unre@l Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Μαντεψτε!!! Θελω ADSL!!! 8ελω να κανω καποιες ερωτήσεις. Μερικοι ισως πουν οτι αν διαβασω αλλα Post στο insomnia θα απαντηθουν τα ερωτήματα. απλα μαζεψα πολλα μαζι. και ισως αν αρχισουν οι απαντησεις 8α ειναι χρησιμο post και σε αλλους. Συγνώμη αν κανω λα8ος. ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ: Θέλω τη χαμηλότερη δυνατη χρέωση. ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Δεν θέλω να εχω καμια σχεση με Tellas ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Στον λογαριασμό του πΟΤΕ μονο το internet το 2μηνο ειναι 60-75 + 18% = 70-90Ευρώ τελικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ακομα και η 128/128 της ΗΟL αν ειναι ομως 128/128 και οχι 60/60 δεν με χαλαει. Οι απαντήσεις αμα χρειαστει να αναφερουν μεσα την tellas να το κανουν ωστε οι απαντησεις να ειναι γενικες και οχι μονο για εμενα. ΑΛλα αν γινεται και αναφερεται η tellas ας αναφερεται και μια απαντηση χωρις την παρουσια της TELLAS μεσαγια εμενα. Ελεγα να βαλω DSL Vivodi 256 γιατι θελω το χαμηλότερο δυνατο κόστος. Αλλα τωρα που το έψαξα βλέπω οτι η vivodi εχει προβλήματα. 1η Ερώτηση: Τι απο τα 2 εχει προβλημα και παει αργα η vivodi? φτεει η γραμμη/δυκτιο ή οι server της(συνδρομη)?Υπαρχει ακομα το πρόβλημα? 2η Ερώτηση: αμα βαλω ADSL γραμμη vivodi και συνδρομή HOL (εχω ακουσει οτι λειτουργει με vivodi) 8α εχω ακομα αυτο το πρόβλημα? 3η Ερώτηση: Η HOL ειναι καλη γενικα ή για τα μπάζα? 4η Ερωτηση: Αν δεν κανω λα8ος το φ8ηνότερο ADSL αυτην την στιγμή ειναι: γραμμη Vivodi + HOL 128/128 και σε εκδοχή πΟΤΕ: γραμμη πΟΤΕ + HOL 128/128. Σωστα? 5η Ερωτηση: Σπιτι μου τώρα εχω PSTN OTE (ειχα tellas(οχι DSL) και εκανα διακοπή). Για να βαλω vivodi που να έχει και Ιντερνετ και δικο της αρι8μό αλλα να μείνει και ο OTE PSTN οπως ειναι τώρα. (δηλαδη να μην επιρεαστέι ο λογαριασμός του OTE ουτε και ο αρ8μος) τι πρεπει να κανω? πρεπει να βάλω αυτο που λέγεται Vivodi Full LLU? 6η Ερωτηση: Το vivodi full LLU περνει πολυ παραπανω χρόνο απο το vivodi shared για να ενεργοποιη8ει? ποιες ειναι ακριβως οι μεταξυ τους διαφορές? 7η Ερώτηση: Μενώ Αθηνα Ανω Ηλιουπολη κοντα στα συνορα με δαφνη/Μπραχαμι. Στην Δαφνη υπαρχει dslam vivodi. Για Ηλιουπολη δεν ξέρω. Εχει καποιος vivodi και μενει κοντα σε Ηλιουπολη ή δαφνη να μου πει πως τα παει απο ταχύτητες?Και απο εξωτερικό και απο εσωτερικό. Επισης ας απαντησουν οχι μονο οσοι εχουν vivodi αλλα και οσοι εχουν pOTE μαζι με καποιον ISP (ας τον αναφερει ομως) 8η Ερωτηση: Ολο λένε για τα προβλήματα των dslam του pOTE. Τι ακριβως πρόβλημα έχουν?Τα dslam της vivodi πως πανε?Ρωταω επιδη ποτε δεν εχω ακουσει παραπονα γι αυτα. 9η Ερωτηση: Κάτι υπόθηκε οτι οποιος θελει ADSL απο τον πΟΤΕ 8α πρεπει να περιμένει μεχρι το καλοκαίρι. Αυτο Ισχυει? 10η Ερωτηση: Αν τελικά βαλω πΟΤΕ ποιον ISP να επιλέξω? 11η Ερώτηση: Στον πΟΤΕ το αγοραζεις το modem εσυ?στην Vivodi?Μπορεις να τους πεις οτι εσυ εχεις ADSL model ηδη ωστε να μην βρουν δικαιολογια να καθηστερισουν? 