Προς το περιεχόμενο

Ηλετρολογων Μηχανικων - Πληροφορικη (Α.Π.Θ.)


GiannhC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ένα μήνα τελειώνει η δευτέρα λυκείου και αν και έχω κατασταλάξει στο ότι θέλω να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με τους υπολογιστές είμαι ανάμεσα στις σχολές 1) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ 2) Πληροφορικής στο Α.Π.Θ. (γιατί δεν το σηκώνει η τσέπη παραπέρα). Ποιο να προτιμήσω? Ξέρω ότι η πρώτη δίνει πιο σφαιρικές γνώσεις (αν θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος περισσότερο) ενώ η δεύτερη επικεντρώνεται στον προγραμματισμό. Ποια έχει μεγαλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση? Τα συγκεκριμένα τμήματα στο Α.Π.Θ. είναι καλά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα είναι οι σχολές στο ΑΠΘ, βασικά είναι διαφορετικά επαγγέλματα και μου κάνει εντύπωση πως νομίζεις ότι υπάρχει σχέση μεταξύ τους.

http://www.ee.auth.gr/

http://www.csd.auth.gr/

 

Πάντως για την πρώτη επιλογή σε διαβεβαιώνω ότι θέλει αρχιδια η σχολή μιας και έχω φίλο εκει. Για το δεύτερο το μόνο που ξέρω είναι ότι ασχολείται με προγραμματισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το δεύτερο το μόνο που ξέρω είναι ότι ασχολείται με προγραμματισμό.

Ναι, το ζευγάρι αρχίδια δεν είναι απαραίτητο με το απολυτήριο οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω να πας ΗΜΜΥ αν σου αρέσει πραγματικά. Είναι δύσκολη σχολή όμως είναι πολύ δυνατό πτυχίο. Ειδικά αν το σκέφτεσαι κιόλας για έξω για δουλειά υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στους ΗΜΜΥ να ξερεις παντως οτι τα μισα και παραπανω μη σου πω μαθηματα,ειναι ασχετα με υπολογιστες.Μπορεις βεβαια να επιλεξεις κατευθυνση υπολογιστων 3ο ή 4ο ετος,αλλα μεχρι τοτε τι θα κανεις αν δεν σε ενδιαφερουν?Και μιλαμε για μαθηματα παλουκια.

 

Πληροφορικη απο την αλλη ειναι καθαρα με υπολογιστες μεν,πιο περιορισμενο πεδιο δε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω να πας ΗΜΜΥ αν σου αρέσει πραγματικά. Είναι δύσκολη σχολή όμως είναι πολύ δυνατό πτυχίο. Ειδικά αν το σκέφτεσαι κιόλας για έξω για δουλειά υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις.

 

Πάντως αν θέλεις να είσαι σίγουρος οτι θα είσαι πάντα χαλαρός με το θέμα της δουλείας (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που βέβαια ίσως αλλάξουν σε κάποια χρόνια) η λέξη κλειδί είναι: προγραμματισμός.

Είμαι εδώ και 3 χρόνια στο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της Ολλανδίας, είμαστε φουλ σε ηλεκτρολόγους από το ΕΜΠ που έχουν master σε engineering εδώ και ψάχνουν δουλειά για μήνες. Αντίθετα όλοι οι computer scientists που ξέρουν πολύ καλύτερο προγραματισμό (μέσα σε αυτούς και εγώ) βρίσκουνε δουλειά anytime. Επίσης ολοι οι ΕΜΠίτες προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν τον κόσμο οτι extra χρόνος των ελληνικών πολυτεχνείων είναι ισοδύναμος με master, αλλά όλοι καταλήγουν να σπουδάζουν +2 χρόνια για το ολλανδικό MSc (το οποίο γραφικά αποκαλούν 'το 2ο master μου'). Από αυτή τη σκοπιά, θα σου πρότεινα Πληροφορική ΑΠΘ, χωρίς βέβαια να λέω οτι το ΗΜΜΥ δεν προσφέρει ένα δυνατό πρόγραμμα.

