Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, fantakola είπε

Μια χαρά θα γίνει να είσαι σίγουρος, αλλά έχει πλάκα που τελικά έκανες την επιλογή με το περισσότερο λίπος και όχι το λιγότερο 😂😅

Ο χασάπης σου έχει απόλυτο δίκαιο. Πάντα η ποιότητα του κρέατος θα καθορίσει και το αποτέλεσμα.

Κανονικά η πανσετα είναι ιδανική για γύρο, αλλά πρέπει να ξυρίσεις το πολύ εξωτερικό λίπος που έχει γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ λιπαρός ο γύρος σου. Ο λαιμός από την άλλη, ειναι πιο ψαχνός και έτσι προτιμάται σε σπιτικές παραλλαγές λόγω του εσωτερικού λίπους που έχει.

Οπως και να έχει, γύρος σπιτικούς και να μην βγει καλός δεν παίζει. Θα κάνω και εγώ στην Rogue με την πρώτη ευκαιρία για να δω πως θα βγει. Αλλά εγώ θα τον κάνω στη σούβλα 👹🔥

ναι γτ τα κοματια δεν ειχαν το λιπος που περίμενα, μου το δειξε κ εκει κ μου εξήγησε συγκριτικα με ενα κοματι σπάλας αλλα  κ στο κόψιμο πέταξα λιγο πράγμα, εξωτερικα δεν εiχε κατι ιδιαίτερο .. 

εγω σουβλα δεν εχω εδω θα το κανω οπως του guga με μαντεμένιο τηγάνι κ ο θεος βοηθος 

στη μαρινάδα έκανα πατέντα μονο κ προσθεσα ξυδι κ ελαιόλαδο κ μια καλή δόση Σουμάκ περαν τον υπολοιπων του guga

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Από χθες ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου🙂. Έκανα και το τελευταίο τεστ με την προβατίνα στην Rogue και στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν πολύ σημαντικό κριτήριο για εμένα το να μπορώ να ψήνω πρόβατο, διότι στις προηγούμενες απόπειρές μου με τις παλιές ψησταριές υγραερίου μόνο τα καναντέρ δεν είχαν έρθει για να σβήσουν τις φωτιές. Έβαλα περίπου 800 γρ προβατίνα, αυτή τη φορά νεφραμιά, όχι μπούτι όπως την προηγούμενη φορά. Ζέστανα την ψησταριά στους 250 όσο ετοίμαζα το πρόβατο (άλειμμα με ελάχιστο ελαιόλαδο) και έκοβα σε ροδέλες το νεροκρέμμυδο, και με το που την έβαλα στη σχάρα χαμήλωσα εντελώς τους καυστήρες (τέρμα χαμηλά). Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες. Από πλευράς αναφλέξεων, είχα μετά από 3 λεπτά λίγες, αμελητέες όμως, οι οποίες εξαφανίστηκαν διά παντός με το πρώτο γύρισμα. Έχω τραβήξει και μερικά βίντεο αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανεβάσω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους θα μπορώ άφοβα να ψήνω πρόβατο, το οποίο το κατατάσσω σε κατηγορία Black Angus από πλευράς γεύσης. Το περίμενα βέβαια γιατί με πανσέτες, λουκάνικα, πικάνιες κλπ δεν είχα αναφλέξεις, αλλά όσο και να 'ναι όταν έχει σχεδόν κυριολεκτικά καεί η γούνα σου υπάρχει ο φόβος. Το επόμενο project είναι να λυθεί και το πρόβλημα της χοληστερίνης που θα δημιουργηθεί 😁