12η Ερωτηση: Κατι ακουσα για προβλήματα συμβατότητας μεταξυ dslams και modems. Πως καταλαβένεις αν το modem σου ειναι συμβατο με το dslam σου? 13η Ερωτηση: Αμα τους (vivodi/pOTE) παρεις τηλεφωνο και τους ρωτήσεις αμα κανεις συνδεση με αυτους σε τι μαρκα dslam μοντελο θα σε βαλουν σου απαντανε? 14η Ερωτηση: Ποια dslam ειανι πιο καλα? Και απο μερια πΟΤΕ και απο μερια Vivodi. 15η Ερωτηση: Σκεφτομαι την Υπαρχουσα PSTN του σπιτιου μου να την μετατρέψω σε ISDN αφου απο οτι εχω δει η διαφορα στο παγιο ειναι μηδαμινή. θα υπάρξει προβλημα οταν παω μετα να βαλω ADSL? Ειτε πΟΤΕ ειναι ειτε Vivodi Full LLU ειτε Vivodi shared? 16η Ερώτηση: Μου ειπαν πως υπάρχουν 2 τροποι για συνδρομες. Ειτε κανεις απεριορίστου χρόνου είτε περνεις καθε μηνα/3μηνο/6μηνο συνδομη απο καποιο μαγαζι όπως κανουμε με τις PSTN/ISDN. Ποιος τρόπος συμφέρει απο τα 2? 17η Ερώτηση: Μπορεις την μια να περνεις 3μηνη συνδρομη και την αλλη παλι τριμηνη αλλα με ογκοχρέωση χωρις να υπάρχει καποιο πρόβλημα? 18η Ερώτηση: Κατι λέγεται για ADSL2... θα ειναι συμβατο με την υπαχον ADSL? Δηλαδη αμα το dslam γινει dslam gia adsl2 καποιος με modem 384 8α μπορει να συνδεθει? 19η Ερωτηση: Ειναι καλυτερα να εχεις ADSL me PSTN ή με ISDN? 20η Ερωτηση: Δεδομενου οτι checkara στο site tou πΟΤΕ βαζοντας το τηλεφωνο μου και μου είπε οτι υπάρχει διαθέσιμη ADSL στη περιοχή αμα κανω τωρα αίτηση στον πΟΤΕ ποτε 8α εχω ADSL? (μενω αθηνα->Ηλιουπολη) 21η Ερωτηση: Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω οταν υπογραφω το συμβολαιο με καποια απο τις εταιριες πΟΤΕ, Vivοdi και αλλες? 22η Ερωτηση: Μπορώ να έχω πανω απο έναν αρι8μο τηλεφώνου ή να μιλάει παραπάνω απο ενα άτομο στο τηλέφωνο με την ADSL? Ή πρεπει να εχω ADSL πανω σε ISDN? 23η Ερωτηση: Ti ADSL model προτεινετε? 24η Ερωτηση: 'Αν βαλω πΟΤΕ ADSL 8α πληρώνω ακόμα αυτα τα 20ευρώ πάγιο της PSTN? Αυτα προς το παρόν. Αν σκεφτώ και τπτ αλλο 8α κανω edit το post. Αν ξερετετε να απαντήσετε σε καποιο απο αυτα. εστω και σε ενα πρεψτε πρωτα τον αρι8μο της ερώτησης και μετά την απαντηση. Καλο 8α ηταν (μια προταση κανω... μην βαρατε!! ) να υπηρχε ενα thread το στο οποιο οποιος εχει ADSL/SDSL να γραφει σε πιο μερος μενει και τι ταχυτητα εχει το βραδυ, το πρωι σε εξωτερικο και σε εσωτερικο. Ή οποιος απανταει σε αυτο το thread να απανταει και στο παραπανω. Ευχαριστώ πολυ. Φιλικά Γιώργος.
BlizardBill Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ... πληρώνεις πολλά λεφτά για να κάθεσε να το σκέφτεσε πολύ, σχεδόν τα πάντα σε συμφέρουν οικονομικά. 1) έχει πρόβλημα με το bandwith του εξωτερικού... όταν αναβαθμίσει, θα φτιάξει . Μέχρι τώρα είχε δείξει καλά δείγματα σε αυτό το τομέα, μέχρι πριν Κανά μήνα που τα σκάτωσε.(πάντως αν βάλεις vivodi, πάρε την κανονική συνδρομή, όχι συμβόλαιο) 2)ΟΧΙ, δεν θα έχεις πρόβλημα. 3)μέτρια, αλλά νομίζω είναι η μόνη που δεν είχε ποτε "black out" για κανα-δυο μήνες,(σαν αυτό που περνάει τώρα η vivodi.) 4)πιθανόν ... δες στο adslgr.com, το topic "τιμες ISP" και θα δεις πολλά. Ίσως η 256/128 της forthnet για 10 μήνες με 12ευρω το μήνα (+φπα) αξίζει περισσότερο. 8)αυτό είναι το μεγαλύτερο συν της vivodi... τα dslam του Οτε γεμίσουν συχνά και πέφτουν οι ταχύτητες και τα ping ανά περιοχή, ότι isp και να έχεις. ...τα υπόλοιπα αργότερα.