 

Όσο για τα 'η σχολή θέλει αρχίδια' και τα τοιαύτα: Μην ακούς κανέναν, τα ίδια ακούω και εγώ, εδώ και 7 χρόνια 'Τι πας για πληροφορική; Σκέψου το ρε εκεί είναι παλούκια! Τι φεύγεις για μαστερ έξω; Σίγουρα ρε; Εκεί θέλει αρχίδια, δεν είναι Ελλάδα!' Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο, αν δεν τα γράψεις όλα στα @@ σου, θα τα καταφέρεις παντού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-σκεψου για σπουδες στο εξωτερικο (ολλανδια/γερμανια) για καλυτερες πιθανοτητες εργασιας οταν τελειωσεις

-στους ΗΜΜΥ ετοιμασου να λιωσεις στα μαθηματικα(ποτε δεν καταλαβα γιατι εχει τοοοοοσο πολλα) και μαθηματα ειδικοτητας 2-3ο ετος και μετα..

- αποσα ξερω και βλεπω οι προγραμματιστες εχουν ακομα σχετικα μεγαλη ζητηση στο εξωτερικο ,τωρα δεν ξερω με τι μισθους αλλα εταιριες στυλ HP βγαζουν πολυ συχνα θεσεις για προγραμματιστες/βασεις δεδομενων κλπ κλπ

- το πτυχιο των ΗΜΜΥ ειναι δυνατο,αρκει να εισαι διατεθιμενος να κοιταξεις προς το εξωτερικο γιατι στην ελλαδα πλεον δεν..και ακομα πριν 10 χρονια κυριως η οικοδομη ειχε καποια απασχοληση μιας και βιομηχανια πρακτικα δεν εχουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου να σου πω και εγω την αποψη μου:ειμαι φοιτητης στο 3 ετος ΗΜΤΥ Πατρα.Η σχολη εχει πολυυυυυ διαβασμα.Οι περισσοτεροι θα σου πουν(οχι αδικα) οτι αν σου αρεσουν οι υπολογιστες να πας πληροφορικη.ΟΜΩΣ στο ΗΜΜΥ μπορει να βρεις καποιο αλλο αντικειμενο που να σε ενδιαφερει περισσοτερο.Ακομα και αν δε γινει αυτο,μπορεις στο 4-5 ετος οπου επιλεγεις κατευθυνση να ακολουθησεις υπολογιστες.Η βασικη διαφορα των 2 σχολων ειναι οτι μια σου μαθαινει να σκεφτεσαι σαν μηχανικος:εχεις πιο ολοκληρωμενη σκεψη απο καποιον που εχει παρακολουθησει μονο μαθηματα πληροφορικης κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σωστά έχουν πει και οι παραπάνω, οι Ηλεκτρολόγοι ασχολούνται και με άλλους τομείς όπως η ενέργεια (π.χ ανανεώσιμες πηγές, φωτοβολταϊκά κλπ) και οι τηλεπικοινωνίες. Ειδικά τα πρώτα χρόνια τα περισσότερα μαθήματα δε θα έχουν σχέση με τους υπολογιστές και κάποια από αυτά είναι αρκετά δύσκολα.

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω οτι αν δεν έχεις ασχοληθεί λίγο με τον προγραμματισμό δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου αρέσει ή όχι. Πολλά πράγματα μπορεί να σου φαίνονται ενδιαφέροντα τώρα, αλλά όταν τα κάνεις στην πράξη να σου φανούν βαρετά ή κουραστικά και αντίθετα να βρεις κάποιον άλλο τομέα που σου ήταν άγνωστος και να σου αρέσει περισσότερο.

Από αυτή την άποψη οι Ηλεκτρολόγοι έχουν το πλεονέκτημα οτι σου δίνουν τη δυνατότητα να ασχοληθείς με πολλά και να δεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Όμως, αν είσαι σίγουρος οτι σου αρέσουν οι υπολογιστές και πιο συγκεκριμένα ο προγραμματισμός καλύτερα να επιλέξεις την Πληροφορική. Και πιο γρήγορα θα τελειώσεις και πιο εξειδικευμένες γνώσεις θα έχεις στον προγραμματισμό.

