apocalypse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Το να "σφίξουν" τα timings ανήκει στην γενική κατηγορία overclocking. Κανείς δεν μπορεί να σου πει αν θα δουλέψει , θα πρέπει να το δοκιμάσεις. Αν δεν σου κολλήσει , τότε δουλεύει. Οι valueram ddr400 cl2.5 μου έχουν (by spd) timings 2.5-3-3-8-2Τ στα 400 , δουλεύουν ωραιότατα μέχρι τα 446 με 2-2-2-5-1Τ , με αυξημένη τάση. Αλλά είναι πολύ ιδιαίτερες μνήμες , hand-picked by me (winbond BH-5), δεν μπορούν να το κάνουν όλες οι valueram , κάθε άλλο.
Nfountou Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 file Anduril apo oti katalava exeis corsair PC3200 oi opoies den leitourgoun swsta akoma kai me SPD settings k xwris na kaneis overclock sto susthma. An einai etsi ta pragmata tote to pi8anotero einai oi mnhmes sou na mhn einai sumvates me thn mhtrikh sou. Mhpws epishs tis exeis se dual Channel? an nai dokimase k single na deis. Edw: http://uk.asus.com/prog/spec.asp?langs=11&m=A7N8X%20Deluxe mporeis na deis mnhmes oi opoies tha leitourgoun sigoura me to mobo sou, endexetai to motherboard na einai sumvato kai me alles mnhmes opote mporeis na steileis k kapoio email sthn asus. Den sunistw na arxiseis na paizeis me ta timings. Gia na vreis settings gia ta opoia tha eisai 100% sigouros tha prepei na kaneis polla test kai malista tha htan kalutera na ginoun to kalokairaki pou to mhxanaki tha ta exei dei ola apo th zesth... PS: File billpeppas den einai anagh na prosvaleis ton SoPTeP, an pisteueis oti den exei katanohsei kati apla mporeis na tou to ekshghseis esu efoson gnwrizeis.
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Λοιπον παιδια εχουμε και λεμε: billpeppas εκανα αυτο που μου ειπες με boot cd το memtest,το ετρεξα κανα 3ωρο καιμου εκανε 3 passes με 0 errors.Οποτε σκεφτηκα πως ηταν σε αθλια κατασταση τα windows οποτε εχωσα ενα format. Nfountou αυτη ειναι μεγαλη ιστορια...πριν παρω τις καινουριες μνημες ειχα δει αυτο περι του πινακα με υποστυριζομενες μνημες και πηγα πηρα τις corsair xms1024 3200c2 που ηταν και στον πινακα.Τις παιρνω και μολις βαζω και τις 2 δεν bootαρει το pc...βγαζω τη μια δουλευει.Βγαζω αυτη που δουλευει,βαζω την αλλη δεν ξεκιναει το pc...οποτε λεω προβληματικη μνημη.Τις παω πισω στο καταστημα μου λεει θα τις τεσταρω γιατι ειχαμε παρομια περιπτωση.Τις βαζει...δουλεουν μια χαρα...τι να πω...τις αλλαξα τελως παντων με τις value. Τωρα θα κανω μερικες δοκιμες παλι και θα ξαναποσταρω αν ειναι...
billpeppas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Καλή τύχη Anduril. Αν και κανονικά θες 10 ωρούλες τουλάχιστον Memtest για να είσαι σίγουρος ότι οι μνήμες σου είναι error free. Ασυμβατότητα δεν τίθεται γιατί την mobo αυτή την έχω δουλέψει με τις συγκεκριμένες μνήμες.
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Λοιπον εχω ανατρεπτικα νεα:οι μνημες ειναι μια χαρα!Εκανα memtest for windows και μεχρι το 130% που το αφησα μου εβγαλε 0 errors!Το προβλημα ομως πρεπει να ωφειλεται στη καρτα γραφικων...γιατι το λεω?Παντα με τις μνημες να τρεχουν στα 400,οταν παω να τρεξω game μου κανει artifacts στην εικονα και μετα απο λιγο τρωει επαννεκινηση ο υπολογιστης.Δευτερο και κυριοτερο πως πριν κανω το memtest μου κολλησε η εικονα και ενεργοποιηθηκε το vpu recover…γυρω στις 2-3 φορες...καθως και μια φορα μετα το memetest την ωρα που ημουν στο νετ.Μηπως η λειτουργια των μνημων στα 400 επιρρεαζει το agp?Γιατι την βλεπω λιγο να ψηνεται την καρτα.Οχι το gpu(του εχω την ψυκτρα artctic cooling silencer 3 και ψυκτρες στις μνημες της και δεν την εχω overclockαρει) αλλα την πλακετα.Απο το bios βλεπω μια επιλογη agp frequency στο auto.Μηπως πρεπει να το βαλω σε συγκεκριμενη τιμη?AGP&PCI spread sectrum ειναι disabled. PS:με τις μνημες να τρεχουν κλασσικα στα 333 δεν εμφανιζεται τπτ απο αυτα που σας λεω...
