Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηθελα να ρωτησω αν το εχει ψαξει κανεις το θεμα και αν πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο πριν κανω την αγορα...Εγω για παραδειγμα βρηκα αυτη εδω:

 

http://www.egas.gr/product_info.php?cPath=1_24&products_id=6

 

Αλλα δεν εχω ιδεα οποτε οποια βοηθεια καλοδεχουμενη!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1938

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα, είναι ότι είναι πάρα πάρα πολύ βολική. Το καρβουνάκι έχει την φάση του βέβαια, αλλά η υγραερίου είναι μεγάλη ευκολία.

Από ότι κατάλαβα, αυτή δεν είναι με ηφαιστειακή πέτρα, αλλά με πλάκα, ε; Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, εγώ έχω με πέτρες, και απλά μια-δυό φορές τον χρόνο τις βγάζω και τις πλένω σε καυτό νερό, γιατί μαζεύουν υπολείματα (από τα λίπη ή από τα κομματάκια που πέφτουν καμιά φορά).

Επιπλέον, ο καυστήρας μετά από 2-3 χρόνια χρήσης (υπόψιν ότι ψήνω 1-2 φορές την εβδομάδα στάνταρ) τρυπάει, με αποτέλεσμα να βγαίνει περισσότερη φωτιά σε σημεία και να μην έχεις ίδια ένταση φωτιάς σε όλη την επιφάνεια. Οπότε τσέκαρε υποστήριξη-ανταλλακτικά-κόστος. Δεν ξέρω αν υπάρχει καμία με μαντεμένιο ή ξερωγώ τι άλλο καυστήρα, που να μην τρυπάει... Εγώ πλήρωνα 70+ ευρώ τον καυστήρα (ανοξείδωτο) από έναν απατεώνα που έφερνε τέτοια, μέχρι που βρήκα στο ebay με κάνα 15άρι και σώθηκα.

Τέλος, αν σκοπεύεις να το μετακινείς (σε καμιά μεγάλη βεράντα ή αυλή ξερωγώ) δες αν έχει μεγάλα ροδάκια, η δικιά μου είχε κάτι μαλακίες και έκανα μόντα κι έβαλα μεγαλύτερα :mrgreen:

 

 

 

 

Ουπς! Μα καλά, τόσο ακριβές είναι;;; :confused: :confused: :confused: Μου την είχε χαρίσει ένας φίλος που πήρε πιο μεγάλη...

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να μία. Σχεδόν ίδια με την δικιά μου. Μικρότερη επιφάνεια, αλλά και σαφώς φτηνότερη...

 

Και η μόνη που βλέπω με μαντεμένιο καυστήρα είναι αυτή. Αλλά εντοιχιζόμενη... Νομίζω είναι μεγάλο πλεονέκτημα ο μαντεμένιος καυστήρας...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ενδιαφέρομαι κ εγώ να πάρω, για πείτε

 

1) Ουσιαστικά βάζεις εκείνες τις πέτρες, το συνδέεις με μπουκάλα υγραερίου, πατάς το διακόπτη και αρπάζουν οι πέτρες; Τόσο απλό; Και κάθε τόσο αλλαγή στις πέτρες λόγω λιπών κτλ κτλ;

2) Η γεύση πως είναι; Αν είναι το γκριλ στο 0 και το κάρβουνο στο 10, πως θα βαθμολογούσατε το ψήσιμο στις πέτρες; Με σχάρα κανονικά από πάνω έτσι, όχι με πλάκα ξέρωγω.

3) Έχει τίποτα καθαρίσματα και τέτοια; Ή μόνο τη σχάρα που πετάς τα κρέατα πάνω; Όπως δηλαδή κάνεις και σε μια ψησταριά με κάρβουνα;

 

Φχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως προς την γεύση, δεν θα έλεγα ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Η φάση με το κάρβουνο μου αρέσει πιό πολυ, αλλά το υγραέριο είναι πιό άνετο, εύκολο, πρακτικό. Ας πούμε ότι, στις διακοπές μου δεν θα έπαιρνα ποτέ υγραέριο, πάντα κάρβουνο, ενώ στο σπίτι δεν θα έβαζα ποτέ κάρβουνο, πάντα υγραέριο.

Πιστεύω ότι με το κάρβουνο μπορείς να ψήσεις πιό καλά, να μετακινήσεις την φωτιά, να απομακρύνεις ή να πλησιάσεις την σκάρα κλπ. Έτσι, το προτιμώ αν είναι να ψήσω κάνα μεγάλο ψάρι πχ ή γενικά κάτι "δύσκολο". Το υγραέριο πρέπει να το μάθεις λίγο για να το πετύχεις, και όταν πχ πας σε ψησταριά άλλου θα τα βρεις λίγο σκούρα.

 

Υπάρχει ένας καυστήρας που βγάζει φωτιά. Από πάνω έχει μια πρώτη σκάρα, όπου αραδιάζεις τις πέτρες. Από πάνω είναι η δεύτερη σκάρα, όπου αραδιάζεις την σάρκα. Τις πέτρες δεν τις αλλάζεις, αλλά που και που τις πλένεις με καυτό νερό να φύγουν τα καρβουνισμένα υπολείμματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ενδιαφέρομαι κ εγώ να πάρω, για πείτε

2) Η γεύση πως είναι; Αν είναι το γκριλ στο 0 και το κάρβουνο στο 10, πως θα βαθμολογούσατε το ψήσιμο στις πέτρες; Με σχάρα κανονικά από πάνω έτσι, όχι με πλάκα ξέρωγω.

