thcp Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μια που τα είπαμε περι ήχου... Περί οθόνης ο λόγος! Ναι μεν το TVOUT δεν βγάζει πάνω από 1024x768, αλλά με τα Hz τι γίνεται; Δηλαδή οι νέες τηλεοράσεις (100Hz) είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν για λειτουργίες PC; Φαντάζομαι ότι με την παραπάνω σάρωση η ευκρίνεια αυξάνεται, σωστά; Και με τις TFT τηλεοράσεις τί γίνεται? Έχω σκοπό να αγοράσω τηλεόραση αυτό το καιρό, και ένας από τους βασικούς παράγοντες στην απόφασή μου είναι η θέαση ταινιών (16x9 και διαγώνιος >= 32"), ο όγκος (LCD,Plasma) και κατά προτίμηση η χρήση της σε PC για άλλα πράγματα, όπως π.χ. περιήγηση στο ίντερνετ ή κανα παιχνιδάκι, ή και γιατί όχι, ακόμα και Word. Αρκετά σημαντικό, επίσης, είναι η χρήση της σαν τηλεόραση να είναι απροβλημάτιστη ακόμα και για τους...μη γνώστες (π.χ. γονείς,παππουδογιαγιάδες, κτλ Η DVI θα μου δώσει αυτά που θέλω; Mήπως η τελική απόφασή μου πάει σε οθόνη PC που θα παίζει με TVbox παράλληλα με το PC? Τα λεφτά αποτελούν και αυτά ένα κριτήριο, γι'αυτό και ξεκινάω το post με τις μέγιστες TVOUT αναλύσεις των CRT... (απο τις λεπτές δεν έχω ιδέα τι μπορούν να κάνουν). Ευχαριστώ προκαταβολικά. Σημείωση: Ό,τι εμπειρία έχω σε TV OUT είναι δυστυχώς μόνο με NVIDIA και S3 σε παλιές CRT TV (50Ηz), όπου φυσικά η απεικόνιση είναι αξιοπρεπής μόνο σε 640x480, πράγμα ανεπίτρεπτο για web surfing....
nautilus7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μια που τα είπαμε περι ήχου... Περί οθόνης ο λόγος!Ναι μεν το TVOUT δεν βγάζει πάνω από 1024x768' date=' αλλά με τα Hz τι γίνεται; Δηλαδή οι νέες τηλεοράσεις (100Hz) είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν για λειτουργίες PC; Φαντάζομαι ότι με την παραπάνω σάρωση η ευκρίνεια αυξάνεται, σωστά; Και με τις TFT τηλεοράσεις τί γίνεται? Έχω σκοπό να αγοράσω τηλεόραση αυτό το καιρό, και ένας από τους βασικούς παράγοντες στην απόφασή μου είναι η θέαση ταινιών (16x9 και διαγώνιος >= 32"), ο όγκος (LCD,Plasma) και κατά προτίμηση η χρήση της σε PC για άλλα πράγματα, όπως π.χ. περιήγηση στο ίντερνετ ή κανα παιχνιδάκι, ή και γιατί όχι, ακόμα και Word. Αρκετά σημαντικό, επίσης, είναι η χρήση της σαν τηλεόραση να είναι απροβλημάτιστη ακόμα και για τους...μη γνώστες (π.χ. γονείς,παππουδογιαγιάδες, κτλ Η DVI θα μου δώσει αυτά που θέλω; Mήπως η τελική απόφασή μου πάει σε οθόνη PC που θα παίζει με TVbox παράλληλα με το PC? Τα λεφτά αποτελούν και αυτά ένα κριτήριο, γι'αυτό και ξεκινάω το post με τις μέγιστες TVOUT αναλύσεις των CRT... (απο τις λεπτές δεν έχω ιδέα τι μπορούν να κάνουν). Ευχαριστώ προκαταβολικά. Σημείωση: Ό,τι εμπειρία έχω σε TV OUT είναι δυστυχώς μόνο με NVIDIA και S3 σε παλιές CRT TV (50Ηz), όπου φυσικά η απεικόνιση είναι αξιοπρεπής μόνο σε 640x480, πράγμα ανεπίτρεπτο για web surfing....[/quote'] Μην περιμένεις και πολλά από τηλεόραση CRT, σε όσα Hz και να κάνει σάρωση. Η ψηφιακή έξοδος DVI θα σου δώσει αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί βέβαια, να έχεις κάποιο monitor που να έχει τέτοια υποδοχή (πλ;aσμα, LCD).
thcp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 ναι μεν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά θα μπορώ να κάνω εργασίες Pc?
nautilus7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 ναι μεν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά θα μπορώ να κάνω εργασίες Pc? Αν το προσπαθήσεις σε βλέπω με 40 βαθμούς μυωπίας!
