanthseis pou h9ele kai oti an 9elei na kanei sobarh douleia 9a prepei na koita3ei MONO se akribh hardware lush. An pali 8elei na akousei kai autos tis apanthseis, as kanei ena post edw na apanthsw mesw tou topic se olous :)

Δημοσ.

Εχω εκφρασει αρκετες φορες την προτιμηση μου στην canopus .

Στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως θεωρω οτι υπαρχει εναλλακτικη λυση εφοσον δεν μιλαμε για επαγγελματια.

Ενα stand-alone dvdr

Συνδεεις την καμερα και με hardware encoder χωρις να ασχοληθεις καθολου με pc εχεις το dvd σου σε πολυ καλη ποιοτητα .

Κοστος υποπολλαπλασιο ενος pc (απο 300€ ξεκιναμε)

Δημοσ.
Ενα stand-alone dvdr

Συνδεεις την καμερα και με hardware encoder χωρις να ασχοληθεις καθολου με pc εχεις το dvd σου σε πολυ καλη ποιοτητα .

Κοστος υποπολλαπλασιο ενος pc (απο 300€ ξεκιναμε

etsi akrivos ksekinisa kai ego

pira to philips dvd r 75 290€

alla den mporousa na kano oyte menu oyte na balo titlous kai etsi kateliksa sto na paro kainoyrgio pc kai tin canopus , me apotelesma i doyleia na ginete teleia.

Δημοσ.

adams, sumfwnoi oti einai mia lush alla den eiani ka9olou euelikth. Fantazomai oti o filos 9elei na kanei kai kapoio video editing gi auto kai pame se luseis opws h Canopus. Alla pali e3artatai apo to ti zhtaei. Swsth skepsh pantws (glitwnei kai ta lefta apo to susthma :))

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες σας!

Η γνωμη σας για την pinnacle ποια ειναι?

Την canopus σε ποιο ελληνικο καταστημα μπορω να τη βρω?

και παλι ευχαριστω

Δημοσ.

Lupus, den eipes an 9eleis ki alles apanthseis edw sto topic sou :). Egw phra thn karta apo thn Infodomi sth 9essalonikh. A9hna de 3erw an yparxei h idia etairia. Ri3e mia matia sto http://www.infodomi.gr.

Proswpika gia Pinnacle lew na apofugeis. De 3erw kanenan sobaro epaggelmatia (pou ousiastika h douleia tou e3artatai apo thn kalh leitourgia twn mhxanhmatwn tou) na epafietai sthn Pinnacle. Proswpikh apopsh panta apo gnwmes an9rwpwn pou asxolountai.

kavaliotis, 9a balw ena sample na deis poiothta ston logariasmo mou sthn HOL kai 9a postarw, alla dwste mou ligo xrono giati pnigomai :lol:

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες σας έχω πράμα που σαλεύει. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα video από την εξής διεύθυνση:

http://users.hol.gr/~gpents/bmw-spot.mpg

Είναι το διαφημιστικό της BMW 1 που φαντάζομαι όλοι έχετε δεί στην τηλεόραση. Είναι 12.5 ΜΒ που ισοδυναμεί με 20 περίπου δευτερόλεπτα MPEG-2 video. Η σύλληψη έχει γίνει με Variable Bit Rate στα 4500 Kbps (average) και 6000 Κbps max. Η συσκευή είναι ικανή για 15000 Kbps αλλά περιττό να πούμε τι χώρο πιάνει αυτό ....

Όπως θα δείτε, το video είναι καθαρό από τη γραμμη στο κάτω μέρος που ανέφερε κάποιος φίλος. Τη γραμμή την έχω δεί και εγώ αλλά όπως φαίνεται έχει να κάνει με το σήμα που έρχεται στην κάρτα και όχι με την κάρτα (η γραμμή εμφανίζεται όταν γίνεται σύλληψη από VCR για παράδειγμα). Το συγκεκριμένο έχει συλληφθεί από Nova. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που υπάρχει η γραμμη στο video, δεν μεταφέρεται (ή τουλάχιστον δε φαίνεται) στο τελικό προϊόν (DVD).