20210904_125519947_iOS.jpg

20210904_130608175_iOS.jpg

20210904_131205379_iOS.jpg

  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, gdeli είπε

Από χθες ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου🙂. Έκανα και το τελευταίο τεστ με την προβατίνα στην Rogue και στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν πολύ σημαντικό κριτήριο για εμένα το να μπορώ να ψήνω πρόβατο, διότι στις προηγούμενες απόπειρές μου με τις παλιές ψησταριές υγραερίου μόνο τα καναντέρ δεν είχαν έρθει για να σβήσουν τις φωτιές. Έβαλα περίπου 800 γρ προβατίνα, αυτή τη φορά νεφραμιά, όχι μπούτι όπως την προηγούμενη φορά. Ζέστανα την ψησταριά στους 250 όσο ετοίμαζα το πρόβατο (άλειμμα με ελάχιστο ελαιόλαδο) και έκοβα σε ροδέλες το νεροκρέμμυδο, και με το που την έβαλα στη σχάρα χαμήλωσα εντελώς τους καυστήρες (τέρμα χαμηλά). Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες. Από πλευράς αναφλέξεων, είχα μετά από 3 λεπτά λίγες, αμελητέες όμως, οι οποίες εξαφανίστηκαν διά παντός με το πρώτο γύρισμα. Έχω τραβήξει και μερικά βίντεο αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανεβάσω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους θα μπορώ άφοβα να ψήνω πρόβατο, το οποίο το κατατάσσω σε κατηγορία Black Angus από πλευράς γεύσης. Το περίμενα βέβαια γιατί με πανσέτες, λουκάνικα, πικάνιες κλπ δεν είχα αναφλέξεις, αλλά όσο και να 'ναι όταν έχει σχεδόν κυριολεκτικά καεί η γούνα σου υπάρχει ο φόβος. Το επόμενο project είναι να λυθεί και το πρόβλημα της χοληστερίνης που θα δημιουργηθεί 😁

20210904_125519947_iOS.jpg

20210904_130608175_iOS.jpg

20210904_131205379_iOS.jpg

Το κρεμμύδι βοηθάει κάπου για το ψήσιμο η απλά ειναι για κατανάλωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, sndev είπε

Το κρεμμύδι βοηθάει κάπου για το ψήσιμο η απλά ειναι για κατανάλωση;

Για κατανάλωση! Καραμελώνει και ταιριάζει εξαιρετικά με το πρόβατο, είναι κάτι που με είχε ξετρελάνει στην Τουρκία.

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εξαιρέσω οτι κατι λάθος παίχτηκε με το αλάτι στη μαινάδα κ εγινε ολίγον λυσα, οverall ηταν εξαιρετικό κ θα επαναληφθει με 2 αλλαγές

θα χει σπάλα κ λαιμό κ στη βάση θα μπει πατάτα να το κρατάει.

το κρεμμύδι ψήθηκε μαλάκωσε με αποτέλεσμά να γυρει το ξυλάκι. το ξυδι στη μαριναδα του πηγε παρα πολυ κ μαζι με τζατζικη ηταν αντε γεια

 image.png.9b578fe36b7d8ed88020cfdb17fc7a45.png

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψησταριά, ακομα ψήνετε βασικα εχω φαει το 1/4 μονος μου πανω απο τη φωτιά 😂 

image.png.b1de3f9a4a0b5a105e737b2843a612c2.pngimage.png.4f1d115dc84a900d29803a643cb829a4.png

17 λεπτά πριν, gdeli είπε

Δώσε μας και μια φωτογραφία από το ψημένο! Εκτός και αν δεν πρόλαβες!!

Στον φούρνο το έκανες ή στην ψησταριά;

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, sndev είπε

ψησταριά, ακομα ψήνετε βασικα εχω φαει το 1/4 μονος μου πανω απο τη φωτιά 😂 

image.png.b1de3f9a4a0b5a105e737b2843a612c2.pngimage.png.4f1d115dc84a900d29803a643cb829a4.png

 

τουμπανο φαινεται. για δωσε καμια λεπτομερεια για τον τρόπο μαγειρέματος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, zanskou είπε

τουμπανο φαινεται. για δωσε καμια λεπτομερεια για τον τρόπο μαγειρέματος

Τπτ το ιδιαίτερο φουλαρεις ψησταριά 230+  κ το βαζεις μέσα κ αυτο είναι. Πολυ ευκολα παίζει να γίνεται κ φούρνο, ειναι αστεια εύκολο. μόλις δεις οτι είναι επιφανειακά στο ψησιμο σου κ εχει ροδίσει ωραια το κόβεις κάθετα σε αυτα τα σημεία,κλείνεις καπακι συνεχίζεις μεχρι να μη μείνει τπτ. Ετσι οπως το δα 1 κιλό κρεας περιπου 10 ε  βγάζει για 6 με 8 μερίδες.. αν έχει κ πατάτες πιτες τζατζικια κτλ γινετε γλέντι

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βραδινό απλό, λιτό, μια μοσχαρίσια για μένα και μια χοιρινή για τη σύζυγο. Μαριναρισμα με διάφορα μπαχαρικά, στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες και αλάτι λίγο πριν μπει στη σχάρα. Θωράκισμα πρώτα στο υπέρυθρο μάτι, 2 λεπτά κάθε πλευρά, με γύρισμα 45 μοιρών στα 60 δευτερόλεπτα για να πετύχω τα διαμαντακια, και μετά έμμεσο ψήσιμο στους 190 για άλλα 10 περίπου λεπτά μέχρι να φτάσω εσωτερική θερμοκρασία 65 βαθμούς (μας αρέσει medium-well). Αποτέλεσμα, τέλειο!

