Προς το περιεχόμενο

Τι νερό πίνουμε??


ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα μια συζήτηση χθες το βράδυ με έναν φίλο και όπως μιλάγαμε πήγε η κουβέντα μόνη της σχετικά με το τι νερό πίνουμε.Οι σωληνώσεις και τα δίκτυα παροχής όπως θα ξέρετε όλοι είναι απαρχαιωμένα και το νερό φτάνει στα σπίτια μας γεμάτο επικίνδυνες ουσίες όπως ειναι το χλώριο.Το αλλο που ακουσα ειναι οτι οι περισσοτεροι σωληνες υδρευσης περιέχουν αμίαντο το οποιο υλικό οπως και το χλώριο ειναι καρκινογόνα.Μου ειπε για μια εκπομπή στο high channel η οποια ειναι telemarketing και διαφημίζει ένα φιλτρο νερού.(Προσοχη : δεν κάνω διαφημιση .Για να προλαβω μερικους απο κακοπροαίρετα σχόλια )

Έχει λεει ο τυπος στην διαφημιση ενα υγρο το οποιο ριχνοντας το μεσα στο νερο αν εχει μεγαλη ποσοτητα χλωρίου το νερο γινεται μπλε.Κατόπιν μου ειπε παίρνει ενα φρουτο και το βαζει μεσα στο νερο το οποιο εχει γινει μπλε και αυτο απορροφά ολο το χλώριο.Αρα ακομα και τα φρουτα ειναι επικινδυνο να τα πλενουμε με νερό βρύσης.

Ποσες φορες σας εχει συμβει να πινετε ενα ποτηρι , αντε το πολύ 2 ποτήρια νερό και να μην μπορείτε να πιείτε αλλο επειδή φουσκώσατε.Εμένα προσωπικά παμπολλές φορές.

Το χλώριο ειναι που σε φουσκώνει.

Σημερα εγω ηπια το μεσημερι ενα μπουκαλι εμφιαλωμενο και δεν καταλαβα τιποτα.Ουτε φουσκωμα ουτε τιποτα.

Σκεφτείτε και το αλλο.Τα παλια τα χρονια που βγαζαν νερο απο τις πηγες και τα πηγαδια ποσοι ειχαν προβληματα υγείας ( καρκινος και αλλα τετοια).Ενω σημερα?????Και υστερα λενε φταιει το τσιγαρο.

Ολα αυτα τα γραφω προς γνωση ολων οσων μπαινουν σε αυτο το forum και για να γινει επιτελους κάτι.

 

Προς τους Mods του site

 

Αν το θεωρείτε ως υπομνημα παρακαλώ κινηθείτε ανάλογα

Ευχαριστώ για τον χρονο σας.Αν εχει να προσθέσει οποιοσδήποτε καποιο link το οποιο εχεις σχεση με το θεμα ας το κανει.Θα βοηθησει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εκεί που έχουμε φτάσει σήμερα, και με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αυτού ειδικά του κράτους, εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.

 

Έχε υπ' όψη σου ότι σχετικά πρόσφατα, είχαν ακουστεί διάφορα για μερίδα ψυκτών νερού, όπως επίσης και για το Ζαγόρι (α ρε Ζιντάνη τί μας έκανες!), παλιότερα για άλλα εμφιαλωμένα, και πάει λέγοντας.

 