Nfountou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 To susthma sou douleue swsta prin valeis tis mnhmes? Prin ti ram eixes panw? Mhpws to trofodotiko einai mikro kai noname? Dokimase me tis palies mnhmes h me ena dimaki mono na deis. Mporeis na xamhlwseis thn suxnothta alazontas to multiplier kai mono etsi wste na krathseis ta 400Mhz stis mnhmes alla tautoxrona na xamhlwseis thn katanalwsh reumatos tou cpu.... An to susthma den kolaei tote mallon ftaiei to trofodotiko sou
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Το συστημα δουλευε σωστα.Και τωρα δουλευει σωστα αρκει να ειναι στα 333 οι μνημες.Το τροφοτικο ειναι 480Watt της thermaltake σειρα butterfly.Οι προηγουμενες ram ηταν kingston pc2700 2x256.Μια φορα ειχα δοκιμασει να τις κανω overclocking να δουλεψουν στα 400 και ειχα παθει το ιδιο προβλημα που εχω και τωρα.Αυτο με το agp frequency δεν παιζει τπτ?
Nfountou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Opote profanws kai den einai to psu to provlhma sou... gia dokimase na katevaseis to multiplier sta 10.5 h anevase to vcore. An kai logika den tha eprepe na thelei parapanw volts gia toso ligo overclock k me to heatsink pou exeis. Vevaiwsou oti exeis ru8misei tis mnhmes na trexoun sta SPD settings... Me to agp frequency sto auto den tha exeis provlhma (tha tou dinei 66Mhz) alla gia na eisai sigouros gia vale to kai 66Mhz na deis...
shidokanjohn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Καλή τύχη Anduril.Αν και κανονικά θες 10 ωρούλες τουλάχιστον Memtest για να είσαι σίγουρος ότι οι μνήμες σου είναι error free. Ασυμβατότητα δεν τίθεται γιατί την mobo αυτή την έχω δουλέψει με τις συγκεκριμένες μνήμες. Σιγα μην θελει και κανα μηνα...
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Ο επεξεργαστης αποκλειεται να εχει προβλημα γιατι αν ηταν θα το εκανε με τις μνημες να τρεχουν στα 333.Αλλα γιατι να τρωει κολληματα η καρτα οταν τρεχουν οι μνημες στα 400?Παντως θα τα δοκιμασω ολα αυτα και θα ενημερωσω...θα δοκιμασω να απενεργoποιησω και τπτ fastwrites και να δωσω ισως λιγο voltage στην agp.
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Παπαρια τιποτα δεν επιασε :evil: :evil: :evil: .Δεν δοκιμασα να ανεβασω το voltage του cpu μονο.Τι στον π****ο θελει πια???
Anduril Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Λοιπον δοκιμασα και αφησα τις RAM στα 400 και εκανα παλι τον επεξεργαστη 13x166...δουλευουν ολα μια χαρα!Οταν παω να συγχρονισω τον επεξεργαστη με τις μνημες κατι παιζει...Δοκιμασα να ανεβασω και το voltage του επεξεργαστη αλλα τπτ.
Nfountou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Σιγα μην θελει και κανα μηνα... 10 wres einai kai liges... Eksartatai panta poso sigouros theleis na eisai gia to mhxanaki sou.... Orismenes fores mou exei kolhsei to pc panw stis 10-12 wres... Anduril dokimases na katevaseis to mulitplier sta 10.5? Epishs gia dokimase na kaneis kai ena update sto bios tou mobo... An thumamai kala h sugekrimenh mobo uposthrizei 200MHz fsb apo kapoio revison kai meta...
Anduril Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Εχω βαλει το τελευταιο bios την rev.1008 το ειχα ακουσει αυτο για τα 200 fsb .Σε μενα γενικα σπανια θα βρεις περιπτωση παλιου driver γιατι εχω το κολλημα να βαζω σε ολα τα υποσυστηματα μου οτι πιο αινουριο driver υπαρχει.Το 10.5 το δοκιμασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.