polidis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 red30, Para poli kala ta ipes sinxaritiria. predator, Tin mixani tin thelis gia epangelmatiki xrisi? An nai min pernis kamia apo tis 2.An tin thes gia tin plaka sou kai na vgazis piotikes fotos kai video(xoris na kouvalas camera thirio mazi sou pandou kai panda)tote i lisi eine i Sony file mou. Kai ase tous alous na lene gia rithmiseis kai prasina aloga.
predator Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 την κάμερα την θελω να βγάζω φωτογραφίες κυρίως. τo video δε με απασχολεί και τόσο πολύ αλλα αφού μπορώ να τo έχω γιατί να μην τo πάρω? αρκετά λεφτά δίνω οποτε κοιτάω να πάρω ότι καλύτερο. αλλα βασικά κοιτάω να πάρω μια Φωτογραφική μηχανή! θέλω να ψαχτώ αρκετά με τo θέμα φωτογραφία και πιστεύω ότι θα γλυκαθώ , οποτε θέλω μια μηχανή να με καλύψει όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις μου ως προς τι θεωρώ καλή φωτό.
polidis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 την κάμερα την θελω να βγάζω φωτογραφίες κυρίως.τo video δε με απασχολεί και τόσο πολύ αλλα αφού μπορώ να τo έχω γιατί να μην τo πάρω? αρκετά λεφτά δίνω οποτε κοιτάω να πάρω ότι καλύτερο. αλλα βασικά κοιτάω να πάρω μια Φωτογραφική μηχανή! θέλω να ψαχτώ αρκετά με τo θέμα φωτογραφία και πιστεύω ότι θα γλυκαθώ ' date=' οποτε θέλω μια μηχανή να με καλύψει όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις μου ως προς τι θεωρώ καλή φωτό.[/quote'] Me ta legomena sou dixneis oti den ise opados kapias singekrimeneis markas(Tote giati kolises stin canon?) kai oti thelis na vgazeis fotografeies piotikes ade kai kanena videaki an sou tixi. Kai ego sou leo an piaseis tin sony sta xeria sou sigoura tha glikathis kai tha tin paris. Edo tha eimaste na ta leme pali.
predator Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 έλα μου και ντε! δε ξέρω πως μου κόλλησε η canon... απλά είχα 2 olympus και βλέπω και αυτήν που έχει ένας φίλος και δε με εντυπωσιάζει. προτιμούσα απλά να μένω σε αμιγώς φωτογραφικές μάρκες. από κει και ύστερα τo μεγάλο ατού τις A95 είναι η περιστρεφόμενη LCD. ποτε λέτε να βγούνε καινούργια μοντέλα? ίσως να περιμένω λιγάκι αν έχει ανακοινωθεί τίποτα αξιόλογο...
red30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Φίλε red30 κανα δυο παρατηρήσεις:-Το ISO50 δεν είναι όταν έχεις πολύ φως' date=' αλλά αποτελεί τη ρύθμιση της μηχανής που παράγει το μικρότερο δυνατό θόρυβο. Επειδή η ευαισθησία όμως είναι σαφώς μικρότερη σε ISO50 για αυτό συνήθως χρειάζεται είτε πολύ φως είτε τρίποδο ώστε να μην έχεις κουνημένες φωτογραφίες. Αυτό όμως που δε μας λέει η Sony είναι ότι διαπιστωμένα το δικό της ISO200 αντιστοιχεί σε ISO100 σε άλλες μηχανές. Από τέτοια άλλο τπτ [/quote'] Συμφωνω πως ειναι για το "θόρυβο", πρακτικά ομως τα 50 ASA τα χρησιμοποιούμε για να μη πάρουμε υπερφωτισμένες φωτογραφίες σε καταστάσεις με πολυ φώς. Προφανως η μηχανές σε αυτόματη λειτουργία ρυθμίζουν και γρήγορο κλείστρο οποτε το τριποδο τι χρειάζεται; Το τριποδο ειναι για αργες εκθέσεις. Το οτι τo ISO200 της sony ειναι ISO100 