Προς το περιεχόμενο

Aγορά βιντεοκάμερας: NV-GS400, DCR-1000 ή NV-MX500

Διονύσης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στα πρόθυρα αγοράς κάποιας από τις εξής βιντεοκάμερες:

Panasonic NV-GS400

Sony DCR-1000

Panasonic NV-MX500

Μάλλον καταλήγω στην πρώτη (αν έχετε επιχειρήματα υπέρ ή κατά κάποιας βιντεοκάμερας είναι ευπρόσδεκτα). Επειδή οι τιμές στα εδώ μαγαζιά είναι υψηλές σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στα On-line καταστήματα, προσανατολίζομαι στο να αγοράσω από κάποιο ευρωπαϊκό μαγαζί (και όχι αμερικάνικο για να μην πληρώσω τελωνείο), όπως είναι το pixmania.com.

Έχετε εμπειρία από ανάλογη αγορά(π.χ. με την εγγύηση τι γίνεται...);Το μαγαζί αυτό είναι καλό;Θα μου προτείνατε κάποιο άλλο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους μου αφιερώσουν μέρος από τον (πολύτιμο στην εποχή μας) χρόνο τους.

Δημοσ.

sarisn σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η Panasonic NV-GS400 είναι η ίδια με την Panasonic PV-GS400, μόνο που η πρώτη υποστηρίζει NTSC ενώ η δεύτερη PAL, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

φίλε και εγώ όταν αγόρασα την βιντεοκάμερά μου άσχετος είμουν αλλά μετά τόσο πορώθηκα που συνεχώς μπαίνω σε φορουμ για βιντεοκάμερες και κατεβάζω ενδεικτικά βίντεο από αυτές που τα βλέπω και στο πισι μου και στον βιντεοπροβολέα μου. Έτσι μπορώ να πω ότι είμουν ολίγον τι σχετικός με αυτές.

σε τι οθόνη θα βλέπεις τα βίντεό σου, υπάρχει μεγάλη διαφορά αν θα τα βλέπεις σε τηλεόραση ή στην οθόνη του πισι.

υπάρχουν σε ορισμενα μοντέλα ιδιότητες που κάνουν κουφή διαφορά στην εικόνα απο άλλες βιντεοκάμερες, όπως η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΑΡΩΣΗ!!!!

θα διάλεγα σαφώς την Sony DCR-1000, το progressive scan της σονυ είναι σαφώς καλύτερο απο το frame mode της πανασονικ

δες σύγκριση πανα με σονυ

http://www.camcorderinfo.com/content/2004-CamInfo-Select-Best-Camcorder-Under-00.htm

Δημοσ.

Φίλε yiannakas σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Έχω PC με 19" TFT (Sony SDM-HX93) και μια απλή (CRT) τηλεόραση DAEWOO 28" με 100 ΗΖ ρυθμό ανανέωσης.

Το PC Θα το χρησιμοποιώ για να περνάω μέσω Firewire τις λήψεις στο σκληρό δίσκο, να τις επεξεργάζομαι και μετά να φτιάχνω DVD βιντεάκια που θα τα βλέπω με την παρέα μου στην τηλεόραση. Η τηλεόραση είναι δηλαδή το κύριο μέσο προβολής.

Εννοείς ότι η Panasonic δεν έχει προοδευτική σάρωση ή ότι η Sony έχει απλώς καλύτερη;Η προοδευτική σάρωση πού είναι υπεύθυνη για διαφορές;Στην θέαση στην τηλεόραση ή στη θέαση στο PC;Πρέπει να υποστηρίζει και το monitor του υπολογιστή ή η τηλεόραση προοδευτική σάρωση ή όλες είναι κατάλληλες;

Πάντως η Panasonic έχει μεγαλύτερη ανάλυση στις φωτό, μεγαλύτερο LCD display, έχει αυτόνομα κουμπιά και όχι πάνω στο LCD (μια οθόνη αφής σαν κι αυτή της sony χωρίς ξεχωριστά κουμπιά μάλλον είναι ενοχλητική...).

Πάντως με έβαλες σε σκέψεις. Σαν να μου είπες "Φίλε σκέψου το και προβληματίσου" που λέει και ο Γεωργίου... Είναι και το tape transport problem που έχουν κάποιες gs400...

Δημοσ.

Και εγώ πριν παραγγείλω, έχω αρχίσει και ψάχνω εξονυχιστικά τα φόρουμ για απόψεις για τις κάμερες αλλά και για τα μαγαζιά. Εξάλλου, για τον ίδιο λόγο ποστάρω και εδώ.

Πάντως, το camcorderinfo.com προτείνει την GS400.

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) βιντεοκάμερες Sony έχουν 10x optical zoom εν αντιθέση με τις Canon που έχουν μέχρι και 22x!! Εμένα με ενδιαφέρει πολύ το zoom που θα έχει η κάμερα αλλά τόσο μεγάλη διαφορά πια??

Επίσης οι Sony είναι αισθητά ακριβότερες από τις Canon... :shock: . Γιατί έτσι? Εγώ προσωπικά θέλω να πάρω την Canon MV750i ( http://www.pixmania.com/gr/gr/39998/art/canon/aeioaieuiana-minidv-mv750.html'>http://www.pixmania.com/gr/gr/39998/art/canon/aeioaieuiana-minidv-mv750.html ) που στο http://www.pixmania.com κοστίζει 492 ευρώ και δίνει και 2 χρόνια εγγύηση ;) (ενώ στο Πλαίσιο η ίδια ακριβώς κοστίζει 695 ευρώ με 1 χρόνο εγγύηση :shock: :shock: :shock: ). Οι Sony είναι πανάκριβες γι' αυτά που προσφέρουν. Μήπως μου διαφεύγει κάτι? Αφήστε που έχει και πανάκριβο service από ότι ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...