Αν δείτε το video με κάποιο software player όπως το Windows Media Player για παράδειγμα, θα παρατηρήσετε γραμμώσεις στα περιγράμματα από κινούμενα αντικείμενα (το αυτοκίνητο που τρέχει με background την έρημο πχ). Ίσως να παρατηρήσετε και κάποια άλλα σημάδια η πράγματα που γενικά σας χαλάνε την εικόνα. Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ επειδή o software player δε μπορεί να αποκωδικοποιήσει όλο τον όγκο της πληροφορίας αρκετά γρήγορα και έτσι καταφευγει σε rendering που δημιουργεί τα παραπάνω αποτελέσματα. Άρα για να δείτε τη μέγιστη ποιότητα που προσφέρει το εργαλείο της Canopus θα πρέπει να κάνετε ένα DVD από το video που σας δίνω, που θα το παίξετε σε κάποιο επιτραπέζιο DVD player (hardware decoding).

Επίσης, ίσως στον Η/Υ να φαίνονται περίεργα τα χρώματα (πιο σκούρα, με χαμηλό κοντράστ κτλ). Όταν το δείτε σε τηλεόραση όμως ,το αποτέλεσμα δε διαφέρει απο το πρωτότυπο (τουλάχιστον εγώ τόσο καιρό δε μπορώ να βρω καμμία διαφορά).

Ίσως σας φανεί (συμβαίνει δλδ) να παίζει το video με κομπιάσματα η να φαίνεται ότι παίζει με λάθος χρονισμό (πιο αργά κάποιες στιγμές, πιο γρήγορα κάποιες άλλες). Αυτό έχω καταλήξει ότι συμβαίνει και πάλι επειδή ο software decoder δε προλαβαίνει να κάνει σωστα τη δουλειά του. Μετά το DVD encoding δε παρατήρησα ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Τέλος να ξαναπώ ότι αυτά τα 20 δευτερόλεπτα είναι ένα μόνο κομμάτι απο τις 7 ώρες που το έβαλα να γράφει (εγώ κοιμόμουν και αυτό δούλευε όπως καταλάβατε). Για να δείτε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα συγχρονισμού ήχου/εικόνας, το κομμάτι αυτό είναι 4.5 ώρες μετά την έναρξη της εγγραφής.

Τα συμπεράσματα δικά σας :)

Υ.Γ. Καβαλιώτη, εσύ μπορείς να βάλεις κάπου ένα video από την ΑΤΙ? Προβλήματα με το cropping έχω ΜΟΝΟ στο overlay στην οθόνη (καμμία σχέση με το video δλδ). Και το λογισμικό που έρχεται με την κάρτα σου δίνει τη δυνατότητα να κεντράρεις όπως θέλεις εσύ το overlay. Στο video όμως δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Ανεβασα εδω ( http://ezshare.de/files-en/156491/Baileys.rar.html ) μια διαφημιση που επαιζε οταν διαβασα το ποστ σου, ειναι του Baileys. Ειναι σε αναλυση 720x576 @ 8Mbps με 224kbit ηχο. Δεν το εχω πειραξει καθολου το βιντεακι, δηλαδη ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως βγαινει απο την καρτα. Να προσθεσω οτι και με την δικια μου καρτα δεν εχω ΠΟΤΕ ασυγχρονιστο ηχο, κατι παρα πολυ σημαντικο για μενα γιατι με οποια TV card και να ειχα δοκιμασει, παντα θα ειχα καποιο προβλημα εκτος και αν δεν εκανα κατι στον υπολογιστη. Ενω με την All In Wonder μπορω να δουλευω κανονικα στο PC, ακομα και να πηγαινει και στο 100% η CPU για διαστηματα, δεν μασαει τιποτα, παντα συγχρονισμενα βγαινουνε... Εχω δοκιμασει μεχρι 12 ωρες περιπου συνεχομενα 3-4 φορες και δεν ειχα ουτε μισο προβλημα ασυγχρονισμου. Και στην τελικη, ειναι και μια καλη καρτα γραφικων που αν ημουνα τυχερος θα δουλευε και σαν 9800 Prο αλλα ειχα πολλα artifacts. Τεσπα δες το βιντεακι που ειναι 18.1 ΜΒ περιπου σε .rar (κανονικα 19.7 ΜΒ) και πες μου... Αν κοιταξεις αριστερα θα δεις οτι εχει ενα μαυρο κενο, αυτο ειναι που σου λεω. Θα ηθελα δηλαδη να κοβοτανε κατευθειαν εκει που τελειωνει η εικονα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...