στις άλλες (που πιθανως να ισχύει, το διάβασες κάπου; που , σημαίνει οτι το ISO100 της sony ειναι ISO50 στην canon και τελικα οι φωτο που βγαίνουν ειναι πιο καθαρές (ειτε στα 100, ειτε στα 200) . ΟΜΩΣ δεν νομίζω πως ισχύει αυτο, με την A85 που είχα παλιότερα οπως θα διάβασες εχω τραβηγμένες φωτο στα 200 με ΤΟΣΟ θόρυβο που η SONY μου δίνει μονο στα 400!!! (ολες με τρίποδο εννοειται) . Εντούτοις για να συμφωνήσω εν μέρει, το 200 με το 400 της Sony δεν μου δίνει εντυπωσιακά καλύτερα αποτελέσματα σε υποφωτισμένες συνθήκες φωτογράφησης. Κατι τρέχει με τη Μαιρη.. εεε... με τα ISO γενικότερα στις προδιαγραφές ΟΛΩΝ των μηχανών.... -"""* Aperture range: Canon F2.8-F4.9 --- Sony F2.8-F5.2 ... ρυθμίζει μάλλον εεε;;;""" Αυτό δεν δείχνει ότι ρυθμίζεται το διάφραγμα. Απλώς σε κάθε μηχανή με zoom το διάφραγμα μεταβάλλεται αυτόματα με τη χρήση του τηλεφακού. Έτσι εδώ αναφέρεται ότι η sony σε wide angle έχει f2.8 ενώ όταν ο φακός είναι σε θέση tele έχει f5.2 χωρίς κάποια παρέμβαση του χρήστη. Καμία σχέση με ρυθμιζόμενο διάφραγμα. Αντίθετα δεν παρέχει καμία ρύθυμιση της ταχύτητας κλείστρου' date=' ενώ απ'ότι έχω διαβάσει προσφέρει δύο στοιχειώδεις τιμές για τη ρύθμιση του διαφράγματος. [/quote'] Ειπαμε πως την μηχανη την έχω στα χέρια μου και την ξέρω! Κακως επαναλαμβάνεις τι εχεις διαβάσει ΛΑΘΟΣ σε αλλα φόρουμ, ποσο μάλλον οταν σε διαβεβαιώνω -ως κάτοχος της μηχανής- οτι δεν ισχύουν! Σε μανιουαλ κατάσταση (Μ) η μηχανή ΡΥΘΜΙΖΕΙ και το f (2,8 ή 5,2) και την ταχυτητα κλείστρου, οπως θέλουμε. ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και το EV που ανεβο/κατεβαίνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτόματα με τα "γούστα" μηχανής (και τις συνθήκες περιβάλλοντος).... Είπαμε ανάλογα τι θέλει κάποιος. Εξάλλου αν πρόσεξες για την ποιότητα εικόνας της Sony αναφέρθηκα με πολύ καλά λόγια παραπάνω αλλά εξακολουθεί για εμένα να αποτελεί gadget παρά μηχανή. Όσο για το μέγεθος και το βάρος που αναφέρεις αρκεί να σου πώ ότι όταν έψαχνα μηχανή κοιτούσα μια μηχανή 350gr και πάνω για καλό κράτημα και να είναι μεγάλη με απολαυστικό handgrip. H ίδια η Canon απέναντι στην P100 δεν βάζει την Α95 αλλά τη σειρά Canon IXUS που πάλι για εμένα είναι gadget παρά μηχανές. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Το ότι δύο μηχανές έχουν τα ίδια ΜΡ δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αρχίσουμε να τις συγκρίνουμε. Δλδ μεταξύ της Sony F717 και της SOny P100 θα μου πείς ότι η Sony P100 είναι καλύτερη επειδή είναι μικρότερη και παίρνει καλύτερο βίντεο??? H 717 ειναι ιδια κατηγορία με την A95; Γιατι τα γέλια μου φεύγουν σαν τα αέρια οταν έχω φάει 2 πιάτα φασολάδα.... Μιλάμε & συγκρίνουμε δυο ΙΔΙΑ καταναλωτικά' date=' ερασιτεχνικά και compact προιόντα! (α95, π100). Οταν μου γράφεις οτι compact μηχανή με 350γρ ειναι μια χαρά, εγω γελάω... Η IXUS ειναι καλυτερη σαφως για τα ζητούμενα της κατηγορίας, προφανως ομως εχει τα ανάλογα μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα σε συγκριση με τα p100-p150 της sony. Το οτι ειναι CANON δεν σημαίνει οτι ειναι