Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, niktac είπε

η freestyle 365 μαζί με τα μεταφορικά είναι στα  678€. τα μεταφορικά είναι 211€ αν και όταν θα έρθει Ελλάδα δεν ξέρω τι τιμή θα είναι.

Η Travel Iq είναι στα 321 με τα μεταφορικά τα οποία είναι μόλις 21€ οι τιμές παίζουν +- κάθε ήμερα και μπορεί να την πετύχεις ακόμα και 250+μεταφορικα όταν η τιμή στην Ελλάδα είναι 400!

 

Νομίζω είναι ισχυρό  κίνητρο για να την παρεις απο γερμανια δυστυχός....

Για την Q είναι 80€ διαφορά δηλαδή. Δεν ξέρω, εγώ δεν θα το ρίσκαρα αλλά είμαι και λίγο συντηρητικός με αυτά. Η ποιότητα όπως θα δεις είναι εξαιρετική στις Napoleon και δεν πιστεύω ότι θα χρειαστείς την εγγύσηση. Είμαι και λίγο γκαντέμης εγώ και γενικά προτιμώ να έχω υποστήριξη από αντιπροσωπεία γενικά. Πάντως τα παιδιά που πήραν από Γερμανία είναι άκρως ικανοποιημένα.

Για την Freestyle δεν έχω ιδέα τι τιμή θα δώσουν, επειδή θα χτυπάει την Weber Spirit φαντάζομαι θα είναι σε αυτά τα κυβικά η τιμή. Μήπως μπορούν να σου πουν από την αντιπροσωπεία σε τι τιμή θα την φέρουν περίπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Στις 24/8/2021 στις 11:20 ΜΜ, ilpapacha είπε

Σήμερα έγινε της πίτσας το κάγκελο…

9CA0F50D-1286-4B85-90A3-C1C63ED6F035.jpeg.3fbf2a57069a0ff1d026ea5abdc119ca.jpeg
4B54D831-3C61-42D0-87F7-F44315E52ED8.jpeg.7d19934a2eb22f36cf1be7b28b91c5df.jpeg
28C8CA15-ED2E-4484-8225-2841259C8B78.jpeg.a4fbf3c1b1bee54aa7483a14ca4ae29c.jpeg
Ψήσαμε συνολικά 10 πίτσες σε 85 λεπτά (μικτός χρόνος).

Άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα και πολύ εντυπωσιακό εγχείρημα! 🍕❤️

Επειδή μαζεύω τεχνογνωσία για το άθλημα, θα μπορούσες μήπως να μοιραστείς τι setup είχες στους καυστήρες, θερμοκρασίες, χρόνους προθέρμανσης και ψησίματος κατά προσέγγιση;

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια που κατάφερα το set up της σούβλας και θέλω να κάνω δοκιμή με κανα πουλερικό,  κάποια συνταγή,  τρόπο ψησίματος - θερμοκρασία χρόνος κτλ-, έχει κάποιος? Ταψάκι απο κάτω ενδείκνυται? 

20210826_185518.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Τα ξύλινα σουβλάκια πώς τα καταφέρνεις και δεν σου καίγονται;
Όσες φορές έχω ψήσει μου έχουν μαυρίσει.

βάλε τα σε νερό 30' πρίν περάσεις το κρέας... Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να κόβεις ότι εξέχει πρίν το ψήσιμο...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος! Πώς κατάφερες τέτοιο χρώμα στο πάνω μέρος; Έκανες τελείωμα στον φούρνο ή μόνο στην ψησταριά έγινε έτσι;

3 λεπτα ψησταρια 2 λεπτα φουρνο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/8/2021 στις 11:20 ΜΜ, ilpapacha είπε

Σήμερα έγινε της πίτσας το κάγκελο…

9CA0F50D-1286-4B85-90A3-C1C63ED6F035.jpeg.3fbf2a57069a0ff1d026ea5abdc119ca.jpeg
4B54D831-3C61-42D0-87F7-F44315E52ED8.jpeg.7d19934a2eb22f36cf1be7b28b91c5df.jpeg
28C8CA15-ED2E-4484-8225-2841259C8B78.jpeg.a4fbf3c1b1bee54aa7483a14ca4ae29c.jpeg
Ψήσαμε συνολικά 10 πίτσες σε 85 λεπτά (μικτός χρόνος).

