Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να προσθέσω επειδή διάβαζα όλα τα θέματα αυτές τις μέρες που έλειπα εγώ με την απόδοση της μπουκάλας στην Ναπολέων είμαι πολύ ευχαριστημένος έχω κάνει 13 έως 15 ψησίματα πού είναι πολλές ώρες να εξηγηθώ κάτι τρίωρα που έψηνα πίτσες κάτι σιδηρόδρομος από παϊδάκια κάτι Έλα να παίξουμε με την ψησταριά δεν παρατήρησα μεγαλύτερη κατανάλωση πολύ από την προηγούμενη που είχα

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2122

  • ilpapacha

    1957

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

2 λεπτά πριν, mixomoras είπε

καλησπέρα στο παρεάκι,

τώρα που πιάσαμε τα θερμόμετρα κ μιας και έχω τη spirit II, γλυκοκοίταζα το iGrill 3 να δέσει το γλυκό.

Idealo παίζει στα 90-100... Το έχει κάποιος ? Τα αξίζει λέτε τα χρήματα του ή να πάω στην 1η λύση του @SagoniasSlutRos το inkbird που φαίνεται υπερτίμιο?

 

υγ. και γω ψάχνοντας ψησταρία ξεκίνησα και πλεόν το thread μας το παρακολουθώ πιο συχνά και από τα πρωτοσέλιδα 😁

χαχαχα πραγματικά το ίδιο έχω πάθει και εγώ. 

 

Το igrill δεν έχει οθόνη που μου φαίνεται θα είναι χρήσιμο. Και εγώ μετά από μια μικρή αναζήτηση εδώ έχω καταλήξει μάλλον. Γνώμες? 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, mixomoras είπε

καλησπέρα στο παρεάκι,

τώρα που πιάσαμε τα θερμόμετρα κ μιας και έχω τη spirit II, γλυκοκοίταζα το iGrill 3 να δέσει το γλυκό.

Idealo παίζει στα 90-100... Το έχει κάποιος ? Τα αξίζει λέτε τα χρήματα του ή να πάω στην 1η λύση του @SagoniasSlutRos το inkbird που φαίνεται υπερτίμιο?

 

υγ. και γω ψάχνοντας ψησταρία ξεκίνησα και πλεόν το thread μας το παρακολουθώ πιο συχνά και από τα πρωτοσέλιδα 😁

Μην πάρεις για εμένα weber   στα ίδια λεφτά και σε λιγότερα παίρνεις πολύ καλύτερα

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

@eliassgr o αφαιρούμενος κάδος της 425 μπαίνει σε πλυντήριο πιάτων;

Αυτό εξαρτάται από το πλυντήριο πιάτων υπολόγισε κάτι λιγότερο σε μέγεθος από την επιφάνεια ψησίματος της 425 σε διαστάσεις για να το μετρήσεις με το πλυντήριό σου.. Πάντως δε χρειάζεται να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων γιατί σύντομα θα υπάρχει ανταλλακτικό κάλυμμα αλουμινίου που μπορείς να βάλεις από πάνω όπως γίνεται και στα μοντέλα Prestige της Napoleon! Αυτό το αλλάζεις ανά κάποιο αριθμό ψησιμάτων και όχι κάθε φορά... Επίσης καθαρίζει αρκετά εύκολα, αν δεν έχεις χώρο στο νεροχύτη της κουζίνας βάλτο μπανιέρα και θα με θυμηθείς... μπαμ μπαμ!

image.png.9fd73590afcf2474e299d15250c66d01.png

https://homing.gr/napoleon-aksesouar-psisimatos-barbecue/prostateutiko-kalimma-gia-to-anoksidoto-sirtati-perisilogis-lipous-napoleon-62004.html

2 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

τα ασύρματα τύπου meater είναι λιγότερο ακριβή;

Τα meater είναι από τα μόνα πραγματικά ασύρματα γιατί δεν έχεις κανένα καλώδιο οπότε μπορείς να το βάλεις και σε σούβλα που περιστρέφεται ή μέσα σε ηλεκτρικό φούρνο. Είναι ένα καρφί σαν στυλό που έχει όμως επάνω του 2 αισθητήρες θερμοκρασίας: 1 για μέσα στο φαγητό εσωτερική θερμοκρασία και 1 που εξέχει στην άκρη του θερμομέτρου και μετράει τη θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο. Επίσης δουλεύουν με εφαρμογή στο κινητό που είναι πολύ καλοφτιαγμένη και παίρνει συνεχώς updates. Έχω 2 από αυτά περίπου 1 χρόνο τώρα και είμαι υπερευχαριστημένος.. 