επαγγελματική, οπως και οτι ειναι PHILIPS δεν σημαίνει καλή τηλεόραση (και οτι φτιάχνονται στην ολλανδία ή το βέλγιο οπως πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν!) Η πολιτική που ακολουθεί η CANON για να πουλήσει τα προιόντα της ειναι γνωστή, οπως [b']επίσης γνωστό [/b]ειναι οτι η SONY (σε κανενα προιόν της!!) δεν κάνει γενναίες προσφορές στους λιανεμπόρους!! Αρα ειναι και ευκολο να καταλάβουμε γιατι τα μαγαζιά εχουν γεμίσει με CANON, γιατι τα τέστ συγκρίνουν τις CANON μεταξύ τους και γιατι η p100 ήταν το καλοκαίρι κορυφαία οταν είχε δώρο το ψευτο-τρίποδο και τώρα δεν "παίζει" πολυ στα μαγαζιά για τους "φορτωμένους" πελάτες των γιορτών... :wink: Κι ολα αυτα χωρις να υποστηρίζω οτι η Α95 ειναι για πέταμα, το αντίθετο! Ειχα και τονίζω ΕΙΧΑ και δούλευα την Α85 και ήταν εξαιρετική... Πλήν ομως υστερεί στα σημεία που περιγράφω με την p100. :!: Όταν εγώ έχω κάνει μισή ώρα δρόμο στα βουνά για να βρω το τέλειο τοπίο' date=' έχω στήσει τρίποδο και περιμένω το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να έχω μια αυτόματη μηχανή. Και σαν παράδειγμα φέρνω αυτή τη photo: http://photobucket.com/albums/v72/kekropas/Digital%20Album/?action=view¤t=PICT0060edit.jpg Δεν θα ήταν κρίμα να είχα μια αυτόματη μηχανή! [/quote'] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ. Βαριέμαι να ξεκολλάω κολλημένα μυαλά. Sorry Ωραια φωτο btw... Αν κάποιος όμως είναι να πάρει μια τεράστια μηχανή και να βαριέται να την κουβαλάει ή αν κάποιος θέλει να τα αφήνει όλα στονβ αυτόματο δεν διαφώνησα να πάρει τη P100. Εκεί που διαφώνησα είναι στον τρόπο που συγκρίνονται δύο ανόμοιες μηχανές. Σαν να συγκρίνουμε skyline με jaguar ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η SONY ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ;; Ημαρτον τελικά μου φαίνεται πως πρέπει να αποδείξουμε οτι δεν ειμαστε ελέφαντες! Επειδή δυο κολλημένοι εγραψαν σε κάποιο φόρουμ οτι δεν ρυθμίζει η sony' date=' πρεπει να το δεχτώ ως δεδομένο; Και εφόσον την έχω και την χρησιμοποιώ και ρυθμίζω και το κλείστρο και το διαφραγμα;;;;;; Πως ειναι δυνατόν δυο μηχανές να ειναι "ανόμοιες" ομως γράφεις, δυο μηχανές με τα ιδια κατα 95% χαρακτηριστικά, με παρόμοιες λήψεις, με τα μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα της καθεμιάς που συζητάμε εδω πιο πάνω (που στο τέλος ειναι και θέμα γούστου η επιλογή και οχι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ διαφορών) , εγω δεν το καταλαβαίνω.... :? :arrow: Τελος, ας μου γράψει κάποιος [b']ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ[/b] τα πολλά και σημαντικά που ρυθμίζει επιπλέον μια CANON A95 απο μια SONY P100, να δούμε. Οχι να λέμε ΦΕΤΑ=ΔΩΔΩΝΗ και ξεμπλέξαμε... Πού ακριβως φαίνεται οτι μια A95 ειναι αλλη κατηγορία απο την p100 ; Ευχαριστω :wink:
