Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 minutes ago, MANOLIS33 said:

Καλημέρα σε όλους !

Για να μη λέμε μόνο τα καλά της καινούργιας μου γκόμενας JAMESTOWN MADDOX 4+1, εντόπισα ένα λάθος το οποίο και διόρθωσα με 10€. Με κλειστό καπάκι υπάρχει ένα διαμήκους κενό 4cm στην πίσω πλευρά μεταξύ καπάκι και θαλάμου όπου χάνεται θερμότητα (το μήκος είναι 71cm...)

Για να το καλύψω, έκοψα ένα κομμάτι ανοξείδωτο (αντοχή στους 700°) πάχος 1,5 χιλιοστού, ύψος 8cm και μήκος όσο ο θάλαμος και το προσάρμοσα όπως θα δείτε με 3 βίδες 4άρες και πεταλούδες από μέσα. Πήρα και ένα spray μαύρο για υψηλές θερμοκρασίες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Πλέον , το κομμάτι εκτείνεται και 2cm πέραν του κενού χωρίς πρόβλημα στο ανοιξε-κλεισε

Overall, το BBQ δεν είναι ούτε B.K., ούτε Weber ή Napoleon αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κινεζιά ένα bbq που πιάνει τους 350° σε 17', με σχάρες μαντεμένιες και χωρις αναφλέξεις μέχρι σήμερα αν και δεν έβαλα καθόλου έντονα λιπαρά κρέατα και τέλος αποθηκευτικός χώρος κάτω χωράει 15άρα μπουκάλα πετρογκάζ.

Αύριο έχω μισό αρνί στη σούβλα, αν όλα πάνε καλά ανεβάσω photos.

rsz_20210514_194440.jpg

rsz_120210514_201631.jpg

rsz_20210514_201704.jpg

rsz_20210515_103354.jpg

rsz_20210515_103627.jpg

Καλημέρα σε όλους !

Για να μη λέμε μόνο τα καλά της καινούργιας μου γκόμενας JAMESTOWN MADDOX 4+1, εντόπισα ένα λάθος το οποίο και διόρθωσα με 10€. Με κλειστό καπάκι υπάρχει ένα διαμήκους κενό 4cm στην πίσω πλευρά μεταξύ καπάκι και θαλάμου όπου χάνεται θερμότητα (το μήκος είναι 71cm...)

Για να το καλύψω, έκοψα ένα κομμάτι ανοξείδωτο (αντοχή στους 700°) πάχος 1,5 χιλιοστού, ύψος 8cm και μήκος όσο ο θάλαμος και το προσάρμοσα όπως θα δείτε με 3 βίδες 4άρες και πεταλούδες από μέσα. Πήρα και ένα spray μαύρο για υψηλές θερμοκρασίες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Πλέον , το κομμάτι εκτείνεται και 2cm πέραν του κενού χωρίς πρόβλημα στο ανοιξε-κλεισε

Overall, το BBQ δεν είναι ούτε B.K., ούτε Weber ή Napoleon αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κινεζιά ένα bbq που πιάνει τους 350° σε 17', με σχάρες μαντεμένιες και χωρις αναφλέξεις μέχρι σήμερα αν και δεν έβαλα καθόλου έντονα λιπαρά κρέατα και τέλος αποθηκευτικός χώρος κάτω χωράει 15άρα μπουκάλα πετρογκάζ.

Αύριο έχω μισό αρνί στη σούβλα, αν όλα πάνε καλά ανεβάσω photos.

Καλημέρα σε όλους !

Για να μη λέμε μόνο τα καλά της καινούργιας μου γκόμενας JAMESTOWN MADDOX 4+1, εντόπισα ένα λάθος το οποίο και διόρθωσα με 10€. Με κλειστό καπάκι υπάρχει ένα διαμήκους κενό 4cm στην πίσω πλευρά μεταξύ καπάκι και θαλάμου όπου χάνεται θερμότητα (το μήκος είναι 71cm...)