doc1000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 1-7) Επιγραμματικά σου λέω ότι εγώ Vivodi ΔΕ θα έβαζα γιατί έχουν ακουστεί πολλά τρελλά με το λογιστήριό τους και τις λάθος χρεώσεις τους. Επίσης δεσμεύεσαι σε μια εταιρεία και αυτό δεν είναι καλό. Άσε που όποτε προσπάθησα να τους πάρω τηλέφωνο δεν έπιανα με τίποτα γραμμή. Όλο περίμενε και περίμενε. Οπότε άμα έχεις πρόβλημα καλύτερα να το λύσεις μόνος σου. Επίσης για online games είναι χάλια τα pings με Vivodi. Εξάλλου ούτε και ΤΟΣΟ φθηνότερα είναι. Εντάξει μπορεί το πάγιο της 256 γραμμής Vivodi να είναι λίγο φθηνότερο απ' την γραμμή 384 του ΟΤΕ (17+φπα αντί 19,9+φπα), αλλά ... 8 ) Τα dslam του ΟΤΕ δεν έχουν σώνει και καλά πρόβλημα εκτός αν είσαι σε Siemens που κι αυτά ίσως τα διόρθωσαν ήδη. Κι εμένα με είχαν τρομοκρατήσει πριν βάλω αλλά κατεβάζει με 40άρες το Κοκκαλο-dslam. Οπότε μη μασας. 9+20) ΔΕΝ ισχύει. Αφού υπάρχει διαθεσιμότητα θα έχεις μέσα σε λίγες μέρες dsl. 10) Forthnet 256K με 4μήνες δώρο σε 6μηνη συνδρομή. Βγαίνει 14,5 euro το μήνα με το ΦΠΑ. Με γραμμή απ' τον ΟΤΕ θα χτυπάς 30-32kbyte/sec. Καλό επίσης και το adsl in a box της Forthnet. Μην πάρεις 128άρα συνδρομή από HOL γιατί η διαφορά είναι μεγάλη στην ταχύτητα (προς τα κάτω) και το extra κόστος που κερδίζεις μηδαμινό (1-2euro το μήνα). Μπορεί τώρα να σου φαίνεται φοβερή μια ταχύτητα 128ara αλλά θα δεις ότι δεν είναι. 11) Η Vivodi δίνει δώρο το modem ενώ στον ΟΤΕ το πληρώνεις. Βέβαια αν βάλεις συνδρομή με κάποιον άλλο provider πέρα απ' την ΟΤΕnet θα πάρεις επίσης τζάμπα Modem. px me ACN ή adsl in a box της forthnet. 12) Όλα τα Modems συμβατά είναι. 13) ναι 14) Θεωρητικά της Vivodi είναι καλύτερα, αλλά και με ΟΤΕ δε θα έχεις κανένα πρόβλημα εκτός αν πέσεις στην περίπτωση... 15+19) Η διαφορά παγίου PSTN/ISDN ΔΕΝ είναι μηδαμινή. Είναι 7euro το 2μηνο!! Ωστόσο αν μιλατε στην οικογένεια πολύ στο τηλ, παρε ISDN για να έχεις 2 γραμμές voice. H γραμμή data (για το internet) δεν έχει διαφορά. 16) 6μηνες Forthnet+ 4μηνες δωρο 17) ΜΑΚΡΥΑ από ογκοχρέωση!!! Θα βρεθείς να πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου χωρίς να το καταλάβεις!!! ΜΑΚΡΥΑ!! 18) ADSL2 = φαίξε μου και γλύστρισα! Σε 10χρόνια ίσως... 21) οχι 22) Πρέπει να έχεις adsl over ISDN 23) alcatel speedtouch 530. Φθηνό και άψογο.
