Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1938

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, anergos13 είπε

Εχει χρησιμοποιησει κανεις μαγνητικους μετρητες για  τις φιάλες?

 

https://a.aliexpress.com/_mPnzK1z

 

Πρώτη φορά βλέπω ότι υπάρχει τέτοιο προϊόν και από ότι καταλαβαίνω οι διαβαθμίσεις που έχει στην μπροστά όψη αλλάζουν χρώμα με τη θερμοκρασία. Η πίσω όψη είναι σαν τα διαφημιστικά μαγνητάκια για ψυγείο (εξ' ου και το magnetic). Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός, δεν σου λέει με μαγικό μαγνητικό τρόπο τη στάθμη της φιάλης.

Το κολλάς όσο πιο κάτω μπορείς στη φιάλη εφόσον είναι μεταλλική και σύμφωνα με την περιγραφή μετά από 10 τουλάχιστον λεπτά χρήσης διαβάζεις την ένδειξη. Στην πράξη η φιάλη όσο αδειάζει ψύχεται και ο "μετρητής" σου δείχνει που είναι η στάθμη εάν αυτή βρίσκεται κάπου στο ύψος που καλύπτει το αυτοκόλλητο.

Δεν μου μοιάζει για πολύ βολική λύση. Μπορείς να κάνεις τον ίδιο έλεγχο στο περίπου με το χέρι και να νιώσεις το σημείο που αλλάζει θερμοκρασία το τοίχωμα της φιάλης. Επίσης όλες οι φιάλες έχουν κοίλο σχήμα προς τα κάτω και όχι επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί να κολλήσει τέρμα κάτω το αυτοκόλλητο. Από την άλλη το κόστος του είναι ανάξιο λόγου για την όποια δουλειά θα κάνει.

 

Ως ψήστες μας αγχώνει να μη μας αφήσει η φιάλη στα μισά του ψησίματος.
Εξαίρεση αποτελεί ο συμψήστης @ilpapacha που έχει απευθείας παροχή φυσικού αερίου 🙂.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να γνωρίζουμε το υπόλοιπο περιεχόμενο της φιάλης με ακρίβεια είναι με ζυγαριά. Ζυγίζουμε τη φιάλη και αφαιρούμε το απόβαρο που αναγράφεται επάνω.

Αυτό που έκανα στην αρχή εγώ ήταν να ζυγίσω με μια ζυγαριά μπάνιου τη φιάλη γεμάτη σκέτη πριν τη συνδέσω. Μετά με τον ρυθμιστή συνδεμένο για να ξέρω ακριβώς το μικτό βάρος. Πριν ξεκινήσω κάποιο μεγάλο ψήσιμο και είχα υποψία ότι κοντεύει η φιάλη τη ζύγιζα χωρίς να την αποσυνδέσω. Από το manual της ψησταριάς ήξερα την μέγιστη κατανάλωση της ψησταριάς και υπολόγιζα με προσέγγιση αν με παίρνει ή όχι...

Μετά από την πρώτη αλλαγή φιάλης δεν άντεξα, πήρα και δεύτερη εφεδρική και ησύχασα!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To προπάνιο συνίσταται ως "καλύτερο" όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή οπότε τότε χρειάζεται δύναμη για να ανεβάσει θερμοκρασία. Αυτή την εποχή δεν νομίζω προσωπικά  οτι κρίνεται απαραίτητο συν το μπελά με την αλλαγή ρυθμιστή για το προπάνιο, αντί μιας κλασικής φιάλης μίγματος με τον υπάρχον ρυθμιστή. Δεν ξέρω αν αξίζει.

Εγώ με ΕΚΟ  μίγμα 10κιλή -κοντή για να είμαι σίγουρος οτι μπαίνει άνετα στη θέση της 425- δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Όσο για τη ζυγαριά, συμφωνώ είναι το πιο αξιόπιστο και εύκολο μια και η ζυγαριά  μπάνιου έρχεται μια χαρά εκεί που τη θες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς η δεύτερη φιάλη είναι η καλύτερη λύση!

