Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων

Antonisk2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα να σας ευχαριστήσω όλους που απαντήσατε.Tzoykas έκανα unsharp mask και πράγματι η εικόνα διορθώθηκε λίγο, η επιλογή όμως cubic resampling δεν υπάρχει πουθενά! Α! και κάτι άλλο. Πως μπορώ να μεγαλώσω τα pixels μιας εικόνας; Εκεί δηλ πχ που έχει 1 να το κάνω να έχει 5;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Antonisk2003

Πως μπορώ να μεγαλώσω τα pixels μιας εικόνας; Εκεί δηλ πχ που έχει 1 να το κάνω να έχει 5;

afto pou zitas den ginete den yparxei tropos na prostheseis pliroforeies

apla allazeis tin analisi tis foto apo p.x 640x480 se 800x600 kai arxizei i aleiwsi

ta pixels den ginonte apo 640-800 alla to evros kalyptete apo ta yparxon 640

{nikos}

Είχα μεγενθύνει εικόνες από 60Χ60 σε 800Χ600 χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση!!!

Αυτό που θυμάμαι είναι πως είχε επιλογή για να προσθέτεις pixell και επιλογή τελικού μεγέθους εικόνας σε όποιες διαστάσεις και αναλογίες ήθελες.

File mou aftos pou tha kataferei kati tetoio exei ginei ekatomyriouxos se klasmata tou defteroleptou

(akou 60x60 se 800x600) paei xalase o kosmos :D

Δημοσ.

{nikos}

Είχα μεγενθύνει εικόνες από 60Χ60 σε 800Χ600 χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση!!!

Αυτό που θυμάμαι είναι πως είχε επιλογή για να προσθέτεις pixell και επιλογή τελικού μεγέθους εικόνας σε όποιες διαστάσεις και αναλογίες ήθελες.

File mou aftos pou tha kataferei kati tetoio exei ginei ekatomyriouxos se klasmata tou defteroleptou

(akou 60x60 se 800x600) paei xalase o kosmos

----------------------------------------------------------------------------------------------

ti programma einai ayto re palikaria poy to kanei ayto???

giati doyleuw me photoshop 3 xronia twra kai den exw pote moy kati antistoixo. einai poly paranoiko na ginei kati tetio oute sta pio trela mas oneira :shock:

Δημοσ.

Antonisk2003, Otan megalwneis thn eikona (resample/resize) uparxoun diaforetikoi tropoi na to kanei. H alh9eia einai de 9umamai sto Photoshop thn epilogh pws akribws einai kai de to exw kai mprosta mou twra (cubic resampling einai h genikh onomasia tou algori9mou). Isws na exeis ba9mides poiothtas. 9a to koita3w kai 9a postarw

Δημοσ.

Λοιπόν στο Photoshop CS όταν κανεις resize (image size...) κάτω έχει μια λίστα που έχει τις παρακάτω επιλογές: Nearest neighbour (γρήγορο αλλά πρόχειρο), bilinear (κάτι ενδιάμεσο), bicubic (αργό αλλά με καλό αποτέλεσμα). Από το bicubic δοκίμασε sharp ή smooth ανάλογα με το τι αποτέλεσμα θέλεις (δοκίμασε και δες ποια σου κάνει).

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

Παλικάρια κάπου έχω κρατημένες εικόνες που έκανα μεγένθυση με εκείνο το πρόγραμμα που λέω.

Αν ανακαλύψω που τις έχω, αν τις κράτησα τελικά, θα τις ανεβάσω κάπου να τις δείτε και θα καταλάβε γιατί μιλάω.

Φίλε μου tzoykas

Γνωρίζω αυτά που αναφέρεσαι σχετικά με τις εικόνες.

Και εμένα μου έκανε φοβερή εντύπωση το πως ένα πρόγραμμα μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι πως το έκανε και το έκανε απόλυτα σωστά...

Φιλικά

Νίκος

Δημοσ.
Παλικάρια κάπου έχω κρατημένες εικόνες που έκανα μεγένθυση με εκείνο το πρόγραμμα που λέω.

Αν ανακαλύψω που τις έχω' date=' αν τις κράτησα τελικά, θα τις ανεβάσω κάπου να τις δείτε και θα καταλάβε γιατί μιλάω.