WaVe Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Den tha pw pws einai axristo to topic alla sorry kiolas oi perissoteres erwtiseis pu ekanes exoun apadithei sidoma k oxi mono se ena topic. Anyway na pw k egw kapies apopseis... 1)To provlima eiparxei akoma k lene pws mera me ti mera tha to ftiaksoun alla... 2)Exw akousei k egw pws den tha exeis provlima. 3)O kolitos mu pu tin exei ftanei ws k to 40kb/s ( me 384/128 ) 4) http://www.adslgr.com tha vreis oles tis times. 5)Auto den to gnorizw alla me ena til sti Vivodi tha to matheis. 6)To Vivodi full llu profanos tha pernei 12 meres, to Vivodi shared ( ama exeis energopihsi gramis ADSL apo ton pOTE ) tha ekanes kati wres nomizw 7)Den menw ekei 8)Den exeis akousei? Milame giafto sto forum edw k 3 mines, eleos!! Me liga logia exoun provlima ta dslam Siemens 2! 9)Auto pu to akouses?? Mipos to oti mexri to kalokairo tha exoun lithei ola ta provlimata ( etsi dilwse o pOTE ) to metafrases pws prepei na perimenoun ws to kalokairi? :roll: Ksanadiavaseto prosektika auto -> http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=1&id=626 10)Edw twra dialegeis. Pros forthnet tha pigena egw malon! 11)Ston pOTE to agorazeis. Sti Vivodi ( prin ena mina pu to koitaksa ) me mia 6mini sindesi sto edine dwro. Na peis se pion oti exeis ADSL gia na min kathisteriseis? Den to katalava auto. 12)Proti fora to akouw. Den isxiei kati tetio. 13)O pOTE emena mu apadisi, i Vivodi den nomizw na xriazete na sou apadisi se kati 14)An i Vivodi sou pei pws tha sou valei ADSL tha sou valei me ton pOTE tha pesei ( kata 90% ) se Siemens 2 epomenos upomoni....oute o minas den tha ftasei! ( me Siemens 2 eimai idi stous 2 mines anamonis ) 15)Me ton pOTE den tha exeis kanena provlima alla oloi theloun na kanoun to aditheto, esi gia pio logo na tin kaneis ISDN? Anousio! Me Vivodi psaksto den to kserw. 16)Analogos tin eteria. Egw pu tha valw ADSL apo tellas tha kanw gia enan xrono simvoleo. 17)Mono apo pOTE apoti gnorizw. Den to exw psaksei den simferei katholou kata ti gnomi mu! 18)Den exw diavasei kati panw se auto. 19)Anousia erwtisi. Egw tha to kanw me pstn pados. Anousia i ISDN gia mena. 20)Ela de! Exei diathesimotita se portes. Pare til k rwta pws ti dslam einai diathesimo stin perioxi sou. Ama sou pei Siemens 2 klisto ( ennowdas pws toulaxiston 1,5 mina akoma ) 21)Eleos! OXI! 22)Ama exeis ADSL over pstn tha mporeis na eisai net k na milas sto til. Ama exeis ADSL over ISDN tha mporeis na eisai sto net k na milane 2 atoma sto til. 23)Edw tha sou elega pws me ena aplo search sto forum tha vreis poles gnomes. Auta gia twra
Isis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2005 δεν εχω καταλαβει γιατι για να βαλεις dsl χρειαζεται να εχεις και pstn/isdn modem... θα χρεωνεσαι και απο εκεινα? η τηλεφωνικη γραμμη θα λειτουργει? ποσες θα εχω? με 256/386 ποσο πληρωνω τον μηνα στην forthnet για παραδειγμα? ( δεν θελω συνολικο ποσο, αλλα αναλυτικα, ποσο παγιο,τελη κτλ ) το modem Να παρω του ote ή να αγορασω δικο μου?
Tetix Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2005 Ρε σεις!!!!!!!!!!!!!! Δεν μπορώ να διαβάσω άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κουράστηκα.... Πιο λίγα.....
baglig2 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Paidia kserete an yparxei kane programma pou na kane line up kai drop down tin syndesi adsl aftomata meso kapoiou schedule? Efxaristo
random Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 ΔΕΝ χρειαζεται να εχεις και pstn/isdn modem. θελεις dsl usb modem ή ethernet dsl modem/router. Αν εχεις pstn θα εχεις 1, αν εχεις isdn θα εχεις 2. ανεξάρτητες απο το dsl. δεν θα φαινονται κατηλειμενες οσο εισαι online. προγραμμα που να κοβει/επανασυνδέει, δεν ξερω, δεν καταλαβαινω τη χρησιμότητα θα είχε, και η λειτουργία του θα εξαρτάται απο το αν εχεις usb ή ethernet modem.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.