Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. έπεσα κι εγω πάνω στη συζήτηση σας. Είμαι στο ψάξιμο κι εγω για ψησταριά γκαζιού. Απο την έρευνα αγοράς που έχω κάνει διαπίστωσα κι εγω απο τις διάφορες κριτικές την υπεροχή της weber και της broil king. Απλά ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος ακούσει για τις Beafeater. Με ένα ψάξιμο που έκανα φαίνονται πολύ αξιόλογες και ίσως να κοντέυουν τα επίπεδα των άλλων δυο. Επίσης, οι διαφορές weber και broil king με την campingaz είναι τόσο μεγάλες?? προσωπικά το μπατζετ μου είναι γύρω στα 600 ευρώ και προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή. 

Επεξ/σία από champion1954
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2122

  • ilpapacha

    1955

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ρε παιδιά χωρίς καμία διάθεση να προβοκάρω, μπορείτε να μου λύσετε την παρακάτω απορία:

Πως γίνεται να έχει καλύτερη απόδοση ο καυστήρας της μικρής broil που είναι 4 kW σε σχέση με την Vanward που οι καυστήρες της έχουν ισχύ 9 kW ; 

Έλα ντε, 9 kw συν 3 το πλαϊνό μάτι, 350 ευρώ για ένα καυστήρα σαν πολλά είναι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, palasd είπε

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

Ειμαστε θυματα δεν ξερουμε εμεις .Μας πιασανε κοροιδα οταν με πολυ λιγοτερα λεφτα εχεις ακριβως το ιδιο αποτελεσμα .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
52 minutes ago, palasd said:

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

Μοσχαρίσια well done? :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για περιστασιακό έως πολύ αραιό ψήσιμο, αλλά και μικρής ποσότητας (π.χ. 1-2 μπριζόλες), σε διαμέρισμα (και διάθεση για τριψήφιους να υπήρχε, δεν υπάρχει χώρος για μεγάλες ψησταριές), οι ηλεκτρικές λένε τίποτα;

Είδα μία στο Σκλαβενίτη στη Δάφνη στα ~70€ που είχε ταμπελάκια πάνω που έλεγαν γλαφυρά «αυτή είναι η ψησταριά που ψάχνατε», ενημερώστε τους φίλους σας», «αν το αποτέλεσμα δεν είναι όπως εκείνων με κάρβουνο γίνεται επιστροφή χρημάτων» και άλλα τέτοια.

«Νταξ ναι» είπα μέσα μου, αλλά πόσο κοντά (ή μακριά) είναι από την πραγματικότητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, palasd είπε

Διαβάζω το θέμα κάποιες μέρες τώρα και έχω την εξής απορία .

Έχω μια ψησταριά με ρεύμα με αντιστάσεις και πραγματικά η διαφορά με κάρβουνο είναι μηδενική την παραπάνω προσφέρει η υγραερίου και σκάτε τόσα λεφτά

πλακα κανεις ε;

 

καμια σχέση δεν υπαρχει, ειχα δύο - μια φθηνη και μια ακριβη ηλεκτρική krups και τις χαρισα (τη μια μαλιστα εδώ)!! Αρβυλοσολες εβγαζαν οχι μπριζολες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα ποια είδα στο Σκλαβενίτη: https://www.skroutz.gr/s/4857791/Κλαπάκης-Ψησταριά-Το-Θαύμα.html

Δεν είναι ακριβώς αυτή, και απ' ότι είδα ο Κλαπάκης έχει βγάλει και στιβαρότερες, αλλά ακριβότερες, αλλά παρέθεσα το από πάνω link μιας και έχει 18 αξιολογήσεις.

Δεν αποκλείω κάποιες να είναι βαλτές, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να είναι κάπως έτσι.

Ξαναλέω, δε συζητάμε για επαγγελματικό ψήσιμο και αμερικάνικα BBQ, απλά αν στη χειρότερη θα έχει διαφορά απ' το φούρνο της κουζίνας, και στην καλύτερη αν θα πλησιάζουν την πραγματικότητα οι κριτικές.

