Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Θα ξεπλύνεις καλά τα ψάρια και μετά με χαρτι κουζινας θα αφερεσεις την υγρασία, μετά καλό λάδι με αλάτι κ ψήσιμο. Μην τα φοβάσαι εύκολα είναι. Θα βολεύει πάρε κ μια σκαρα για ψάρι 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2124

  • ilpapacha

    1957

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Όπως σου είπε και ο από πάνω. 

Η σχάρα βολεύει για να τις γυρίζεις μαζί και νη μην κολλάνε αλλιώς δε χάθηκε κ ο κόσμος. 

Εγώ τις ψηνω στη σχάρα. Μπορείς να έχεις και τους 3 καυστηρες ανοιχτούς αλλά χαμηλά (εγώ παίζω στους 200-220 συνήθως). Κλειστό καπάκι και αφήνω 8 λεπτά από τη μια και 5-6 από την άλλη. 

Γενικά δεν υπάρχει κάτι να φοβάσαι στο ψάρι. Είναι το πιο εύκολο ψήσιμο. Βλέπεις και κάνεις. Εγώ βάζω και φέτες λεμόνι στην κοιλιά των ψαριών.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Καλό λάδωμα και αλάτισμα. Νομίζω βοηθάει Στο να μη κολλήσουν στη σχάρα το χοντρό αλάτι αν έχεις. Στους 200 βαθμούς με κλειστό καπάκι 5-6 λεπτά από τη κάθε πλευρά και είσαι ετοιμος. Αν είναι του γούστου σας το δεντρολίβανο, βάζεις στις κοιλιές των ψαριών Λίγο για τη γεύση. Στη τσιπούρα ταιριάζει..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε φέτες λεμόνι πάνω στα ψάρια η μέσα. Δεντρολίβανο δεν έχω δοκιμάσει. Μετά ενα καλο μίξ θα βάλεις λάδι λεμόνι ριγανη Μουστάρδα σε ένα μπουκάλι καλό χτύπημα και είσαι έτοιμος. Τώρα ποσότητες τα βάζω με το ματι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1 ώρα πριν, skoudinio είπε

Θα ξεπλύνεις καλά τα ψάρια και μετά με χαρτι κουζινας θα αφερεσεις την υγρασία, μετά καλό λάδι με αλάτι κ ψήσιμο. Μην τα φοβάσαι εύκολα είναι. Θα βολεύει πάρε κ μια σκαρα για ψάρι 

 

56 λεπτά πριν, sargus είπε

Όπως σου είπε και ο από πάνω. 

Η σχάρα βολεύει για να τις γυρίζεις μαζί και νη μην κολλάνε αλλιώς δε χάθηκε κ ο κόσμος. 

Εγώ τις ψηνω στη σχάρα. Μπορείς να έχεις και τους 3 καυστηρες ανοιχτούς αλλά χαμηλά (εγώ παίζω στους 200-220 συνήθως). Κλειστό καπάκι και αφήνω 8 λεπτά από τη μια και 5-6 από την άλλη. 

Γενικά δεν υπάρχει κάτι να φοβάσαι στο ψάρι. Είναι το πιο εύκολο ψήσιμο. Βλέπεις και κάνεις. Εγώ βάζω και φέτες λεμόνι στην κοιλιά των ψαριών.

 

31 λεπτά πριν, sot_pal είπε

Καλό λάδωμα και αλάτισμα. Νομίζω βοηθάει Στο να μη κολλήσουν στη σχάρα το χοντρό αλάτι αν έχεις. Στους 200 βαθμούς με κλειστό καπάκι 5-6 λεπτά από τη κάθε πλευρά και είσαι ετοιμος. Αν είναι του γούστου σας το δεντρολίβανο, βάζεις στις κοιλιές των ψαριών Λίγο για τη γεύση. Στη τσιπούρα ταιριάζει..

 

14 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Βάλε φέτες λεμόνι πάνω στα ψάρια η μέσα. Δεντρολίβανο δεν έχω δοκιμάσει. Μετά ενα καλο μίξ θα βάλεις λάδι λεμόνι ριγανη Μουστάρδα σε ένα μπουκάλι καλό χτύπημα και είσαι έτοιμος. Τώρα ποσότητες τα βάζω με το ματι

 

Είστε καταπληκτικοί, ξαναπήρα πάνω μου. Πάω να πάρω μια σχαρίτσα για ψάρια. Θα σας ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τα ψήσω. Δεν έχω θερμόμετρο αλλά πιστεύω να τα καταφέρω με τους ενδεικτικούς χρόνους που αναφέρατε.

Ευχαριστώ και καλό ΣΚ σε όλους με καλά ψητά!!! :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως σου είπαν τα παιδιά δοκίμασε να τα ψησεις μια φορά χωρίς σχάρα. Μην τα φοβάσαι.

Μισή ώρα πριν τα ψησεις έξω από το ψυγείο. 

Καλό στέγνωμα πολύ σημαντικό να μην έχουν υγρά. 

