Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επίσης

6) Μια 10κιλη φιάλη υγραερίου

7) Μια κουκούλα προστασίας 

8 ) ένα σπορέλαιο για καθαρισμό της σχάρας 

και φυσικά θα ξεκινήσεις τα πρώτα ψησίματα με μικρή ποσότητα πχ κρεάτων, όπως σουβλάκια χοιρινά ας πούμε, για να μάθεις λίγο το αέριο, πως ανεβάζει θερμοκρασίες και τους χρόνους ψησίματος

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 19,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1944

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

χρειάζεται κάποια προετοιμασία, κάποιο καθάρισμα πρίν το πρώτο ψήσιμο?

εντάξει, φαντάζομαι ένα πανί τις σχάρες ούτως ή άλλως τις περνάς και ένα λάδωμα πρίν να βάλεις το κρέας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου δοκιμασα μια μοσχαρίσια (απλό ελληνικό τιμιο μοσχάρι) σε φίλο (ειχα ξαναφάει στο παρελθόν αλλά ειχα ξεχάσει το ποσο ευκολο ειναι)το οποίο το ειχε φτιάξει σε Sous Vide και εμεινά για αλλή μια φορά χαζός με το πόσο καλό γίνεται ενα απλό κρέας στο "μπάνιο" το πηρα απόφαση... 

και έκανα και την τελευταια αγορά οσον αφορά φαγητό (λέμε τώρα)...

Anova Precision Cooker & Anova Precision Sealer...Μπας και φάμε καμια μπριζόλα της προκοπής...

 

 

Αντε παω τωρα να κοιμηθώ στην μπανιέρα γιατι κρεββάτι θα ξαναδώ ίσως με τον νέο χρόνο...αχ

Επεξ/σία από Evgenios_V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Έκανα και την τελευταια αγορά οσον αφορά φαγητό...

Anova Precision Cooker & Anova Precision Sealer...Μπας και φάμε καμια μπριζόλα της προκοπής...

 

Αντε παω τωρα να κοιμηθώ στην μπανιέρα γιατι κρεββάτι θα ξαναδώ ίσως με τον νέο χρόνο...αχ

Κατςρχας τι ειναι 1 μήνας κ 6 ημερες για το νεο έτος μπροστά στο όνειρο του ποσε αυγου πανω σε φυγανισμενο ψωμί; 

Επίσης γτ δε τρως πριζολες τις προκοπής απο ψησταριά

Θεωρώ απο αυτη την αγορα μακροπροθεσμα το sealer θα το χαρείς πολυ περισσότερο.. ποσα κρεατικα τυριά έχω συντηρήσει με αυτο δε παει το μυαλο σου 

 

Θα χρειαστείς κ μπανιερα για το ανοβα.. θα καταλάβεις μετα τα πρωτα 5 μαγειρέματα το γιατί 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, samniotis είπε

χρειάζεται κάποια προετοιμασία, κάποιο καθάρισμα πρίν το πρώτο ψήσιμο?

εντάξει, φαντάζομαι ένα πανί τις σχάρες ούτως ή άλλως τις περνάς και ένα λάδωμα πρίν να βάλεις το κρέας

Χρειάζεται ένα καλό κάψιμο, με όλους τους καυστήρες στο φουλ, για κανά 30λεπτο. Μόλις κρυώσει λίγο, περνάς ένα ελαφρύ στρώμα ηλιέλαιο τις σχάρες. Προσοχή στην ποσότητα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 23/11/2021 στις 9:58 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Ειμαι στο τσακ να παραγγειλω αυτην εδω. Κρατηστε με να μην το κανω. 

https://www.ilovebbq.gr/weber-master-touch-premium-se-e-5755

Σκεφτομαι για χρηση μια φορα το μηνα για καπνισμα.

Στρογγυλη ψησταρια με καρβουνα, δεν εχω δει μεχρι σημερα που να ψηνει. Ολες ψηνουν στο κεντρο μια μπριζολα που χωραει, και γυρω γυρω δεν κανουν τιποτα.

Στις 23/11/2021 στις 10:50 ΜΜ, samniotis είπε

σε μπαλκόνι με πολυκαρμπονικό απο πάνω και πλαινά τεντόπανα, επειδή ακούω για αναφλέξεις και είμαι και φρέσκος στο άθλημα (τσίμπησα την kenton στα 179) παίζει να κάψουμε κάνα σπίτι???

Τιποτα δεν θα καψεις. Η ψησταρια ειναι αριστη και με την προσφορα ειναι πραγματικά τσάμπα!
Δεν χωραει στην βεράντα. Αλλιώς θα πήγαινα να την πάρω και ας εχω την διπλή.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μια ερώτηση !!  εχει βαλει κανεις σουβλα εκτος της γνησιας καποια universal  πιο οικονομικη σε napoleon  rogue 425 ??καποιο λινκ? ευχαριστω
Επεξ/σία από angel79
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, angel79 είπε
Μια ερώτηση !!  εχει βαλει κανεις σουβλα εκτος της γνησιας καποια universal  πιο οικονομικη σε napoleon  rogue 425 ??καποιο λινκ? ευχαριστω

Δες μια το παρακάτω ποστ από @greenroadrunner

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, PCEXPERT2012 είπε

Από όσα έχω ακούσει και δει όλοι προτιμούν την Naterial. Και εγώ για εκεί πήγαινα πριν την αγορά της Weber σαν entry ψησταριά. 

