trustfm Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 mporeis na baleis full height pci/agp cards sto antec . opote bazeis oti 8es .
nautilus7 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Κάρτες γραφικών: εδώ κρύβεται το μεγάλο μυστικό. Λοιπόν κορυφαία κάρτα για tv η Matrox G400 max. Η μόνη κάρτα που βγάζει κατευθείαν σήμα RGB' date=' με ρύθμιση απο τους οδηγούς για PAL σε ανάλυση 758. RGB για όσους τυχόν δεν ξέρουν σημαίνει τέλεια εικόνα. Η Matrox όμως έχει ένα πρόβλημα, δυστυχώς υποστηρίζεται μόνο μέχρι την έκδοση 2004 των media center, δεν την υποστηρίζουν τα 2005 ,διότι άχει αλλάξει το vmr από 7 σε 9. Kάρτα TV : επίσης πολύ σημαντική επιλογή. Προσωπικά επιλέγω την κορυφαία Leadtek pvr 2000. H KAΡΤΑ τηλεόρασης, στα 130 ευρώ περίπου.[/quote'] Τι υποδοχή έχει η κάρτα αυτή για να βγάζει RGB; Έχεις κάποιο link; Τι παραπάνω έχει η Leadtek από τις άλλες;
Fan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Me forito H/Y mporo na ftiaxo Home Theater PC?
nautilus7 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Me forito H/Y mporo na ftiaxo Home Theater PC? Μπορείς! Αρκεί να έχει έξοδο για τηλεόραση ή προβολέα.
therock Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 HTNPC dld(Home Theater Notebook PC)? : ) Dld aplos tha exeis to pc sindedemeno me tin tv?Entaksei siga to prama!Apo apopsi aisthitikis toulaxiston!Kai giati na xaramiseis enan laptop gia ayto to logo?
Fan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Exo enan AMD me anemistiraki apo elika aeroplano kai mou spaei ta neura. Otan vlepo tainia voizoun ta autia mou opote afou tha paro pou tha paro forito leo na to exo kai gia Home Theater.
awddwa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Ρε παιδιά διάβασα όλες τις απαντήσεις κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω: - Καλύτερη είναι μια καλή κάρτα ήχου ή ένας AV ενισχυτής; - Αν εγώ έχω μια απλή τηλεόραση (όχι πλάσμα ή τίποτα τέτοιο) θα παρατηρήσω καμιά διαφορά αν χρησιμοποιήσω κάρτα τηλεόρασης αντί για μια κάρτα γραφικών με TV-Out; - Αυτά τα κουτιά είναι always-on ή τα ανοίγεις με το τηλεκοντρόλ όταν θέλεις να δεις μια ταινία; - Έχω ήδη τον Humax για δορυφορικά κανάλια. Καλύτερα είναι να πάρω μια κάρτα με video-in για εγγραφή ή να τον αντικαταστήσω με μια δορυφορική κάρτα; Όποιος θέλει ας βοηθήσει λίγο.
dpolal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Ρε παιδιά διάβασα όλες τις απαντήσεις κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω: - Καλύτερη είναι μια καλή κάρτα ήχου ή ένας AV ενισχυτής; - Αν εγώ έχω μια απλή τηλεόραση (όχι πλάσμα ή τίποτα τέτοιο) θα παρατηρήσω καμιά διαφορά αν χρησιμοποιήσω κάρτα τηλεόρασης αντί για μια κάρτα γραφικών με TV-Out; - Αυτά τα κουτιά είναι always-on ή τα ανοίγεις με το τηλεκοντρόλ όταν θέλεις να δεις μια ταινία; - Έχω ήδη τον Humax για δορυφορικά κανάλια. Καλύτερα είναι να πάρω μια κάρτα με video-in για εγγραφή ή να τον αντικαταστήσω με μια δορυφορική κάρτα; Όποιος θέλει ας βοηθήσει λίγο. Tα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα φίλε. Άκου λοιπόν: 1- Σε καθε περίπτωση θα χρειαστείς κάρτα ήχου, αλλιώς ΔΕΝ θα βγάζει ήχο το Pc. To θέμα σχετικά με το ποιό είναι καλύτερο έχει να κάνει με το είδος των ηχείων που έχεις. Για κομπουτεράδικα ηχεία καλύτερη είναι η κάρτα λόγο του ότι έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή και περίεργα βύσματα, για home cinema ηχεία καλύτερος η ενισχυτής αφού η κάρτα του υπολογιστή ΔΕΝ μπορεί να τα σηκώσει με τίποτα... 2-Η κάρτα τηλεόρασης μπαίνει στον υπολογιστή και βλέπεις τηλεοπτικά προγράμματα σε αυτόν, επίσης σου δίνει επιπλέον εισόδους για να συνδέσεις ένα π.χ. video και να κανεις εγγραφή την ταινία στον υπολογιστή... Η κάρτα γραφικών συνδέεται και με την τηλεόραση για να στέλνεις την εικόνα και εκεί. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο, άλλη λειτουργία. 3- Αυτά τα κουτιά είναι κανονικοί υπολογιστές με πληκτρ., ποντίκι και όλα τα υπόλοιπα, άρα τα ανοίγεις από τον διακόπτη. Αν θέλεις μπορείς να το έχεις σε stand-by mode. 4-Humax+ video-in ή δορυφορική κάρτα...Εξαρτάται από την τσέπη σου και μόνο. Ελπίζω να σε βοήθησα...
awddwa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Σχετικά με την κάρτα ήχου εννοούσα αν από πλευράς ποιότητας είναι καλύτερο να παίρνεις την έξοδο κατευθίαν από την κάρτα ήχου ή να την περνάς πρώτα μέσα από ένα ενισχυτή. Δηλαδή παίρνω μια καλή κάρτα ήχου κι ηχεία ή χρησιμοποιώ αυτή της μητρικής και δίνω την έξοδο σε ένα ενισχυτή; Το δεύτερο το είχα όντως μπερδέψει. Ευχαριστώ.
