nautilus7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Πόσοι από σας έχετε HTPC ή χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο υπολογιστή για το home cinema; Τι εξαρτήματα έχει πάνω ή θα θέλατε να έχει (επεξεργαστές, κάρτες επέκτασης, δίσκοι, τηλεχειριστήρια, κτλ); Υ.Γ:Θα ήθελα να ανοίξουμε μια γενική συζήτηση για τη χρήση του Η/Υ στο home cinema.
Paddy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δεν ξερω αν ειναι offtopic αλλα το PCακι που ειχα διπλα απο την τηλεοραση για τετοιες δουλειες (DivX / MP3 στο σαλονι κλπ) το παροπλισα απο τη στιγμη που πηρα το x-box και του εβαλα το media center. Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο το ποσα κανει αυτο το μηχανακι.
Cue Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Έχω ένα Shuttle XPC (SB61G2 με το i865, [email protected], 512Mb RAM, 200Gb δίσκο) το οποίο κάνει και με το παραπάνω την δουλειά του! Για tv-out μία Matrox 550 γιατί έχει φοβερή ευκολία στο σετάρισμα. Για remote το pad του Logitech Dinovo for notebooks.
DIL Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 katarhas tha ithela na po kati se olous tous consumerades pou den pisteboun sta HTPC.ta HTPC mas einai klasis anotera apo opoia dipote siskevi iparxei gia HT(dvd,AV amplifier ktl.).endeiktika anafero.h audigy 2 zs exei logo simatos pros thoribo 106db.epidosi pou exei korifaios HI-END enishitis.episis exei pistopoieisi THX,kati pou gia na breis se konsoumeradiko enisxiti thelis 1000 euro kai pano.eno i audigy 2 kanei apo 70 euro-200 euro.kai sinexizo.i audigy borei na apokodikopoieisei ixo DVD-AUDIO.gia psaxte poso kanei ena dvd-audio player.to perifimo HDMI pou lene oi consumerades pou emfanistike tora emeis to exoume sta pc mas os DVI edo kai 5 xronia toulaxiston.kai pame sta perifima filtra kai tous polaplasiastes grammon pou exoun oi consumerades.emeis me ta pc exoume WIN-DVD me trimensnion pou mono me to pixel plus 2 pou bazei i philips stis tv plasmatos pou exei.tv palsmatos philips kanei apo 4000 euro kai pano me to pixel plus.to WIN-DVD kanei 0 euro kai.....20 lepta download apo to dc++ sto HUB tou agelou.kai meta lene gia ta progresive simata kai tous diplasiastes gramon pou bgazoun ta dvd-palyer tous.kai apo ayto exoume kai legetai DS-SCALER.o kaliteros polaplasiastis gramon kata tin gnomi mou.katebaste kai tha me thimithite. to HTPC den proothite apo tis etairies giati akironei polees siskeves (dvd-player,av enisxitis,scaler, klt)to mono pou thleis gia ena HTPC einai ena dinato pc kai osous telikous kai hxeia sikonei to portofoli sou.telos gia rotiste tous konsumerades posa lefta theloun gia na stisoun enan media server mesa sto spiti tous???emeis den theloume pano 100 euro(ena palio pc apo tis agelies tou insomnia kai boliko skliro) sigxaritiria nautilus 7 pou anoixes ayto to thread.as apadisei kai kanenas consumeras me epixeirimata opos ego.kai min mou pei gia to design.kai ekei exoume tin lisi,arkei na eimaste ligo meraklides stin kataskevi koution
nautilus7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Φίλε DIL σε βρήσκω πολύ ενημερωμένο πάνω στο θέμα! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Θέλω και εγώ να φτιάξω ένα HTPC για να το βάλω στο σαλόνι μου, δίπλα στην καινούργια TV Philips 29" CRT που πήρα (με pixel plus). Ως ηχεία θα χρησιμοποιήσω τα Gigaworks 7.1 της Creative που ήδη έχω. Πάμε τώρα στον υπολογιστή: Επεξεργαστής τουλάχιστον Intel P4 3,0 GHz (βλέπεις το trimensnion θέλει 2,8 GHz). Κάρτα γραφικών όχι πολύ ακριβή - έτσι κι αλλιώς δε με νοιάζουν τα παιχνίδια - αλλά θέλω να έχει DVI σε περίπτωση που στο μέλλον πάρω Plasma. Δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να έχει ενσωματωμένο κάποιο τηλεοπτικό δέκτη (ATI All in wonder) ή όχι. Σκέφτομαι οπωσδήποτε και τη χρήση του HTPC ως DVR (digital video recorder) και με ενδοιαφέρει ένας πολύ ποιοτικός δέκτης. Κάτι έχω διαβάσει για κάρτες TV (Lifeview) με δέκτη σιλικόνης, αλλά δεν ξέρω ακόμη. Κάρτα ήχου μάλλον την Audigy 2 ZS. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσω στην πορία...