Φχαριστώ.

 

Αν είναι με ηφαιστειακές πέτρες...θα το τοποθετούσα στο 7. Είναι δηλαδή πολύ καλύτερο απο το γκρίλ...αλλά καταλαβαίνεις πραγματικά τη διαφορά απο το κάρβουνο. Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερη φασαρία το κάρβουνο....εκτός αν θέλεις να ψήσεις εντελώς άκυρα πράγματα δηλαδή και μπριζόλες και ψάρι σε ένα άνναμα...θα μπλέξεις τα μπούτια σου. Εντάξει είναι λίγο φασαρία να βάλεις φωτιά αλλά είναι μια συνήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει, δεν είναι και τρομερή φασαρία, αλλά με το γκάζι ανάβεις για να ψήσεις ακόμα και 4-5 σουβλάκια για να φας μόνος, ή 2 λουκάνικα για να πιεις μια μπύρα ξερωγώ. Με το κάρβουνο δεν το κάνεις...

 

 

 

...εκτός κι αν είσαι τόοοσο καυλωμένος :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει, δεν είναι και τρομερή φασαρία, αλλά με το γκάζι ανάβεις για να ψήσεις ακόμα και 4-5 σουβλάκια για να φας μόνος, ή 2 λουκάνικα για να πιεις μια μπύρα ξερωγώ. Με το κάρβουνο δεν το κάνεις...

 

 

 

...εκτός κι αν είσαι τόοοσο καυλωμένος :-D

 

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά είναι ψιλοακριβές κιόλας οι άτιμες.

 

Αν πετάξεις κάρβουνα και

α) οινόπνευμα πάνω και άναμα

β) προσάναμα τζακιού σε 2-3 σημεία κάτω από τα κάρβουνα

γ) καμιά εφημερίδα/κλαδάκι (αν υπάρχει) κάτι ξερό τελοσπάντων κάτω από τα κάρβουνα

Τι από αυτά θα δουλέψει; Εσείς πως κάνετε φωτιά για bbq ?

(δεδομένου πάντα ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάρβουνα και δε θα τα "φτιάξουμε" πχ να μαζέψουμε πολλά ξυλάκια/ξύλα μικρά και τα ανάψουμε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια "καμιναδα" ειναι το καλιτερο αναμα για ψησταρια.

charcoalchimney.jpg

 

Ή παιρνεις εναν τενεκε και του κοβεις και τους 2 πατους, και στακαρεις εκει μεσα τα καρβουνα και αναβεις απο κατω την φωτια σου.

 

http://www.youtube.com/show/bbqpitboys εδω εχει πολυ καλες ιδεες για bbq.

 

 

Παντως δεν θα επαιρνα ασχετη μαρκα, ξαναλεω οτι η webber ειναι μαλλον η πιο καλη επιλογη. Δουλευα μια μικρη με καρβουνο για 6 μηνες καθε βδομαδα, και ηταν ΑΨΟΓΗ. Γουρουνι στην κατασκευη, δεν επαθε τιποτα οσο καιρο την ειχα.

 

Πχ το αμερικανικο bbq δεν εχει σχεση με το δικο μας ψησιμο. Θελει την ωρα του, και σχεδον ποτε δεν βαζουν την φωτια κατω απο το φαγητο που ψηνουν, αλλα κανουν την ψησταρια σαν φουρνο κατα 95% του ψησιματος και παιζουν με αρωματικα ξυλα (μηλια, κερασια πχ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια "καμιναδα" ειναι το καλιτερο αναμα για ψησταρια.

charcoalchimney.jpg

 

Ή παιρνεις εναν τενεκε και του κοβεις και τους 2 πατους, και στακαρεις εκει μεσα τα καρβουνα και αναβεις απο κατω την φωτια σου.

 

http://www.youtube.com/show/bbqpitboys εδω εχει πολυ καλες ιδεες για bbq.

 

 

Τα έχω δει όλα τα βίντεο των bbq pit boys, αν και επαναλαμβάνονται, είναι πολύ μερακλήδες και γουστάρω!

Είδα ότι υπάρχει και υγρό προσάναμμα κάρβουνων, θαναι καλό άραγε;

πχ http://www.pyrostia.gr/category-14/category-15/category-26/triumph-gr.html

 

Η καμινάδα πουχεις ποστάρει, ανάβει τα κάρβουνα με κάποιο τρόπο; Η απλά το μέσο είναι (αντί ναχεις έναν παλιοτενεκέ δηλαδή χωρίς πάτους; ) Πως το ψάχνω; Καμινάδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι το μεσο, βαζεις την φωτια εκει κατω που εχει τις τρυπες, και περνουν φωτια ολα τα καρβουνα που εχεις μεσα στον κυλινδρο απο πανω τους.

 

http://www.amazon.co.uk/Weber-BBQs-7416-Chimney-Starter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...