dpolal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Σχετικά με την κάρτα ήχου εννοούσα αν από πλευράς ποιότητας είναι καλύτερο να παίρνεις την έξοδο κατευθίαν από την κάρτα ήχου ή να την περνάς πρώτα μέσα από ένα ενισχυτή. Δηλαδή παίρνω μια καλή κάρτα ήχου κι ηχεία ή χρησιμοποιώ αυτή της μητρικής και δίνω την έξοδο σε ένα ενισχυτή;Το δεύτερο το είχα όντως μπερδέψει. Ευχαριστώ. Μα είναι καθαρά θέμα ισχύος ενισχυτή και ποιότητας ηχείων φίλε... Απλά αν θέλεις ψάξε λίγο και σύγκρινε τις διαφορές μεταξύ ενώς σετ 5.1 Creative ή Logitech (υπάρχουν και άλλες μάρκες βέβαια) με ένα σετ ενισχυτή και 5.1 ηχεία Sony ή Pionner (σαν ποιό προσιτά) ή ακόμα καλύτερα B&W, Mission κλπ... Εγώ προσωπικά είμαι σαφώς υπέρ του δεύτερου.
nautilus7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Μα είναι καθαρά θέμα ισχύος ενισχυτή και ποιότητας ηχείων φίλε...Απλά αν θέλεις ψάξε λίγο και σύγκρινε τις διαφορές μεταξύ ενώς σετ 5.1 Creative ή Logitech (υπάρχουν και άλλες μάρκες βέβαια) με ένα σετ ενισχυτή και 5.1 ηχεία Sony ή Pionner (σαν ποιό προσιτά) ή ακόμα καλύτερα B&W' date=' Mission κλπ... Εγώ προσωπικά είμαι σαφώς υπέρ του δεύτερου.[/quote'] Αν είναι δυνατό να συγκρίνουμε τα Creative με τα B&W. Έλεος!
dpolal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Αν είναι δυνατό να συγκρίνουμε τα Creative με τα B&W. Έλεος! Μα εννοείτε ότι ΔΕΝ γίνεται σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτά... Αν είναι ποτέ δυνατόν... Ο άνθρωπος όμως για να ρωτάει προφανώς δεν είναι ειδικός ούτε γνωρίζει το θέμα όσο εσύ και εγώ ίσως. ------------------------------------------------------------------------ Επίσης μια ακόμα επισύμανση στον awddwa ότι άλλο το κομπιουτεράδικα ηχεία και άλλο το κανονικά σετ home cinema... Τα κομπιουτεράδικα ΔΕΝ συνδέονται έτσι απλά σε ενισχυτή και πολλά ίσως ΔΕΝ συνδέονται και καθόλου λόγο της σχεδιάσης τους...
awddwa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Αλλά κανονικά ηχεία (όχι κομπιουτεράδικα) μπορώ να συνδέσω πάνω σε κάρτα ήχου; (Πιστεύω πως η απάντηση είναι ναι, απλά ρωτάω για επιβεβαίωση).
dpolal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Αλλά κανονικά ηχεία (όχι κομπιουτεράδικα) μπορώ να συνδέσω πάνω σε κάρτα ήχου; (Πιστεύω πως η απάντηση είναι ναι, απλά ρωτάω για επιβεβαίωση). ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ και... ΟΧΙ Για τους ακόλουθους λόγους: 1ον KAI ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ, η κάρτα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τα σηκώσει, δηλαδή να τους δώσει το ρεύμα που χρειάζονται για να παίξουν. 2ον επειδή οι κάρτες χρησιμοποιούν μίνι τζάκς connectors, δηλαδή μικρά καρφιά ενώ τα κανονικά ηχεία έχουν καλώδιο διπολικό που πρέπει να κάνεις πατέντα για να μετατραπεί σε mini jack. 3ον επειδή οι κάρτες έχουν την κακή συνήθεια να δίνουν σε μία έξοδο σήμα για περισσότερα από ένα ηχεία ταυτόχρονα άρα ακόμα και αν θελήσεις να φτιάξεις το 2ο χλωμό να παίξει. 4ον..... χμμμμ δεν μου έρχεται, αλλά σίγουρα θα σκεφτώ κάτι αργότερα. Φίλε τα είπαμε νομίζω... ΔΕΝ γλυτώνεις τον ενισχυτή όποια περίπτωση και αν ακολυθήσεις. Στα κανονικά ηχεία θα στείλεις σήμα (ομοαξονικό ή spdif) από την κάρτα ήχου στον ενισχυτή και αυτός θα αναλάβει να το διαχωρήσει, ενισχύσει και στείλει στα ηχεία. Στα κομπιουτεράδικα ηχεία θα στείλεις σήμα με καλώδια mini jack σε mini jack για κάθε ζευγάρι ηχείων από την κάρτα στον ενσωματωμένο στο subwoofer ενισχυτή και αυτός θα το διαχωρήσει και θα το στείλει στα κατάλληλα ηχεία.(συνήθως τρία ή τέσσερα τέτοια καλώδια απαιτούνται) Σε κάθε περίπτωση ΘΕΣ ενισχυτή. Ακόμα και δύο απλά ηχειάκα της πλάκας για κομπιούτερ αν αγοράσεις το καλώδιο ρεύματος που έχουν είναι για να τροφοδοτήσει τον ενσωματωμένο ενισχυτή τους. Αυτά.
awddwa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ. Ήμουν πολύ μπερδεμένος απ' ότι φαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.