red30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 έλα μου και ντε!δε ξέρω πως μου κόλλησε η canon... απλά είχα 2 olympus και βλέπω και αυτήν που έχει ένας φίλος και δε με εντυπωσιάζει. προτιμούσα απλά να μένω σε αμιγώς φωτογραφικές μάρκες. από κει και ύστερα τo μεγάλο ατού τις A95 είναι η περιστρεφόμενη LCD. Μη ξεγελιέσαι για τις "αμιγως φωτογραφικές μάρκες" γιατι πολλες εταιρίες εκμεταλλεύονται το καλό ονομα τους στις επαγγελματικές μηχανές για να βγάλουν κατι φτηνό καταναλωτικό σε τσιμπιμένη τιμή (και να μπουν σε αλλη κατηγορία). Τρανό παράδειγμα η Olympus 5000 που και ακριβή ήταν οταν βγήκε και τα αποτελέσματα της ηταν και ειναι ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενα. Η α95 ειναι καλη μηχανη πάντως ' date=' το οτι συντηρεί το θέμα "μπαταρία αλκαλική" για να διατηρήσει χαμηλό κόστος , ειναι ολοφανερο οτι απευθύνεται και σε νεοεισερχόμενους στη φωτογραφία, που ισως δεν τους ενοχλει το μεγάλο βάρος και ο ογκος. Αν η διαφορά στην τιμή ήταν 50ε-80ε κάτω, ισως να μην υπήρχε το topic αυτο να σε ρωτήσω κατι ακόμα: γιατι θέλεις περιστρεφόμενη οθόνη; Προφανως για να τραβάς τον εαυτό σου και να βλέπεις που σκοπεύεις ή σε περίεργες γωνίες (πχ να τη βάλεις σε περβάζι ελλειψει τριπόδου). ΠΟΣΕΣ φορές θα σου χρειαστεί; σκέψου το κι αυτο και πάρε ενα τρίποδο εις αντικατάσταση, θα σου φανεί πιο χρήσιμο. ποτε λέτε να βγούνε καινούργια μοντέλα? ίσως να περιμένω λιγάκι αν έχει ανακοινωθεί τίποτα αξιόλογο... Τα παιδιά στο dpgr.gr ισως να ξέρουν κατι περισσότερο :wink:
red30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 επειδη δεν βρήκα το review για την p100 που ειχα δει παλιότερα, στέλνω της p150 που ειναι η ιδια μηχανη με 7Mpix ομως... http://www.dpreview.com/reviews/sonydscp150/ ΕΔΩ φαινεται οτι η p100-150 ρυθμίζει: (στη δευτερη σειρά, δεξιά φωτογραφία και το σχόλιο απο κάτω ακριβως) http://www.dpreview.com/reviews/sonydscp150/page3.asp
Craven Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Τι το ήθελα και πρότεινα την sony... έγινε σήριαλ... ένα review είναι στο http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/p100.html Επίσης για τις ρυθμίσεις πραγματικά δεν γνωρίζω.. είπα πως πιστεύω πως η cannon θα έχει περισσότερες αλλά αυτό γιατί δεν την έχω ψάξει ΚΑΘΟΛΟΥ την sony απ όταν την πήρα.. σε 2-3 εκδρομές τράβηξα με φίλους στο αυτόματο περιμένω το καλοκαίρι πως και πως για άλλα κόλπα.. το μόνο που είδα είναι πως το διάφραγμα ρυθμίζεται μια χαρά Επίσης για κάτι που είδα... για το video... πέρνεις μια φωτογραφική μηχανή στα 350 ευρώ και κοιτάς να πάρεις την καλύτερη σε αυτά τα λεφτά... σου λένε πως κοίτα .. οι άλλες τραβάνε video με 10fps και limited .. αυτή με 30 fps και unlimited και σε ενοχλεί που δεν τραβάει και divx/mpeg4? ξαναλέω συζητάμε για το τί καλύτερο μπορείς να πάρεις σε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ μηχανή σε αυτά τα λεφτά!! αν θες 1-2 ώρες video σε άπαιχτη ποιότητα κτλ τότε παίρνεις μια mini dv όχι φωτογραφική μηχανή!! στην 32άρα τραβάει στα 16fps περίπου 2λεπτο νομίζω (ίσως κάνω λάθος) στα 256 πρέπει να τραβάει κάνα τέταρτο.. ε ένα τέταρτο σε σχέση με 30 sec... δεν πρέπει καν να το συζητάμε ... αν και είναι λάθος κριτήριο για να κρίνει κανείς μια φωτογραφική μηχανή... Άσχετο.. τώρα που χτύπησα και ένα sony clie UX50 .. που παίζουν οι φτηνότερες memory stick pro?
