Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, drg1974 είπε

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

Αυτός που έχεις είναι 30mbar και είναι αυτός που χρησιμοποιείται για μείγμα βουτανίου-προπανιου. Ο άλλος με τα 3mbar είναι για φιάλες που περιέχουν μόνο προπάνιο. Φαντάζομαι ότι η φιάλη σου είναι μείγμα, οπότε μια χαρά είσαι.

Οι 320 είναι μια χαρά. Ποτέ σχεδόν δεν θα ψήσεις κάτι (πέραν ίσως από πίτσες) με τόσους βαθμούς. Ακόμα και για Θωράκισμα φτάνει. 

Αλλά έτσι από περιέργεια, όση ώρα και να την αφήσεις δεν πάει άλλο. Εμένα η 525 μετά από κανένα δεκάλεπτο φτάνει τους 320 και αν την αφήσω άλλο τόσο τερματίζει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, depmode είπε

Αυτός που έχεις είναι 30mbar και είναι αυτός που χρησιμοποιείται για μείγμα βουτανίου-προπανιου. Ο άλλος με τα 3mbar είναι για φιάλες που περιέχουν μόνο προπάνιο. Φαντάζομαι ότι η φιάλη σου είναι μείγμα, οπότε μια χαρά είσαι.

Οι 320 είναι μια χαρά. Ποτέ σχεδόν δεν θα ψήσεις κάτι (πέραν ίσως από πίτσες) με τόσους βαθμούς. Ακόμα και για Θωράκισμα φτάνει. 

Αλλά έτσι από περιέργεια, όση ώρα και να την αφήσεις δεν πάει άλλο. Εμένα η 525 μετά από κανένα δεκάλεπτο φτάνει τους 320 και αν την αφήσω άλλο τόσο τερματίζει.

Μόνο προπάνιο είναι η φιάλη όπως συνιστά και ο κατασκευαστής 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Στις 18/9/2021 στις 12:18 ΜΜ, drg1974 είπε

Μόνο προπάνιο είναι η φιάλη όπως συνιστά και ο κατασκευαστής 

Για προπανιο θες 37mbar. Μπορει να μην ειχε και σου εδωσε αυτον. Δεν θα παθεις κατι, απλα θα υπολειτουργει η ψησταρια και μπορει να μην βγαζει σωστη φλογα. Παρτους τηλ και πες μου φερατε λαθος ρυθμιστη να ερθετε να μου τον αλλαξετε.

Στις 17/9/2021 στις 5:40 ΜΜ, skskre είπε

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

ΑΝ ειναι Αμερικης και black angus, τοτε θα ειναι USDA Select, που σημαινει η χαμηλοτερη ποιοτητα. Οποτε λογικο να μη σου αρεσε. 

Οι ελληνικες φαινονται πολυ καλες! Για πες που ειναι να τον δοκιμασουμε.

USDA-Grades.png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 17/9/2021 στις 5:40 ΜΜ, skskre είπε

Παραθέτω φωτογραφίες  τραβηγμένες από εμένα, σχετικά με tomahawk, το συμβάν έγινε τέλη Ιουλίου

2 ελληνικές tomahawk, δώρο από κρεοπώλη φίλο, και μια mini tomahawk-usa έλεγε το μαγαζι, είχε και australia πολύ μεγαλύτερη αλλά διάλεξα τη "μικρή",  την οποία και χρυσοπλήρωσα εν γνώση μου όμως για το συγκριτικό test-( μου έδωσαν και οδηγίες ψησίματος μαζί σε χαρτί😁😁)

Ψήθηκαν όλες από εμένα στη Rogue 425xt, έμμεσα με τελείωμα στο sizzle zone. Ίδιος τρόπος, παρόμοιες θερμοκρασίες χρόνοι κ.τ.λ

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

20210729_220301.jpg

 

για ελληνικές φαίνονται souper

η αμερικανική ειναι το Minimum, σαν να έτρωγες ελληνικη κ την ειχε αφήσει ψυγείο  για να μαλακώσει το καταλαβαινεις απο τις ακρες  αλλα γευστικα σιγουρα δεν ειχε να δωσει κατι extra απο μια των 12-14 ε

 

γενικα οταν αγοράζεις τετοια κρεατα προσπάθησε να βρίσκεις να μοιάζουν κάπως έτσι 

 

image.png.f8c6b3c32c33e83b973cefd98d769690.png

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, sndev είπε

η αμερικανική ειναι το Minimum, σαν να έτρωγες ελληνικη κ την ειχε αφήσει ψυγείο  για να μαλακώσει το καταλαβαινεις απο τις ακρες  αλλα γευστικα σιγουρα δεν ειχε να δωσει κατι extra απο μια των 12-14 ε

Nαι εχεις δικιο για τις ακρες. Φαινεται να ειναι παρατημενη στο ψυγειο πολλες μερες. Και αυτες απο αμερικη ερχονται σε σακουλα βακουμ, οποτε σιγουρα δεν ειναι ετσι. Εκτος και αν την εβγαλε απο σακουλα και την κρεμασε στο ψυγειο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αστο ρε φανη τι κανουν.. λογικα αυτο κάνανε τις βγάζουν κ τις κρεμάνε γτ νομίζουν οτι θα γίνουν καλύτερες.

