Προς το περιεχόμενο

Φραπεδάκι home-made


Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αληθεια ποιος είναι ο τροπος για να φτιαξεις φραπε με τη γευση και τον αφρο που εχει στις καφετεριες??

 

εγω μια ζωη χαλια τον φτιαχνω...

 

για πειτε καμια ιδεα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πετύχεις τη γεύση που έχει στις καφετέριες χρειάζεται να προσθέσεις ασπράδι αυγού σε δύο κουταλιές καφέ και δύο δάκτυλα νερό. Α, και να το αφήσεις το μείγμα όση ώρα χρειαστεί μέχρι να έρθει ο πελάτης, οπότε προσθέτεις νερό, χτυπάς και σερβίρεις.

 

edit: με πρόλαβες hugelacky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με μιξερακι και βαζω 1-2 δαχτυλα πριν τον χυτπησω... υποψιαζομαι οτι η κουτσουκελα γινεται μετα που συμπληρωνω με νερο...

 

 

οσο για το αυτο ψιλοκουφο μου φαινεται αλλα θα το δοκιμασω! παντως στην καφετερια που συχναζω δεν το χρησιμοποιουν αλλα ο καφες ειναι jet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αληθεια ποιος είναι ο τροπος για να φτιαξεις φραπε με τη γευση και τον αφρο που εχει στις καφετεριες??

 

εγω μια ζωη χαλια τον φτιαχνω...

 

για πειτε καμια ιδεα ;)

 

Βασιζόμενος σε όσα είπαν οι προλαλήσαντες και κρίνοντας απ' την πλειοψηφία των καφέ σε Αθήνα-Πειραιά, πρέπει επίσης το μίγμα αυτό να το διαλύσεις σε 5 λίτρα νερό....:mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινά αυτό για το αυγό το ακούω πρώτη φορά αλλα για να το λέτε κάτι παραπάνω απο εμένα θα ξέρετε,η ερώτηση μου όμως είναι:αν το ασπράδι δε το διαλύσετε σε μια μεγάλη ποσότητα νερού,δε θα μυρίζει ο καφές?Εγώ παντως τον καφέ τον χτυπάω στο χέρι γιατι δε μου αρεσει ο αφρός και έτσι δεν έχω τέτοια προβλήματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λέτε ρε παλικάρια? Αυγό? ..ναι και λίγη ρέγγα και 4 κουταλιές απορριπαντικό!

 

Το barmanιλίκι είναι τέχνη, η βασική διαφορά είναι ότι το παλικάρι που είναι πίσω από την μπάρα φτιάχνει 150 φραπεδιές την ημέρα κι όχι 1-2! Έτσι ξεκινάει και νιώθει τι φτιάχνει και μαθαίνει την ποσότητα του νερού που πρέπει να βάζει πρίν το χτυπήσει και πόσο χτύπημα θέλει (χρόνος, ταχύτητα, ύψος) ανάλογα με την φραπιέρα που χρησιμοποιει.

 

Επίσης στις καφετέριες που έχω δουλέψει, οι δόσεις είναι τρελλές! Μιλάμε για έναν μέτριο πχ κι αυτό μεταφράζεται σε 2 κουταλιές της σούπας καφέ κι άλλη τόση ζάχαρη. Στο σπίτι άντε να βάλουμε 2 του γλυκού καφέ..

 

Έχω να δουλέψω σε bar με καφέδες πάνω από 8 μήνες και προσωπικά δεν πίνω φραπέ οπότε τον έχω στο ράφι του μυαλού μου. Πρίν από 2 βδομάδες λοιπόν, όταν επιχείρησα να φτιάξω για έναν φίλο στο σπίτι, απέτυχε! Επειδή δεν θυμόμουν ούτε το νερό που χρειαζόταν το συγκεκριμένο ποτήρι, ούτε την φταπιέρα που έχω εδώ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια που τό'φερε η κουβέντα για το αυγό, πέραν της πλάκας πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα χαραμίσουν πολλοί μαγαζάτορες χρήματα για αυγά εκτός κι αν ειναι απ' τα "κρυωμένα" κοτόπουλα:-D

 

Μόνο ενα καφέ στις Σέρρες θυμάμαι, που έλεγαν όλοι ότι βάζει αυγό μέσα και τον κοστολογούσε τον καφε το '98 που ήμουν εκεί στον στρατό, 1500 δρχ! Δεν έμαθα ποτέ αν αυτό ίσχυε διότι δεν είχα χρήματα για πέταμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 της σούπας?Εγώ σπίτι βάζω 2 του γλυκού και πάλι αυτός που πίνω σε καφετέρια μου φαίνεται πολύ νερωμένος ...μήπως βάζουν 2 της σούπας ανα τραπέζι και όχι ανα άτομο :-p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω οτι απο μάρκα σε μάρκα έχει διαφορά η ποιότητα του καφέ.Σίγουρα ο καφές που είναι στις επαγγελματικές συσκευασίες είναι λιγότερο δυνατός και αυτό είναι δοκιμασμένο.Τώρα αν μιλάμε και για άλλες μάρκες,το πράγμα αλλάζει δραματικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και το σπίτι μου είναι ο συνήθης χώρος για φραπέ απ'την παρέα (όλοι μου λένε πως φτιάχνω πολύ καλό φραπέ), θα σας πω το ...μυστικό που το ξέρει όλος ο κόσμος:

Δεν παίζει ρόλο η δοσολογία και τόσο, στην ζάχαρη και στον καφέ, όσο το πόσο νεράκι θα μπει στο ποτήρι ή στο σέϊκερ και πόσο καλό χτύπημα κάνει κανείς.

Κάποτε λοιπόν που χρησιμοποιούσα το σέϊκερ, έβαζα τις δόσεις καφέ-ζάχαρη που ήθελε ο καθένας και μισό δαχτυλάκι νερό και μετά με πολύ δυνατό χτύπημα, κατάφερνα να έχω απολαυστικό φραπέ με τέλεια κρέμα!

Το ίδιο κάνω και με το μιξεράκι!

Αν θέλετε και γάλα, αφού ρίξετε το χτυπημένο καφέ στο ποτήρι, με την εξής σειρά: γάλα, παγάκια, νερό. Αν ρίξετε νερό, γάλα και τέλος παγάκια, θα έχετε έναν προσωρινό φραπέ του οποίου η κρέμα ξαφνικά χάνετε κάπου μέσα στο νερό!

Δοκίμαστε το όπως σας το περίεγραψα και θα με θυμηθείτε! ;)

 

Άκου αυγό! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...