Λάδωμα τη σχάρα και λίγο λάδωμα τα ψάρια και αλάτι και δεν θα σου κολλήσουν για κανένα λόγο. 

Το γύρισμα το κάνεις στα 8 λεπτά όχι νωρίτερα να έχει ψηθεί η πέτσα να μην διαλύσει. 

Θερμόμετρο και βγάλσιμο max 65c για να μείνουν ζουμερά. 

Αυτά. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μια συμβουλή ,  ο χρόνος ψησίματος είναι διαφορετικός σε κάθε ψησταριά  , όπως και τα γυρίσματα  , οι οδηγίες το γυρίζεις σε τάδε χρόνο  είναι ρίσκο , αυτό το μαθαίνει κανείς με την εμπειρία 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή μιλάμε για ψάρια, αν το βάρος του ψαριού και η θερμοκρασία της ψησταριάς είναι η ίδια τότε οι χρόνοι ελάχιστα μεταβάλλονται. Εννοείται ότι το βλέπεις και κρίνεις δεν πας μόνο by the book, αλλα σε κάποιον που δεν γνωρίζει και ρωτάει πρέπει να του δώσεις μια κατεύθυνση, από εκεί και πέρα είναι δικό του θέμα να δει και να κρίνει τι πρέπει να κάνει. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σου ρε φίλε εγώ ψήνω 400 - 500 τσιπούρα σε 8 λεπτά και με θερμοκρασία ψησταριάς 220 περίπου με τραγανή πέτσα και τόσο ζουμερό που δεν βάζω λεμόνι λάδι για να μην χάσω  τη νοστιμιά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Παιδιά μια συμβουλή ,  ο χρόνος ψησίματος είναι διαφορετικός σε κάθε ψησταριά  , όπως και τα γυρίσματα  , οι οδηγίες το γυρίζεις σε τάδε χρόνο  είναι ρίσκο , αυτό το μαθαίνει κανείς με την εμπειρία 

Σίγουρα είναι διαφορετικός και το αντιλαμβάνομαι. Χρειαζόμουν όμως χοντρικά ένα χρονικό διάστημα (που εγώ σαν ψήστης θα κρίνω τελικά) σαν μπούσουλα γιατί δεν έχω ξαναβάλει ψάρι.

 

  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

8 λεπτά συνολικό ψήσιμο 500γρ τσίπουρα? Σε τι θερμοκρασία εσωτερική τα βγάζεις? 

Έχω ανεβάσει και φωτογραφία παλιότερα , θερμοκρασία δεν ξέρω , αυτό που ξέρω είναι ότι πέρα από ζουμερό το κόκαλο αφαιρείται χωρίς να μένει σάρκα πάνω του , δείγμα ότι ψήθηκε

12 λεπτά πριν, Rembrant είπε

Σίγουρα είναι διαφορετικός και το αντιλαμβάνομαι. Χρειαζόμουν όμως χοντρικά ένα χρονικό διάστημα (που εγώ σαν ψήστης θα κρίνω τελικά) σαν μπούσουλα γιατί δεν έχω ξαναβάλει ψάρι.

Δοκιμάζεις να δεις  ξεκολλάει αυτό σε συνδυασμό με την εικόνα είναι αρκετό εάν το ψάρι είναι μεγάλο και υπάρχει εμπειρία το θερμόμετρο είναι η πιο σίγουρη λύση 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 19/6/2020 στις 8:37 ΠΜ, ηνίοχος είπε

φυσικά και  μπορεί να λέει οτι θέλει ο καθένας μας  αρκεί μόνο τα λεγόμενα να μην φέρνουν σε κίνδυνο   αυτού που τα  ακολουθούν

ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του  , ευτυχώς τα γραπτά μένουν
δεν βλέπω κανένα ανούσιο μήνυμα

Παρακολουθω το θέμα πολυ καιρο αλλα δεν έχω γραψει ποτε έχω παρει πολυ χρήσιμες πληροφοριες και ευχαριστω.

Είναι δυνατον εσυ που ψήνεις σε αλουμινοχαρτο την πιτσα πανω στους καυστήρες να λες για ηγειηνο ψήσιμο και να μην παίρνεις στο λαιμο σου αλλους :D 

δεν με ενδειαφερουν οι μεμβράνες καθόλου σαν τρόπος αλλα επειδη τα γραπτα μενουν πρόσεχε το. :D 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε @Rembrant αν και τώρα που σου γράφω μάλλον η πεθερά σου θα λέει "μπράβο γαμπρούλη μου πολύ ωραία τα ψάρια που μας έψησες" , στο  ακόλουθο link θα βρεις οδηγίες για το ψήσιμο του ψαριού. Εγώ το αφήνω πάνω στην σχάρα το πιάνω από την ουρά κι όταν (με την βοήθεια σπάτουλας ) δω ότι ξεκολλάει από την σχάρα τότε το κάνω τούμπα . Σχεδόν πάντα έχω επιτυχία και δεν μου μαδάει το ψάρι σχηματίζοντας τραγανή κρούστα στη πέτσα, ενώ μέσα είναι ζουμερά .

Επεξ/σία από Kostasm45
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...