Έχουν και 2 χρόνια εγγύηση.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με το πλυντηριο πιάτων με ενδιαφέρει και εμένα, ως προς την αντοχή του υλικού στα εξαιρετικά διαβρωτικά καθαριστικά των πλυντηρίων. Για το αλουμίνιο δεν θα το έκανα γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες εκεί κάτω και δεν αισθάνομαι ασφαλής. Φαντάζομαι θα είναι μελετημένο αλλά και πάλι...

Εξάλλου το κανονικό ταψί καθαρίζει τόσο εύκολα που δεν βλέπω τον λόγο γιατί να βάλεις αλουμίνιο. Βγάζεις, το πας νεροχύτη, τρίβεις με μια ξύλινη σπάτουλα, περνάς με το σφουγγάρι και απορρυπαντικό και είσαι έτοιμος για νέες περιπέτειες χωρίς αναφλέξεις!

Επεξ/σία από gdeli
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το κατω ταψι καθαριζει για πλακα με λιγο νερο και μαλακο σφουγγαρι κουζινα. Δεν εχεις λογο για πλυντηριο πιατων.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, gdeli είπε

Αυτό με το πλυντηριο πιάτων με ενδιαφέρει και εμένα, ως προς την αντοχή του υλικού στα εξαιρετικά διαβρωτικά καθαριστικά των πλυντηρίων. Για το αλουμίνιο δεν θα το έκανα γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες εκεί κάτω και δεν αισθάνομαι ασφαλής. Φαντάζομαι θα είναι μελετημένο αλλά και πάλι...

Τα αλουμίνια αυτά δεν έχουν θέμα με τις θερμοκρασίες δεν είναι σαν το κοινό αλουμινόχαρτο, ΑΛΛΑ έτσι κι αλλιώς ότι βρίσκεται κάτω από τη φλόγα των καυστήρων δεν έχει τη μεγάλη θερμοκρασία που φαντάζεσαι οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτος κίνδυνος... να φοβάσαι όλα αυτά που βρίσκονται επάνω από τη φλόγα των καυστήρων δηλαδή sear plates (καλύμματα καυστήρων) , σχάρες, σκεύη που μπορεί να ακουμπήσεις επάνω στις σχάρες, απλό αλουμινόχαρτο και όχι θερμοκρασίας κτλ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, eliassgr είπε

Αυτό εξαρτάται από το πλυντήριο πιάτων υπολόγισε κάτι λιγότερο σε μέγεθος από την επιφάνεια ψησίματος της 425 σε διαστάσεις για να το μετρήσεις με το πλυντήριό σου.. Πάντως δε χρειάζεται να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων γιατί σύντομα θα υπάρχει ανταλλακτικό κάλυμμα αλουμινίου που μπορείς να βάλεις από πάνω όπως γίνεται και στα μοντέλα Prestige της Napoleon! Αυτό το αλλάζεις ανά κάποιο αριθμό ψησιμάτων και όχι κάθε φορά... Επίσης καθαρίζει αρκετά εύκολα, αν δεν έχεις χώρο στο νεροχύτη της κουζίνας βάλτο μπανιέρα και θα με θυμηθείς... μπαμ μπαμ!

image.png.9fd73590afcf2474e299d15250c66d01.png

 

Πότε αναμένονται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, remalis είπε

χαχαχα πραγματικά το ίδιο έχω πάθει και εγώ. 

 

Το igrill δεν έχει οθόνη που μου φαίνεται θα είναι χρήσιμο. Και εγώ μετά από μια μικρή αναζήτηση εδώ έχω καταλήξει μάλλον. Γνώμες? 

 

όπως έγραψα πιο πίσω αυτό έχω και γώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος .

Για τα λεφτά του αξίζει φουλ, μην το σκέπτεσαι 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, eliassgr είπε

Αυτό εξαρτάται από το πλυντήριο πιάτων υπολόγισε κάτι λιγότερο σε μέγεθος από την επιφάνεια ψησίματος της 425 σε διαστάσεις για να το μετρήσεις με το πλυντήριό σου.. Πάντως δε χρειάζεται να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων γιατί σύντομα θα υπάρχει ανταλλακτικό κάλυμμα αλουμινίου που μπορείς να βάλεις από πάνω όπως γίνεται και στα μοντέλα Prestige της Napoleon! Αυτό το αλλάζεις ανά κάποιο αριθμό ψησιμάτων και όχι κάθε φορά... Επίσης καθαρίζει αρκετά εύκολα, αν δεν έχεις χώρο στο νεροχύτη της κουζίνας βάλτο μπανιέρα και θα με θυμηθείς... μπαμ μπαμ!

image.png.9fd73590afcf2474e299d15250c66d01.png

https://homing.gr/napoleon-aksesouar-psisimatos-barbecue/prostateutiko-kalimma-gia-to-anoksidoto-sirtati-perisilogis-lipous-napoleon-62004.html

Τα meater είναι από τα μόνα πραγματικά ασύρματα γιατί δεν έχεις κανένα καλώδιο οπότε μπορείς να το βάλεις και σε σούβλα που περιστρέφεται ή μέσα σε ηλεκτρικό φούρνο. Είναι ένα καρφί σαν στυλό που έχει όμως επάνω του 2 αισθητήρες θερμοκρασίας: 1 για μέσα στο φαγητό εσωτερική θερμοκρασία και 1 που εξέχει στην άκρη του θερμομέτρου και μετράει τη θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο. Επίσης δουλεύουν με εφαρμογή στο κινητό που είναι πολύ καλοφτιαγμένη και παίρνει συνεχώς updates. Έχω 2 από αυτά περίπου 1 χρόνο τώρα και είμαι υπερευχαριστημένος.. 

Έχουν και 2 χρόνια εγγύηση.

Yπαρχει τετοιο πραμα και για τη Rogue 425???

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 14/4/2021 στις 10:13 ΠΜ, Instructor1182 είπε

Σου επισυνάπτω ένα βίντεο που γίνεται σύγκριση της απλής Rogue με την genesis.

Όπως θα δεις και εσύ στο βίντεο είναι ξεκάθαρες οι διάφορες και τα πλεονεκτήματα της μιασ από την άλλη.

Όσον αφορά την κατανάλωση θα σου πω το εξής , σε μια Napoleon δεν χρειάζεται ποτέ να ψήνεις με τους καυστήρες στο Φουλ. Πάντα ψήνουμε στο low ή medium αν έχει πολύ κρύο ή πολύ αέρα. Όταν την παραλάβεις με το καλό θα το δεις και εσύ μόνος σου ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Πότε την παραλαμβάνεις? Την έχεις παραγγείλει?

 

Έχω δει το βίντεο στο οποίο αναφέρεσαι με τον αμερικάνο που πάντα βγάζει καλύτερες τις ναπολεον. Tο κύριο επιχείρημα του ότι δεν ξανανάβουν οι καυστήρες ή ότι πρέπει να ανάβεις ξεχωριστά τον καθένα δεν πρέπει να ισχύει πια, μιας και απο το 2019 οι genesis έχουν νομίζω βέργα που ενώνει τους καυστήρες.

Παραλαμβάνω μόλις παραλάβεις ο εισαγωγέας. Μετά τα μέσα Μαϊου.... Το χειρότερο είναι αυτό με τις Ναπολεον. Περιμένω από Ιανουάριο αν θυμάμαι καλά.

Στις 15/4/2021 στις 1:27 ΠΜ, greatony είπε

Μετά από αρκετό διάβασμα εδώ μέσα και όχι μόνο θα ήθελα να ρωτήσω και γω γνώμες και εντυπώσεις από τυχόν ιδιοκτήτες για αγορά μια από τις Weber Genesis II E-330 και Napoleon Rogue 525 SE.