Επεξ/σία από phanispal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Οτι πληρωνεις περνεις συνηθως κ ισχυει κ εδω ...ψησταριες praktiker με 200-300 ευρω δεν συγκρινονται με τις επωνυμες.

Εδω κ campingaz που τσεκαρα εχουν πολυ πιο απλη κατασκευη, χειροτερες εγγυησεις κ ποιοτητα υλικων απο broil king & weber.

Ειναι προφανως ακριβο χομπι και ειτε πας με καρβουνο αν εχεις χωρο κ μερακι ειτε πας σε μια σοβαρη κατασκευη που θα ψηνει σωστα για μια δεκαετια+... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μια αερίου Camping Gaz Adelaide, με 2 φλόγιστρα και μαντεμένιες σχάρες (όχι πέτρες).

Την έχω 15 χρόνια, στο μπαλκόνι, πάντα σκεπασμένη με κουκούλα. Την έχω καταευχαριστηθεί. Το μόνο πρόβλημα είναι μάλλον από δική μου χαζομάρα χάλασε ο σπινθηριστής, και δεν τον άλλαξα - ανάβω τις εστίες με τα μακρυά σπίρτα ή με μακρύ αναπτήρα.

Η εμπειρία μου με την συγκεκριμένη είναι οτι ΔΕΝ κερδίζεις χρόνο όσον αφορά την προετοιμασία (κάποιος ανέφερε οτι τα κάρβουνα θέλουν κανά μισάωρο για να ετοιμαστούν). Αυτές που έχουν μαντεμένιες σχάρες, θέλουν την φροντίδα τους. Αν ψήσεις, την πέσεις στο φαγητό, και μετά από κανά τρίωρο πας και την βάλεις απλά στην θέση της χωρίς να καθαρίσεις τις σχάρες, τότε την επόμενη φορά που θα πας να ψήσεις, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να καθαρίσεις τις σχάρες, οι οποίες θα έχουν επάνω από κομμάτια κρέατος και λίπη, μέχρι σκουριά. Αυτό σημαίνει "συρματόβουρτσα και ξύσιμο" + "εφημερίδες στο πάτωμα για να μαζέψεις τα ξύσματα κτλ. Σε μπαλκόνια δεν είναι εύκολο - αν είσαι στην εξοχή (χώμα), είναι εύκολο.

Το μαντέμι θέλει την περιποίηση του - ιδανικά μετά το ψήσιμο θα πρέπει να καθαρίσεις τα υπολλείματα, να στεγνώσεις τις σχάρες, να αλείψεις κάποιο προστατευυτικό λάδι ώστε να μην πιάσει σκουριά. Υπάρχουν στο youtube βίντεο που δείχνουν την διαδικασία.

Προχθές πρωτομαγιά, δεν είχα αέριο, οπότε έψησα στα κάρβουνα. Για μένα το αέριο είναι στο 8/10 σε σχέση με το κάρβουνο σε γεύση, αλλά 12/10 σε ευκολία.

Επίσης όταν ψήνεις σε αέριο+μαντέμι, χρειάζεται κάποια στιγμή στην διάρκεια του ψησίματος να καθαρίσεις τις σχάρες, γιατί το μαντέμι κρατάει επάνω του λίπος (δεν αποστραγίζεται όλο, όπως στις σχάρες με αραιή "πλέξη"). Θυμηθείτε στα σουβλατζίδικα που ψήνουν σε αέριο+μαντέμι (επίπεδο συνήθως), ότι συχνά τους βλέπετε με μια σπάτουλα να ξύνουν την λίγδα πάνω απο την επιφάνεια ψησίματος - αν δεν το κάνεις τότε το κρέας "τσιγαρίζεται" στα λίπη που έχουν μείνει επάνω στην επιφάνεια, μαυρίζει απέξω και δεν καλοψήνετε μέσα.

ΔΕΝ προτείνω το αέριο+μαντέμι για ψάρι (εκτός ίσως αν υπάρχει επίπεδη μαντεμένια σχάρα αντί για την κυματιστή - η δική μου στο επόμενο μοντέλο είχε 2/3 κυματιστό μαντέμι και 1/3 επίπεδο, σαν τις τάβλες των σουβλατζίδικων).

Με τους απαραίτητους συμβιβασμούς, λέει πολύ!