Για να το καλύψω, έκοψα ένα κομμάτι ανοξείδωτο (αντοχή στους 700°) πάχος 1,5 χιλιοστού, ύψος 8cm και μήκος όσο ο θάλαμος και το προσάρμοσα όπως θα δείτε με 3 βίδες 4άρες και πεταλούδες από μέσα. Πήρα και ένα spray μαύρο για υψηλές θερμοκρασίες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Πλέον , το κομμάτι εκτείνεται και 2cm πέραν του κενού χωρίς πρόβλημα στο ανοιξε-κλεισε

Overall, το BBQ δεν είναι ούτε B.K., ούτε Weber ή Napoleon αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κινεζιά ένα bbq που πιάνει τους 350° σε 17', με σχάρες μαντεμένιες και χωρις αναφλέξεις μέχρι σήμερα αν και δεν έβαλα καθόλου έντονα λιπαρά κρέατα και τέλος αποθηκευτικός χώρος κάτω χωράει 15άρα μπουκάλα πετρογκάζ.

Αύριο έχω μισό αρνί στη σούβλα, αν όλα πάνε καλά ανεβάσω photos.

rsz_20210515_103627 (1).jpg

Καλημέρα σε όλους !

Για να μη λέμε μόνο τα καλά της καινούργιας μου γκόμενας JAMESTOWN MADDOX 4+1, εντόπισα ένα λάθος το οποίο και διόρθωσα με 10€. Με κλειστό καπάκι υπάρχει ένα διαμήκους κενό 4cm στην πίσω πλευρά μεταξύ καπάκι και θαλάμου όπου χάνεται θερμότητα (το μήκος είναι 71cm...)

Για να το καλύψω, έκοψα ένα κομμάτι ανοξείδωτο (αντοχή στους 700°) πάχος 1,5 χιλιοστού, ύψος 8cm και μήκος όσο ο θάλαμος και το προσάρμοσα όπως θα δείτε με 3 βίδες 4άρες και πεταλούδες από μέσα. Πήρα και ένα spray μαύρο για υψηλές θερμοκρασίες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Πλέον , το κομμάτι εκτείνεται και 2cm πέραν του κενού χωρίς πρόβλημα στο ανοιξε-κλεισε

Overall, το BBQ δεν είναι ούτε B.K., ούτε Weber ή Napoleon αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κινεζιά ένα bbq που πιάνει τους 350° σε 17', με σχάρες μαντεμένιες και χωρις αναφλέξεις μέχρι σήμερα αν και δεν έβαλα καθόλου έντονα λιπαρά κρέατα και τέλος αποθηκευτικός χώρος κάτω χωράει 15άρα μπουκάλα πετρογκάζ.

Αύριο έχω μισό αρνί στη σούβλα, αν όλα πάνε καλά ανεβάσω photos.

Καλημέρα.  Φίλε μου θα σε συμβούλευα να το βγάλεις το κομματάκι λαμαρίνας που έβαλες.  Δεν είναι τυχαία εκει το κενό. Είναι ο εξαερισμός.  

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2122

  • ilpapacha

    1957

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#g_f  δεκτή η συμβουλή και σ' ευχαριστώ.

Αντιστοιχης δυναμικής μοντέλο broil king (δεν θυμάμαι ποιο ήταν το είδα στον εκθεσιακό χώρο) δεν είχε καθόλου πίσω χώρισμα. Θα το κρατήσω μιας και έστω μικρότερο, αλλά υπάρχει διαφυγή του αέρα. Και βλέπουμε βεβαια

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

#g_f  δεκτή η συμβουλή και σ' ευχαριστώ.

Αντιστοιχης δυναμικής μοντέλο broil king (δεν θυμάμαι ποιο ήταν το είδα στον εκθεσιακό χώρο) δεν είχε καθόλου πίσω χώρισμα. Θα το κρατήσω μιας και έστω μικρότερο, αλλά υπάρχει διαφυγή του αέρα. Και βλέπουμε βεβαια

Μιας και δεν πιστεύω ότι κάποιος τσιγκουνευτηκε να κλείσει το κενό οισω...ίσα ίσα θα τον βόλευε να το έχει κλείσει...λογικά το θέλει εκεί για ανάγκες εξαερισμού...

Μήπως πρέπει να προσέχεις να μην ανεβάσει τρελές θερμοκρασίες για τα υλικά της ψησταριάς σου και έχεις αλλά θέματα που ίσως δεν είναι και ορατά με το μάτι (πχ αναθυμιάσεις από τα υλικά λόγω υψηλών θερμοκρασιών...μπας και λιώσει κάποιο εξάρτημα κτλ)...???

