Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Άντε άλλη μία. Κουράστηκα.

Η βεμπερ άλλο μπεκ εδώ άλλο Γερμανία.

0.79 mm εδώ, 0.71 εκεί.

Τελειώσαμε ή όχι;

20210514_163828.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, tsounis είπε

Αυριο πάμε για πρωτη δοκιμή κοτοπουλο σε σούβλα. Καθε συμβουλή καλοδεχούμενη

Βάλε 2, το ένα δεν θα σας φτάσει...😁

Ανοίγεις τους ακριανούς καυστήρες να πιάσεις 160-180.

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει βούτυρα/σάλτσες/μαρινάδες.  Λαδώνω ελαφριά όλο το κοτόπουλο και βάζω μείγμα, όπως αυτά που έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Αυριο θα ψήσω κάθετα στη γνωστή βάση ολόκληρο κοτόπουλο. Υπάρχει κάποι ιδιαίτερο κόλπο?

Αλατοπίπερο και λάδωμα πρώτα?

Να το ψήσω και με τους 3 καυστήρες ?

Στη χαμηλή θερμοκρασία?

Λένε ότι άμα βάλεις στο κέντρο στο κενό μπύρα αντί για νερό βγαίνει καλύτερο.

Τα γράφω σωστά?    Πόσην ώρα θέλει συνήθως>Weber spirit II 310.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόκκινο κρασί αν έχεις. Κάντου ένα πασαλειματάκι μέσα έξω με λάδι αλάτι πιπέρι μουστάρδα ή ότι άλλο. Τους δύο ακριανούς στο φουλ, ο μεσαίος σβυστός. Μετά απο 45' περίπου, μπορείς να χαμηλώσεις τους ακριανούς. Στην 1 ώρα με 1 και 10' άναψε και το μεσαίο για να ξεροψήσεις πέτσα. Γενικώς κυρίως τους ακριανούς και λιγότερο τον μεσαίο. Θέλει περίπου 1.20', αλλά το βλέπεις, να γίνει ωραίο το χρώμα του και να "ακούγεται" η πέτσα όταν την ακουμπάς με το πηρούνι, να ξεροψηθεί, και να τρυπιέται στο ψαχνό μαλακά με το μαχαίρι. Κράτα πάνω από 200°c

Αυτά ανάλογα το βάρος βέβαια. Για 1.800 γραμμ με 2 κιλά. Γίνεται πολύ καλό.

Καλή επιτυχία!

tip  για την περίπτωση όχι πολλή προθέρμανση, 5 λεπτά είναι υπέρ αρκετά.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θυμάμαι ότι είχε συζητηθεί κάποιες μέρες πριν, αλλά δεν έχω την ικανότητα του @ilpapacha να το εντοπίσω εύκολα. Φακό που προσαρμόζεται στη Spirit II E310 για το βράδυ ψάχνω. Κάποιος φιλος μάλιστα είχε αναφέρει κάτι οικονομικό που προσαρμόζεται εύκολα στο χερούλι. Έχει κάποιος υπόψιν του;

Επεξ/σία από toxotis67
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, PJK είπε

Κόκκινο κρασί αν έχεις. Κάντου ένα πασαλειματάκι μέσα έξω με λάδι αλάτι πιπέρι μουστάρδα ή ότι άλλο. Τους δύο ακριανούς στο φουλ, ο μεσαίος σβυστός. Μετά απο 45' περίπου, μπορείς να χαμηλώσεις τους ακριανούς. Στην 1 ώρα με 1 και 10' άναψε και το μεσαίο για να ξεροψήσεις πέτσα. Γενικώς κυρίως τους ακριανούς και λιγότερο τον μεσαίο. Θέλει περίπου 1.20', αλλά το βλέπεις, να γίνει ωραίο το χρώμα του και να "ακούγεται" η πέτσα όταν την ακουμπάς με το πηρούνι, να ξεροψηθεί, και να τρυπιέται στο ψαχνό μαλακά με το μαχαίρι. Κράτα πάνω από 200°c

Αυτά ανάλογα το βάρος βέβαια. Για 1.800 γραμμ με 2 κιλά. Γίνεται πολύ καλό.

Καλή επιτυχία!

Λες να βάλω μέσα κρασί αντί για μπύρα!!??

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μου άρεσε καλύτερα. Αλλά και μπύρα είναι οκ

... και περιμένουμε εντυπώσεις αύριο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Καλησπέρα. Θυμάμαι ότι είχε συζητηθεί κάποιες μέρες πριν, αλλά δεν έχω την ικανότητα του @ilpapacha να το εντοπίσω εύκολα. Φακό που προσαρμόζεται στη Spirit II E310 για το βράδυ ψάχνω. Κάποιος φιλος μάλιστα είχε αναφέρει κάτι οικονομικό που προσαρμόζεται εύκολα στο χερούλι. Έχει κάποιος υπόψιν του;

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε

 

Το να πω ρε φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Είχα φτάσει κοντά στις σελίδες αλλά δεν είχα βρει το αρχικό ποστ. Να σαι καλά. 

