Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, sndev είπε

δε θα μεινει σχήμα, αντι για σφινοποτηρο βαλτα στη σχαρα του φούρνου.. βαλε χοντρο αλάτι.. εγω θα τα εψηνα κανονικά παντως με θερμόμετρο αλλα γουστα είναι αυτα 😃

φαίνονται αψογες πάντως καλοφαγωτες

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

50 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

Τι πάχος έχουν? Αν είναι κάτω από δύο δάχτυλα ψήσε τις direct. Λογικά 3-4 λεπτά κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι για medium rare.

Αν είναι από δύο δάχτυλα και πάνω πας για reverse searing. 

Φαίνονται άψογες. USDA Prime ή Choice?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

εγω θα εβγαζα direct κλειστή ψησταριά κ χωρίς ανακλαστήρα μαλιστα,  direct να κανει κρουστα , σκέτο θερμόμετρο στο κέντρο ακριβός κ ολο μεσα οχι μερος του κ ας κανει τρυπα εχεις πολύ καλύτερο ελενχο  κ αν το βάλεις στους 60 θα το αφαιρούσα στους 57 για safe ώστε να φτασει 60+ με το rest (εκει βοηθάει το meater to θερμομετρο.. ψησαμε ribeye ετσι χοντρα κομματια σα το δικο σου σε καρβουνο τις προαλες κ εβαλε να τις αφαιρεσουμε στους 59 κ με το ζορι στο ρεστ πηγε 60. η κάρβουνου ειχε μεση εξωτερική θερμοκρασια 175 βαθμους. το ιδιο πραγμα στου αέριου που μου πιανει 250 με βαζει να το αφαιρεσω στους 56 κ εκτοξευτε στο10 λεπτο ρεστ 61 62 63)

πριν τις βάλεις αφου καψεις ψησταριά αφαίρεσε το αλατι απο πανω κ σκουπισετες με χαρτοπετσέτα να φυγει οτι υγρο εχει βοηθαει στις αναφλεξεις κ τη κρουστα παρα πολυ

 ιδανικο ψησιμο τα rib eye του είδους ειναι οι 60 βαθμοι να ξέρεις πάντως

για 60 βαθμούς οταν το θερμόμετρο δειξει 40-42 τη τουμπαρεις

δε μπορεί κάνεις να σου πει χρονους εχει να κανει με το παχος κ ποσο πολυ θα ζεσταθεί η ψησταριά (κ καθε ψησταρια διαφερει ) κ ειναι κ ο συνδυασμος  εξωτερικού κρυου 

στο καρβουνο να καταλαβεις προχθες που επιανε ambient 170-175 για να γινει 60 βαθμοι ήταν 17 λεπτα!

λογικα σε αεριου με 230 βαθμους μεσω ορο λογικα πρεπει να σου βγει 8 λεπτο βαρια πολυ 10 λεπτο ααλλα πας με θερμομετρο παντα σε τετοια κομματια

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι πάχος έχουν? Αν είναι κάτω από δύο δάχτυλα ψήσε τις direct. Λογικά 3-4 λεπτά κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι για medium rare.

Αν είναι από δύο δάχτυλα και πάνω πας για reverse searing. 

Φαίνονται άψογες. USDA Prime ή Choice?

Prime ειναι και κατω απο 2 δαχτυλα περιπου στα 2cm οποτε για direct παμε

@sndev εξαιρετικη περιγραφη! με το σκουπισμα πριν το ψησιμο ομως δεν θα χασουν το αλατι που εχει μεινει απο to dry brining ?

επειδη θελω να την βγαλω medium rare λεω να την κανω direct και να την τραβηξω στους 52-53 οποτε με 5 λεπτα ξεκουραση να φτασει 56-57... τι λες ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν αλατίζουμε ενα μοσχαρι στα πρωτα 40 λεπτα βγαζει υγρα κ μετα τα ξαναρουφαει μαζι με οτι του χεις βαλει οπότε το αλατι ποτίζει μέχρι μεσα. εαν βαλεις κ αλλα μπαχαρικά θα τραβηξουνε κ αυτα μεσα. μετα τα 40 λεπτα αρχίζει κ σκληραίνει υποτιθετε καθως πλεον χανει υγρα. οποτε οχι, οτι αλατι βγάλεις κ σκουπίσεις απο επιφάνια ειναι μια κ το αυτο καθώς εχει ποτίσει μέσα. αυτο το κανω μαζι με σκονη σκορδο κ βγαινουν αψογες 40 λεπτα πριν της βαλω ψησταρια. τωρα αν τρως πολυ το αλατι αστο η ολη φιλοσοφια ομως ειναι να μην εχει υγρα στις επιφανιες οποτε τοτε απλα ταμποναρετο 