20210906_020243-COLLAGE.jpg

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sndev είπε

αν εξαιρέσω οτι κατι λάθος παίχτηκε με το αλάτι στη μαινάδα κ εγινε ολίγον λυσα, οverall ηταν εξαιρετικό κ θα επαναληφθει με 2 αλλαγές

θα χει σπάλα κ λαιμό κ στη βάση θα μπει πατάτα να το κρατάει.

το κρεμμύδι ψήθηκε μαλάκωσε με αποτέλεσμά να γυρει το ξυλάκι. το ξυδι στη μαριναδα του πηγε παρα πολυ κ μαζι με τζατζικη ηταν αντε γεια

 image.png.9b578fe36b7d8ed88020cfdb17fc7a45.png

Εξαιρετικά 

Σε αυτή την "φουρνίσια" παραλλαγή , καλό είναι να γίνει όπως το κάνει ο Πετρετζιτζίκης, δλδ με 2 μεγάλες πατάτες στην βάση. Βγαίνει πιο βολικός στο κόψιμο και ο γυρο-πυργος 😂 

Το ξύδι ταιριάζει εξαιρετικά στο γύρο απλά θέλει προσοχή στην ποσότητα και στην ώρα που θα κάτσει η μαρινάδα γιατί μετά παραμαλακώνει το κρέας και περνάει πολύ έντονα η ξυδίλα

 

 

11 ώρες πριν, gdeli είπε

Φαίνεται πεντανόστιμο!! Μετά το καθαρισμα στο μαντέμι θα σου έφαγε λίγο χρόνο όπως βλέπω αλλά το άξιζε!!

Το μαντέμι καθαρίζει πραγματικά πολύ εύκολα 

Αν είναι πολύ επίμονοι οι λεκέδες, απλά τους ξύνεις και φεύγουν . Νεράκι, σαπούνι , στέγνωμα με χαρτί+φωτιά και μετά λάδι και είναι σαν καινούριο ξανά. 5' χρόνος 😉

--------------------------------------------------------

Έχω μια σούβλα πάχους 8mm και ένα μοτέρ του οποίου η υποδοχή για σούβλα είναι για μικρότερο πάχος. Δεν το έχω μετρήσει όμως υποθέτω πως είναι 6mm ή 7mm .

Προσπαθώ να βρω κάποιον ανταπτορα ή οποιαδήποτε άλλη λύση ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Ιδέες κανείς?

Επισυνάπτω φωτογραφία του μοτέρ 

Screenshot_20210906_074753_edit_108800889804750.jpg

Επεξ/σία από fantakola
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβατινες βλεπω, σπιτικους γυρους βλεπω, πρτσολες βλεπω.... και γω στη διαιτα με 200γρ στηθος κοτοπουλο ωμο ζυγισμενο! Βαστατε αδερφια!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fantakola είπε

Έχω μια σούβλα πάχους 8mm και ένα μοτέρ του οποίου η υποδοχή για σούβλα είναι για μικρότερο πάχος. Δεν το έχω μετρήσει όμως υποθέτω πως είναι 6mm ή 7mm .

Προσπαθώ να βρω κάποιον ανταπτορα ή οποιαδήποτε άλλη λύση ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Ιδέες κανείς?

Εχεις κανενα dremel ή διδυμο τροχο να φας λίγο τη σουβλα;

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, gdeli είπε

Φαίνεται πεντανόστιμο!! Μετά το καθαρισμα στο μαντέμι θα σου έφαγε λίγο χρόνο όπως βλέπω αλλά το άξιζε!!

Μπα τπτ ίδιαιτερο ειχα ριξει σπραυ λαδιού  κ με νερό σαπούνι ηταν ευκολο σχετικά 

8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Προβατινες βλεπω, σπιτικους γυρους βλεπω, πρτσολες βλεπω.... και γω στη διαιτα με 200γρ στηθος κοτοπουλο ωμο ζυγισμενο! Βαστατε αδερφια!!!

Δλδ 150 γρ ψημένο; από διαιτολόγο η αυτομαστιγονεσαι; 

Αν το κάνεις για ιατρικούς λόγους εμενα με έσωσε το καθημερινό έντονο ελενχομενο περπάτημα αλλα ειναι λάθος νημα αυτό για να συνεχίσω 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...