Προς το περιεχόμενο

ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΛΥΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Είμαι ιδιώτης και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, πιο συγκεκριμένα θέλω να μπορέσω νόμιμα να παρασκευάζω και να πουλώ χειροποίητα γλυκά και αλμύρά προιόντα.

Προσπαθώ να καταλάβω σε αυτή τη φάση από πού πρέπει να ξεκινήσω να ψάχνω για τις βασικές προυποθέσεις που θέτει ο νόμος αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Όπως για παράδειγμα το πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο χώρος που θα ονομαστεί ως "έδρα" , τι προυποθέσεις πρέπει να πληρεί, ποια είναι τα δικαιολογητικά, κλπ.

Το ξέρω ότι πρέπει να συμβουλευτώ πολιτικό μηχανικό για τις άδειες και ότι άλλο χρειάζεται, απλά για αρχή θα ήθελα να φτιάξω ένα πλάνο κόστους και κινήσεως που πρέπει να γίνουν χονδρικά, ώστα να τα βάλω σε μία σειρά και να δω εάν με συμφαίρει ή οχι.

 

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με καθοδηγήσει στα βασικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρω και να προσέξω?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρες τα ΦΕΚ για την ίδρυση τετοιων επιχειρήσεων, αποφασισε αν θα το εχεις ως οικοτεχνεία ή βιοτεχνία. Βρες τις υγειονομικές και κτιριακές προδιαγραφές για εργαστηρια τροφίμων.  Λογιστη για το οικονομικο θέμα σχετικά με εφορια, τιμολογια, εφκα κλπ. Αναζήτηση αγοραστών, που θα πουλάς, τι θα πουλάς. μπορείς να κλεισεις πχ με σουπερ μαρκετ να τους δινεις προιοντα με δική τους ετικέτα. αλλιως συσκευασίες, ετικέτες, τυποποίηση. πρωτες υλες, δικτυωση με προμηθευτές.  εναλλακτικά σε ενα μελετητη ή σύμβουλο να σε καθοδηγεί βημα βημα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις εργαστεί ως ζαχαροπλάστης? Θα συνιστούσα προσοχή στο άνοιγμα επιχείρησης η οποία σου φαίνεται καλή ιδέα αλλά δε γνωρίζεις τίποτα για αυτή. Άμα εργάζεσαι σε τέτοια επιχείρηση τότε μπορείς εύκολα να πάρεις αυτές τις πληροφορίες από μέσα. Αν όχι τότε ίσως χρειαστεί να πληρώσεις για να στις δώσουν ειδικοί του κλάδου τους οποίους εσύ πρέπει να βρεις και αυτοί μπορεί νανε και ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων.

Πολλοί έχουν "λαμπρές" ιδέες που απλά μένουν ιδέες και ο λόγος που η εκτέλεση τους είναι αδύνατη είναι κυρίως γιατί αυτοί που τις έχουν ουδέποτε είχαν κάποια επαφή με το κλάδο των επιχειρήσεων που θέλουν να ανοίξουν. Δε λέω ότι είναι αναγκαίο να έχεις σχέση με το κλάδο αλλά σίγουρα όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα όταν δεν έχεις και χρειάζεται εμπειρία στο επιχειρήν για να βρεις τα βήματα να πας μπροστά και να ολοκληρώσεις επιτυχώς την ιδέα σου. Όπως τώρα για παράδειγμα, έχεις ένα σοβαρό κενό πληροφόρησης που σε κρατάει πίσω. Ξόδεψε 1-2 μήνες ως εργαζόμενος σε τέτοιο κατάστημα και θα μάθεις τις περισσότερες διαδικασίες και απαιτήσεις.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να εφαρμοσεις  haccp στο σπιτι και τι γινεται με την μεταφορα των γλυκων απο το σπιτι προς τους πελατες ...

εργαστηριο καλυτερα,το κοστος ειναι αναλογα τα κομματια που θα πουλας.Θεωρητικα θες ενα οικιακο μιξερ,μια διπλη καταψυξη ,μια διπλη συντηρηση,γκαζι,μπασινες ,μαριζ,σε γενικες γραμμες το κοστος ειναι χαμηλο.Μετα εχεις 136 εφκα,ενοικιο -δε θα χρειαστεις κατι ιδιαιτερο απο 250ε το μηνα.Ενα 4500 ενας μεταχειρισμενος φουρνος και ξεκινας.

Επεξ/σία από 3DJIN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...