Προς το περιεχόμενο

ΕΤΟΙΜΕΣ καψουλες nespresso απο αλλες εταιρειες


nek4d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

nickrobo ποιος ειναι ο ποιο δυνατος σας καφες;

Ο πιο δυνατός καφές είναι ο Fortissimo (Espresso) και ο Fortissimo Lungo (Lungo).

Και οι 2 είναι 100% Arabica ανώτερης ποιότητας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πιο δυνατός καφές είναι ο Fortissimo (Espresso) και ο Fortissimo Lungo (Lungo).

Και οι 2 είναι 100% Arabica ανώτερης ποιότητας.

Εγω νομιζα ηταν ο Extremo και αυτον πηρα στο δειγμα... Μια απορια που ειχα παντα. Αν εχεις τον ιδιο καφε σε κανονικο και σε lungo, και βγαλεις 100-120 ml καφε στο φλυτζανι, ποιος θα βγει ποιο δυνατος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω νομιζα ηταν ο Extremo και αυτον πηρα στο δειγμα... Μια απορια που ειχα παντα. Αν εχεις τον ιδιο καφε σε κανονικο και σε lungo, και βγαλεις 100-120 ml καφε στο φλυτζανι, ποιος θα βγει ποιο δυνατος;

Από την εμπειρία μου ο καφές θέλει ιδιαίτερη επεξεργασία για να βγει σε μικρή δόση.  Αν δηλαδή εσύ πάρεις ristretto ή espresso και τον βγάλεις lungo γίνεται.  Το αντίθετο δεν έχει καλά αποτελέσματα. Να βάλεις lungo για ristretto.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για dolce gusto αρχισαν να κανουν εμφάνιση οι πρώτες συμβατες κάψουλες. Έχουν όμως τιμή σχεδλον ίση με τις αυθεντικές.

Αν κάποιος ανακαλύψει κάποια καλή προσφορά σε Dolce Gusto συμβατές ας ανοιξει ενα θεματάκι εδω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω νομιζα ηταν ο Extremo και αυτον πηρα στο δειγμα... Μια απορια που ειχα παντα. Αν εχεις τον ιδιο καφε σε κανονικο και σε lungo, και βγαλεις 100-120 ml καφε στο φλυτζανι, ποιος θα βγει ποιο δυνατος;

O Extremo έχει πιο δυνατό άρωμα και προσωπικά αυτόν πίνω. Η σύνθεσή του είναι 100% Robusta, ο οποίος είναι θεωρητικά κατώτερος του Arabica. Και λέω θεωρητικά γιατί έχουμε επιλέξει εξαιρετικό χαρμάνι που δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το οποίο το προτιμώ σε σχέση με τον Fortissimo που είναι, για τα δικά μου γούστα, πολύ δυνατός.

 

Στην απορία σου σχετικά με την ένταση, πιο δυνατός θα βγει ο Lungo γιατί έχει ψηθεί για αυτή/ά τη ροή/ml.

Ενώ όταν πηγαίνεις να παράξεις Lungo με καφε Espresso το αποτέλεσμα θα είναι ένας πολύ νερουλός Espresso.

Για espresso freddo ποια ποικιλία προτείνετε? δύο δόσεις?

Είναι σχετικό με την γεύση που θέλει ο καθένας.

Έχουμε πελάτες που προτιμούν τον Espresso, ο οποίος δίνει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Πελάτες που αναζητούν μεγαλύτερη ένταση, επιλέγουν τον Fortissimo.

 

Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 2 δόσεις(κάψουλες).

Επίσης πρέπει να γίνει και σωστή παραγωγή, η οποία έχει συζητηθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα,

με ιδιαίτερη προσοχή στα παγάκια για να μην ''νερουλιάζουμε'' τον καφέ μας.

Για dolce gusto αρχισαν να κανουν εμφάνιση οι πρώτες συμβατες κάψουλες. Έχουν όμως τιμή σχεδλον ίση με τις αυθεντικές.

Αν κάποιος ανακαλύψει κάποια καλή προσφορά σε Dolce Gusto συμβατές ας ανοιξει ενα θεματάκι εδω.

Καλησπέρα,

 

Θα έχουμε σε λίγες μέρες τις συμβατές κάψουλες για Dolce Gusto, καθώς τώρα είναι σε παραγωγή στο Ιταλικό εργοστάσιο.

Η τιμή θα είναι 20-30% χαμηλότερη από τις τιμές της Dolce Gusto(Nestle).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Extremo έχει πιο δυνατό άρωμα και προσωπικά αυτόν πίνω. Η σύνθεσή του είναι 100% Robusta, ο οποίος είναι θεωρητικά κατώτερος του Arabica. Και λέω θεωρητικά γιατί έχουμε επιλέξει εξαιρετικό χαρμάνι που δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το οποίο το προτιμώ σε σχέση με τον Fortissimo που είναι, για τα δικά μου γούστα, πολύ δυνατός.

 

Στην απορία σου σχετικά με την ένταση, πιο δυνατός θα βγει ο Lungo γιατί έχει ψηθεί για αυτή/ά τη ροή/ml.

Ενώ όταν πηγαίνεις να παράξεις Lungo με καφε Espresso το αποτέλεσμα θα είναι ένας πολύ νερουλός Espresso.

Είναι σχετικό με την γεύση που θέλει ο καθένας.

Έχουμε πελάτες που προτιμούν τον Espresso, ο οποίος δίνει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Πελάτες που αναζητούν μεγαλύτερη ένταση, επιλέγουν τον Fortissimo.

