Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2118

  • ilpapacha

    1955

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ένα απλό, καθημερινό κομμάτι κρέας…

κι εμείς ψαχνόμαστε πως να κάνουμε μια ζουμερή μπριζόλα…😁

Δεν ειναι αρκετα ωμο μεσα..; το δειξα στη γυναικα και τρελαθηκε😄😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

 Τα 300 τα δίνεις για τα εξής :

1. Είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτη και όχι επισμαλτώμενη όπως η απλή rogue

2. Έχει ψιλότερο καπάκι από την απλή συνεπώς καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα

3. Έχει διπλή μόνωση στο καπάκι όποτε έχεις μικρότερες καταναλώσεις, πιο γρήγορους χρόνους και μεγαλύτερη διάρκεια που κρατά την θερμοκρασία

4. Έχει τον υπέρυθρο πλαϊνό καυστήρα που μπορείς να θωρακίσεις διάφορες κοπές κρεάτων στο σωστό χρόνο, να τηγανίζεις με δύναμη πραγματική σαν να είναι εστία φυσικού αερίου σε κλειστό χώρο και δεν σβήνει τόσο εύκολα από τον αέρα σε σχέση με το απλό πλαϊνό μάτι.

Επίσης η διαφορά είναι 200 όχι 300 από την αντίστοιχη rogue 425 sb που έχει απλό πλευρικό καυστήρα.

Όποτε θεωρώ πως αξίζει η διαφορά.

 

Δεν νομίζω πως είναι πολλά τα 200 για τις παραπάνω διάφορες.

Επίσης αντίδραση μαγιαρ γίνεται σε σωστούς χρόνους έκθεσης του κρέατος στην θερμοκρασία γι'αυτο και χρησιμοποιούν υπέρυθρο για γρήγορους χρόνους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. υπάρχουν όμως πολλές σχολές ψησίματος και αρκετή μελέτη πίσω από αυτά τα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ''κατηγορούμε'' επειδή πχ άλλος δεν έχει αυτή την τεχνολογία και έχει πχ ψησταριά νερού, καλές είναι και αυτές με διαφορετική λογική αλλά δεν χρειάζεται να λέμε ότι οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό είναι υπερτιμημένο, γιατί με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Rolls - Royce αλλά μόνο του Pony που είναι και ελληνικό ή  χειρότερα μόνο κάποιων no name κινέζικων. 

Να κανείς συχνό καθαρισμό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα με τον κάδο, συγκεκριμένα λιώνουν, αν την καθαρίζεις πολύ συχνά θα το αποφύγεις πιστεύω.

 

5 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

 Τα 300 τα δίνεις για τα εξής :

1. Είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτη και όχι επισμαλτώμενη όπως η απλή rogue

2. Έχει ψιλότερο καπάκι από την απλή συνεπώς καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα

3. Έχει διπλή μόνωση στο καπάκι όποτε έχεις μικρότερες καταναλώσεις, πιο γρήγορους χρόνους και μεγαλύτερη διάρκεια που κρατά την θερμοκρασία

4. Έχει τον υπέρυθρο πλαϊνό καυστήρα που μπορείς να θωρακίσεις διάφορες κοπές κρεάτων στο σωστό χρόνο, να τηγανίζεις με δύναμη πραγματική σαν να είναι εστία φυσικού αερίου σε κλειστό χώρο και δεν σβήνει τόσο εύκολα από τον αέρα σε σχέση με το απλό πλαϊνό μάτι.

Επίσης η διαφορά είναι 200 όχι 300 από την αντίστοιχη rogue 425 sb που έχει απλό πλευρικό καυστήρα.

Όποτε θεωρώ πως αξίζει η διαφορά.

 

Δεν νομίζω πως είναι πολλά τα 200 για τις παραπάνω διάφορες.

Επίσης αντίδραση μαγιαρ γίνεται σε σωστούς χρόνους έκθεσης του κρέατος στην θερμοκρασία γι'αυτο και χρησιμοποιούν υπέρυθρο για γρήγορους χρόνους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. υπάρχουν όμως πολλές σχολές ψησίματος και αρκετή μελέτη πίσω από αυτά τα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ''κατηγορούμε'' επειδή πχ άλλος δεν έχει αυτή την τεχνολογία και έχει πχ ψησταριά νερού, καλές είναι και αυτές με διαφορετική λογική αλλά δεν χρειάζεται να λέμε ότι οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό είναι υπερτιμημένο, γιατί με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Rolls - Royce αλλά μόνο του Pony που είναι και ελληνικό ή  χειρότερα μόνο κάποιων no name κινέζικων. 

Να κανείς συχνό καθαρισμό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα με τον κάδο, συγκεκριμένα λιώνουν, αν την καθαρίζεις πολύ συχνά θα το αποφύγεις πιστεύω.