Σε προηγούμενο ποστ έχω αναφέρει το τι αναγράφει το manual στις Napoleon για τις μπουκάλες 

Έχω αποφασίσει να πάω σε προπάνιο για την ψησταριά που αναμένω.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα πηγα στο καταστημα Καλιπολιτης Καβαλα,( εξειδικευεται σε τυπους αεριου/υγραεριου,κ.τ.λ) και πηρα μια φιαλη 7.5 κg regasco Fgas..την διαφανη πρασινη(που χωραει μέσα), σε προπάνιο...επέμενε ο αρμόδιος εκει (ηταν απόλυτος μαλιστα) οτι δεν χρειαζομαι αλλαγη ρυθμιστη απο 29mbar, 1kg/h, σε 37mbar...δεν εχω (λεει) απολυτως κανενα προβλημα, ούτε μειωση αποδοσης λογο του 29mbar...Και ετσι, αγορασα  μια φιαλη. 40 ευρω η φιαλη,  +15 το προπανιο=55 ευρω...Τον άλλο μηνα, ακομα μια φιαλη αγορα, και τελος..

Και μου ειπε επισης, οτι οταν φθανει στο ένα δάχτυλο, εχω ακομα 1 ψήσιμο..

Είδωμεν...

Επεξ/σία από Dennis7360
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Kostas3917 είπε

Παρέλαβα και εγώ την 425sb και πιστεύω σήμερα να προλάβω να την φτιάξω 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν μπορέσεις ανέβασε και καμία φωτό.

Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε κι εμείς…

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν μπορέσεις ανέβασε και καμία φωτό.

Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε κι εμείς…

Είναι γλυκιά η αγωνια της προσμονής ;)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια, σκεφτομαι να κανω αυτη την συνταγη σουβλα:

Πως λετε να το ψησω? στην αρχη, full οι καυστηρες ναπανε 250, και μετα στους 130-140? και με τους 3 καυστηρες? η να σβησω τον μεσαιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Είναι γλυκιά η αγωνια της προσμονής ;)

Όχι τίποτα άλλο, έχω πριζώσει φίλους και κουμπάρους και ήδη έχουν φάει μια ξενέρα με την αναμονή και πλέον ξεκινάνε κι αυτοί άδειες κτλ, οπότε η καλή μάζωξη θα πάει για Σεπτέμβριο έτσι όπως το κόβω…

Ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει άλλη αλλαγή στην ημερομηνία παραλαβής και να είναι εδώ στα τέλη Ιουλίου.

1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε

Παιδια, σκεφτομαι να κανω αυτη την συνταγη σουβλα:

Πως λετε να το ψησω? στην αρχη, full οι καυστηρες ναπανε 250, και μετα στους 130-140? και με τους 3 καυστηρες? η να σβησω τον μεσαιο?

Ξεκίνα με τους 2 ακριανούς να πιάσεις 170, να ψηθεί μέχρι μέσα και προς το τέλος τους βάζεις όλους στο φουλ να πάρει και χρώμα 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Όχι τίποτα άλλο, έχω πριζώσει φίλους και κουμπάρους και ήδη έχουν φάει μια ξενέρα με την αναμονή και πλέον ξεκινάνε κι αυτοί άδειες κτλ, οπότε η καλή μάζωξη θα πάει για Σεπτέμβριο έτσι όπως το κόβω…

Ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει άλλη αλλαγή στην ημερομηνία παραλαβής και να είναι εδώ στα τέλη Ιουλίου.

Ξεκίνα με τους 2 ακριανούς να πιάσεις 170, να ψηθεί μέχρι μέσα και προς το τέλος τους βάζεις όλους στο φουλ να πάρει και χρώμα 

Ok...Ευχαριστώ..Και κάθε 15-20 λεπτά έλεγχο,λάδωμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...