Λογικά η broil king έχει μελετηθεί χωρίς το κένο πίσω οπότε ίσως δεν είναι καλό να τις συγκρίνεις...ίδιας δυναμικής αλλά άλλα υλικά φαντάζομαι...εξού και ο διαφορετικός σχεδιασμός ...

Καλοπροαίρετη συμβουλη χωρίς καμία δόση κριτικής...

 

Καλά ψησίματα...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Μιας και δεν πιστεύω ότι κάποιος τσιγκουνευτηκε να κλείσει το κενό οισω...ίσα ίσα θα τον βόλευε να το έχει κλείσει...λογικά το θέλει εκεί για ανάγκες εξαερισμού...

Μήπως πρέπει να προσέχεις να μην ανεβάσει τρελές θερμοκρασίες για τα υλικά της ψησταριάς σου και έχεις αλλά θέματα που ίσως δεν είναι και ορατά με το μάτι (πχ αναθυμιάσεις από τα υλικά λόγω υψηλών θερμοκρασιών...μπας και λιώσει κάποιο εξάρτημα κτλ)...???

Λογικά η broil king έχει μελετηθεί χωρίς το κένο πίσω οπότε ίσως δεν είναι καλό να τις συγκρίνεις...ίδιας δυναμικής αλλά άλλα υλικά φαντάζομαι...εξού και ο διαφορετικός σχεδιασμός ...

Καλοπροαίρετη συμβουλη χωρίς καμία δόση κριτικής...

 

Καλά ψησίματα...

Ίδωμεν..

Το μεγάλο νέο είναι το αυριανό τεστ:

Σούβλα αρνάκι γάλακτος μισό, 4,4kg, με συνοδευτικά ........ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2020 στις 3:02 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Η 310 είναι πιο μεγάλη, κατά τ'άλλα ίδιες είναι. Πάρε τη μεγάλη μην το μετανιώσεις μετά.

Βαθύ καθαρισμό 3 φορές το χρόνο, εκτός αν ψήνεις προβατίνα κάθε μέρα. Και δεν λερώνει το μπαλκόνι. Σε λογικά πλαίσια να πεταχτούν καμένα φαγητά όπως την τρίβεις, οπότε πιάνεις σκόρπια και φαρασι. Συρματοβουρτσα κανονικά χωρίς πρόβλημα. 

Και ένα σημερινό ψήσιμο, ελληνική picanha wet aged 3 βδομάδες.

Screenshot_20200412_153526.jpg.204c8ff8817c11bda5ecd62b19260647.jpgScreenshot_20200412_153623.jpg.6c94026258365fc37d59d90ca2be612f.jpgScreenshot_20200412_153548.jpg.a256cae445e5df1f868608034e8e96a8.jpg

Κρεοπωλείο ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.....Ενδιαφέρομαι για αγορά συγκεκριμένης ψησταριάς(broil king gem 320). Όπου ψάχνω μου εμφανίζει μόνο την 310.Τι διάφορες έχουν τα 2 αυτά μοντέλα;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2020 στις 3:02 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Η 310 είναι πιο μεγάλη, κατά τ'άλλα ίδιες είναι. Πάρε τη μεγάλη μην το μετανιώσεις μετά.

Βαθύ καθαρισμό 3 φορές το χρόνο, εκτός αν ψήνεις προβατίνα κάθε μέρα. Και δεν λερώνει το μπαλκόνι. Σε λογικά πλαίσια να πεταχτούν καμένα φαγητά όπως την τρίβεις, οπότε πιάνεις σκόρπια και φαρασι. Συρματοβουρτσα κανονικά χωρίς πρόβλημα. 

Και ένα σημερινό ψήσιμο, ελληνική picanha wet aged 3 βδομάδες.

Screenshot_20200412_153526.jpg.204c8ff8817c11bda5ecd62b19260647.jpgScreenshot_20200412_153623.jpg.6c94026258365fc37d59d90ca2be612f.jpgScreenshot_20200412_153548.jpg.a256cae445e5df1f868608034e8e96a8.jpg

Η πικανια από το ΜΥΜΑΡΚΕΤ που λέγαμε...???