  εγω πάλι πιστεύω οτι τα 200 ευρώ  είναι πολλά για έναν καυστήρα  υπέρυθρο
 σε πληροφορώ πως οι αντιδρασεις μαγιάρ μια χαρά γίνονται και στους  400 - 450 βαθμούς που μπορούν να αναπτυχθούν στην επιφάνεια της σχάρας και μάλιστα με πολύ ποιο ασφαλές  και διαχειρίσιμο  απ ότι σε έναν υπέρυθρο καυστήρα  και αυτό γιατί μια ελάχιστη  επιπλέον παραμονή  θα ξεπεράσει τους 170 βαθμούς με συνέπεια  το  κάψιμο του κομματιού , που πέρα απ το υποβιβασμό της γευσης  δεν συνιστάτε  για κατανάλωση
δεν κατηγορώ καμιά εταιρία , άλλωστε το δίλημμα  ήταν σε δύο μοντέλα της ίδιας εταιρίας , επειδή  καταλαβαίνω όμως έναν εμπαιγμό  ,  θα σου απαντήσω
στη δική μου ψησταριά  δεν με εχει απασχολήσει ποτέ  το πως θα καθαρίσω  και να συντηρήσω τη σχάρα  δεν σκουριάζει ουτε χρειάζεται λαδωμα , ακόμη δεν με απασχολούν ποτέ τα λίπη   ότι και να ψήνω και ας ψήνω  όλη μέρα , το μόνο που κάνω είναι να αδειάζω το συρτάρι  όταν τελειώσω το ψήσιμο  και ένα κάψιμο τησ σχάρας στο ζεσταμα 

ότι ώρα θέλω έχω  400 + στη σχάρα  και  την επόμενη στιγμή 250 για  λιπαρά χωρίς ιδιαίτερες αναφλέξεις και με φόρτωμα σε όλη τη σχάρα

ότι εχω ψήσει είναι ζουμερό  , και νόστιμο  ψήνω   έμμεσα  άμεσα  , όταν  εχω σούβλα δεν χρειάζεται να βαλω ταψιά με νερό ,  αυτά και  άλλα πολλά με το δικό μου pony  

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, energy52 είπε

Δεν ειναι αρκετα ωμο μεσα..; το δειξα στη γυναικα και τρελαθηκε😄😄

Μπορεί το εσωτερικό του να μην σου φαίνεται δελεαστικό οπτικά, όμως είναι μια χαρά. Δες μια και κάποια άρθρα που έχουν μπει και σε προηγούμενα ποστ

https://caruso.gr/thermokrasia-mageiriki-kreas/

https://www.enallaktiko.gr/blogs/blog/internal-meat-cooking-temperatures

https://www.farmabralou.gr/meet-the-meat/cooking_instructions/

https://el.drderamus.com/meat-temperature-19887

Κι εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου όταν μου τα δείχνανε και μου τα λέγανε, όμως όταν έπεισα τον εαυτό μου να δοκιμάσει δεν το μετάνιωσα. 
 


Για όποιον θέλει να συνδυάσει μπάνιο με φαγητό από dry aged κοπές, μια πολύ καλή επιλογή είναι το Εβίβα στο Βραχάτι Κορινθίας

https://g.co/kgs/nHJvX7

image.jpeg.65d8c64d8171b8bed9cd54c98a2a40df.jpeg

πρώτη φορά πήγα εκεί το 2019 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά τα φτιάχνει. Είναι νέα παιδιά με μεράκι. Από τιμές το θεωρώ τίμιο γι αυτό που σου προσφέρει. Δυστυχώς δεν έχω φωτό από το μενού, όμως βρήκα ένα μετά από αναζήτηση (δεν ξέρω πόσο πρόσφατο είναι).

https://images.app.goo.gl/FvvqkiGkUB4poSRz7
 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα πολλα διαβασματα εδω κι αυτα που δειχνετε την εκανα κι εγω την αγορα δεν αντεξα, δυστυχως σφιχτο μπαντζετ μεχρι 200-250 μη πολυλογω πηρα μια blackbull gusto που βρηκα τελευταιο κομματι σε τοπικο καταστημα.με παζαρι+μπουκαλα coral gas prime +ρυθμιστη πιεσης που δειχνει το περιεχομενο 250 συνολο νομιζω καλα... Ο ταχυσυνδεσμος ολα τα λεφτα!! Μεχρι στιγμης κι εφαρμοζωντας οτι εχω διαβασει εδω μεσα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, μη πω ενθουσιασμενος 😄 Εννοειται προετοιμασια σχαρας πρωτο καψιμο λαδωμα κτλ οπως συνισταται! Χοιρινες, κοτοπουλο κομματια+ σουβλακια , μπιφτεκια,τσιπουρες εχω ψησει μεχρι στιγμης ολα σουπερ!!καλα οι φτερουγες κοτοπουλο ολα τα λεφτα!! Αναφλεξεις στιγμιαιες δεν τις φοβηθηκα, ψησιμο με κλειστο καπακι λιγα γυρισματα μια χαρα!λιγο με τις τσιπουρες θελω να εξοικειωθω πιο πολυ τις φοβηθηκα μη κολλησουν και τις ψιλοχαλασα αλλα στο τελος βγηκαν νοστιμες+φαγωθηκαν..