Η πέτρα θέλει πλύσιμο ή μόνο βούρτσισμα;
Προσωπικά μετά από κάθε χρήση την βουρτσίζω μόνο, αλλά δε ξέρω αν είναι το σωστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα και πολύ εντυπωσιακό εγχείρημα! 🍕❤️

Επειδή μαζεύω τεχνογνωσία για το άθλημα, θα μπορούσες μήπως να μοιραστείς τι setup είχες στους καυστήρες, θερμοκρασίες, χρόνους προθέρμανσης και ψησίματος κατά προσέγγιση;

 

Η πέτρα τοποθετήθηκε στο κέντρο της σχάρας (η συγκεκριμένη είναι της Napoleon με διάμετρο 38εκ.). Όλοι οι κυρίως καυστήρες στο φουλ για 1 ώρα. Κανά 10λεπτο πριν μπει η πρώτη πίτσα, μείωσα στο ελάχιστο τον καυστήρα που ήταν ακριβώς από κάτω της και άνοιξα στο φουλ τον οπίσθιο. Η πρώτη πίτσα ψήθηκε σε κάτι λιγότερο από 4 λεπτά. 

Κάθε φορά που έβγαζα μια πίτσα, άνοιγα στο φουλ τον καυστήρα κάτω από την πέτρα και τον γύρναγα στο ελάχιστο κάθε φορά που έβαζα μια για ψήσιμο.

Ο μέσος χρόνος, μετά την πρώτη πίτσα, ήταν περίπου 6,5 λεπτά. 

Συνοψίζοντας όλοι οι κυρίως καυστήρες, πλην αυτού που ήταν κάτω από την πέτρα, ήταν συνέχεια στο φουλ μαζί με τον οπίσθιο. Η θερμοκρασία ήταν συνεχώς πάνω από τους 300 βαθμούς. Ουσιαστικά κυμαινόταν από 315 έως 370+ (η θερμοκρασία αυτή ήταν της προθέρμανσης).

Η μπουκάλα που χρησιμοποίησα ήταν προπανίου και συγκεκριμένα η coral prime. Το αναφέρω καθώς η πρώτη μπουκάλα που έβαλα στην ψησταριά ήταν μια συμβατική, μείγμα, η οποία «γονάτισε» σε ένα δίωρο ψήσιμο που κάναμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με το ζόρι η ψησταριά τους 140 βαθμούς και το πλαϊνό μάτι infrared έδειχνε να είναι σχεδόν σβηστό. Η μπουκάλα με το μείγμα έχει 1,5-2 κιλά ακόμα μέσα και θα την χρησιμοποιήσω σε κάποιο μικρότερο ψήσιμο. Μόλις τελειώσει θα αντικατασταθεί με coral prime προπανίου.

 

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/8/2021 στις 8:52 ΜΜ, ilpapacha είπε

Απέφυγε τα χημικά, ειλικρινά δεν χρειάζεται. Ο κάδος δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν όταν την αγόρασες. Το 3-1 που έχει η Napoleon βοηθάει και για μέσα και για έξω, όμως θα κάνεις μια χαρά δουλειά και με το υγρό πιάτων.


Η ίδια η Napoleon αναφέρει ότι μπορείς να τον καθαρίσεις με μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με διάλυμα από ξύδι και νερό. Επίσης αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το τρίψιμο, βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Προσωπικά χρησιμοποιώ ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα.

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

 

Τα σουβλάκια που είναι στην εξωτερική μεριά ήταν στην βοηθητική σχάρα και τα κατέβασα λίγο πριν βγάλω την φωτό, καθώς χρειαζόμασταν χώρο για τις πανσέτες. Αν παρατηρήσεις, τα σουβλάκια που τα είχαμε από την αρχή στην κυρίως σχάρα, τα ξυλάκια έχουν μαυρίσει.

Ένας τρόπος είναι να τα βάλεις πρώτα στην βοηθητική σχάρα και να τα κατεβάσεις προς το τέλος, ώστε να πάρουν και χρώμα (αυτός ο τρόπος βέβαια παίρνει περισσότερη ώρα). Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλεις σε μια λεκανίτσα/κατσαρόλα λίγο νερό και να τα τοποθετήσεις όρθια, ώστε να μουλιάσουν όσο γίνεται περισσότερο, πχ για όση ώρα θα ξεπαγώνουν ή κανά μισάωρο πριν τα βαλεις για ψήσιμο αν είναι νωπά.

Το καλύτερο είναι να πάρεις μόνο το κρέας, κομμένο σε κομματάκια, από τον χασάπη και να το περάσεις σε δικές σου μεταλλικές σούβλες.

Όταν περνάω δικά μου, χρησιμοποιώ μεταλλικές σούβλες. Το πρόβλημα είναι όταν ψήνω έτοιμα σουβλάκια του χασάπη.

