Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, alexssss είπε

Τα χέρια μου δε πιάνουν .αλλά αυτό το bilt με κάνει να νιώθω μάστορα .1,5 ώρα έλεγε στις 6 βγήκε και έτοιμο υο μωρό . Το ματζαφλαρι που κρατάω δε ξέρω που χρησιμεύει ;.Γνωριζει κάποιος ; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλων σας 

image.jpg

Αν δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική ανάφλεξη βάζεις το σπίρτο εκεί και το πλησιάζεις στον καυστήρα ώστε να ανάψει!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2121

  • ilpapacha

    1955

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

19 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αν δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική ανάφλεξη βάζεις το σπίρτο εκεί και το πλησιάζεις στον καυστήρα ώστε να ανάψει!

Ευχαριστώ πολύ αχρείαστο να είναι 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Χταποδάκι σήμερα…

073F1C05-1543-44F9-8FE1-C7404C53FF48.jpeg.49de9b349b3bb5b6de087086848d93cb.jpeg

Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gdeli είπε

Για δώσε λεπτομέρειες! Αποψυγμένο; Έκανες καμιά προεργασία πριν το βάλεις για ψήσιμο; Σε τι ένταση και για πόση ώρα;

Αγορασμένο από το ιχθυοπωλείο του σούπερ μάρκετ, όχι από το ψυγείο με τα κατεψυγμένα. Καμία προεργασία, απλά το άλειψα με λάδι και το έβαλα στην σχάρα.

Οι διακόπτες στο χαμηλό προς μέσο. Αρκετά γυρίσματα. Χρόνο δεν κράτησα δυστυχώς. Τα έβγαλα μόλις πήραν το χρώμα της φωτό δεξιά.

3 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Μόλις τελείωσα με το ψήσιμο έτριψα την σχάρα καλά και άφησα μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά.

  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Όταν ψήνω ψάρια πλένω τον αφαιρούμενο πάτο, κάνω κυκλική μετάθεση τους ανακλαστήρες, καίω καλά την ψησταριά, και μετά ψήνω κανένα λουκάνικο ή καμιά πανσέτα. Εγγυημένο αποτέλεσμα!

  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/9/2021 στις 7:36 ΠΜ, Fetas1979 είπε

Μπορώ να καθαρίσω την ψησταριά (roque 425) με ατμό καθαριστή; Το έχει κάνει κάποιος; 

Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι.

Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως...

Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁.

karcher_2_863_061_0_set_vourtses_atmokatharisti.jpeg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. 
Θα έχω κάποιο θέμα; 
Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση;

Ευχαριστω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/9/2021 στις 10:03 ΠΜ, zanskou είπε

ναι. αν δεν είσαι παντρεμένος, αν είσαι και θέλεις να χωρίσεις, ή αν την έχεις σε ταράτσα οπότε δεν σε νοιάζει που θα πάει όλη η βρώμα που θα εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση :P

 

Σύμβουλος γάμου...!!! :) 

Στις 15/9/2021 στις 10:09 ΠΜ, imr είπε

Εχω δοκιμασει να την πλυνω με πιεστικο.

Η ψησταρια εγινε σαν καινουργια, και η γυναικα μου ανεβασε πιεση 😛

 

Το ειχα κανει στο παρελθόν...

τέντες, παραθυρα, τραπεζί χαμος... ευτυχως η συζυγος το πηρε χαλαρα...

ηταν και καλοκαιρακι οποτε το τριημερο που κοιμομουν στο μπαλκονι δεν με πολυζορισε... ;)

 

 

20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πως να κοροιδεψεις/κλεψεις τον καταναλωτη!

image.png.4efca1975ca70d432fa2a5fd268e4f3d.png

Καλημερα,

Μπορεις να εξηγήσεις γιατι "κλέβει" με το συγκεκριμένο κομμάτι?

Να μαθαινουμε και εμεις...?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ppmarkos είπε

Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. 
Θα έχω κάποιο θέμα; 
Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση;

Ευχαριστω 

Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας 

https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf

Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar

F8ACCC0D-5341-4AA0-BCC9-AD7EA16D17EB.jpeg.b535f30c97f465d1152882817df43bda.jpeg

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας 

https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf

Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar

F8ACCC0D-5341-4AA0-BCC9-AD7EA16D17EB.jpeg.b535f30c97f465d1152882817df43bda.jpeg

 

 

Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? 
Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. 
 

Τελικά βρήκα το manual. Απ ότι φαίνεται λειτουργεί και με προπάνιο. Να πάρω την prime της coral?  Μαζί με αυτή πρέπει να πάρω και τον ρυθμιστή που δείχνει μαζί στα 15€;

 

 

C019BACF-8678-4DB6-8BD4-24CDFFFC7726.png

0408ACAE-7E3C-418A-BB20-29AD8774E2A8.png

Επεξ/σία από ppmarkos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι.

Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως...

Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁.

karcher_2_863_061_0_set_vourtses_atmokatharisti.jpeg

Αμα χρησιμοποιησεις αυτο και ασκησεις και πολυ πιεση βγαζει τα παντα! μαζι και την προστατευτικη επιστρωση του καδου. Γι αυτο προσοχη! Ειναι πιο σκληρο μεταλο απο το αλουμινιο.

241359764_960769654511008_1587021500805872926_n.jpg.36f061945d8fbf448c8ae782b87511cd.jpg

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? 
Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. 

Τα 37mbar είναι 0,037bar (37/1000). Ο ρυθμιζόμενος ρυθμιστής δεν έχει επάνω «σημάδια» με το πόσα mbar δίνει. Συνήθως έχει ένα καρτελάκι που λέει από 0-2bar. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν με μικρότερο εύρος ρύθμισης.

Καλό θα είναι πάντως να μην ξεφεύγουμε από αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής, για την κάθε ψησταριά. Αν έχεις κάποιο θέμα με την θερμοκρασία που ανεβάζει η ψησταριά, περισσότερο έχει να κάνει με την δύναμη των καυστήρων, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, παρά με τον ρυθμιστή και τον τύπο αερίου που θα επιλέξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...