το χω δει σε αρκετους  κρεοπωλειδες γειτονιάς που απλα πανε να ακολουθησουν το τρεντ. ακούσανε οτι αμα οριμαζουν 10-20 μερες στο ψυγειο τους  μαλακώνουν κ μπλα μπλα αλλα κανεις δε τους λεει οτι αυτές που νε σε vaccum δεν ενδείκνυνται για κρέμασμα

 

εχθές μας καλεσε ο πατερας της κοπελας μου κ για να με ευχαριστήσει περαν των δικων τους κρεατων πήγε κ πηρέ 2 πριζολες οριμανσης όπως του πε ο κρεοπώλης ελληνικές 30 ημερών.

τις πιανω να τις ψήσω οπως ξερω κ ρε φιλε ειχε πιάσει μουχλα στα κοκαλα ΜΟΥΧΛΑ. 10 λεπτά τις εξινα.

Αυτό σημαίνει  ότι το ψυγείο ανοιγόκλεινε συνέχεια  αρα δεν ηταν ψυγειο οριμανσης , ομως πουλάνε μουρη εχω κρεας οριμανσης, παίρνει ο άλλος που δε ξέρει κ σου λέει τι αυτή τη βλακεία πλήρωσα χρυση ? καλύτερα να έπαιρνα κανονική στα μισά λευτα. καλα δε θα μιλήσω για τα υγρά που εβγαζε που για 30 + ημερών δεν έστεκε. κιομως σου λεει φιλέ 30 ημερω οριμανσης ειναι ξέρεις εσυ καλυτερα?

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπου είχα διαβάσει ότι απαγορευόταν η πώληση κρέατος άνω των 5 ημερών στα ελληνικά κρεοπωλεία. Αν ήταν μούφα ή όχι δεν ξέρω, αν όχι προφανώς για κάτι τέτοια παρατράγουδα υπήρχε η απαγόρευση. Τώρα το πώς υπάρχουν μερικά κρεοπωλεία που έχουν ψυγείο ωρίμανσης είναι απορίας άξιον, πολύ ευχάριστο κατά την γνώμη μου, αλλά το κρέας θα πρέπει να ωριμάζει εκεί και όχι στο κοινό τους ψυγείο. Εγώ πάντως προτιμώ το παλαιωμένο κρέας και όταν το πετυχαίνω παίρνω πάντα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οι ελληνικες φαινονται πολυ καλες! Για πες που ειναι να τον δοκιμασουμε.

Αυτός είναι ο φίλος, τα στοιχεία του είναι επάνω στο φυλλάδιο, γνωρίζει αρκετά πράγματα περί κρεάτων.

20210910_112855.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/9/2021 στις 6:57 ΠΜ, Amaretos είπε

Πόσο "ασφαλές" είναι να αλλάξουμε μόνοι μας τον ρυθμιστή? Δεν έχω δεν καν από κοντά πως είναι για αυτό ρωτάω είναι ψιλό τυφλοσουρτη τα πράματα?

Όσο ασφαλές είναι να αλλάξεις μια συμβατική μπουκάλα. Συνήθως υπάρχει ένας σφιγκτήρας που στερεώνει τον ρυθμιστή με το λάστιχο. Τον χαλαρώνεις, αφαιρείς τον ρυθμιστή που έχει, τοποθετείς τον ρυθμιστή που θες και σφίγγεις. Όταν βάλεις την μπουκάλα και την ανοίξεις, κάνεις έλεγχο για διαρροή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, gdeli είπε

Κάπου είχα διαβάσει ότι απαγορευόταν η πώληση κρέατος άνω των 5 ημερών στα ελληνικά κρεοπωλεία. Αν ήταν μούφα ή όχι δεν ξέρω, αν όχι προφανώς για κάτι τέτοια παρατράγουδα υπήρχε η απαγόρευση. Τώρα το πώς υπάρχουν μερικά κρεοπωλεία που έχουν ψυγείο ωρίμανσης είναι απορίας άξιον, πολύ ευχάριστο κατά την γνώμη μου, αλλά το κρέας θα πρέπει να ωριμάζει εκεί και όχι στο κοινό τους ψυγείο. Εγώ πάντως προτιμώ το παλαιωμένο κρέας και όταν το πετυχαίνω παίρνω πάντα.