Καλα η δευτερη φορα που εκανα σπαλομπριζολες τι να πω, μπορει να ηταν οι πιο ζουμερες μπριζολες που εφαγα ποτε!!Τη δικη μου τη βγαζω στους 70, της γυναικας και των παιδιων τις αφηνω πιο πολυ ( μανια με το καλοψημενο😁)ολοι ξετρελαθηκαν  Επισης ωραια μυρωδια τσικνα σαν καρβουνο μολις τις εφερα μεσα,αν με ρωτησετε διαφορα προσωπικα δεν ξερω αν θα καταλαβαινα αντε να πω ενα τικ πιο γευστικο το καρβουνο κι αν.. 

Η ψησταρια πιανει 280-300 σε 10-12 λεπτα περιπου κι οπως ολες οι  κινεζικες βεβαια καιει πιο πολυ στο πισω μερος της σχαρας οποτε αυτο λαμβανεται σοβαρα υπ οψην στο ψησιμο! Θα λεγα πως μοιαζει πολυ με unimac σε πολλα, αλλα   με τα reflectors να εχουν μεγαλυτερη κλιση οποτε ισως αυτο βοηθα με τις αναφλεξεις! Παιρνει σουβλα, δεν το χω δοκιμασει ακομη..Τα πλαϊνα πεφτουν πολυ βολικο!

Καθαρισμα...Εκεινη τη στιγμη που τελειωνω,ζεσταμα τη σχαρα για 5 λεπτα στο φουλ,τριψιμο  και σε δευτερο χρονο απαραιτητα πλυσιμο καλο τους διαχυτες  (ειναι εμαγιε νομιζω),ενα περασμα με χαρτι κουζινας τον καδο να φυγουν τα πολλα πολλα κι ετοιμη..λαδωμα σχαρα κανω πριν το ψησιμο καθε φορα! Ειναι διαδικασια το καθαρισμα ενα μισαωρο σχεδον, αλλα προσπαθω να το κανω, ετσι διατηρειται πιστευω σε καλη κατασταση!Επισης οι αερηδες ειναι θεμα, επηρεαζονται οι καυστηρες και παντα ειχε αερα οσες εψησα..😃 Ελπιζω μη σας κουρασα!

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

 

 

20210515-123428.jpg

 

20210527-142823.jpg

 

Πρωτο ψησιμο

20210516-141918.jpg

 

20210520-202408.jpg

 

20210517-143221.jpg

Επεξ/σία από energy52
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Με τα πολλα διαβασματα εδω κι αυτα που δειχνετε την εκανα κι εγω την αγορα δεν αντεξα, δυστυχως σφιχτο μπαντζετ μεχρι 200-250 μη πολυλογω πηρα μια blackbull gusto που βρηκα τελευταιο κομματι σε τοπικο καταστημα.με παζαρι+μπουκαλα coral gas prime +ρυθμιστη πιεσης που δειχνει το περιεχομενο 250 συνολο νομιζω καλα... Ο ταχυσυνδεσμος ολα τα λεφτα!! Μεχρι στιγμης κι εφαρμοζωντας οτι εχω διαβασει εδω μεσα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, μη πω ενθουσιασμενος 😄 Εννοειται προετοιμασια σχαρας πρωτο καψιμο λαδωμα κτλ οπως συνισταται! Χοιρινες, κοτοπουλο κομματια+ σουβλακια , μπιφτεκια,τσιπουρες εχω ψησει μεχρι στιγμης ολα σουπερ!!καλα οι φτερουγες κοτοπουλο ολα τα λεφτα!! Αναφλεξεις στιγμιαιες δεν τις φοβηθηκα, ψησιμο με κλειστο καπακι λιγα γυρισματα μια χαρα!λιγο με τις τσιπουρες θελω να εξοικειωθω πιο πολυ τις φοβηθηκα μη κολλησουν και τις ψιλοχαλασα αλλα στο τελος βγηκαν νοστιμες+φαγωθηκαν..