Το θέμα δεν είναι μόνο το χλώριο, υπάρχουν κι άλλοι σοβαροί παράγοντες. Επίσης, αν δεν σχηματιστεί ένα πελώριο κίνημα για να διευκρινιστεί τί νερό πίνουμε, δεν βλέπω λύση. Ίσως η πιό προσιτή είναι τα φίλτρα αλλά και πάλι, όπως είπα δεν εμπιστεύομαι κανέναν πια σ' αυτή τη χώρα που όλοι, απ' τον πρώτο ως τον τελευταίο μοιάζουν πιθανοί αυριανοί ήρωες του Ζούγκλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αλλο που ακουσα χτες ηταν σχετικα με την εκπομπη του ευαγγελατου.Ειχαν παει λεει στην κεντρικη μοναδα που διανεμει το νερο του Μορνου.Δεν τους σταματησε λεει κανενας.Δηλαδη μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε εκει μεσα , να ριξει χημικα στο νερο και να γινει ο πανικος.Βεβαια και τις εκπομπες του ευαγγελατου δεν τις πολυπαιρνω και σοβαρα γιατι πιστευω οτι γινονται για τα ματια του κοσμου.Απλα για να δει ο κοσμος οτι καποιος νοιαζεται.Σχετικα και με την διαφημιση με το φιλτρο νερου θελώ να την δω για να εφαρμοσω και εγω αυτο το πειραμα που κανει ο τυπος.Δεν ξερεις ποιον να πιστεψεις.Ολα για την διαφημιση και την τηλεθεαση γινονται.Θα σκαψω κανα πηγαδι μου φαινεται για να πινω νερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο νερό μέσα δεν υπάρχει χλώριο αλλά προιόντα χλωρίου και επίσης εμείς οι ίδιοι χρησιμοποιούμε το χλώριο ως απολυμαντικό παράγοντα (τώρα βέβαια όχι συχνά και μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις οτι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης). Παλιά υπήρχε και προσθήκη φθορίου στο νερό αλλά έχει σταματήσει.. Όταν προσθέτουμε χλώριο (Cl2) αυτο καταναλώνεται και για να έχουμε σωστή απολύμανση θα πρέπει να μείνει μόνο ένα μικρό ποσοστό που να συνεχίσει να δρά ως απολυμαντικός παράγοντας μέσα στο δίκτυο (και αυτό ως ένωση, όχι καθαρό). Οπότε το χλώριο απο μόνο του δεν είναι επικίνδυνη ουσία, αντίθετα είναι απο τους πιο απλούς τρόπους απολύμανσης..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστα τα λες αλλα οταν το χλωριο αναμιχθει με αλλες ουσιες μπορει να δημιουργηθουν επικυνδυνες ουσιες.Πως το εξηγεις οτι οταν πιεις 2 ποτηρια νερο μετα αισθανεσαι φουσκωμα?

Πρεπει να γινουν ελεγχοι αλλα σιγα μην κατσει να ασχοληθει ο κρατικος μηχανισμος.Αυτοι μονο να τα παιρνουν ξερουν και να δινουν ψευτικες υποσχεσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά να συμφωνήσουμε οτι σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα έχουμε αρκετά καλής ποιότητας πόσιμο νερό (Όσοι βρίσκεστε στο εξωτερικό δεν μας λέτε τις εμπειρίες μας για το νερό του δικτύου...?Ούτε που διαννοείσαι να πιεις σε μερικές χώρες) .Σίγουρα σε πολλά μέρη το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και σε άλλα έχουν μείνει και σωλήνες από αμίαντο αλλά τα πράγματα βελτιώνονται και τα περισσότερα προβλήματα αφορούν συγκεκριμένες περιοχές.Θα ήθελα απλώς να αναφέρω επειδή παρακολουθώ και σχετικό μεταπτυχιακό μάθημα (Υγειονομική μηχανική ) οτι τα φίλτρα δεν είναι πανάκεια - σίγουρα κάνουν δουλειά αλλά αυτήσυνήθως περιορίζεται στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού (πχ οσμή, θολότητα) , επίσης αν δεν αλλάζεται συχνά το φίλτρο (από έρευνες έχει βρεθεί οτι πρέπει πολλές φορές να αλλάζετε το φίλτρο ΠΙΟ συχνά απ'οτι προτείνει ο κατασκευαστής ) το νερό καταλήγει να είναι πιο επιβαρυμένο μικροβιολογικά από οτι ήταν πριν (λόγω του στάσιμου νερού πάνω στο φίλτρο έχουμε ανάπτυξη μικροοργανισμών - βιοφιλμ που στην συνέχεια καταλήγουν στο ....ποτήρι μας ).Επίσης αναφορικά με τα εμφιαλωμένα νερά κάποιες φορές ποιοτικά είναι και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από το νερό του δικτύου (σε μικρες εταιρίες κυρίως που δεν έχουν HACCP) οπότε και με το εμφιαλωμένο δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος οτι πίνεις "καλό" νερό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Ελλάδα γενικά η ποιότητα νερού πράγματι είναι σε καλά επίπεδα .. το χλώριο δεν έχει να κάνει με το φούσκωμα και αν δείς μερικά εμφιαλωμένα νερά έχουν παραπάνω ιόντα χλωρίου απο το νερό της βρύσης. Για τέτοιες ενώσεις ένα απλό φίλτρο δεν κάνει και πολλά (σχεδόν τίποτα)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστα τα λες αλλα οταν το χλωριο αναμιχθει με αλλες ουσιες μπορει να δημιουργηθουν επικυνδυνες ουσιες.