Εντυπώσεις...???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Triantos1 είπε

Καλησπέρα σε όλους.....Ενδιαφέρομαι για αγορά συγκεκριμένης ψησταριάς(broil king gem 320). Όπου ψάχνω μου εμφανίζει μόνο την 310.Τι διάφορες έχουν τα 2 αυτά μοντέλα;;;;

Στο site πάντως έχει 310 (814-153) & 330 (814-163)

https://broilking.gr/product-category/ψησταριές/ψησταριές-αερίου/broil-king-αερίου/τροχήλατες-broil-king/gem/

Η διαφορά είναι ότι η 330 διαθέτει συμβατικό πλαϊνό μάτι

Η 320 μπορεί να είναι μοντέλο που έχει καταργηθεί, να είναι μόνο για συγκεκριμένες χώρες κτλ

https://broilkingbbq.com/el_gr/assembly_videos_manuals/gem-320/

Τι είναι αυτό που είδες και σε κάνει να θες να βρεις την 320; 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 19/4/2020 στις 9:04 ΜΜ, ftso είπε

Εχω μία απορία, αφού ξέρεις το βάρος της μπουκάλας αλλα και του περιεχομένου, δεν μπορείς να την μετρήσεις με μια ζυγαριά μπάνιου για το πότε φτάνει στο τέλος της; 

10 χρόνια έτσι τις υπολογίζω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά απαντάς σε ένα ποστ που έγινε πριν 1 χρόνο

Ναι , το ξέρω πιστεύω δεν είναι κριτικό το σχόλιο σου. 

Στο topic μπήκα από τη σελ 500κατι και το βρήκα ενδιαφέρον. Ειπα λοιπόν να ξεκινήσω να διαβάζω από την 1η σελίδα ( εν έτει 2011!!!). Είμαι στην 70 καλά πάει , έχω κρατήσει διάφορες σημειώσεις 😉

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, MANOLIS33 είπε

Ναι , το ξέρω πιστεύω δεν είναι κριτικό το σχόλιο σου. 

Απλά το ανέφερα. Από εκεί και πέρα, καλά κάνεις και βλέπεις τι έχει ειπωθεί κατά καιρούς.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Triantos1 είπε

Καλησπέρα σε όλους.....Ενδιαφέρομαι για αγορά συγκεκριμένης ψησταριάς(broil king gem 320). Όπου ψάχνω μου εμφανίζει μόνο την 310.Τι διάφορες έχουν τα 2 αυτά μοντέλα;;;;

 

41 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Στο site πάντως έχει 310 (814-153) & 330 (814-163)

https://broilking.gr/product-category/ψησταριές/ψησταριές-αερίου/broil-king-αερίου/τροχήλατες-broil-king/gem/

Η διαφορά είναι ότι η 330 διαθέτει συμβατικό πλαϊνό μάτι

Η 320 μπορεί να είναι μοντέλο που έχει καταργηθεί, να είναι μόνο για συγκεκριμένες χώρες κτλ

https://broilkingbbq.com/el_gr/assembly_videos_manuals/gem-320/

Τι είναι αυτό που είδες και σε κάνει να θες να βρεις την 320; 

 

Όχι δεν εγώ κανένα πρόβλημα να αγοράσω και την 310.Απλά την είχα βρει στο Skroutz και έμεινα εκεί....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Triantos1 είπε

 

Όχι δεν εγώ κανένα πρόβλημα να αγοράσω και την 310.Απλά την είχα βρει στο Skroutz και έμεινα εκεί....

Ο κωδικός που υπάρχει στο σκρουτζ είναι ο ίδιος για την 310 (814-153) και σε όσα καταστήματα έχεις βρει την 320 (814-153). Με βάση το site της broil king ο κωδικός αυτός είναι για την 310. Η 320 έχει τον κωδικό 814-154 για μαύρο χρώμα και 952-354 για γκρι.

https://grillio.com/gem-320-3-burner-freestanding-gas-grill
https://broilking.gr/wp-content/uploads/2020/05/GEM-320-340-ASSEMBLY.pdf

Όπως και να χει, αν θέλεις με συμβατικό πλαϊνό μάτι πας στην 330, αν όχι πας στην 310. 

Ένα πρόσφατο ποστ για το πλαϊνό μάτι 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...