freakystyley Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Ακομα τα κουτια για HTPC, ειναι οτι πρεπει για ενα pc με cool design στο δωματιο σου.. Σκεφτομαι την αγορα ενος τετοιου case για το καινουργιο μου pc.. Εχει ιδεα κανεις που μπορουμε να βρουμε htpc cases στην ελλαδα...
thcp Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Εχει ιδεα κανεις που μπορουμε να βρουμε htpc cases στην ελλαδα... Αγοράζεις ΚΑΙ κουτί ΚΑΙ μητρική όταν παίρνεις HTPC. Βρίσκεις σε όλα τα γνωστα καταστήματα, online και μη. Ένα τελευταίο... Ξεχάσατε την κατα πολύ φθηνότερη λύση που παρέχουν για δορυφορική λήψη! Κατα τ'άλλα... Ζήτω τα HTPC, αλλά για αυτόν που τα θέλει... Το μόνο που μου την σπάει σε αυτά είναι ότι δεν βρήκα, όταν ψηνόμουν για αγορά, κάποιο μοντέλο με chipset Intel >845G, οπότε και προτιμώ να κατασκευάσω ένα desktop κουτάκι όμορφο και να βάλω ό,τι παπάδες θέλω μέσα... Στο κάτω κάτω, για μενα PC σημαίνει "κάνεις ό,τι θες με λίγα κλικ (ή γραμμές κώδικα για τους πορωμένους)" και γουστάρω το PC-ακι που θα έχω στο σαλόνι να έχει RAID, WiFi κτλ. αλλά και να ελέγχει και τα φωτορυθμικά μου με το Winamp, αμα λάχει... Αναμφίβολα, από θέμα κόστους/απόδοσης, ένα HTPC πατάει κάτω ό,τι και να κοντράρει. Το θέμα είναι το εξής: Σε ενδιαφέρουν όοολα τα παραπάνω, ή μήπως θές να τελειώνεις με ένα απλό Power On/Off (σε καμια 8-άρα τηλεχειριστήρια βέβαια...) και με καμια 30-άρα παραπάνω καλώδια γύρω από την τηλεόρασή σου;
therock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Pedia endiaferomai kai ego gia to thema mporeitai na me voithisete?I lisi tou tv out me tis geforce 4 mou kanei nera gi''ayto leo na to rikso kai ego sto htpc.Tha ithela na ksero: A)Ti tha xreiastei na apoktiso B)Poso tha kostisei? Prosdoko maximum apodoseis se ixo kai eikona!
nautilus7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Εχει ιδεα κανεις που μπορουμε να βρουμε htpc cases στην ελλαδα... Για κοίτα εδώ: http://www.checkmate.gr Έκανα μια αναζήτηση στο Google και βρήκα αυτό: http://www.htpcnews.com Δεν πρόλαβα να δω τι έχει.
nautilus7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Pedia endiaferomai kai ego gia to thema mporeitai na me voithisete?I lisi tou tv out me tis geforce 4 mou kanei nera gi''ayto leo na to rikso kai ego sto htpc.Tha ithela na ksero: A)Ti tha xreiastei na apoktiso B)Poso tha kostisei? Prosdoko maximum apodoseis se ixo kai eikona! Τι πρόβλημα έχεις με το TV out της GeForce 4; Εννοείς ποιότητας εικόνας;
therock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Nai oi tainies emfanizontai kai an anesaso tin foteinotita xalei i eikona kai kai fosforizoun kati kokkines kai mple koukides sto background kai einai distracting! Tespa akousa pantos pos i htpc lisi einai poli kali kai mias kai eimai movie fan tha ithela na ksero ti hardware apaiteitai kai poso tha mou kostisei.