κοιτα τωρα τι γινεται με το rib eye το αμερικανικο που χει marbeling  k το medium rare. η γευση ολη ειναι το  ενδομυικο λιπος κ το 60 θεωρείτε ιδανικά καθως εκει γύρω στα 58 αρχίζει κ λιώνει εσωτερικά κ δίνει εξτρα γεύση στους ιστους, απο εκει κ περα, αν επιμενεις ναι, να τη βγαλεις νωριτερα, οπως λες, αλλα ασε το θερμομετρο μεσα να δεις τι τελικη θερμοκρασια θα φτασει αν δεις οτι δε φτανει 56 57 ξαναβαλτην.. η θερμοκρασια εσωτερικα ανεβαινει εκθετικα συγκριτικα με το ambient γτ ψηνετε απο εξω προς τα μεσα τι εννοω , μπορει να τι βγαλεις στους 52 κ να παει 54 καθως εχεις μικρη εξωτερική κ να τη βγαλεις κ 54 κ να παει 64 (μου εχει κατσει στραβη το καλοκαιρι) δυστυχως ολα ειναι σχετικα. για 2 cm ισως να θες μονο 3 +3 λεπτα αλλα παντα μπουσουλας το θερμομετρο (σε καυτη ψησταρια 250 )

 

παντως οπως κ να βγουν ακομα κ οριακα rare Προς medium σιγουρα θα νε πεντανοστιμες 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα καλά Χριστούγεννα.

Εχθές είχε slow and low κάπνισμα για 2 ωρες στους 130c 1,5 κιλο λαιμο και 1,5 κιλο πανσετα.

IMG_20201224_075315.jpg

IMG_20201224_155958.jpg

2222.jpg

  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις καλό μάστορα ινοξα...με έφτιαξε .

Τέλος το σταξιμο και η λεκέδες αλλα το ποιο σημαντικό η μουρμούρα καλα Χριστούγεννα σε όλους 

20201225_120819.jpg

20201225_120850.jpg

20201225_120905.jpg

20201225_121026.jpg

20201225_120921.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, sndev είπε

@dimitris557 αφου εχεις τοσο καλο Inoxa παρε διαστάσεις κ φτιάξε σχαρα οπωσδηποτε

Το επόμενο βήμα ειναι αλλα με μια έκπληξη όπως μου εχει πει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά με υγεία και καλά ψησιματα.. 

Λεπτομέρειες για την Napoleon αργότερα.. Έχω ψήσει ήδη 3 φορές και αύριο ακόμα μια... Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές.. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Χρόνια πολλά με υγεία και καλά ψησιματα.. 

Λεπτομέρειες για την Napoleon αργότερα.. Έχω ψήσει ήδη 3 φορές και αύριο ακόμα μια... Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές.. 

χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!

τι έψησες; Ανέβασε φωτογραφίες.

ποιο μοντέλο έχεις πάρει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φωτογραφίες κατά την ώρα του ψησίματος δεν πήρα.. Την επόμενη φορά.. 

Έψησα 2 μπριζόλες μοσχαρίσιος, παϊδάκια αρνίσια σουβλάκια χοιρινά και κεμπάπ...

 

Napoleon rogue 365

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory  chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!,  Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video.

8IhAevHF2uEFTCNisYIbn7afdveyb2-20E_xq0kIamWDPj5MMoAg7kcEmwPYprO1g9sgDi1p9zfLYWNwvB47RiPO42OV4jjbh9yDrvM2RsMP4jUJL5W5Ee4BPIgq-5hwEtSGu7lf_3N8p-NF78DP1OOg8QCSvONMhIx-NM04ZqDglBAqj4euXuUeeJtVhT7XO78-5TT5plnqmkasfjy6XBN7p6d0v3xTnwhBLd5wpBZJtkIYB8oIabt8uQvMO9jUPND9lCi2RAd1zoYO_U1oumretSC74KyHdGYpbSw1C0YYWFL_nJXjFEql14_vnjHQc832x48Wrhf1gaYnEkexK0lvjAkzMGweLdBTSi2hKiXNwTuqp6O6z5JdS_OZ44k6jH0ez7I5M-uMCWkkNJSh72qcCPnWZp9_FHKddTgitGUWgF9Cl802W9uSwMRnjvllYADcMi_QFQOU9AOevQj7YT0orpRC3AOzVxnZMmOcYl5ey_EV7yF7NzF7Pz5EGHLIvFUEB0kZAKD6cQQqDVRn42U-4f4InnN9jvMmD8U5u43jOdjNPgV3Xxnuh5XaLmVAzfGAgpVo5tB5rkCEfGb16pAY2Aq1d00iHARDE4U93iAcUW-ArM5766eUyiA9s3lhKlqE2XnOEhnqOgV-Euz6Z6EFhhyCkw242MCVXhcj7s-Hp5LP7dKZxt65=w398-h224-no?authuser=0