Στις 25/8/2021 στις 9:15 ΜΜ, gdeli είπε

Σωστά, αυτό με το ξύδι και την μαγειρική σόδα το είχες ποστάρει και πιο πριν και έλεγα να το δοκιμάσω. Το χρησιμοποιώ για να συντηρώ τους νεροχύτες της κουζίνας σε καλή κατάσταση. 

Μπορείς να τυλίξεις το ξύλο σε αλουμινόχαρτο, εγώ έτσι κάνω όποτε ψήνω σουβλάκι. Κόβω το αλουμινόχαρτο σε μικρά κομματάκια και τυλίγω το ξύλο.

Το δοκίμασα την Κυριακή με το αλουμινόχαρτο αλλά δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Καλύτερο αποτέλεσμα απ' ότι χωρίς τύλιγμα αλλά και πάλι μαύρισαν.

3 ώρες πριν, rubadub είπε

βάλε τα σε νερό 30' πρίν περάσεις το κρέας... Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να κόβεις ότι εξέχει πρίν το ψήσιμο...

Το θέμα είναι ότι είναι έτοιμα περασμένα από τον χασάπη. Θα δοκιμάσω και μούλιασμα με όρθιο στήσιμο που μου πρότεινε ο @ilpapacha.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Η πέτρα θέλει πλύσιμο ή μόνο βούρτσισμα;
Προσωπικά μετά από κάθε χρήση την βουρτσίζω μόνο, αλλά δε ξέρω αν είναι το σωστό.

Πλύσιμο μόνο με νερό, βούρτσισμα ή/και ξύσιμο με ξύλινη/πλαστική σπάτουλα.

https://www.napoleon.com/en/be/barbecues/blog/how-use-and-clean-pizza-stone

Δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν καινούργια. Θα έχει μονίμως μια μαυρίλα.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Η πέτρα τοποθετήθηκε στο κέντρο της σχάρας (η συγκεκριμένη είναι της Napoleon με διάμετρο 38εκ.). Όλοι οι κυρίως καυστήρες στο φουλ για 1 ώρα. Κανά 10λεπτο πριν μπει η πρώτη πίτσα, μείωσα στο ελάχιστο τον καυστήρα που ήταν ακριβώς από κάτω της και άνοιξα στο φουλ τον οπίσθιο. Η πρώτη πίτσα ψήθηκε σε κάτι λιγότερο από 4 λεπτά. 

Κάθε φορά που έβγαζα μια πίτσα, άνοιγα στο φουλ τον καυστήρα κάτω από την πέτρα και τον γύρναγα στο ελάχιστο κάθε φορά που έβαζα μια για ψήσιμο.

Ο μέσος χρόνος, μετά την πρώτη πίτσα, ήταν περίπου 6,5 λεπτά. 

Συνοψίζοντας όλοι οι κυρίως καυστήρες, πλην αυτού που ήταν κάτω από την πέτρα, ήταν συνέχεια στο φουλ μαζί με τον οπίσθιο. Η θερμοκρασία ήταν συνεχώς πάνω από τους 300 βαθμούς. Ουσιαστικά κυμαινόταν από 315 έως 370+ (η θερμοκρασία αυτή ήταν της προθέρμανσης).

Η μπουκάλα που χρησιμοποίησα ήταν προπανίου και συγκεκριμένα η coral prime. Το αναφέρω καθώς η πρώτη μπουκάλα που έβαλα στην ψησταριά ήταν μια συμβατική, μείγμα, η οποία «γονάτισε» σε ένα δίωρο ψήσιμο που κάναμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με το ζόρι η ψησταριά τους 140 βαθμούς και το πλαϊνό μάτι infrared έδειχνε να είναι σχεδόν σβηστό. Η μπουκάλα με το μείγμα έχει 1,5-2 κιλά ακόμα μέσα και θα την χρησιμοποιήσω σε κάποιο μικρότερο ψήσιμο. Μόλις τελειώσει θα αντικατασταθεί με coral prime προπανίου.

 

 

Το ίδιο κάνω και εγώ όταν ψήνω πίτσες στην Phantom. Όλοι στο φουλ και όταν μπαίνουν οι πίτσες χαμήλωμα ο καυστήρας που είναι κάτω από την πέτρα. Αυτό με ταυτόχρονη χρήση κύριων καυστήρων και οπίσθιου δεν επιτρέπεται (στην Phantom τουλάχιστον). Όσο για το καύσιμο, χρησιμοποιώ απλό μείγμα (βυσσινή μπουκάλα Coral Gas) επειδή ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη αν μπορώ να βάλω προπάνιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Το ίδιο κάνω και εγώ όταν ψήνω πίτσες στην Phantom. Όλοι στο φουλ και όταν μπαίνουν οι πίτσες χαμήλωμα ο καυστήρας που είναι κάτω από την πέτρα. Αυτό με ταυτόχρονη χρήση κύριων καυστήρων και οπίσθιου δεν επιτρέπεται (στην Phantom τουλάχιστον). Όσο για το καύσιμο, χρησιμοποιώ απλό μείγμα (βυσσινή μπουκάλα Coral Gas) επειδή ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη αν μπορώ να βάλω προπάνιο.