Τα πλεονεκτήματα της Napoleon (θεωρητικά τουλάχιστον) στα χαρτιά είναι:

  •  4 κύριους καυστήρες έναντι 3 της Weber
  • Οπίσθιος καυστήρας για καλύτερα ψησίματα στη σούβλα
  • Sizzle zone 
  • Inox σχάρες
  • Πιθανή λειτουργία και με κάβουνο με το αντίστοιχο αξεσουάρ
  • Αναδιπλούμενο το 1 ράφι

Τα πλεονεκτήματα της Weber έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον είναι η τιμή απόκτησης(η τελική διαφορά στην περίπτωση μου υπολογίζεται περίπου στα 200-300ε φθηνότερη σε σχέση με Napoleon) , η τρέχουσα προσφορά με δώρο τη σούβλα, η ναι μεν μικρότερη αλλά πιο ξεκάθαρη και ενιαία εγγύηση για όλα τα parts για 10 χρόνια και τέλος τα περισσότερα χρόνια δραστηριοποίησης της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με αρκετά καλές κριτικές. Επίσης με μια πρόχειρη ματιά μου φαίνεται ότι βρίσκεις πιο εύκολα 3rd party αξεσουάρ για τη Weber μιας και είναι πιο "γνωστή" εταιρία. 

Είδα επίσης ότι η Weber έχει sear station σε ένα σημείο της κύριας επιφάνειας ψησίματος με έναν έξτρα καυστήρα  που αμφιταλαντεύομαι αν θα είναι βολικότερο/αποδοτικότερο σε σχέση με το sizzle zone της Napoleon. Άλλο ένα ερωτηματικό που έχω είναι το σύστημα GBS, μιας και προσπαθώ να δω αν έχει ουσιαστικά οφέλη σε σχέση με το να τοποθετήσεις απλά κάποιο σκεύος πάνω από τις σχάρες.

Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν αυτός ο έξτρα καυστήρας της napoleon θα κάνει μεγάλη διαφορά στα ψησίματα μιας και με διαβεβαίωσαν όπου ρώτησα ότι η Genesis δεν έχει κανένα πρόβλημα δύναμης στο ψήσιμο(άρα είναι πιο αποδοτική;).

Το κομμάτι της ευκολίας του καθαρισμού δεν το έθιξα καθόλου γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά και οι 2. Επίσης ποιοτικά δε θεωρώ ότι έχουν μεγάλες διαφορές αν και η Napoleon δείχνει ενα κλικ πιο στιβαρή.

Περιμένω τις απαντήσεις/εμπειρίες σας σε ότι μπορείτε από το σεντονάκι που ετοίμασα μπας και αποφασίσω κάποια στιγμή.

Υ.Γ. 1: Επειδή μπορεί να έχω γράψει και καμιά βλακεία που δε στέκει πιο πάνω, όπου χρειαστεί διορθώστε με μην πάρω και κάναν άλλο που διαβάζει στο λαιμό μου.

Υ.Γ. 2: Εννοείται ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση για ψησταριά στην ίδια κατηγορία είναι καλοδεχούμενη.

Ήμουν ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια θέση με σένα,αν και εγώ ήθελα την genesis 335 λόγω των ντουλαπιών. Είδα ατελείωτα βιντεο και διάβασα άπειρα threads σε γερμανικά forums (οπου η rogue ειναι πολύ πιο δημοφιλής από την genesis). Επέλεξα τελικά την 525se λόγου του ότι προσφέρει περισσότερα (υπέρυθρο ματι, οπίσθιος καυστήρας και κυριώς ανοξείδωτες σχάρες  που έχουν ευκολότερη συντήρηση). Το ότι αυτά τα περισσότερα ίσως είναι όχι τόσο σημαντικά είναι επίσης αλήθεια (μπορείς να κάνεις searing και στην 330 στο sear station που φτάνει στους 450 βαθμούς και τόσοι εδώ μέσα κάνουν σούβλα με καταπληκτικά αποτελέσματα και χωρις τον οπίσθιο καυστήρα).

Δεν μπορεί να κάνεις λάθος με καμία από τις 2. Αλλά καταλαβαίνω ότι λόγω του ποσού, θες να κάνεις την πιο σωστή επιλογή. Πέρα από φανμποισμους που παρατηρούνται στο thread, θα σου πω πως ακόμα και τώρα που σε ένα μηνα περιπου παραλαμβάνω την ναπολεον, και πάλι θα έλεγα ότι η genesis έχει και αυτή πολλά θετικά και αν τα ζυγίζεις είναι το ίδιο με την rogue, απλά διαφορετικά. Εξίσου δύναμη, εφάμιλλη ποιότητα κατασκευής, περισσότερο χώρο στα ράφια λόγω του ότι η φιάλη είναι στο πλάι (θετικό ή αρνητικό όπως το δει κανείς, για μένα θετικό), σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα after market αξεσουαρ και ανταλλακτικά και γενικοτερα μεγαλύτερο community.  