xpUnGMIlealyUwb8hew5cW8eStgOso7-n9IoW19uQHBJCOPikgm-fTxTr2VlIXeMN9wfPSpr35YKlDR4xfJhiHTJ5_iOlL4tcyyzsFKPfQkM3ykMcq6nCUG9PlKZq0MZ2Vq_sdh4mwl6qz-QVRsXKONJXO-gJjQ6gpy8oiFUFtjQ6r-c8CRRQHjEiKIKe2JCA-qBgTC9KUX0zAAdQXJQXuUZYn24upsCjX0XAW71qqAOL-FhcqFVL7WXPPYxNM0FoI6dsacG3MwYY4ig9cgnWvIeBNCNhBZueIwiRZJwyxzbMA6QK-mkA40vJxt3C1zTVqBK09KVWk61l78AShRzx7g3eVYhsDzyd9HKbH3y4-Ar14JGPJ4FlBEhbo7Bebld9R8sOxuS2N4B8KIZyc7T1woG7ZX_UeJSH-Os2ZTfOR0BW7RiC0afmNj5Pcuk4ccsWc8CHbsaPnRgVi3Dg76bNySlyW9wd2lvrvy0ghNcqajEP2ekQy5NmGJLacAizMqWV--ZM6OXFw8pMW1p1E2p8526O9axMBihS2jGXUT1DEbtmSQ5JiBsFjr7teMik5AD44o2BBctiz63JxXf9423TXsjxXIyUPf1DED2EPGLSUzv4xZQ7abliwSnGbcVyoqm5kTGGnPp5mVB6NoIdPeXiEjqxE3qR_dOcE-pZ-k54zfKJq0-imlTsXcd=w1693-h952-no?authuser=0

tcQ1nRl0mWCbNZq0ToM5AW5ng9zapbwak0HLaC4SnPr2EWBqHwSgpJnskvAqXJn04Lio6_v35dvPtV_c32INknGXEsORYnaI7dVnNxewmmcKS_8Y6YtVKggck3G_qWoFpwSThCnxc4bqs2iIYGQbEdUc1Z_qsglkK1URV4JUaEUxZ2uFbB0gFZLVh79tuPvcymjdNo8vK0Ec0m3pU3JXYw5jiNTfsYiHTIBZ5EiVhtOAs4_0VZVjPE_2oHv4OXOlrJ9YQh6HYmQV736fPKWxOZ99TCfjk-JKihNhS_LYT-afU9wuo2Vf22WF9BuzphVl6xHqljIv70iApMTt60lDBjS3w5MR-ZWcUvrf9bylPn98FrLACIB2Ag6ttIMW0f94Add9BwRNGy4v3HAI0qzVIeHswQcqDxKwZeipT_yCy-YVBbwlAtrVDOeAQymk3XhY7oRuwnz-1AbRAfMOSKGHIBMyFDmhyOV6epyspYMryfyY4p655ydcwRNs5NrU97jF5dl02VhgkH2kDkQoE3dPwoYed2ah8yp-ZJxO8YNaAm3phxKg6F3J8NbcyVJvH2x3imxF5OcROMX7RRtT1CdPhSaUXlEMlR2b3ngxT0FH-9fb8_IKQ09yLP2TPZRo6JLgFThheJbE0niu5M3zn_VKIaZBpnKxp9kIZxFB-Y8q0rTwUpziBa5x_bxq=w1693-h952-no?authuser=0

4XMt1m6O57I1tqm0gGSwxkhUCwtl5hMYFOh1CbiQ16h-Ja4zi3Qyahz8z9wyLQyR_-YGiz_kLKLJgRL8vGFxVKcEyH4TRFpbLB5u01zdEH7PrcmBS-IhssC0-pAxDPQITbP8ISLdVl9qKlIXGtGcwOgRY4q_on3azKZADzy0tMa5kCNPLns0wcQ7IZCuSIkDL5BYY9c4POPSLNi2rFVkMP0AUSZFmLokG9CcBDTzbmEQ02TXeuF0edUTpJNTvQ1GAROe49DQ8L0zlnW9cTvJE-sGwrmH0FgpZHyFH8K5bTdGuE0ieE0mLd9mtulMFyABs10bh8ZZbjIijs_XyR7Mpc3c7xswouFm6pMVGe1-YnyYa73cWCluKAehqdrJYpmzIhFRgRMqhPPzSnhBlFh0e-NJ4X_kBTqVuCuYxtHPWOIQV1CkzsmD1Vq3gFhRTeYAoiUvBzAAM4zTVJksac45dc6wc0DAduxyNRRKUNKUcIpiM8kd1UTb241entzZND_wtBDQn-s__eYU1dEFwjVwlxoRxgVumtSB5AR5Tk1osCRPXtI3xhKXwJfxzfdKaVW9DWFp6caYCwAiD8KqiFSvAtc7VV-QdoLwXcy0syZ8ivW_loIjwi4qXEB4_Pm1kqJZgplobIULsMRkcA56dX5N1cla2bjOIZBYHskBr7OvWTs7BHZzp6irmyoG=w1693-h952-no?authuser=0

 

Επεξ/σία από gm21
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...