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 17/4/2018 στις 1:41 ΜΜ, phanispal είπε

Βρήκα ποια είδα στο Σκλαβενίτη: https://www.skroutz.gr/s/4857791/Κλαπάκης-Ψησταριά-Το-Θαύμα.html

Δεν είναι ακριβώς αυτή, και απ' ότι είδα ο Κλαπάκης έχει βγάλει και στιβαρότερες, αλλά ακριβότερες, αλλά παρέθεσα το από πάνω link μιας και έχει 18 αξιολογήσεις.

Δεν αποκλείω κάποιες να είναι βαλτές, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να είναι κάπως έτσι.

Ξαναλέω, δε συζητάμε για επαγγελματικό ψήσιμο και αμερικάνικα BBQ, απλά αν στη χειρότερη θα έχει διαφορά απ' το φούρνο της κουζίνας, και στην καλύτερη αν θα πλησιάζουν την πραγματικότητα οι κριτικές.

Για τι ειδος χρήση την θες; Οι ηλεκτρικές εχουν μικρή ισχύ και δεν μπορούν να ψήσουν μεγάλες ποσότητες κρέατος είτε το ψήνουν αργα και σκληραίνει. Σίγουρα δεν χανεις να πάρεις μια καλη ηλεκτρική αν ειναι να ψήνεις λίγα κρέατα  αραιά και που. Εμείς έχουμε τέτοια για τα ψάρια https://www.skroutz.gr/s/271579/Roller-Ψηστιέρα-ΙΝΟΧ.html.

Για 1+- κιλό ψάρια κάνει μια χαρά δουλεια και με το αλουμινόχαρτο καθαρίζεται πανευκολα, δέν χρειάζεται και μπαλκονι γιατι την βαζεις κατω απο τον αποροφυτηρα. Για μεγάλες ποσότητεε κάρβουνο στην αυλή και ταίζω 20 άτομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για περιστασιακό ψήσιμο λέω εγώ, να γυρίσω απ' τη δουλειά και να ψήσω 1-2 μπριζόλες, άντε στο τσακίρ κέφι να ψήσω και για τη γυναίκα τίποτα καμια Κυριακή.

Δε μιλάμε για μαζώξεις και ψησίματα κιλών και κιλών.

Απλά αναρωτιέμαι αν θα κάνει έστω και σε μικρό βαθμό αυτό που λέει, δηλαδή να πλησιάσει τη γεύση του κάρβουνου, έστω να έχει διαφορά απ' το να ψήσω στο φούρνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω και εγώ και ρε παιδιά τους γνώστες. Έχω μια ψησταριά υγραερίου αγορασμενη από το lidl την είχε πάρει φίλος εψησε 3-4 φορές δεν του άρεσε και μου την χάρισε.Η αξία της ήταν πρεπει να ήταν γύρω στο100αρικο. Οι οδηγίες της λοιπόν λένε ότι την ζεστενεις για 10 15 λεπτά και μετά την χαμηλώνεις και ψήνεις. Ε οπότε το έχω κάνει έχω κάνει 30 ώρες να ψήσω, και χωρίς καλά αποτελέσματα. Μερικές φορές που την έχω στο τέρμα έχω ψήσει αρκετά καλύτερα. Για πείτε λοιπόν πως πρέπει να ψήνουμε στις ψησταριές υγραερίου; η έχει να κάνει μόνο ρόλο ότι η συγκεκριμένη είναι της πλάκας; και σίγουρα δε μπορεις να βάλεις να ψησεις πάνω από τον ανακλαστήρα τουλάχιστον στη συγκεκριμένη.

Και στο τέλος λέει ότι θέλει και κάψιμο άδεια ένα 10 λεπτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παιδια ειχα μια camping gaz adelaide . καλη ηταν

τωρα πηρα αυτην εδω κατω απο την δουλεια μου.

παρα πολυ καλη ποιοτητα ωραια υλικα και ψηνει καλα.

επισης ειναι πολυ ποιο ευκολη στο καθαρισμα απο την campincgaz που ειχα.

αν καποιος ψαχνει θα την προτεινα ανεπιφυλακτα.

 

Untitled.jpg

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...