Από την άλλη η Rogue έχει υψηλότερο καπάκι και δεν θα χρειαστεί να βγάζεις σχάρες για να κάνεις κάτι σε σούβλα, έχει το υπέρυθρο που είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα και ανυπομονω να "παίξω", έχει stainless steel σχάρες που είναι πιο εύκολες για καθάρισμα και συντήρηση (αν και κρατούν λιγότερη θερμοτητα από το μαντέμι από ότι διαβάζω), και πολλά άλλα θετικά.

Είσαι πάντως τυχερός που έχεις τη δυνατότητα να τις δεις από κοντά. Εγώ δεν την είχα εδώ στην Θεσσαλονίκη. Εν κατακλείδι εγώ θα έλεγα να πάρεις όποια σου αρέσει περισσότερο οπτικά, οποια πιστεύεις ότι θα είναι ευκολότερη στο καθάρισμα και όποια ανάλογα με τις απαιτήσεις πιστεύεις είναι πιο value for your money. Και οι δύο σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν σε αυτό για το οποίο τελικά τις αγοράζουμε, το ψήσιμο.

47 λεπτά πριν, eliassgr είπε

.. Πάντως δε χρειάζεται να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων γιατί σύντομα θα υπάρχει ανταλλακτικό κάλυμμα αλουμινίου που μπορείς να βάλεις από πάνω όπως γίνεται και στα μοντέλα Prestige της Napoleon! Αυτό το αλλάζεις ανά κάποιο αριθμό ψησιμάτων και όχι κάθε φορά...

https://homing.gr/napoleon-aksesouar-psisimatos-barbecue/prostateutiko-kalimma-gia-to-anoksidoto-sirtati-perisilogis-lipous-napoleon-62004.html

 

Το εψαχνα και γω αυτό το αξεσουάρ, αλλα δεν υπάρχει για την rogue 525. Μονο απο εξωτερικό. Ελπίζω να έρθει και εδω σε κάποιο κατάστημα γιατί φένεται μεγάλη ευκολία.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια το κατω ταψι καθαριζει για πλακα με λιγο νερο και μαλακο σφουγγαρι κουζινα. Δεν εχεις λογο για πλυντηριο πιατων.

το ίδιο ισχύει και με την spirit σου; καθαρίζεις εύκολα με σφουγγαράκι και χωρίς να βγαίνει ο κάδος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

το ίδιο ισχύει και με την spirit σου; καθαρίζεις εύκολα με σφουγγαράκι και χωρίς να βγαίνει ο κάδος;

H genesis που εχω εχει ταψακι εμαγιε νομιζω ειναι και καθαριζει πανευκολα. Η spirit δεν εχει νομιζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, nick_gr2 είπε

το ίδιο ισχύει και με την spirit σου; καθαρίζεις εύκολα με σφουγγαράκι και χωρίς να βγαίνει ο κάδος;

Στην spirit II βγάζεις το συρταρωτό ταψάκι που μέσα βάζεις αλουμινενιο άλλο ταψάκι και το αντικαθιστάς. Εγώ ντύνω αυτό το αλουμινένιο ταψάκι με αλουμινόχαρτο και μετά από κάθε ψήσιμο το αντικαθιστώ. Αν τρυπίσει με λίγο ζεστό νερό πλένω και το ταψάκι και το αλουμινένιο ταψάκι και το ξαναντύνω με το αλουμινόχαρτο και είσαι σούπερ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι λίγο 'περίεργος' και διάβαζα το manual της naterial. Έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  • Δεν είδα να γράφει πουθενά τίποτα για την 1η χρήση.
  • Σχετικά με την προθέρμανση, λέει να διαρκεί 3-5' στο φουλ και να γίνεται με ανοιχτό το καπάκι. Μα έτσι πως θα ανεβάσει θερμοκρασία;
  • Το ίδιο και για την πυρόλυση στο τέλος (πιο λογικό εδώ). 
  • Το πιο περίεργο ήταν ότι ανέφερε ότι η ψησταριά είναι σχεδιασμένη να δουλεύει με την επιφάνεια ψησίματος σε κάλυψη 50%. 🤐
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...