freakystyley Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Εδω εχει απιθανα cases.. http://www.silverstonetek.com/2005ces%20show.htm
dpolal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Φίλε DIL σε βρήσκω πολύ ενημερωμένο πάνω στο θέμα! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Θέλω και εγώ να φτιάξω ένα HTPC για να το βάλω στο σαλόνι μου, δίπλα στην καινούργια TV Philips 29" CRT που πήρα (με pixel plus). Ως ηχεία θα χρησιμοποιήσω τα Gigaworks 7.1 της Creative που ήδη έχω. Πάμε τώρα στον υπολογιστή: Επεξεργαστής τουλάχιστον Intel P4 3,0 GHz (βλέπεις το trimensnion θέλει 2,8 GHz). Κάρτα γραφικών όχι πολύ ακριβή - έτσι κι αλλιώς δε με νοιάζουν τα παιχνίδια - αλλά θέλω να έχει DVI σε περίπτωση που στο μέλλον πάρω Plasma. Δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να έχει ενσωματωμένο κάποιο τηλεοπτικό δέκτη (ATI All in wonder) ή όχι. Σκέφτομαι οπωσδήποτε και τη χρήση του HTPC ως DVR (digital video recorder) και με ενδοιαφέρει ένας πολύ ποιοτικός δέκτης. Κάτι έχω διαβάσει για κάρτες TV (Lifeview) με δέκτη σιλικόνης, αλλά δεν ξέρω ακόμη. Κάρτα ήχου μάλλον την Audigy 2 ZS. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσω στην πορία... Τα περισσότερα προγράμματα που κυκλοφορούν για βελτίωση της εικόνας αφορούν προτζέκτορ και όχι απλή tv. Στην τηλεόραση δεν θα έχεις καλύτερη απεικόνιση παρά μόνο αυτό που σου δίνει η κάρτα γραφικών οπότε μην σκαςγια περισσότερη ισχύ στον επεξεργαστή. Προτίμησε μια Ατι 9200 ή 9600 (ακόμα και τα SE μοντέλα θα σε καλύψουν). Επίσης ρίξε μια ματιά και στο http://www.avforum.gr όπου υπάρχει ολόκληρο section αποκλειστικά για HTPC. Ότι άλλη απορία υπάρχει ρώτα...
nautilus7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Ευχαριστώ για τη γνώμη σου. Δηλαδή το trimension του WinDVD δε θα κάνει διαφορά στην τηλεόρασή μου; Απορία έχω για την κάρτα τηλεόρασης. Ποια δίνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας;
dpolal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Mπα, και εγώ τις ίδιες απορίες είχα και τα παιδιά του avforum μου είπαν τί παίζει με όλα αυτά τα φίλτρα... Καταρχήν για την tv (εγώ έχω μια Philips 29wide) ΔΕΝ θα μπορέσεις να παίξεις με ανάλυση πάνω από 800χ600. Στα 1024χ768 θα σου βγούν τα μάτια κυριολεκτικά, το έχω δοκιμάσει. Τώρα ακόμα και για την 800χ600 πάλι ΔΕΝ θα είναι πολύ λειτουργικό και συνιστώ ανεπιφύλάκτα να επιλέξεις από την εμφάνιση extra large fonts και μεγάλα εικονίδια, επισης από το advanced μπορείς να παίξεις με τις γραμματοσειρές των windows και να διαλέξεις bold fonts και με μεγάλα μεγέθη προκειμένου όλα να είναι αναγμώσημα από κάποια απόσταση... Τα παραπάνω φυσικά στην περίπτωση που αποφασίσεις να εργαστείς με το desktop περιβάλον των ΧΡ, γιατί κυκλοφορούν και διάφορα προγράμματα που το αντικαθιστούν με τις εφαρμογές που θέλεις εσύ και είναι παραμετροποιήσημα. Meedio κάτι ή κάπως έτσι λεγεται ένα που κοίταξα λίγο αλλα προσωπικά εχω προτιμήσει την πρώτη λύση. Εγώ έχω ένα barebone μηχανάκι της Creative, το Slix, με λίγο παλιό chipset και έναν P4 2,8Ghz, 512ΜΒ μνήμη, Ati 9600Pro, 40άρι δίσκο (προσεχώς 200άρης) και ένα Pioneer 8x DVDwriter και είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος. Η απόδοση όσο αφορά το οπτικό αποτέλεσμα είναι τέλεια αλλά η κάρτα ήθελα κάμποση ρύθμιση για να πετύχω το αποτέλεσμα που με ικανοποιούσε. Κάποια στιγμη θα το δοκιμασω και στην plasma ενός φίλου και θα σου πώ εντυπώσεις. Χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη κάρτα ήχου που έχει και στέλνω τον ήχο με οπτική ίνα σε ενισχυτή audio video Marantz με 5.1 ηχεία B&W VM-1+sub. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ΚΑΙ η απόδοση ΔΕΝ έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με οποιαδήποτε κάρτα ήχου γιατί είναι μακράν καλύτερη. Βέβαια το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ αλλά έχω και ήχο με @@ και ένταση που γκρεμίζει το σπίτι... Επίσης για τον χειρισμό προτείνω το bluethooth mouse της MS ή ακόμα καλύτερα το Bluetooth Desktop (Mouse+keyboard) που λειτουργεί τέλεια από παντού, έχω δοκιμάσει και το wireless desktop και ήταν σκέτη απογοήτευση, παραπάνω από 2 μέτρα το πολύ δεν λειτουργούσε. Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.