Antonisk2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ψάχνω ένα πρόγραμμα με το οποίο όταν κάνεις μεγέθυνση σε ένα κομμάτι μιας φωτογραφίας να το επεξεργάζεται και να το δείχνει πιο καθαρά (πως είναι αυτά που έχουν οι μπάτσοι στις ταινίες, κάτι τέτοιο!) Υπάρχει;
vpateri Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 to poso katharh tha fainetai h photo meta apo megenthynsh exartatai apo to poso megalh analysh exei mhn perimeneis photos kapoion kb na deixnoun kathares meta apo zoom
cyber_master Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2004 Afto einai alithia pou leei o vpateri. Tetoio programma den pisteuo na yparxei. Mporeis omos na tis kaneis smikrinsi xoris na xalasei i eikona. Plaka kano.
Antonisk2003 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 to poso katharh tha fainetai h photo meta apo megenthynsh exartatai apo to poso megalh analysh exeimhn perimeneis photos kapoion kb na deixnoun kathares meta apo zoom Αυτό το ξέρω απλώς έψαχνα ένα πρόγραμμα να τις "καθαρίζει" και να φαίνονται πιο καθαρές.Μάλλον βλέπω πολλές ταινίες!!!
Isis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 γινεται με το photoshop με καποιο φιλτρο. περισσοτερα δνε ξερω. noise λεγεται ή οχι?
ata1983 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Βασικά κάνε μεγέθυνση μια φώτο με ένα οποιδήποτε απλό προγραμματάκι και μετά την ίδια με το photoshop και θα δεις ότι η δεύτερη είναι πολύ πιο καθαρή λόγω πιο προσεγμένου αλγόριθμου. Τώρα να καθαρίσεις εικόνα όπως στις ταινίες μάλλον δεν γίνεται έτσι απλά. Κάτι έχω ακούσει ότι εαν στο photoshop δεν μεγεθύνεις την εικόνα με τη μια αλλά κάνεις μικρά-μικρά βήματα πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα αλλά μην περιμένεις τπτ θαύματα
{nikos} Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Καταρχή να ευχυθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους. Μεγένθυση εικόνας γίνεται και δεν υπάρχει η παραμικρή παραμόρφωση. Το είχα κάνει με ένα πολύ ευτελές πρόγραμμα το οποίο δυστυχώς ξέχασα πως λεγότανε. Και το χρειάζομαι... Δεν κάνω πλάκα. Είχα μεγενθύνει εικόνες από 60Χ60 σε 800Χ600 χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση!!! Έψαξα παντού μήπως και το βρω ξανά αλλά μάταια. Έχω την εντύπωση πως το ανακάλυψα σε κάποιο CD από RAM, PCMASTER κτλ ή από συνοδευτικό Software για scanner. Αυτό που θυμάμαι είναι πως είχε επιλογή για να προσθέτεις pixell και επιλογή τελικού μεγέθους εικόνας σε όποιες διαστάσεις και αναλογίες ήθελες. Ψαχτείτε λοιπόν. Φιλικά Νίκος
migel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά . Μήπως είναι το CompuPicPro ?
tzoykas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δεν είναι δυνατόν να γεννήσεις πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει. Μπορεί στο μάτι σου να φαίνεται οτι το πρόγραμμα έκανε καλή δουλεια {nikos}, αλλά 60Χ60 σε 800Χ600 χωρίς αλλοίωση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ούτε καν απο 60Χ60 σε 61Χ61. Μη παραπληροφορείτε τον κόσμο. Antonisk2003, όλα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας έχουν τέτοιους αλγόριθμους και χρησιμοποιούν την πληροφορία απο τα γύρω pixels για να "δημιουργήσουν" τα καινούρια (παραπανήσια). Ανάλογα με τον αλγόριθμο έχεις και καλύτερα αποτελέσματα. Αν πρώτα κανεις resampling σε μεγαλύτερη εικόνα, και μετά την περάσεις απο ένα sharpening filter, συνήθως Unsharp Mask (USM), δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει ευκρινεια. Παρ' ολα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ καλυτερο απο το αρχικο. Όντως βλέπεις πολλές ταινίες
{nikos} Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Φίλε μου tzoykas, Δεν παραπληροφορώ τον κόσμο όπως λες και ούτε με ξεγελάει το μάτι μου. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Αν διάβαζες προσεκτικά σε αυτά που έγραψα αναφέρω πως δεν "κάνω πλάκα". Απλά "χτυπιέμαι" γιατί δεν θυμάμαι το ονομά του τώρα που το χρειάζομαι... Φίλε migel κατέβασα το πρόγραμμα. Δεν είναι αυτό... Νίκος
tzoykas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Φιλε μου Νικο, σπουδασα επεξεργασία εικόνας και ειμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που γράφω. Αυτο που αναφέρεις σαν "επιτυχια", αν είχε να κανει με χρήματα κάποιος θα μπορούσε να σου κάνει μήνυση για απάτη ..... Αν γνώριζες τα βασικά από τη θεωρία της επεξεργασίας εικόνας θα καταλάβαινες ότι η μεγέθυνση που αναφέρεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο λέμε ότι σε μια κάμερα ΔΕΝ πρέπει να κοιτάμε το ψηφιακό zoom αλλά το οπτικό, γιατί απο τη στιγμή που μπαίνει το ψηφιακό zoom (το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό που ρωτάει ο φίλος Antonisk2003), παύει να υπάρχει πληροφορία και τα κενά "γεμίζονται" και η πληροφορία προσομοιώνεται. Και αν πρόσεχες εσύ τα δικά μου λεγόμενα θα παρατηρούσες ότι ανέφερα ότι μπορεί ένα αποτέλεσμα να φαίνεται καλό αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε θα είναι εφάμιλλο του αρχικού. Εκτος βέβαια αν μιλαμε για απλή μεγέθυνση του στύλ "το ένα μάυρο pixel το κάνω 5 μαύρα pixels" αλλά εκεί έχεις το φαινόμενο που προσπαθεί να εξαλείψει το anti-aliasing και το αντιλαμβανεσαι σαν οδοντωτή εικόνα (jagged edges). Φιλικά Γιώργος Υ.Γ. To Photoshop πάντως με cubic resampling kai unsharp mask μπορεί να σου δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.
Str Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 an i pic pou megenthine itan mono kati se stil "tamplo apo skaki" tetragonakia mavra kai aspra enalaks... tote ginetai... se periptosi photografias...den tha to pisteva kai na to evlepa... einai apla adinato opos leei kai o tzoukas...
spike Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Οταν αναφερεστε στο Photoshop πιο ακριβως εννοειται. Ειχε περασει καποτε απο το χερι το Photoshop elements,[μου φανηκε λιγο δυσκολο τοτε(εχει περασει καιρος)], ομως υπαρχουν και καποια αλλα. Μπορει να μου πει καποιος ποιο ειναι αυτο που ειναι "ευρεως" γνωστο ?
tzoykas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Adobe Photoshop CS (8.0) Κανένα απο αυτά τα προγράμματα δεν είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση του (ειδικά όταν θέλεις να δουλέψεις σοβαρά με φίλτρα)
Str Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 @spike iparxoun polla epagelmatika filtra ta pio gnosta einai ta elements kai ta after efects (nomizo...den to polipsaxno me ta filtra..) episis, vgike kai photoshop 9!!! kales giortes kai xairetismata sto theio!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.