 

Επίσης ολοι οι ΕΜΠίτες προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν τον κόσμο οτι extra χρόνος των ελληνικών πολυτεχνείων είναι ισοδύναμος με master, αλλά όλοι καταλήγουν να σπουδάζουν +2 χρόνια για το ολλανδικό MSc (το οποίο γραφικά αποκαλούν 'το 2ο master μου').

Ο extra χρόνος των πολυτεχνείων επίσημα αναγνωρίζεται σαν μάστερ. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν κάποιοι απόφοιτοι πολυτεχνείων που κάνουν αμέσως μετά διδακτορικό χωρίς να περάσουν από μάστερ (αρκεί να πληρούν τα κριτήρια που θέτει κάθε πανεπιστήμιο). Το οτι κάνουν και δεύτερο μάστερ είναι δικό τους θέμα. Ίσως γιατί θέλουν να εξειδικεύσουν περισσότερο σε κάποιον τομέα. Εξάλλου είναι γεγονός οτι τα ελληνικά πολυτεχνεία δεν παρέχουν αρκετή εξειδίκευση για την αγορά εργασίας. Βγαίνοντας έχεις πολλές θεωρητικές γνώσεις άρα είτε θα ασχοληθείς στο πρακτικό κομμάτι μόνος σου είτε θα κάνεις ένα μάστερ να σε βοηθήσει. Συνήθως έτσι γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο extra χρόνος των πολυτεχνείων επίσημα αναγνωρίζεται σαν μάστερ. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν κάποιοι απόφοιτοι πολυτεχνείων που κάνουν αμέσως μετά διδακτορικό χωρίς να περάσουν από μάστερ (αρκεί να πληρούν τα κριτήρια που θέτει κάθε πανεπιστήμιο).

 

Αν εννοείς Αμερική, τότε μπορούν να πάνε και άτομα με 4ετές bachelor, αν εννοείς Ευρώπη, προσωπικά δεν το έχω δει να γίνεται αυτό στην πράξη (τουλ. Ολλανδία)! Επίσης όταν λες 'επίσημα αναγνωρίζεται' εννοείς από την Ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαική ένωση από που;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι εδώ και 3 χρόνια στο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της Ολλανδίας, είμαστε φουλ σε ηλεκτρολόγους από το ΕΜΠ που έχουν master σε engineering εδώ και ψάχνουν δουλειά για μήνες. Αντίθετα όλοι οι computer scientists που ξέρουν πολύ καλύτερο προγραματισμό (μέσα σε αυτούς και εγώ) βρίσκουνε δουλειά anytime. Ε

 

Σε ποιο , για πες? Εγω εψαχνα για PhD απευθειας αλλα μου ριξανε ακυρο σε διαφορα στην ολλανδια, νευροεπιστημες εψαχνα.

Τωρα σκεφτομαι απευθειας δουλεια πρωτα καπου ευρωπη να μαζεψω καποια λεφτα κ μετα να κανω μαστερ ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν ειχα βρει κατι σχετικο με νευροεπιστημες.

 

Ειχα στειλει Amsterdam Medical Academy, σε 2 στο Maastricht και σε ενα στο Leiden. Απο τα 3 ακυρο, λογικα και απο το αλλο ακυρο θα φαω.

 

Το οποιο ειναι λογικο, αν σκεφτεις οτι δινουν πχ 5-6 θεσεις για PhD και εχουν γυρω στις 200 αιτησεις. Εγω δεν εχω μαστερ πχ απλα βγαζω το ΕΜΠ , με αναμενονεμνο βαθμο γυρω στο 7.5. Απο τους 200 στανταρ θα υπαρχουν παρα πολλοι που θα χουν και μαστερ η/και βαθμο 8-9 , οποτε οι ελπιδες ειναι λιγες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε βλέπω για δεύτερο μαστερ και εσένα λοιπόν!

Στο Leiden πήγαινε, θα περάσεις ωραία! ;)

 

Θα με ψηνε μαστερ ολλανδια γιατι ειναι αρκετα φτηνα. Και θα θελα να ζησω και εκει μετα. Θα δω ομως πως θα ναι τα οικονομικα, μαλλον με βλεπω να ψαχτω για καμμια δουλεια πρωτα!

 

Σου στελνω PM να σε ρωτησω details

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...