Προς το περιεχόμενο

Help! Ένα απλό join δυο AVI έχει γίνει εφιάλτης!

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύντροφοι για χαρά

Προσπάθησα να κάνω ένα απλό (χα! κούνια που με κούναγε) join σε δυο avi μιας ταινίας και βρέθηκα σταδιακά αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα στα οποία σηκώνω τα χέρια ψηλά και ζητώ απελπισμένα βοήθεια!

Στόχος: Ο στόχος μου είναι απλά να κάνω join δυο avi μιας ταινίας που ήταν γραμμένη σε δυο CD για να τα γράψω σε ένα DVD.

Πρόβλημα: Πάω να τα κάνω join με ένα απλό joiner και παρουσιάζεται πρόβλημα στη σύνδεση μεταξύ τους. Οκ λέω, ας ρίξω μια ματιά στο insomnia να δω τι λένε οι ειδικοί. Μετά από σύντομο search ανακαλύπτω ότι το VirtualDub ενδείκνυται για αυτές οι δουλειές και ξεκινάω να το χρησιμοποιώ.

Το πρώτο πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί χρησιμοποιώντας των απλό joiner είναι ότι τα δυο αβι ανακαλύπτονται για ελάχιστα δευτερόλεπτα, οπότε το πρώτο αβι χρειάζεται ένα μικρό κροπάρισμα στο τέλος του.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι τα άβι έχουν γίνει ενκοντεντ με βμπρ ήχο (αμάν αυτή η αλλαγή από ελληνικά σε αγγλικά vbr εννοώ) οπότε και στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ενωθούν.

Καταλαβαίνω λοιπόν, ότι με κάποιο τρόπο το αβι πρέπει να απογυμνωθεί από τον ήχο, να γίνει ρεενκόντεντ ο ήχος με σταθερό μπιτράτε και να ξαναενοθεί ο ήχος με το αβι και να ξαναενωθούν σε κάποια φάση και τα δυο αβι.

Ζητώ: Άνθρωπο με μεράκι και αγάπη για το σπορ, να μου εξηγήσει πως θα το κάνω αναλυτικά και με κατανόηση γιατί τα νεύρα μου κοντεύουν να διαλυθούν. Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να κάνω ρεενκοντε και στο βίντεο γιατί ο υπολογιστής μου είναι παλιός και δε θα το αντέξει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Ανοίγεις το avi με το Virtual Dub.

Πηγαίνεις File->Save wav...

Στο wav αρχείο μου θα δημιουργηθεί αλλάζεις την κατάληξη σε mp3.

Μετατρέπεις το mp3 σου σε ότι εσύ θέλεις.

Μόλις το κάνεις αυτό (δυστυχώς δεν ξέρω πως :oops: ) πηγαίνεις στο Nandub και ανοίγεις το avi.

Στη συνέχεια πας Audio->Mp3 audio... και βάζεις το καινούριο mp3. Σώζεις την ταινία και είσαι έτοιμος.

Το ίδιο κάνεις και για το 2ο avi και μετά τις ενώνεις είτε με το Virtual Dub είτε με το Nandub.

P.S. : Στο Nandub, στο μενού Video και Audio πρέπει να επιλέξεις 'direct stream copy".

Εγώ αυτόν τον τρόπο ξέρω. Αν κάποιος ξέρει κάποιον πιο εύκολο καλά θα κάνει να τον αναφέρει. :D

Δημοσ.

Μην ανησυχείς δεν χρειάζεται να κάνεις re-encode σε σταθερό bitrate τον ήχο. Απλά κάνε την ένωση με το nandub ή το virtualdub με mp3 vbr support. Free και τα 2 εύκολα θα τα βρεις με search. Video και audio σε direct stream copy και file->append avi segment για την ένωση.

Δημοσ.

Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο

Το NanDub υποστιρίζει mp3 με vbr ενώ το VirtuaDub όχι!

Τελικά ήταν υπόθεση λίγων λεπτών!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Καλές γιορτές

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...