Φίλε μου tzoykas

Γνωρίζω αυτά που αναφέρεσαι σχετικά με τις εικόνες.

Και εμένα μου έκανε φοβερή εντύπωση το πως ένα πρόγραμμα μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι πως το έκανε και το έκανε απόλυτα σωστά...

Φιλικά

Νίκος[/quote']

Synexizeis na epimeneis

kalws oti peis .

Δημοσ.

Οκ.

Τέλος. Από εμένα κλείνει το θέμα εδώ.

Ο καθένας ας γνωρίζει αυτά που γνωρίζει.

Ας μην συνεχίσουμε περισσότερο γιατί καταντά αηδία...

Αν έχει κάποιος να προτείνει πρόγραμμα για μεγένθυση ας το πει.

Φιλικά

Νίκος

Δημοσ.

Τελικά βρήκα μία foto που μεγάλωσα.

Δώστε μου Upload ( ή και email) να ανεβάσω την αρχική και τη δικιά μου να τις δείτε και να κάνετε σύγκριση.

Την Τρίτη~Τετάρτη θα έχω και τα στοιχεία από το CD ( από κάποιο περιοδικό ) απ' το οποίο πήρα το αρχικό image και έκανα τη μεγένθυση, για να το αναζητήσετε και να δείτε πως δεν έκανα σμύκρινση όπως ίσως βιαστούν να πουν μερικοί.

Αυτή που έχω από 384Χ256 έγινε 900Χ600 χωρίς καμιά ατέλεια απολύτως.

Νίκος

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φανεί ότι μεγαλώνει μια εικόνα αλλάζοντας το resolution της.

Δηλαδή μπορεί να έχεις μια εικόνα 100χ100 pixel me 1200dpi την οποία μπορείς να την κάνεις me 72dpi χωρίς resample.

Αν δείς τις δύο εικόνες στο ίδιο μέγεθος θα έχουν την ίδια ακριβώς οπτική ανάλυση.

Μπορεί κάποιος εύκολα να το δοκιμάσει στο photoshop.

Στην ουσία κάνεις zoom αλλάζοντας μόνο το print size.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προσθέσεις σωστή πληροφορία (pixel) σε καμία εικόνα γιατί απλούστατα δεν μπορείς να ξέρεις τι πληροφορία θα είναι αυτή.

Για παράδειγμα αν έχουμε 3 αριθμούς και εγώ σου δώσω τον πρώτο και τον τρίτο. Μπορεί κάποιος να μου πεί με βεβαιότητα ποιος είναι ο δεύτερος?

Όχι. Μπορεί όμως κάποιος να υποθέσει ότι ο δεύτερος αριθμός είναι ο μέσος όρος των δύο άλλων. Αυτό περίπου κάνει το resample.

Δεν είναι όμως απαραίτητα και το σωστό. Απλά όταν έχεις μια καλή σε ανάλυση μικρή εικόνα μπορείς να πάρεις μια αποδεκτή μεγαλύτερη εικόνα "μαντεύοντας" τα ενδιάμεσα pixel.

Και βέβαια όλα αυτά ισχύουν για bitmap γραφικά και όχι vector (EDIT:Thanks SirDuke). Μιλάμε για Photoshop και όχι για CorelDraw. Τα διανυσματικά γραφικά γίνονται όσο μεγάλα θέλει κάποιος με όσο μεγάλη ανάλυση τραβάει η όρεξη του για τον απλούστατο λόγο ότι παράγονται από συναρτήσεις.

Οπότε Νικολάκη μην επιμένεις για κάτι που έχεις διαβάσει κάπου και για ένα πρόγραμμα που κάπου έχεις δει.

Προσπάθησε να καταλάβεις τι σου λένε οι υπόλοιποι εδώ και αν πάλι έχεις αμφιβολία μη διστάσεις να την πείς αλλά μην υποτιμάς και τους άλλους που ίσως κάτι παραπάνω ξέρουν από εσένα.

Μάλλον η εικόνα στην οποία αναφέρεσαι είναι διανυσματική. Θα γινόταν ξεκάθαρο από την αρχή αν μας έλεγες και το πρόγραμμα.

Συγνώμη αν φάνηκα λίγο αγενής αλλά φταίει το περασμένο της ώρας.

