Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, alimentas είπε

Eπειδη ειμαι λιγο Ελληναρας κ θεωρω οτι εχουμε τα καλυτερα τυρια,λαχανικα κ λαδι στο κοσμο ποτε δεν εχω καταλαβει την πετρια με προιοντας τυπου "ντοματα Σαν Μαρζανο'','' προσουτο Παρμας'',''Παρμεζανα Παρμας'' και οτι και καλα δεν υπαρχουν αντικαταστατες.Πραγματικα πρεπει να εχουμε σαν χωρα τουλαχιστον 5 με 10 τοπ εναλακτικες για καθε τετοιο προιον.Το ντοματακι Σαντορινης πχ ευκολα ειναι πιο νοστιμο απ το Σαν Μαρζανο.

Κουβεντα να γινεται το σχολιο.Απλα το σκεφτομαι χρονια οτι σαν χωρα παραγουμε τυρια κ καποια αλλα προιοντα που ειναι πραγματικα τοπ στον κοσμο και δεν τους δινουμε σημασια.

Το ντοματάκι Σαντορίνης (όπως και ο πελτές από λιαστή ντομάτα Μύλου) είναι πολύ νόστιμο. Η παραγωγή του όμως λίγη και δύσκολα βρίσκεις.

Για κάποιες παρασκευές, όσο και να υποστηρίζουμε τη χώρα μας, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τα αυθεντικά προιόντα.

Επεξ/σία από aloop
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1938

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

Πρωτη (άλλες 2 εχω ψήσει στην ψησταριά χοιρινό) απόπειρα ribeye χωρίς γνώσεις και θερμόμετρα, τα βασικά το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου αλάτι πιπέρι και στη σχάρα.Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο γευστικό και Ναι δεν μου λείπει το κάρβουνο!!!

20201128_220611.jpg

20201128_222321.jpg

20201128_220656.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το μπάτζετ είναι περιορισμένο και δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα χρήματα αυτή η Bormann BBQ4100 αξίζει; Μέχρι τώρα ευκαιριακά έψηνα σε μια μικρή ψησταριά με κάρβουνα και θέλω να πάρω κάτι με μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

Επεξ/σία από theoilia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, costas_ είπε

Ναι, εντάξει. Φτιάχνουμε καλή φέτα, μιτζίθρα και γραβιέρα και αρσενικο αλλά Parmigiano Reggiano δεν μπορούμε να βγάλουμε. Και το σαβατιανό καλό, και το ξυνόμαυρο και το ασύρτικο αλλά άλλο πράγμα το   και το cabernet sauvignon. Ετσι είναι οι πρώτες ύλες, κάθε τόπος έχει και την ευλογία του. Και εδώ που τα λέμε έχουμε εξαιρετικά προϊόντα αλλά να αναγνωρίζουμε και ότι και υπόλοιπος κόσμος παράγει τα δικά του εξαιρετικά ντόπια προϊόντα. Το ίδιο λίγο πολύ συμβαίνει ακόμα και με την ταπεινή ντομάτα. 

Προφανως το σχολιο δεν εχει να κανει με την υποτιμηση των ξενων χωρων.Κ εγω χρησιμοποιω ολα αυτα που λεμε.Παρμεζανα δεν μπορουμε να βγαλουνε ,οπως κανεις δεν μπορει να βγαλει το δικο μας γιαουρτι ομως πχ.Υπαρχουν ξερες μυζηρθες και αλλα τυρια που δεν ειναι τοσο γνωστα που κανουν την δουλεια της παρμεζανας.Μιλαμε για φοβερο πλουτο σε τετοια προιοντα.

Σαν χωρα δεν παραγουμε τιποτα βασικα (αυτα ειναι αλλη κουβετα) αλλα στα συγκεκριμενο ειδος που εχει να κανει με το φαγητο οπως τυρια,κρασια,λαχανικα κ τοπικα προιοντα πραγματικα νομιζω οτι δεν μας ακουμπαει αλλη χωρα στην ποικιλια αυτων που βγαζουμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, theoilia είπε

Μιας και το μπάτζετ είναι περιορισμένο και δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα χρήματα αυτή η Bormann BBQ4100 αξίζει; Μέχρι τώρα ευκαιριακά έψηνα σε μια μικρή ψησταριά με κάρβουνα και θέλω να πάρω κάτι με μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

ελα ντε ...και εγω αυτην εχω σταμπαρει ...για πειτε γνωμες !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, alimentas είπε

Σαν χωρα δεν παραγουμε τιποτα βασικα ..