 

Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 2 δόσεις(κάψουλες).

Επίσης πρέπει να γίνει και σωστή παραγωγή, η οποία έχει συζητηθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα,

με ιδιαίτερη προσοχή στα παγάκια για να μην ''νερουλιάζουμε'' τον καφέ μας.

Καλησπέρα,

 

Θα έχουμε σε λίγες μέρες τις συμβατές κάψουλες για Dolce Gusto, καθώς τώρα είναι σε παραγωγή στο Ιταλικό εργοστάσιο.

Η τιμή θα είναι 20-30% χαμηλότερη από τις τιμές της Dolce Gusto(Nestle).

Δεν με καλύπτει η εξήγηση για τον Loungo  , επειδή γνωρίζω απο καβούρντισμα παρακαλώ άν θέλεις και γνωρίζεις δώστε μία επαγγελματική ερμηνεία , είναι άλλη ποικιλία ή ένα διαφορετικό καβούρντισμα ? Γιατί ο Lungo είναι είδος espresso .Το καλύτερο για δυνατό καφέ είναι διπλός καλός arabica ,η το πολύ ένα bled με αναλογία 80-20 % ή αν ο robusta είναι αρίστης ποικιλίας 55-45%. Ο 100 % robusta πιστεύω ότι είναι θέμα χαμηλού κόστους καθαρά , με ανάλογη χαμηλή ποιότητα .

Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ καβουρδισμένος ο καφές και συνεπώς υψηλής έντασης ώστε να είναι ευχάριστος στη γεύση. Έτσι νομίζω ότι πχ ο volluto είναι ιδανικός και πολύ καλύτερος από πολλούς καφέδες που σερβίρονται σε διάφορα καφέ. Το άρωμα μάλιστα που διαχέεται στο χώρο κατά την εκχύλιση είναι πράγματι πολύ ευχάριστο.

Έχετε απόλυτο δίκαιο , τα αρώματα είναι σε κόκκους που δεν έχουν αρχίσει να βγάζουν τα λάδια τους και προς τα κάτω .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν με καλύπτει η εξήγηση για τον Loungo  , επειδή γνωρίζω απο καβούρντισμα παρακαλώ άν θέλεις και γνωρίζεις δώστε μία επαγγελματική ερμηνεία , είναι άλλη ποικιλία ή ένα διαφορετικό καβούρντισμα ? Γιατί ο Lungo είναι είδος espresso .Το καλύτερο για δυνατό καφέ είναι διπλός καλός arabica ,η το πολύ ένα bled με αναλογία 80-20 % ή αν ο robusta είναι αρίστης ποικιλίας 55-45%. Ο 100 % robusta πιστεύω ότι είναι θέμα χαμηλού κόστους καθαρά , με ανάλογη χαμηλή ποιότητα .

Είναι η ίδια ποικιλία (30% Arabica + 70% Robusta) αλλά ο Lungo έχει ''μακρύ΄΄ ψήσιμο.

Σχετικά με τον Robusta, όντως είναι πιο φτηνός. Η ποικιλία όμως που έχουμε επιλέξει είναι υψηλής ποιότητας, όπως ανέφερα παραπάνω, άρα δεν είναι οικονομικός. Φαίνεται στο αποτέλεσμα άλλωστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η ίδια ποικιλία (30% Arabica + 70% Robusta) αλλά ο Lungo έχει ''μακρύ΄΄ ψήσιμο.

Σχετικά με τον Robusta, όντως είναι πιο φτηνός. Η ποικιλία όμως που έχουμε επιλέξει είναι υψηλής ποιότητας, όπως ανέφερα παραπάνω, άρα δεν είναι οικονομικός. Φαίνεται στο αποτέλεσμα άλλωστε.

Φίλε μου , το "μακρύ" ψήσιμο , καβούρντισμα δεν υπάρχει στην ορολογία , ο προμηθευτής κάθε ποικιλίας πράσινου κόκκου δίνει και τον  χρόνο καβουρντίσματος, εγώ πιστεύω ότι το marketing dep, της Nespresso έδωσε σε ένα espresso της την ονομασία Lungo espresso , και προσπαθούμε να δώσουμε ορολογία, άλλου απο espresso καφέ .Επίσης η χαμηλή τιμή του προϊόντος δεν δικαιολογεί πολύ καλή ποιότητα , ας είμαστε ειλικρινείς η τιμή έχει άμεση σχέση με την ποιότητα τώρα άμα ορισμένοι έχουν σαν στάνταρ την κάψουλα του lidl είναι απόψεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο γιατί για μένα ο καφές είναι απόλαυση αρχικά , και δευτερευόντως επείδη είναι καθημερινής χρήσης να ξέρω τί πίνω για θέμα υγείας .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναγεμιζόμενη κάψουλα Dolce Gusto 3.50€ στα CoffeeBrands
 
Βρήκα στο κατάστημα στην 3 ναυάρχων στην Πάτρα την κάψουλα σε αυτή την τιμή. Όπου και να κοίταξα Φεβ την βρήκα κάτω από 8.50€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιο link, καποιος τροπος παραγγελιας, κατι; :P

Παντως δεν το βλεπω στο "e-shop"(να το πω ετσι) τους http://www.coffeebrands.gr/index.php/shop-menu

 

Πολλα καταστηματα εχουν στην Πατρα http://www.coffeebrands.gr/index.php/katastimata:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...