hugelacky Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Loipon...........hremia paidia Exoume kai leme: idio optiko zoom, idia elaxisth timh f=2,8 (edw den einai tipota fovero noumero,normal einai,yparxei kai 2,4 kai 2, akoma kai 1.8 exei bgei se sta8ero fako omws) Manual & autofocus kai oi 2, alla.... kalytero macro h canon 5cm anti 10 ths sony kalyterh fotometrhsh (METERING) h canon h opoia exei epipleon kai center wheighted.Ta Evaluate kai multi-segment einai sxedon ta idia. kalytero elaxisto xrono kleistrou h canon (1/2000sec) enanti 1/1000sec ths sony Kalutero flash h sony (fwtizei eparkws mexri ta 8m) anti gia 5 ths canon f8hnoterh mnhmh h canon kalyterh bataria h sony kai kalytero video h sony.Alla pali...gia miso...gia fotografikh den psaxneis??? Ti se noiazei to video? Etsi kai alliws kai to video ths sony mh nomizeis oti 8a sygrinetai me afto kamias kameras,mhn trela8oume,an htan etsi h sony den 8a ebgaze kai videokameres alla mono fotografikes mhxanes me kalh lhpsh video... quality levels ta opoia einai perissotera sthn canon (exei epipleon to super fine) Spasth LCD h opoia parepiptwntws bolebei se synaylies otan 8es na trabhkseis panw apo ta kefalia twn allwn kai na blepeis ti pairneis kai gia peiramatimo me poly xamhles gwnies lhpshs Oso gia to baros ....re paidia as sobareftoume epitelous me to baros twn mikrosyskebwn!Sthn telikh ena pothri nero na pieis einai 250 grammaria.Gia 175 oloklhra grammaria(pou einai h diafora tous) kanoume etsi??? Ok,den lew mporei na einai to 2plasio apo thn sony alla siga to baros sth telikh!Emena h dikh mou mhxanh einai 700gr kai sas plhrwfwrw den me kourazei ka8olou.Isa isa pou thn goustarw baria giati exei kai kalyterh ais8hsh kai kalytero piasimo.Ti na poun kai aftoi dhladh pou exoun akribes DSLR pou pane gyrw sto kilo h kai parapanw? Na arxisoun ta gymnasthria? Symperasma: Egw 8a phgena gia canon.