δεν ισχυει, πριν βγει στη βιτρινα το κρατανε στο ψηγειο τους να μαλακώσει καμια βδομαδα για μοσχαρι αυτο. οσο πιο σκληρο τοσο πιο φρεσκο σφαγμενο

αν πας σε βουβαλι μπορει να το κρατανε κ κανα 3 βδομαδες ..

ενας απο τους λογους που λενε 30+ ειναι γτ ειναι 30 μερες στο ψηγειο τους πιο πριν δε ξέρουνε απολυτα  γιαυτο βαζουν το + 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο sport, βασικά ετοιμάζομαι να αποκτήσω την πρώτη μου ψησταριά.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την CHAR-BROIL PROFESSIONAL PRO S 3. Ξέρω ότι δεν έχουν γραφτεί πολλά στο thread, αλλά το TRU Infrared με έχει μάλλον πείσει θα έλεγα και αυτό αποτελεί ας πούμε το 70% της απόφασής μου. Το άλλο 30% είναι η πλαϊνή εστία υπέρυθρων που είναι θεωρητικά για «θωράκιση» και έτσι διαφημίζεται. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, αν έχει κανείς εμπειρία είναι κατά πόσο αξίζει τον κόπο για χρήση ως εστία για τηγάνισμα κ.λ.π

Στα μαγαζιά οι πωλητές σου λένε ότι είναι πολύ πιο αποδοτικό από την απλή φλόγας, ότι δεν έχει κανένα θέμα με τυχόν αέρα κ.λ.π αλλά ισχύουν όλα αυτά? Οι εταιρίες στα  site και στις παρουσιάσεις των προϊόντων δεν λένε κάτι σχετικό γιατί εστιάζουν στην «θωράκιση».

 Έχω δει εστίες φλόγας ψησταριών να κάνουν 20 λεπτά  για μια τηγανιά πατάτες και υποτίθεται αυτό θέλω να αποφύγω. Κάθε βοήθεια δεκτή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, GioRiza3 είπε

Στα μαγαζιά οι πωλητές σου λένε ότι είναι πολύ πιο αποδοτικό από την απλή φλόγας, ότι δεν έχει κανένα θέμα με τυχόν αέρα κ.λ.π αλλά ισχύουν όλα αυτά? Οι εταιρίες στα  site και στις παρουσιάσεις των προϊόντων δεν λένε κάτι σχετικό γιατί εστιάζουν στην «θωράκιση».

 Έχω δει εστίες φλόγας ψησταριών να κάνουν 20 λεπτά  για μια τηγανιά πατάτες και υποτίθεται αυτό θέλω να αποφύγω. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ισχυει αυτο! Δεν θα εχεις προβλημα με αερα κλπ και θα τηγανιζεις πολυ ευκολα. Θελει λιγο προσοχη στο τηγανι που θα βαλεις πανω. Αν βαλεις κανενα της πλακας θα χαλασει απο την πολυ θερμοκρασια. Καλυτερα κατι σε μαντεμι ή εστω κανενα με πολυ χοντρο πατο.

Τωρα για την συγκεκριμενη ψησταρια δεν εχω αποψη να σου πω.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσό δίκιο είχατε που είπατε να τη φωτογραφίσω καθαρή γιατί δε θα τη ξαναδώ καθαρή  . Τη χρησιμοποίησα σήμερα φωτό έχω αρκετές αλλά είναι μεγαλύτερες από 2 μβ για αυτό και δεν ανεβάζω .Πολύ ωραία αποτελέσματα στο ψήσιμο και πολύ ενθουσιασμός !! Σας ευχαριστώ πολύ !

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, alexssss είπε

Ποσό δίκιο είχατε που είπατε να τη φωτογραφίσω καθαρή γιατί δε θα τη ξαναδώ καθαρή  . Τη χρησιμοποίησα σήμερα φωτό έχω αρκετές αλλά είναι μεγαλύτερες από 2 μβ για αυτό και δεν ανεβάζω .Πολύ ωραία αποτελέσματα στο ψήσιμο και πολύ ενθουσιασμός !! Σας ευχαριστώ πολύ !

Εδώ μπορείς να τις κάνεις μικρότερες τις φωτό https://resizeimage.net/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...