Καλα η δευτερη φορα που εκανα σπαλομπριζολες τι να πω, μπορει να ηταν οι πιο ζουμερες μπριζολες που εφαγα ποτε!!Τη δικη μου τη βγαζω στους 70, της γυναικας και των παιδιων τις αφηνω πιο πολυ ( μανια με το καλοψημενο😁)ολοι ξετρελαθηκαν  Επισης ωραια μυρωδια τσικνα σαν καρβουνο μολις τις εφερα μεσα,αν με ρωτησετε διαφορα προσωπικα δεν ξερω αν θα καταλαβαινα αντε να πω ενα τικ πιο γευστικο το καρβουνο κι αν.. 

Η ψησταρια πιανει 280-300 σε 10-12 λεπτα περιπου κι οπως ολες οι  κινεζικες βεβαια καιει πιο πολυ στο πισω μερος της σχαρας οποτε αυτο λαμβανεται σοβαρα υπ οψην στο ψησιμο! Θα λεγα πως μοιαζει πολυ με unimac σε πολλα, αλλα   με τα reflectors να εχουν μεγαλυτερη κλιση οποτε ισως αυτο βοηθα με τις αναφλεξεις! Παιρνει σουβλα, δεν το χω δοκιμασει ακομη..Τα πλαϊνα πεφτουν πολυ βολικο!

Καθαρισμα...Εκεινη τη στιγμη που τελειωνω,ζεσταμα τη σχαρα για 5 λεπτα στο φουλ,τριψιμο  και σε δευτερο χρονο απαραιτητα πλυσιμο καλο τους διαχυτες  (ειναι εμαγιε νομιζω),ενα περασμα με χαρτι κουζινας τον καδο να φυγουν τα πολλα πολλα κι ετοιμη..λαδωμα σχαρα κανω πριν το ψησιμο καθε φορα! Ειναι διαδικασια το καθαρισμα ενα μισαωρο σχεδον, αλλα προσπαθω να το κανω, ετσι διατηρειται πιστευω σε καλη κατασταση!Επισης οι αερηδες ειναι θεμα, επηρεαζονται οι καυστηρες και παντα ειχε αερα οσες εψησα..😃 Ελπιζω μη σας κουρασα!

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

 

 

20210515-123428.jpg

 

20210527-142823.jpg

 

Πρωτο ψησιμο

20210516-141918.jpg

 

20210520-202408.jpg

 

20210517-143221.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Το δεύτερο το κάνεις ήδη…😁👍🍺

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλορίζικη, μια χαρά το λειτουργείς το εργαλείο! Τα black angus του lidl δεν αξίζουν γιατί και η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. 

Μήπως τα αλουμινόχαρτα που έχεις βάλει ανάμεσα στους καυστήρες πρέπει να τα βγάλεις; Αν βρωμίσει θα την καθαρίσεις. Το αλουμινόχαρτο δεν ξέρω μέχρι ποια θερμοκρασία είναι ασφαλές από πλευράς αναθυμιάσεων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, gdeli είπε

Καλορίζικη, μια χαρά το λειτουργείς το εργαλείο! Τα black angus του lidl δεν αξίζουν γιατί και η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. 

Μήπως τα αλουμινόχαρτα που έχεις βάλει ανάμεσα στους καυστήρες πρέπει να τα βγάλεις; Αν βρωμίσει θα την καθαρίσεις. Το αλουμινόχαρτο δεν ξέρω μέχρι ποια θερμοκρασία είναι ασφαλές από πλευράς αναθυμιάσεων!

Σ ευχαριστω, οχι δεν ειναι αναμεσα αλλα απο κατω απ τον καδο εκει που πεφτουν τα λιπη στο ταψακι που εχει..Στη φωτο φαινεται αλλιως! Παρ αυτα ειναι θεμα πιστευεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο αν φτάνει εκεί θερμοκρασίες που δεν προβλέπονται για αλουμινόχαρτο. Αν είναι κάτω από τον κάδο νομίζω είσαι ΟΚ, αλλά μέτρα και την θερμοκρασία αν έχεις κάποιον τρόπο!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Το δεύτερο το κάνεις ήδη…😁👍🍺

Σ ευχαριστω να σαι καλα!! Κανα ιδιαιτερο μπιφτεκι θελω να κανω (δοκιμασα σε ταβερνα μπιφτεκι γεμιστο με τυρι γκουντα μαλλον, πιπερια και μια σαλτσα μουσταρδας μεσα καταπληκτικο ελαφρως καυτερο επαθα πλακα😄) παϊδακια αρνι..Σαρδελα εχετε ψησει; απαραιτητα μεσα σε σχαρα υποθετω

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, energy52 είπε

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

Aυτο το πραγμα με τα αυτοκολλητα δεν το καταλαβαινω ειλικρινα! Τα βαζουνε πανω σε αμαξια, τωρα και σε ψησταριες;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...