Τί εννοείς; Γιατί να μην μπορείς να βάλεις προπάνιο;

Η ταυτόχρονη χρήση οπίσθιου και κυρίως καυστήρων δεν συνιστάται σε όλες τις Napoleon, πολλοί το κάνουν όμως χωρίς προβλήματα απ'ότι φαίνεται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Το ίδιο κάνω και εγώ όταν ψήνω πίτσες στην Phantom. Όλοι στο φουλ και όταν μπαίνουν οι πίτσες χαμήλωμα ο καυστήρας που είναι κάτω από την πέτρα. Αυτό με ταυτόχρονη χρήση κύριων καυστήρων και οπίσθιου δεν επιτρέπεται (στην Phantom τουλάχιστον). Όσο για το καύσιμο, χρησιμοποιώ απλό μείγμα (βυσσινή μπουκάλα Coral Gas) επειδή ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη αν μπορώ να βάλω προπάνιο.

Η χρήση του οπίσθιου με τους κυρίως καυστήρες στο φουλ (πλην ενός) είναι για 10-15 λεπτά. Από εκεί και πέρα ανοίγεις το καπάκι να βάλεις/βγάλεις την πίτσα και να την γυρίσεις πάνω στην πέτρα, οπότε υπάρχει απώλεια θερμότητας κάθε φορά. Σε καμία περίπτωση δεν θα άνοιγα στο φουλ τους κυρίως καυστήρες και τον οπίσθιο για 30+ λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Για να χρησιμοποιήσεις προπάνιο, θα χρειαστεί να πάρεις έναν ρυθμιστή στα 37mbar. Προτίμησα να χρησιμοποιήσω coral prime, με τον αντίστοιχο ρυθμιστή, καθώς έχουν μικρότερο συνολικό βάρος (μπουκάλα + περιεχόμενο) από μια συμβατική και είναι πιο εύκολη η αλλαγή της, όπου απλά κουμπώνει στον ρυθμιστή της και δεν χρειάζεται να χρησιμοποίησες κάποιο κλειδί.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Η πέτρα θέλει πλύσιμο ή μόνο βούρτσισμα;
Προσωπικά μετά από κάθε χρήση την βουρτσίζω μόνο, αλλά δε ξέρω αν είναι το σωστό.

Moνο βουρτσισμα θελει. Και αν σου εχουν πεσει πανω λαδια ή οτιδηποτε αλλο και μαυρισει, γυρισε την πανω-κατω και στο επομενο ψησιμο θα εχει καθαρισει. Γενικα με την μεγαλη θερμοκρασια καθαριζει μονη της. Στο oοni koda που εχω μου ειχαν πεσει πανω τυρια και σαλτσες και ειχε γινει κωλος η πετρα. Tην γυρισα τουμπα και εγινε πενα. 

Οσον αφορα το ψησιμο σε ψησταρια και γω ιδια διαδικασια με τον @ilpapacha ειχα κανει και ειχαν βγει μια χαρα. Απλα χωρις τον οπισθιο καυστηρα που δεν εχω.

Παντως και σε φουρνο που εψησα την περασμενη βδομαδα βγηκαν μια χαρα σχετικα, δεδομενων των εργαλειων που ειχα. Πχ εβαλα το ταψι του φουρνου γιατι δεν ειχα μαντεμι ή πετρα διαθεσιμη να ζεσταθει στους 270 και στραβωσε λιγο οπως ζεσταθηκε. Στην αρχη εβαλα την πιτσα για 3-4 λεπτα τερμα χαμηλα (οχι στον πατο) σε λειτουργια αερα και κατω αντιστασης και μετα οταν προσθεσα τυρι και αλλαντικα την εβαλα τερμα πανω με αερα και πανω αντισταση. Απο πανω μια χαρα βγηκε, αλλα απο κατω ηθελε κι αλλο ψησιμο, γιατι δυστυχως με το ταψι δεν ειχα την απαραιτητη ενταση που θα ειχα απο ενα χοντρο μαντεμι ή μια πετρα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...