dpolal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Οι περισσότερες crt υποστηρίζουν ανάλυση μέχρι 1024χ768... Παρόλο που λειτουργούν σε 100Ηz συνήθως οι driver των καρτών γραφικών δίνουν ανάλυση στα 60Ηz... Μπορείς να κοιτάξεις για κάποια μοντέλλα crt που έχουν υποδοχή vga αλλά δεν γνωρίζω τί απόδοση έχουν και σίγουρα ΔΕΝ λύση αυτή για μοναδικό μόνιτορ για να όλες τις δουλειές ενώς υπολογιστή. Οι νέες τώρα plasma,tft ΔΕΝ έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα και λειτουργούν και σαν κανονικά μόνιτορ με πλήρη υποστήριξη σε αναλύσεις και vga,DVI εισόδους. Βέβαια μόνιτορ υπολογιστή με 3000+ ευρώ είναι σίγουρα ακριβή λύση... -------------------------------------------------------------------------------- Μια ποιό οικονομική προσέγκιση του θέματος θα ήταν η αγορά μιας καλής crt (Philips,Sony) και παράλληλα η αγορά ενώς καλού tft μόνιτορ. Αν τώρα ψήνεσαι για plasma/tft και μπορείς απλά go for it... :)
dimitris74 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 το συγκεκριμενο κουτι το χει παρει ενα φιλαρακι και ειναι απιστευτο. εχει μια μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα HTPC που κυκλοφορουν απο αλλες εταιρειες. παιρνουν microATX μητρικες το οποιο σημαινει οτιο το φτιαχνεις με οτι θες εσυ. δεν εχεις προβλημα αν σου σκασει η μητρικη μιας και την βγαζεις και την αλλαζεις σε αντιθεση με τα αλλα ΗΤΡC που πανε πακετο μητρικη με κουτι. σε οσα μαγαζια ειχαμε ρωτησει κανεις δεν εφερνε σκετες μητρικες. σε περιπτωση βλαης σου ελεγε το φερνεις πισω και παει κανονικα στην αντιπροσωπεια. μιας και οι MicroATX Μητρικες συνηθως εχουν 3 PCI και μπορεις να βρεις και με AGP σου δινεται η δυνατοτητα να το στησεις οπως θες.
thcp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Θα αρχίσω να πουλάω ότι έχω μάλλον, να χτυπήσω καμια λεπτή να είμαι ήσυχος...
dimitris74 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 vasika petaksou mexri to stock house stin metamorfosi na pareis kamia chaintech me 865gv me ensomatomeni karta grafikon sta 15 euro kai pairneis kai koutaki meta
thcp Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Έχω μια ερώτηση, και μαζί και μία απάντηση... dimitris74: η εν λόγω μητρική που προτίνεις, είναι μεν microATX αλλά δεν έχει AGP. Είχε και ένα fullATX μοντέλο, αλλά με 848 chipset.... Βέβαια τελείωσαν τώρα... Ερώτηση: Βρήκα στα Carefour Οθόνη BlueSky Οπίσθιας προβολής 44", που δείχνει μια χαρά (λίγο χαμηλή φωτεινότητα, αλλά για όλα τα φώτα κλειστά μια χαρά θα παίζει) και στα 690ευρώ... Έχει και δύο τρία scart και όλα καλα.... ΑΛΛΑ! Καταλαβαίνω ότι μιλάμε πάλι για projector.... Οπότε και μάλλον θα θέλει αλλαγή λάμπας κάθε δύο χρόνια... Έτσι δεν είναι; Μήπως καλύτερα να πάρω μια 32" CRT? Να σημειώσω ότι η χρήση της θα είναι κανονική, σαν τηλεόραση που είναι, δηλαδή αναμμένη κάθε βράδυ.... (ε αφού είναι 44"!!)
panasonic Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 ..και άλλο 100".δε κάνουν καμιά προσφορά τα καρφούρ προβολέα 800χ600 στα 600 ευρώ από τα 800 ευρώ που βρήκα σε μαγαζί....σχετικά με τη λάμπα κάποια φθηνότερη θα βρούμε εξωτερικό...πάντως περίεργα τα πράγματα..σ,ένα άρθρο του tomshardware που λέει πως να κάνεις μόνο σου προβολέα με 300 δολλάρια η λάμπα κοστίζει πολύ φτηνά(βέβαια άντε πέτυχε αυτά που λέει κανένας ηλεκτρονικός υπάρχει να μας βοηθήσει ?). Σε αντίθετη περίπτωση προβολέα στα όνειρα!
loukiamaria2568 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 ρε παιδιά γιατί το κουράζετε έτσι το πράγμα, αν θέλετε media pc για τηλεόραση μία είναι η λύση (αν δεν ενδιαφέρεστε για recording στον σκληρό των τηλεοπτικών προγραμμάτων βέβαια.). XBOX+MOD+HD+HDAVcable+5.1Hxeia+Remote+XBMC. Έτη φωτός καλύτερο από πολλές συνθέσεις τύπου media pc. Και κατά 90% αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα XBMC. Θα ακούτε real 5.1 ήχο, θα βλέπεται σε αναλύσεις HDTV αν έχετε την ανάλογη τηλεόραση! μόνο καφέ δεν θα σας φτιάχνει. (εκτός του ότι είναι τελείως αθόρυβο, αρκεί να μην βάλεις Maxtor για σκληρό!)
loukiamaria2568 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 140xbox +40chip+30remote+30advanced cable+diskos, dhladh 240 + ton disko pou thelei o kathenas. pws to vlepeis simferei h oxi?
panasonic Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 ...η τιμή αλλά δε κατάλαβα τα επιμέρους μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο.Αν είναιι εύκολο να τα γράψεις αναλυτικά.
thcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 (αν δεν ενδιαφέρεστε για recording στον σκληρό των τηλεοπτικών προγραμμάτων βέβαια.) Και όχι μόνο! Δορυφορική, ράδιο, ευκολία χρήσης και όχι ψάξιμο στο νετ κάθε λίγο καιρό για το πως θα περαστεί το κατάλληλο λογισμικό για να δουλέψει το νέο codec.... Διάβασε ρε συ το thread από την αρχή... τα είπαμε τα πλεονεκτήματα. panasonic: δεν με βοηθάς... Σαφώς και η λύση προβολέα είναι καλύτερη! Οτιδήποτε σε κομμάτια είναι καλύτερο από τις λύσεις "πακέτο" αλλά αν δεν έχεις χρόνο, χρήμα βολεύεσαι με αυτά που έχεις! Τελικά θα πάω να πάρω την 32", γιατί αν και θα ήταν όνειρο οι 44 ίντσες, αύριο μεθαύριο μπορεί τα έξοδα της λάμπας να είναι "βαριά"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.