 Οταν ήμουν στην Αυστραλία, ήμουν περίφανος που παντού έβρισκα Greek yogurt και Kalamata oil/olives καθώς και αρκετά ακόμα προιόντα. Ομως μια και είμαι Γιαννιώτης που μεγάλωσα με γάλλα Δωδώνη, να σου πω ότι το γάλα Δωδώνη στην Μαλβούρνη δεν έχει καμιά σχέση με το γάλα που ήξερα από τα παιδικά μου χρόνια στα Γιάννενα 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα στην ομάδα ήρθε και σε μένα το εργαλείο και έκανα το πρώτο ψήσιμο κατά το οποίο έχω κάποιες απορίες οπότε οι γνωστές του είδους παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους.
Μου είπε ο πωλητής ότι έχει κόφτη να μην πηγαίνει πάνω από 200°C (για προστασία να μην καουν κλπ. Αλλά λέει αλλάζει εύκολα αυτό)και όντως όσο και να την αφήσω στο δεκάλεπτο πάει και μένει εκεί.παει το μυαλό μου στον ρυθμιστή μιας και ο άνθρωπος που έφερε την φιάλη είπε δεν είναι καλός.με φίλο από την ομάδα που μίλησα που μου έστειλε το ρυθμιστή του που είναι 20-60bar και 1kg/h πιάνει με ένα καυστήρα 200.ο δικός μου είναι ο παρακάτω και η φιάλη είναι της πετρογκαζ 80-20 βουτανίου προπανιου.τι πιστεύετε;;;

IMG_20201129_102650.jpg

IMG_20201128_213359.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου σου πε ειναι ευκολο να αλλάξει κ να πιάνει πανω απο 200 να τους πεις να το κανουν κ να μη παιδεύεσαι εσυ τι φταίει. ακου εχει κόφτη μη καούν.. ζητα να σου δειξουν κ το κόφτη βασικά.

Μόλις τώρα, sndev είπε

αφου σου πε ειναι ευκολο να αλλάξει κ να πιάνει πανω απο 200 να τους πεις να το κανουν κ να μη παιδεύεσαι εσυ τι φταίει. ακου εχει κόφτη μη καούν.. ζητα να σου δειξουν κ το κόφτη βασικά.

ξερω δε βοηθάω αλλα προσπαθώ να στο πω ευγενικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, sndev είπε

αφου σου πε ειναι ευκολο να αλλάξει κ να πιάνει πανω απο 200 να τους πεις να το κανουν κ να μη παιδεύεσαι εσυ τι φταίει. ακου εχει κόφτη μη καούν.. ζητα να σου δειξουν κ το κόφτη βασικά.

ξερω δε βοηθάω αλλα προσπαθώ να στο πω ευγενικά

Ευχαριστώ για την απάντηση.αρα εσείς τι καύσιμο καίτε και τι ρυθμιστές παίζουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αχμ οκ ! ας παω  direct . Δε φταιει ουτε ο ρυθμιστής ουτε το καύσιμο. εντάξει πες ειναι ελλατωματικος ο ρυθμιστης παρε οτι πιο απλο απο lerroy με 10 ε κ εισαι καλυμμένος μονο για το τεστ κ να σου φυγει η ιδέα. με το εργαλείο  εχεις το θεμα σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Γνώμη μου. βέβαια μπορεί να πιάνει 200 κ να εισαι ικανοποιημένος με το τελικο αποτέλεσμα ψησίματος το οποιο ειναι αλλη ιστορία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν πρώτο κάψιμο και για εμάς σμρ (GEM 340), με μπιφτέκια black angus. για το τι κάπνα και φωτιά βάλαμε δεν το συζητάμε... 

ή κάνω κάτι λάθος εγώ ή περίμενα λιγότερο ντουμάνι ...

το αποτέλεσμα γευστικότατο βέβαια, αλλά το ντουμάνι ντουμάνι.... μάλλον θα πάω για μαντεμένια πλάκα.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Gregory_M είπε

λοιπόν πρώτο κάψιμο και για εμάς σμρ (GEM 340), με μπιφτέκια black angus. για το τι κάπνα και φωτιά βάλαμε δεν το συζητάμε... 

ή κάνω κάτι λάθος εγώ ή περίμενα λιγότερο ντουμάνι ...

το αποτέλεσμα γευστικότατο βέβαια, αλλά το ντουμάνι ντουμάνι.... μάλλον θα πάω για μαντεμένια πλάκα.. 

Black angus μπεργκερ θα ειχε τρελο λιπος, οποτε λογικη η καπνα.

Προσπαθησε απλα να μην τα κουνας συνεχεια πανω στη σχαρα γιατι οσο τα κουνας σταζει εξτρα λιπος οποτε εξτρα καπνα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, ford22 είπε

Να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν broil king το λάστιχο στο πλαϊνό μάτι τόσο απόσταση έχει? Είναι σωστό έτσι? Δεν έχει διαρροή ?

IMG_20201129_161355.jpg.50af7e1ff1129406546946058c9300be.jpg

 

ναι :)  για κάποιον περίεργο λόγο  είναι φυσιολογικό. 

8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Black angus μπεργκερ θα ειχε τρελο λιπος, οποτε λογικη η καπνα.

Προσπαθησε απλα να μην τα κουνας συνεχεια πανω στη σχαρα γιατι οσο τα κουνας σταζει εξτρα λιπος οποτε εξτρα καπνα.

και με καθαρισμένο από λίπος χοιρινό (κόντρα) πάλι είχε αρκετή κάπνα πάντως... θα δοκιμάσω και τον περιορισμό κινήσεων που προτείνεις και θα σου πω. Την πλάκα δεν βλέπω να την γλιτώνω πάντως... έχουμε εναλλακτική ή πάμε κατευθείαν για την μαμά (ένα 80αρι νομίζω έχει..) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...