red30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Loipon...........hremia paidia Exoume kai leme: idio optiko zoom' date=' idia elaxisth timh f=2,8 (edw den einai tipota fovero noumero,normal einai,yparxei kai 2,4 kai 2, akoma kai 1.8 exei bgei se sta8ero fako omws) Manual & autofocus kai oi 2, αlla.... kalytero macro h canon 5cm anti 10 ths sony kalyterh fotometrhsh (METERING) h canon h opoia exei epipleon kai center wheighted.Ta Evaluate kai multi-segment einai sxedon ta idia. [/quote'] Γιατι δεν υπάρχει ηρεμία; συζήτηση κάνουμε! Λοιπον για τα παραπάνω ολα οκ, το spot της sony δεν ειναι το ιδιο με το center weighted της canon; kalytero elaxisto xrono kleistrou h canon (1/2000sec) enanti 1/1000sec ths sony Να δω τον predator να ανεβαίνει στο δέντρο να τραβάει τα πουλιά που πετάνε και τι στον κόσμο!! ... Οκ το 1/2000 ειναι καλο αλλα δεν φαντάζομαι να του φύγει τόσο γρήγορα το θέμα που θέλει να τραβήξει (εκτος αν θα βγάλει τον Ριβάλντο που κάνει τρίπλες αλλα κι αυτος εγινε τόσο αργος πια που τον βγάζεις και με 1" shutter :lol: ) Kalutero flash h sony (fwtizei eparkws mexri ta 8m) anti gia 5 ths canon f8hnoterh mnhmh h canon Πρεπει να το ρυθμίσεις στο maximum το flash για να δείξει αλλιως ειναι μικρότερο της canon στο νορμαλ. kalyterh bataria h sony kai kalytero video h sony.Alla pali...gia miso...gia fotografikh den psaxneis??? Ti se noiazei to video? Etsi kai alliws kai to video ths sony mh nomizeis oti 8a sygrinetai me afto kamias kameras' date='mhn trela8oume,an htan etsi h sony den 8a ebgaze kai videokameres alla mono fotografikes mhxanes me kalh lhpsh video... [/quote'] οκ, η μπαταρία παίζει μεγάλο ρόλο, το βίντεο ειναι θέμα όρεξης και γούστου τι να πουμε εμεις. Παντως η sony ΕΧΕΙ βιντεο, η canon απλως κοροιδεύει... ---> EDIT: ΜΙΑ ΧΑΡΑ συγκρίνεται με κάμερα! 640χ480 30fps θα ήθελαν πολλές φωτογραφικές να έχουν.... Αν γνωρίζεις, τα "πανέμορφα" vcd που δίνουν οι εφημερίδες ειναι 352x288, το SVCD ειναι 576χ480, και το DVD 720x576!! Αρα η ανάλυση ειναι μεταξύ SVCD και DVD.... Σε πληροφορώ λοιπον πως σε 29αρα τηλεόραση μπορεις να παρακολουθήσεις το βιντεο άνετα και χωρις ιδιαίτερους συμβιβασμούς με το tvout της p100. Ας αφήσω ασχολίαστο το απ'ευθειας βιντεο σε MPEG1 , δεν θέλει drivers για να το δείς, που μπορεις ευκολα να κόψεις/ράψεις ή και να το γράψεις σε VCD (ή SVCD ή DVD) quality levels ta opoia einai perissotera sthn canon (exei epipleon to super fine) εεεεεε!!!! ντροπη θα μας δείρουν!! Η Canon εχει ΟΝΟΜΑΣΕΙ superfine το fine στη Sony' date=' έχει δηλαδη μια σκάλα επιπλέον ανάμεσα στις Fine/Normal της sony.... απλα... Spasth LCD h opoia parepiptwntws bolebei se synaylies otan 8es na trabhkseis panw apo ta kefalia twn allwn kai na blepeis ti pairneis kai gia peiramatimo me poly xamhles gwnies lhpshs οκ περι ορέξεως ειπαμε .. κολοκυθόπιτα Oso gia to baros ....re paidia as sobareftoume epitelous me to baros twn mikrosyskebwn!Sthn