Φιλικά

Νίκος

Δημοσ.

Nikb ti kaneis twra ?

edw kanoume tin epanastasi stin epeksergasia psifiakis fotografias, allazoume ta dedomena, katargoume oli tin theoreia pou basizete i grfistiki

kai esy mas kobeis ta ftera ???

{nikos} min pareksigithis plakitsa kanoume etsi ?

Δημοσ.

χααχαχαχαχαχαχαχαααααα

Δεν παρεξηγιέμαι καθόλου. Εγώ ξέρω τι έκανα, πως το έκανα, και ( ευτυχώς) διαθέτω και πειστήρια του εγκλήματος.

Στον τόπο του εγκλήματος δεν μπορώ να πάω και στεναχωριέμαι πολύ γι' αυτό.

Φιλικά

Νίκος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Nikb, δίόρθωση: στα raster ΔΕΝ γίνεται μεγέθυνση χωρίς να χαλάσουν και στα vectοr γίνεται.

Επίσης, Νίκο, ξέρω ότι είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι η ίδια σου η μνήμη μπορεί να σε απατά αλλά άκου και τους υπολοίπους...

Φαντάσου να έχεις μια φωτογραφία (αρχείο jpg) με ένα λουλούδι. Πόσο ζούμ μπορείς να κάνεις με το πρόγραμμα σου?? Μπορείς να δεις τις μικρότερες λεπτομέρειες -κόκκους σκόνης-μόρια-άτομα? Σε αυτή την περίπτωση το αρχείο σου θα έπρεπε να έχει άπειρο μέγεθος! Ή αν το σκεφτείς ανάποδα, κάθε φωτογραφία θα μπορούσε να είναι 10ΚΒ και μετά κάθε ένας να έκανε όσο ζουμ ήθελε. Αυτά όμως γίνονται μόνο στο Blade Runner δυστυχώς (μιλώντας πάντα για raster γραφικά).

Επίσης, η πιο μεγάλη απόδειξη ότι δεν γίνεται είναι ότι εαν ήταν δυνατόν, θα το έκανε σίγουρα το Photoshop!!

Δημοσ.

Να συμφωνήσω και εγώ με όλους τους υπόλοιπους. Νίκο το θαυματουργό αποτέλεσμα που λες μάλλον θα ήταν μια κανονική φωτό (800χ600) και η μικρογραφία της

Δημοσ.
Δεν κάνω πλάκα. Είχα μεγενθύνει εικόνες από 60Χ60 σε 800Χ600 χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση!!!

Τελικά βρήκα μία foto που μεγάλωσα.

......

Αυτή που έχω από 384Χ256 έγινε 900Χ600 χωρίς καμιά ατέλεια απολύτως.

Ξεκίνησες από 60Χ60 σε 800Χ600 (αυτό από μόνο του θα έχει παραμόρφωση, θέλεις δε θέλεις γιατι το aspect ratio είναι διαφορετικό. Η πρώτη εικόνα έχει ratio 1:1 ενώ η δεύτερη 1.33), που είναι μια μεγέθυνση της τάξης του 12-13Χ και τελικά μας λες ότι έβγαλες καλό αποτέλεσμα με μεγέθυνση της τάξης του 2.5-3Χ (με ratio 1:1). Σημασία δεν έχει ΜΟΝΟ αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου (η οποία έχει πολύ χαμηλή διακριτική ικανότητα σε σχέση με έναν εκτυπωτή). Εκτύπωσε τα δύο αποτελέσματα και δες εκεί τις διαφορές. Και αν πάλι δε βλέπεις διαφορά, δες τα κάτω από μικροσκόπιο. Αν ΠΑΛΙ δε βλέπεις διαφορά θα σου πρότεινα να κάνεις την επέμβαση που έκανα και γω με laser. Θαύματα κάνει :D

Φιλε Νίκο κάνω πλάκα μη θεωρήσεις ότι σε ειρωνεύομαι αλλά αυτό που λες δε γίνεται. Και το γεγονός ότι κανείς εδώ δε συμφώνησε μαζί σου θα πρεπε να σε έχει θορυβήσει. Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις κάποιον οτι το άσπρο είναι μαύρο. Το ότι εσένα σου άρεσε το αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι ειναι τέλειο.

Φιλικά

Γιώργος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...