Τσέκαρε διαθεσιμότητες σε μαγαζιά και βουρ στο ψητό. Αν μπορείς να την παραλάβεις και εσύ από το Κατάστημα (αφού έχεις κάνει ένα τηλέφωνο πριν για διαθεσιμότητα, αφού άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις).

Ξαναβάζω το starter kit με τις προσθήκες των συναγωνιστών ψηστών @ilpapacha & @costas_

 

Και επειδή πολλοί συναγωνιστές θα πάρουν για πρώτη φορά αερίου να γράψω και ένα starter kit που θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε:

-βούρτσα (οριχάλκυνη ή μη) για να ξύνουμε τις σχάρες και μία μικρότερη για τους καυστήρες. (χρησιμοποιώ και αυτή και όταν φαγωθεί αφαιρώ από κάτω την βίδα με την ροδέλα και βάζω άλλο με κόστος πολύ μικρό. Πουλάνε πακέτα των 10 στα σούπερ μάρκετ σε χαμηλή τιμή)

- ένα κλειδί για την αλλαγή της κλασσικής μπουκάλας. Υπάρχουν αποκλειστικά τέτοια κλειδιά με κόστος 2€ (πχ Leroy)κλειδί

- μία κουκούλα για την ψησταριά μας με κόστος 10-13€ (πχ Leroy) πχ κουκούλα

- πλαστικές  σπάτουλες, σφουγγάρι και βιτέξ για τον καθαρισμό της

- γάντια (έχω πάρει από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών γάντι)

- μία 2η μπουκάλα σε περίπτωση που μείνω να μην ψάχνω 2η

- σπορέλαιο/ ηλιέλαιο για επάλυψη της μαντεμένιας σχάρας αφού έχει προηγηθεί πυρόλυση

- πλαστικός κουβάς (σφουγγαρίστρας) που όταν καθαρίζουμε την ψησταριά τον βάζουμε στο κάτω σημείο της αφού βγάλουμε το ταψάκι περισυλλογής, ώστε να πέφτουν όλα μέσα και να μην γίνεται πανικός στην αυλή μας. Μετρήστε το ύψος ώστε να χωράει από κάτω ώστε να μην είναι ούτε πολύ ψηλή ούτε κοντή και πιτσιλάει.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, plasTOST είπε

- σπορέλαιο/ ηλιέλαιο για επάλυψη της μαντεμένιας σχάρας αφού έχει προηγηθεί πυρόλυση

 

Αυτό μετα απο καθε ψησιμο να υποθεσω;

 

Στην πρώτη χρήση τι απαιτειται για τις μαντεμενιες σχάρες; (εν προκειμενω αναφέρω στην Ε-310, την εστησα χθες, όντως ήθελε 1.30 ώρα + για ενα ατομο μόνο του, με 2 ατομα ευκολα πεφτει στη 1 ώρα)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αυτό μετα απο καθε ψησιμο να υποθεσω;

Προσωπικά το κάνω μετά από κάθε ψήσιμο (αν και είναι λίγο βάρβαρο ενώ σε περιμένουν τα φαγητά) αλλά επειδή είναι ήδη ζεστές οι πλάκες και ο θάλαμος, φουλάρω τους καυστήρες και όταν δω ότι έχουν καεί τα λίπη κλπ σβήνω, τρίβω και περνάει με ένα πινέλο ή με χαρτί το λάδι ώστε να είμαι έτοιμος για το επόμενο.

Αν περάσει καιρός και δω πριν το ψήσιμο ότι έχουν στεγνώσει οι σχάρες αφού κάνω την προθέρμανση τις ξαναπερνάω. 

 

Χρησιμοποιούσα χαρτί, αλλά τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ πινέλο με φυσική τρίχα. Ναι μεν καίγονται οι τρίχες αλλά είναι ποιο εύκολο στην επάληψη του λαδιού.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως πολύ καλό για τις σχάρες είναι το σπρέι που είχε δώσει ο @SagoniasSlutRos από τα my market.

Formatto Spray Φυτικών Λιπαρών.(προσπαθώ να βάλω το λινκ και δεν το πέρνει!)

Εγω αυτό χρησιμοποιώ, είναι μια χαρά και εύκολο στην εφαρμογή. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Πάντως πολύ καλό για τις σχάρες είναι το σπρέι που είχε δώσει ο @SagoniasSlutRos από τα my market.

Formatto Spray Φυτικών Λιπαρών.(προσπαθώ να βάλω το λινκ και δεν το πέρνει!)

Εγω αυτό χρησιμοποιώ, είναι μια χαρά και εύκολο στην εφαρμογή. 

Καλη ιδεα, γλυτωνεις το πινελο και λογικα ειναι πολυ πιο γρηγορο, θα ψαξω να το βρω..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλια μπλουζα, πανακι, το κανεις λιγο μπαλακι το βουτας σε ενα ταπερακι που εχεις μεσα το λαδι και το περνας πανω απο τις σχαρες , λογω του οτι ειναι υφασμα μπολικουλι πιανει καλα και τα πλαινα σημεια της σχαρας, εγω ετσι βολευτηκα

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...