telikh ena pothri nero na pieis einai 250 grammaria.Gia 175 oloklhra grammaria(pou einai h diafora tous) kanoume etsi??? Ok' date='den lew mporei na einai to 2plasio apo thn sony alla siga to baros sth telikh!Emena h dikh mou mhxanh einai 700gr kai sas plhrwfwrw den me kourazei ka8olou.Isa isa pou thn goustarw baria giati exei kai kalyterh ais8hsh kai kalytero piasimo.Ti na poun kai aftoi dhladh pou exoun akribes DSLR pou pane gyrw sto kilo h kai parapanw? Na arxisoun ta gymnasthria? Symperasma: Egw 8a phgena gia canon [/quote'] Ε! ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ας σοβαρευτούμε λίγο! Οταν κουβαλάς φωτογραφική δεν θέλεις και βαλίτσα μαζι! Υποτίθεται οτι δεν πας να τραβήξεις για το διαγωνισμό φωτογραφίας και εχεις μαζι τα συμπραγκαλα.. Τη μηχανή την έχεις στις διακοπές, στην παρέα, στη βόλτα κτλ βλέπεις ενα θέμα το τραβας τελείωσε. Τα 350γρ ειναι ΒΑΡΟΣ! και τα 180 βάρος ειναι αλλα μαζεύεται το πράγμα. Εκτος του βάρους ειναι και ΧΟΝΤΡΗ και ατσούμπαλη. Δεν μπαίνει ουτε σε τσαντάκι μέσης, ουτε σε τσέπη μπουφάν ουτε πουθενα.... Αυτη που έχεις και ειναι 700γρ ειτε την πήρες πριν τον εμφύλιο ή ειναι επαγγελματική. Αρα ΞΕΡΕΙΣ γιατι την πήρες και δεν είσαι ψώνιο να την κουβαλάς στην ταβέρνα να βγάλεις 2-3 φωτο, ουτε να βγάλεις τον πωπο της γειτόνισας στο εξοχικο σου... Εδω μιλάμε για compact μηχανές οχι για την μηχανή που θα σου δώσει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας (αν και παίζει κύριο ρόλο ΚΑΙ το θέμα ΚΑΙ ο φωτογράφος βεβαιως) Ε! λοιπον, αυτο λεω κι εγω που γράφεις: Τι να πούν κι αυτοι που πήραν DSLR και πλήρωσαν τα κερατά τους για τη δουλειά τους, εχουν πιθανότατα και δικό τους φωτογραφείο ή δουλεύουν ως φωτογράφοι!!! Μας διαβάζουνε και γελάνε που νομίζουμε οτι με 400ε θα πάρουμε φωτογραφική αξιώσεων επαγγελματικής και θα τους πιάσουμε και κότσο ολους..... ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ομως να απάντησες στο ερώτημά μου: ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτο που κάνει την CANON καλύτερη φωτογραφική και την ΔΩΔΩΝΗ καλύτερη φέτα; το όνομά τους;;;;;;;; :?
polidis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 red30, LOL sinexise agori mou.APEXTOS!!!!
ata1983 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 red30 χωρίς πλάκα τώρα το link που μου έδωσες αρχικά από dpreview έγραφε πεντακάθαρα NO στο apperture και στο manual priority. Τώρα αν μου λες εσύ ότι έχει κανονικές ρυθμίσεις δεν έχω κάποιο λόγο να μη σε πιστέψω. Όσο για την F717 σε ποιο σημείο ακριβώς ανέφερα ότι είναι στην ίδια κατηγορία με την Α95 δεν κατάλαβα ακόμα αλλά τι να κάνουμε. Όσο για την συζήτηση μάλλον άλλοι είναι κολλημένοι. Όλοι αναγνώρισαν τα πλεονεκτήματα της sony, βάλαμε απέναντι και της Canon και ο καθένας διαλέγει αυτή που του ταιριάζει. Εγω είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα καταλήξουμε ποια είναι καλύτερη γιατί απλώς είναι διαφορετικής φιλοσοφίας μηχανές.