Αν αναμιχθεί με το νάτριο πχ προκύπτει μια ουσία που σου ανεβάζει την πίεση!!! ;p

OK, πέρα απ' την πλάκα, ποιές ουσίες εννοείς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως το νερό του Μονάχου είναι καταπληκτικό!! Θα μπορούσα να πω πως είναι καλύτερο από της Αθήνας. Βέβαια είναι εξαίρεση, καθώς κατεβαίνει κατευθείαν από τις Άλπεις...η υπόλοιπη Γερμανία δεν έχει τόσο καλό νερό και ειδικά παλιότερα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οντως το νερο δεν ειναι τοσο καλο!

μια φορα αγορασα κατι χαπακια που τα ριχνεις στο νερο και αμα γινει μπλε

σημενει οτι εχει ακαταλληλες ουσιες!

στο νερο της αθηνας εγινε μπλε οχι παρα πλυ σκουρο αλλα εγινε!

στο χωριο μου(μυτιληνη) εγινε πιο μπλε απο τις αθηνας!

μετα ρωτησα που ειναι η δεξαμενη νερου του χωριου!

και πηγα την βρηκα(φυσικα οπως καποιος ειπε ελευθερη η προσβαση στον καθενα) και ηταν σε αθλια κατασταση και με μπαλοματα στους σωληνες!

στο καναδα παλι το νερο ειναι αρκετα καλητερο και δεν εχει τοσο

ακαταληλες ουσιες αλλα για καποιο λογο δεν εχει καθολου πιεση!

τεσπα πρεπει να προσεχουμε ολοι τι πινουμε!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεμίστε μια μπανιέρα νερό και απλά απολάυστε την μυρωδιά πισίνας μετά... Το νερό ειναι γεμάτο χλώριο... Είναι δεν ειναι βλαβερό, εμένα δεν μ'αρέσει.

 

Επίσης δεν ξέρω αν η κάθε περιοχή τροφοδοτείται απο διαφορετική δεξαμενή, αλλά σίγουρα οι σωληνώσεις της καλλιθέας ειναι για κλάματα μιας και όταν πίνω νερό στη δουλειά απτη βρύση έχει μια μυρωδιά χωματίλας όσο δεν πάει, και οταν αφίσω το ποτήρι γεμάτο 1 μέρα έχει μια απιστευτη στρώση σκόνης κατω κατω (αλλατα)...Πριν 2.5 χρόνια που ξεκινησα εδω το γελάγαμε και λεγαμε ειναι απτα εργα για τους Ολυμπιακούς. Δηλαδή έλεος γμτ..

 

Στην ελλάδα αν δεν εχεις λεφτά να παίρνεις το καλύτερο (καλυτερο νερο, καλύτερο κρέας, καλύτερα σχολεία, μεχρι και καλύτερο μπουζουκτσίδικο) είσαι τελειωμένος..

 

Ή θα συνηθίσει ο οργανισμός μας τα σκουπίδια που καταναλώνουμε, ή μας βλέπω στα 50 μας να έχουμε βγάλει ουρές και τίποτα φτερά στο πλάι...... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα όρια της ελληνικής νομοθεσίας για το νερό..

 

χλωριούχα μέχρι 250 mg/l

Υπολλειματικό χλώριο - Ελάχιστη συγκέντρωση 0.2 mg/l

Ολικά διαλυμένα στερεά μέχρι 1500 mg/l

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς το χλώριο μπορεί να είναι απολυμαντικό αλλά ταυτόχρονα έχει και καυστικές ιδιότητες ,ιδίος για τις ευαίσθητες μεμβράνες και όργανα των ζώντων οργανισμών.

Επειδή ασχολούμε με ενυδρεία βασικός παράγοντας μείωσης της διάρκειας ζωής των ιχθύων είναι χρήση νερού χωρίς προηγουμένος να γίνει αποχλωριοποιησή του (υπάρχουν ειδικά διαλύματα που βοηθούν,stress coat,agutan, και άλλα ).

Τώρα για τη μεταφορά του νερό από τον Μόρνο ,έχω δει την διαδρομή και σε ένα μεγάλο τμήμα της είναι τελείως ακάλυπτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις (εκτός από το να πας στο χημείο του κράτους) για να ελέγξεις το νερό σου; κάποιος ανέφερε ταμπλέτες π.χ. τι μάρκα ; από που μπορούμε να τις προμηθευτούμε ; τι άλλο έχετε υπόψη το οποίο είναι απλό και πρακτικό;

 

είχα δει πριν κανα μήνα στην tv για μια μαθήτρια στα στεϊτς η οποία πήρε νερό από τα παγάκια των fast-food και νερό από τις τουαλέτες των fast-food (τραβούσε μια φορα το καζανάκι και μετά το μάζεβε). Μαντέψτε ποιό βρήκαν ότι είναι πιο καθαρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...