Ο επίσημος φακός όμως για τη spirit, δεν νομίζω να κάνει 20-30 ευρώ. Εγώ βλέπω καμία 60ριά ευρώ. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ωραίος! Παρατηρώντας το ταμπελάκι 

DC495507-E7E7-4EB1-BCB1-5046B269732F.jpeg.ed3311c20d7a4169ec1a98960286d2f3.jpeg

φαίνεται ότι υπάρχει και μπουκάλα προπάνιο που μπορεί να λειτουργήσει με 30mbar (I3B/(P30), αν διαβάζω σωστά. Στην δίπλα στήλη αναφέρεται και τα 37mbar I3+(28-30/37).

 

types-of-gas_en_2016-03.pdf 85 kB · 12 downloads

native
types-of-gas_en_2016-03.pdf

Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε και το αν έχουν τα ίδια μπεκάκια ή έχουν διαφορετική διατομή, αναλόγως την χώρα που προορίζεται η ψησταριά.

CELEX%3A52019XC0121%2802%29%3AEN%3ATXT.pdf 370 kB · 0 downloads

Eγώ το εκλαμβάνω αλλιώς. Για οποιαδήποτε κατηγορία αερίου (G30 ή G31) οι ψησταριές που πωλούνται στην Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία απαιτούν πίεση 50 mbar. Οι ψησταριές για τις υπόλοιπες χώρες απαιτούν την πίεση που φαίνεται αντίστοιχα στο πίνακα 28-30 ή 37 mbar. Oι προναφερόμενες πιέσεις επιτυγχάνονται μέσω των ρυθμιστων πίεσης. Οποιος θέλει ας κρίνει αν κάνω λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, serafeim2010 είπε

Eγώ το εκλαμβάνω αλλιώς. Για οποιαδήποτε κατηγορία αερίου (G30 ή G31) οι ψησταριές που πωλούνται στην Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία απαιτούν πίεση 50 mbar. Οι ψησταριές για τις υπόλοιπες χώρες απαιτούν την πίεση που φαίνεται αντίστοιχα στο πίνακα 28-30 ή 37 mbar. Oι προναφερόμενες πιέσεις επιτυγχάνονται μέσω των ρυθμιστων πίεσης. Οποιος θέλει ας κρίνει αν κάνω λάθος.

Τι ακριβώς είπα διαφορετικό; Η αναφορά μου ήταν πολύ συγκεκριμένη.
Αν παρατηρήσεις στις 2 πρώτες στήλες (όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων και η Ελλάδα) και τις αντίστοιχες 2 πρώτες γραμμές, υπάρχει πίεση 30mbar που αφορά προπάνιο. Το προπάνιο έχει δηλαδή πίεση 30mbar και 37mbar. Η διαφορά έχει να κάνει ενδεχομένως με την χημική ένωση (I3B/(P30 & I3+(28-30/37).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους !

Για να μη λέμε μόνο τα καλά της καινούργιας μου γκόμενας JAMESTOWN MADDOX 4+1, εντόπισα ένα λάθος το οποίο και διόρθωσα με 10€. Με κλειστό καπάκι υπάρχει ένα διαμήκους κενό 4cm στην πίσω πλευρά μεταξύ καπάκι και θαλάμου όπου χάνεται θερμότητα (το μήκος είναι 71cm...)

Για να το καλύψω, έκοψα ένα κομμάτι ανοξείδωτο (αντοχή στους 700°) πάχος 1,5 χιλιοστού, ύψος 8cm και μήκος όσο ο θάλαμος και το προσάρμοσα όπως θα δείτε με 3 βίδες 4άρες και πεταλούδες από μέσα. Πήρα και ένα spray μαύρο για υψηλές θερμοκρασίες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Πλέον , το κομμάτι εκτείνεται και 2cm πέραν του κενού χωρίς πρόβλημα στο ανοιξε-κλεισε

Overall, το BBQ δεν είναι ούτε B.K., ούτε Weber ή Napoleon αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κινεζιά ένα bbq που πιάνει τους 350° σε 17', με σχάρες μαντεμένιες και χωρις αναφλέξεις μέχρι σήμερα αν και δεν έβαλα καθόλου έντονα λιπαρά κρέατα και τέλος αποθηκευτικός χώρος κάτω χωράει 13άρα μπουκάλα πετρογκάζ.

Αύριο έχω μισό αρνί στη σούβλα, αν όλα πάνε καλά ανεβάσω photos.

rsz_20210514_194440.jpg

rsz_120210514_201631.jpg

rsz_20210514_201704.jpg

rsz_20210515_103354.jpg

rsz_20210515_103627.jpg

 

 

 

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...