red30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 red30 χωρίς πλάκα τώρα το link που μου έδωσες αρχικά από dpreview έγραφε πεντακάθαρα NO στο apperture και στο manual priority. Τώρα αν μου λες εσύ ότι έχει κανονικές ρυθμίσεις δεν έχω κάποιο λόγο να μη σε πιστέψω. Όσο για την F717 σε ποιο σημείο ακριβώς ανέφερα ότι είναι στην ίδια κατηγορία με την Α95 δεν κατάλαβα ακόμα αλλά τι να κάνουμε.Όσο για την συζήτηση μάλλον άλλοι είναι κολλημένοι. Όλοι αναγνώρισαν τα πλεονεκτήματα της sony' date=' βάλαμε απέναντι και της Canon και ο καθένας διαλέγει αυτή που του ταιριάζει. Εγω είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα καταλήξουμε ποια είναι καλύτερη γιατί απλώς είναι διαφορετικής φιλοσοφίας μηχανές.[/quote'] α) το apperture & shutter priority ειναι οι ρυθμίσεις που συζητάμε για ταχύτητα κλείστρου και διαφράγματος; β) για την συζήτηση περι 717 και την p100 δεν την εβγαλα απο το μυαλο μου. Υπάρχει πιο πάνω, αν θέλεις να υπάρχει νόημα στην κουβέντα διάβασε τα παραπάνω γραφόμενά ΣΟΥ. γ) Κολλημένοι ειναι αυτοι που στα φόρουμ επιμένουν οτι κατι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ χωρις να έχουν επιχειρήματα οπως και κάποιοι κολλάνε με το linux που ειναι καλύτερο απο τα windows, την amiga καλύτερη απο τον atari και τον Amstrad κτλ... παει λέγοντας..... Δεν εγραψα για σένα, μην παρεξηγιέσαι αδικα.... δ) ....αντίθετα βλέπω πως θεωρείς εμένα κολλημένο!! Με τι; Με τη Sony; Εγω εγραψα γιατι και οι δυο μηχανές ειναι ΙΔΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ και ιδιας κατηγορίας ακριβως! Απλως τα μειονεκτήματα της Canon θέλεις να τα κρύψουμε πίσω απο το όνομα της εταιρίας, επειδή βγάζει αξιόλογα επαγγελματικά μοντέλα.. Εγω δεν ψάχνω το νικητη ανάμεσα στις δύο, δεν μπορω ομως να διαβάζω ανακρίβειες ως επιχειρήματα/πλεονεκτήματα του ενος ή του άλλου μοντέλου.... Ρωτησα λοιπον και ξαναρωτάω: Τι κάνει η CANON a95 που δεν κάνει η Sony p100, που ειναι σημαντικό και την κάνει "αλλης φιλοσοφίας"; Μήπως οι μπαταρίες NiMH που παίρνουν μόνο οι φτηνές φωτογραφικές των εταιριών και τα ...ηλεκτρονικά παιχνίδια; ΜΗΠΩΣ το πλαστικό περίβλημα που ειναι κατασκευασμένη κατα το ημισυ η Canon; μήπως το χαμηλής ποιότητας βιντεο που η Canon πλασάρει ως προσόν ενω ειναι στην ουσία αχρηστο (ετσι οπως προσφέρεται); Γιατι, το ξεκινήσαμε απο τα ISO , το περάσαμε στις ρυθμίσεις, το φτάσαμε στο διαβόλου το κέρατο και διαφορά που κάνει τη sony GADGET και την canon ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΩΣΕΩΝ εγω δεν βρήκα.... :roll:
ata1983 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 -Την F717 την ανέφερα με το σκεπτικό ότι επειδή μόνο και μόνο είναι 5ΜΡ δε σημαίνει ότι θα τη συγκρίνουμε με την P100 ή την Α95. -επειδή το shutter και το apperture priority αναφέρονται σε αυτό ακριβώς που συζητάμε και το dpreview στο λινκ που εσύ έδωσες λέει no και εσύ yes επιφυλάσσομαι και δεν κάνω σχόλια αν τελικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή όχι -Ένα παράδειγμα για το πόσο μπορεί να διαφέρουν δύο γνώμες είναι ότι εμένα μου αρέσει το handgrip της Canon και το βάρος της θεωρώ ότι προσφέρει καλύτερο κράτημα ενώ εσύ πολύ σωστά εστιάζεις στο πλεονέκτημα της φορητότητας της Sony. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αν δεν πιάσω στα χέρια μου μια P100 δεν αναφέρομαι πάλι σε αυτή τη μηχανή.
predator Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 egw twra telika poia apo tis 2 na parw? mperdeftika!:?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.